Фесько? Ви ні в що не вірите? ОК, Ви маєте гарних спільників. Леніна, Маркса, Ф. Кастро і ін. До речі, в Вашому віці я також не дуже вірив. Але потрохи, коли набираєтеся життєвого досвіду, переживете кілька життєвих "катастроф" тоді починаєте розуміти, що і Бог є реальність і, на жаль, сатана... Тільки моя порада - не будьте впертим фанатиком на кшталт "вождя". Будьте трохи відкритим до всіх варіантів. Впевнений, істину обовязково знайдете...
Фесько, а Ви вірите мені, Ві вже на Вас починає впливати. Раджу прислухатись до себе і Ви відчуєте багато цікавого.
Звичайно-звичайно, ща тілько допишу й-но і пійду протру портрет Леніна Десь так і міркували у середні віки, палючи людей жив'єм на вогні. І звинувачуючи невинних у зв'язках з Сотоною, демонами, тощо. Її ще ніколи ніхто не знайшов і не знайде... її можна тілько шукати На костер не пійду
Ні, це гарантія. Ви ж добра людина і шкоди не робите, а провокувати на щось нечисть може будь-кого, в тому числі й мене.Головне, що від Вас не чути фальші, а пишете те, що вважаєте за потрібне - це знак чистоти Ваших помислів.
коли вже подаєте цитату, подавайте її повністю, там , наскільки я пригадую, зібрання Божих Синів - може заодно прокоментуєте хто вони - своє бачення. Було б цікаво !
Ось в цьому і суть нашої дискусії - для одних Біблія єдине джерело, яке несе істину і яке розуміють буквально. А для мене Біблія - одне із джерел, якими я користуюся, вона не є для мене священною книгою, це книга, варта уваги, але так само варті увагим і інші праці. Є безліч міфів про походження Сатани, про його падіння, дехто навіть стверджує, що Ґрааль - це не чаша, з якої пив Ісус, а камінь з корони Люцифера, дехто стверджує, що пекло міститься під землею, варіантів безліч. З еволюцією уяви людини еволюціонували і вірування про Сатану. До "парафії" Сатани я б відніс наступні знаряддя, якими користувалася Церква для розкаяння грішників
Хто шукає, той завжди знайде. Тільки шукайте наполегливо і чесно. Не будьте фанатиком. Не має значення з якого боку.
Найбільшим досягненням сатани є те, що він переконав людей начебто він не існує. Зло розумне, хитре і надзвичайно винахідливе, тому не варто собі легковажити, а брати до уваги, що не все те, чого ми не бачили, або не чули, насправді не існує. Ми не мусимо вірити в сатану, вистарчить просто усвідомлювати собі, що він існує і має безліч облич і свій ключ до кожного. У фільмі «Адвокат диявола» наприкінці є чудова сцена, яка по суті відображає те, що відбувається регулярно з кожною людиною тільки у різних масштабах. Кожен «клює на різну наживку», але одне із найвразливіших людських місць – це марнославство, а я би ще до цього дописала гординю. Людство загалом почало переоцінювати себе у категорії «вінець створіння» і втратило реальну самооцінку – звідси і заперечення існування як Бога, так і сатани.
Інколи людині дійсно треба на власному досвіді переконатися в існуванні диявола,щоб зрозуміти,що існує його протилежність.Але напевно то не найкращий шлях до Бога,але ж що поробиш для зухвальців?
Подаю цитату повністю: 6 І сталося одного дня, і поприходили Божі сини, щоб стати при Господі. І прийшов поміж ними й сатана. 7 І сказав Господь до сатани: Звідки ти йдеш? А сатана відповів Господеві й сказав: Я мандрував по землі та й перейшов її. Йов 1 Перше ніж щось коментувати, повторю ваше твердження: "сатана це наше его. демони - бажання." По-перше, якщо ви хочете сказати, що прийшли земні люди в тілах, то і до їхнього Егоїзму говорив Господь, то це виключено, так як нігде в Старому Заповіті немає, щоб смертних людей називали Синами, чи Дітьми Божими. Називали як завгодно:сини Ізраїля, діти Авраама, Божі чоловіки..., але тільки не діти і не сини. Отже це були точно якісь духовні істоти. Біблія чітко не говорить, можливо це були померлі праведники:Енох,Авраам, Ной..., невідомо. По-друге, якщо прийшли Сини Божі, то природа їхня була Божою, ідентично така як в Бога. А як відомо, Божій природі чужа така властивість як Егоїзм. Отже, моє питання до вас, Мавко, з чиїм Его говорив Господь на початку книги Йова залишається відкритим.
Абсурд повний. Сатана є сатана - це павший ангел, який є старший над демонами і сам являється демоном. Демони - це теж павші ангели, які прислуговують сатані.
от якби наші декотрі форумчани побували на такому, то напевно б по-іншому ставилися і до церкви і до священиків.
Священники - це звичайні люди... к і ми всі... Сотворіння Божі... Такі ж гріховні... А не пупці землі...
безперечно, що так і є. але навіть до останньої людини варто відноситись з повагою, а не зневажливо, як от СЄ, атеїсти і т.д. А священики такі ж люди, як всі і аналогічними гріхами, дехто можливо і більш грішний. І кому більше дано, з того більше і спитається.