Сатана. Реальність чи плід уяви?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Окультист, 21 січ 2009.

?

Чи вірите ви в існування Сатани?

1. Так

62,1%
  2. Ні

37,9%
  1. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Фесько? Ви ні в що не вірите? ОК, Ви маєте гарних спільників. Леніна, Маркса, Ф. Кастро і ін. До речі, в Вашому віці я також не дуже вірив.
    Але потрохи, коли набираєтеся життєвого досвіду, переживете кілька життєвих "катастроф" тоді починаєте розуміти, що і Бог є реальність і, на жаль, сатана...
    Тільки моя порада - не будьте впертим фанатиком на кшталт "вождя".
    Будьте трохи відкритим до всіх варіантів.
    Впевнений, істину обовязково знайдете...

2. консультант

консультант Дуже важлива персона

Фесько, а Ви вірите мені, Ві вже на Вас починає впливати. Раджу прислухатись до себе і Ви відчуєте багато цікавого.:)

3. Фесько

Фесько Well-Known Member

Звичайно-звичайно, ща тілько допишу й-но і пійду протру портрет Леніна ;)
    Десь так і міркували у середні віки, палючи людей жив'єм на вогні. І звинувачуючи невинних у зв'язках з Сотоною, демонами, тощо.

Її ще ніколи ніхто не знайшов і не знайде... її можна тілько шукати :yes:

На костер не пійду :tongue:

• Подобається Подобається x 3
  4. консультант

Ні, це гарантія.:) Ви ж добра людина і шкоди не робите, а провокувати на щось нечисть може будь-кого, в тому числі й мене.:)Головне, що від Вас не чути фальші, а пишете те, що вважаєте за потрібне - це знак чистоти Ваших помислів.:)

5. mavka

mavka Well-Known Member

коли вже подаєте цитату, подавайте її повністю, там , наскільки я пригадую, зібрання Божих Синів - може заодно прокоментуєте хто вони - своє бачення.

Було б цікаво ! :)

6. Окультист

Окультист Well-Known Member

Ось в цьому і суть нашої дискусії - для одних Біблія єдине джерело, яке несе істину і яке розуміють буквально. А для мене Біблія - одне із джерел, якими я користуюся, вона не є для мене священною книгою, це книга, варта уваги, але так само варті увагим і інші праці. Є безліч міфів про походження Сатани, про його падіння, дехто навіть стверджує, що Ґрааль - це не чаша, з якої пив Ісус, а камінь з корони Люцифера, дехто стверджує, що пекло міститься під землею, варіантів безліч. З еволюцією уяви людини еволюціонували і вірування про Сатану. До "парафії" Сатани я б відніс наступні знаряддя, якими користувалася Церква для розкаяння грішників:)

7. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Хто шукає, той завжди знайде. Тільки шукайте наполегливо і чесно.
    Не будьте фанатиком. Не має значення з якого боку.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

у доховних справах? ну назвіть ті книги....

9. Зануда

Зануда така зануда

Найбільшим досягненням сатани є те, що він переконав людей начебто він не існує.
    Зло розумне, хитре і надзвичайно винахідливе, тому не варто собі легковажити, а брати до уваги, що не все те, чого ми не бачили, або не чули, насправді не існує.
    Ми не мусимо вірити в сатану, вистарчить просто усвідомлювати собі, що він існує і має безліч облич і свій ключ до кожного.
    У фільмі «Адвокат диявола» наприкінці є чудова сцена, яка по суті відображає те, що відбувається регулярно з кожною людиною тільки у різних масштабах. Кожен «клює на різну наживку», але одне із найвразливіших людських місць – це марнославство, а я би ще до цього дописала гординю. Людство загалом почало переоцінювати себе у категорії «вінець створіння» і втратило реальну самооцінку – звідси і заперечення існування як Бога, так і сатани.

• Подобається Подобається x 6
  10. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Інколи людині дійсно треба на власному досвіді переконатися в існуванні диявола,щоб зрозуміти,що існує його протилежність.Але напевно то не найкращий шлях до Бога,але ж що поробиш для зухвальців?

• Подобається Подобається x 2
  11. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Всі книгі Святого Письма про це твердять! Пиха(гординя)-прямий вхід,ворота для супротивника Бога.

12. Romko

Romko Дуже важлива персона

Як у вас все просто...
    Бог..дідько...
    біле...чорне...

13. Levko

Levko Well-Known Member

Подаю цитату повністю:
    6 І сталося одного дня, і поприходили Божі сини, щоб стати при Господі. І прийшов поміж ними й сатана. 7 І сказав Господь до сатани: Звідки ти йдеш? А сатана відповів Господеві й сказав: Я мандрував по землі та й перейшов її. Йов 1

Перше ніж щось коментувати, повторю ваше твердження:
    "сатана це наше его. демони - бажання."

По-перше, якщо ви хочете сказати, що прийшли земні люди в тілах, то і до їхнього Егоїзму говорив Господь, то це виключено, так як нігде в Старому Заповіті немає, щоб смертних людей називали Синами, чи Дітьми Божими. Називали як завгодно:сини Ізраїля, діти Авраама, Божі чоловіки..., але тільки не діти і не сини.
    Отже це були точно якісь духовні істоти. Біблія чітко не говорить, можливо це були померлі праведники:Енох,Авраам, Ной..., невідомо.

По-друге, якщо прийшли Сини Божі, то природа їхня була Божою, ідентично така як в Бога. А як відомо, Божій природі чужа така властивість як Егоїзм.

Отже, моє питання до вас, Мавко, з чиїм Его говорив Господь на початку книги Йова залишається відкритим.

14. консультант

Абсурд повний. Сатана є сатана - це павший ангел, який є старший над демонами і сам являється демоном. Демони - це теж павші ангели, які прислуговують сатані.

15. volk

volk Well-Known Member

" Сатана. Реальність чи плід уяви?"

Я не знаю, як там сатана, а от біси - це реальність.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

бачив в реалії....

• Подобається Подобається x 1
  17. консультант

Аналогічно і неодноразово.

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

от якби наші декотрі форумчани побували на такому, то напевно б по-іншому ставилися і до церкви і до священиків.

• Подобається Подобається x 3
  19. Romko

Romko Дуже важлива персона

Священники - це звичайні люди...
    к і ми всі...
    Сотворіння Божі...
    Такі ж гріховні...
    А не пупці землі...

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

безперечно, що так і є.
    але навіть до останньої людини варто відноситись з повагою, а не зневажливо, як от СЄ, атеїсти і т.д.
    А священики такі ж люди, як всі і аналогічними гріхами, дехто можливо і більш грішний. І кому більше дано, з того більше і спитається.

Останнє редагування: 30 січ 2009
а де твій аватар? :)