Сатана. Реальність чи плід уяви?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Окультист, 21 січ 2009.

?

Чи вірите ви в існування Сатани?

1. Так

62,1%
  2. Ні

37,9%
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

гм... договорилися... свєт - ето тьма....

фізика вивчає природу світла, природу темряви ніхто не вивчає, бо темрява - просто відсутність світла, порожнеча.

2. Окультист

Окультист Well-Known Member

Це не боротьба з тілом, розуміти потрібно ширше, це боротьба за визволення від земної обмеженості, в більш загальному масштабі. А наведену вище фразу теж можна пояснити без вірування у Сатану, як особу - Ви боретеся із своїми поганими думками, вибираєте між двома шляхами при прийнятті якогось рішення, намагаєтеся жити, як я розумію, згідно із заповідями, сумніваєтеся при прийнятті певних рішень? Так само і тут - Ісус бореться із своїми сумнівами і обирає вірний шлях, відмовляється від земної величі на користь величі духовної - "відійди від мене Сатано", він відмовляється від спокус світу цього, від його зіпсутості, так само, як боровся і тоді коли казав - "хай обійде мене чаша ця", але зрештою поклався на волю Бога - на волю духовної природи.

• Подобається Подобається x 3
  3. Levko

Levko Well-Known Member

А по чому ви знаєте, що ви -Окультист- це не плід моєї уяви, чи уяви інших форумлян??

Питання досить конкретне.
    Я уже вище запитував вас про це.

4. Окультист

Знаєте, це вже трохи затертий жарт:) Я висловив свою думку і я розумію, що преконати Вас у тому, що Сатана не є особою є настільки ж неможливо, як і мене у зворотньому - ми обидвоє користуємося інформацією, яка почерпнута з книг і ніхто не може претендувати на істинність свого твердження - ні Ви, ні я. Ні Вам Сатана не тиснув руку, ні мені:) Все залежить від точки зору.

• Подобається Подобається x 1
  5. Levko

Levko Well-Known Member

Я запитував вас не про сатану, а про вас. До чого тут точки зору, переконання...?

Отже, ще раз хотів би вас запитати: вкажіть, будь-ласка, хоча б одну причину (а можна і більше), котра доводить те, що ви -Окультист- не плід моєї уяви.

6. Окультист

Ви бачите мої відповіді на Ваші питання на екрані свого монітора, вони розлогі і мають зміст, я втупаю з Вами у суперечку, а значить пише Вам не бот. Ви не знаєте хто я, лише бачите мій аватар, але я проявляю активність, мої дії мають певний результат у вигляді тексту на ерані, зрештою Ви ставите мені питання, значить визнаєте моє існування.

7. Фесько

Фесько Well-Known Member

Хто Вам казав що фізика не вивчає темряву? Є навіть така модель у фізиці як фізичний вакуум. А лише тільки рік тому експерементально довели що існує чорне світло ;) (дивись тут) Темрява - це ще складніше і ще сильніше світло насправді.

• Подобається Подобається x 4
  8. iso

iso Well-Known Member

тут мова про дідька чи про фізику?:dntknw:

9. Фесько

Фесько Well-Known Member

Тут мова про філософію взагалі. Оффтоп виклакає Оффтоп))

10. Levko

Levko Well-Known Member

Супер!!!!
    Дуже вам дякую за відповідь, а то ви чомусь перед тим вперто ухилялись від неї!

Отже, якщо я правильно зрозумів, існування вас як особистості, котра має ім"я -Окультист- я можу визнавати по наступних причинах:
    -ви відповідаєте на мої запитання;
    -вступаєте зі мною в суперечку;
    -вас можна частково побачити(аватар);
    -ви проявляєте активність;
    -ваші дії призводять до якогось фізичного результату(текст на екрані мого монітору).

Я думаю є достатньо причин, щоб визнати те, що ви -Окультист- існуєте як особистість.

Приведу паралель:

-сатана відповідав на запитання:

Йов.1:7 І сказав Господь до сатани: Звідки ти йдеш? А сатана відповів Господеві й сказав: Я мандрував по землі та й перейшов її.
    Йов.1:9 І відповів сатана Господеві й сказав: Чи ж Йов дармо боїться Бога?
    Йов.2:2 І сказав Господь до сатани: Звідки ти йдеш? А сатана відповів Господеві й сказав: Я мандрував по землі та й перейшов

-сатана всупав в суперечку:

Юд.1:9 І сам Архангол Михаїл, коли сперечався з дияволом і говорив про Мойсеєве тіло, не наважився винести суду зневажливого, а сказав: Хай Господь докорить тобі!

-сатану можна частково бачити:

Матв.8:32 А Він відповів їм: Ідіть. І вийшли вони, і пішли в гурт свиней. І ось кинувся з кручі до моря ввесь гурт, і потопився в воді.

Об.12:9 І скинений був змій великий, вуж стародавній, що зветься диявол і сатана, що зводить усесвіт, і скинений був він додолу, а з ним і його анголи були скинені.

-сатана проявляє активність:

2Тим.2:26 щоб визволитися від сітки диявола, що він уловив їх для роблення волі своєї.

Дiї.10:38...уздоровлюючи, кого поневолив диявол, бо Бог був із Ним.

-дії сатани призводять до якогось результату:

Лук.9:42 А як той іще йшов, демон кинув його та затряс. Та Ісус заказав тому духу нечистому, і вздоровив дитину, і віддав її батькові її.

Хіба не можна зробити з цього висновок що сатана не є плід нашої, чи чиєїсь уяви а існує як особистість?:)

Останнє редагування: 23 січ 2009
    • Подобається Подобається x 4
  11. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

уже почти дописал свой допис - тут Ваш прочитал, один в один )

12. mavka

mavka Well-Known Member

на мою думку, яка формувалася довго, і не є зрештою, оригінальною, сатана це наше его. демони - бажання.

• Подобається Подобається x 2
  13. Мих

Мих Дуже важлива персона

якщо відкинути Біблію, то... можна багато нафантазувати...

14. Romko

Romko Дуже важлива персона

А яке видання і в чиєму редагуванні несе в собі світло істини?:scratch_one-s_head:

15. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

А хіба Біблія різних видань несе різну інформацію? Наприклад Огієнко,Хоменко,Синодальний(рос)? Здається там немає принципових протиріч.І ними користуються всіхристиянські конфесії.

16. консультант

консультант Дуже важлива персона

Сатана - це реальна істота, яка по своїй суті має дві природи: матеріальну та енергетичну. При потребі він може матеріалізуватись та дематеріалізуватись, залежно від потреби та обставин. Бога не можливо побачити і при цьому залишитись живим, про це сказано в Біблії. Про сатану такого не сказано, значить людина може побачити його, хоч звичайно краще б не бачити.о_О

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

та у будь-якому. Гляньте дописи Франца Йосифа цитати про Йову, там приводиться, як Бог розмовляє з Сатаною.

Цитата:

Чому не духовну?

Останнє редагування: 25 січ 2009
  18. консультант

консультант Дуже важлива персона

Може бути й так, тому що по своїй суті це злий дух. Написав "енергетичну" просто тому, що не вважаю сатану духовною істотою через відсутність духовності.:sad:

19. Levko

Levko Well-Known Member

З чиїм Его тоді говорив Бог на початку книги Йова???:)
    Зі Своїм Его?:):)))

Йов.1:7 І сказав Господь до сатани: Звідки ти йдеш? А сатана відповів Господеві й сказав: Я мандрував по землі та й перейшов її.

Якщо людські бажання- демони, то, цікаво, як може людина сама собі забажати, щоб нею трясло, йшла піна з рота, сохла...? :)

Мар.9:18 А як він де схопить його, то об землю кидає ним, і він піну пускає й зубами скрегоче та сохне.

20. Фесько

Фесько Well-Known Member

Ога, особливо він може перетворватися на людей і спілкуватись з християнами :haha: :haha:
    Це звичайни епілетворний випадок. Він може виникнути навіть після тяжкого отруєння, особливо алкогольного. Ви вважаєте що це вселення у людину Сатани? Чи краще... як там.... матеріалізація :haha: Ей, богу, як у середні віки.

а де твій аватар? :)