Сатана. Реальність чи плід уяви?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Окультист, 21 січ 2009.

?

Чи вірите ви в існування Сатани?

1. Так

62,1%
  2. Ні

37,9%
  1. Svjato

Svjato Well-Known Member

Е ні! Земля вже була, була твердь і води...
    До речі Адама він теж з нічого творив, чи таки з пилу земного?

Перепрошую, питання відкрите...

• Подобається Подобається x 1
  2. vikad

vikad Member

Біблія, Євангелія від Марка 1:12-13: "І зараз повів Його (Ісуса) дух у пустиню. І ВІн був сорок днів випробовуваний від сатани..." У Євангеліїі Матвія 4 розділі говориться, що він також говорив з Ісусом. Якщо його немає, то як би він міг говорити з Ісусом, випробовувати його.

• Подобається Подобається x 2
  3. Svjato

Svjato Well-Known Member

Зараз читаю книгу Івана Франка "Створеннє Сьвіта". Цікаво, що в цій книзі він ставить під сумнів достовірності старого заповіту як такого.
    Аш би то хто інший писав, а то Франко!

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Франко, судячи з його дописів, був язичником. А що може язичник написати цікавого про християнство?

5. Svjato

Svjato Well-Known Member

Не знав. Побачимо...

6. Jony

Jony Member

Я теж купив на форумі книжку Франка "Сотвореннє Сьвіта". В ній ті ж самі думки, що і в Азімова в його книзі "В начале".

Франко не був язичником. Він був українцем, який любив свій народ, був християнином, освіченою людиною, знав 10 мов. Франко в "Сотвореннє Сьвіта" нічого поганого про Христа не писав. А що саме цікавого він писав, читайте самі - http://thales2002.narod.ru/zmfran.html

Останнє редагування: 23 вер 2010
  7. Levko

Levko Well-Known Member

8. Huru

Huru Well-Known Member

Франко був масоном:mocking: Почитайте "Мойсея". Мулярі, вільні камєнщики, шпателі і кельми...

9. Jony

Jony Member

Я знаю, що Франко був масоном. Масони бувають різні, як і "християни". І якщо ви користуєтесь грошима, комп'ютером і живете в кам'яному дудинку, а не в дерев'яному, то ви теж масон (як би ви самі себе не називали) і до друїда вам далеко (бо всі сили можна звести до двох протилежних і в кожній є своє добро і зло).

Задумайтесь над такими словами Ісуса:

"Но Он, взглянув на них, сказал: что значит сие написанное: камень, который отвергли строители, тот самый сделался главою угла?" (Лук.20:17, Мар.12:10, Матф.21:42)

А що до Мойсея, можете ще тут почитати: "Хто і для чого придумав євреям бога". :mocking:

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

:) цікавий поворот.

11. Svjato

Svjato Well-Known Member

Як би він був язичником - він би хвалив Дажбога. До того ж він просто переклав деякі дослідження європеських науковців та пошуковиків. Його дослідження цілком справедливі. Ніхто не доведе, що цих слів в Біблії немає, до яких він зробив зауваження. До того ж він ще на початку книги - завірив усіх, що не намагається будь-кого відмовляти від віри.

12. SemperTiro

SemperTiro Well-Known Member

1) я не вірю в того, про кого питає автор теми... я вірю і поклоняюся "Творцю Всього Видимого і Невидимого", першооснові, "Альфі й Омезі", "Причині всіх причин"...
    Усі ці слова описово називають Того, Хто в різних релігійних традиціях має різні Імена (зрештою, як і в різних мовах).
    Він є Творцем усього, в тому числі й того, про кого питає автор... тож навіщо вірити у "проміжну ланку", треба вірити у Найголовнішого :)

Щодо С. - це не плід уяви... Плід уяви - то галюцинації, а С. - це реальна істота, яка виконує визначені їй функції і посідає доволі серйозне місце в ієрархії істот цього всесвіту, от тільки дії С. спрямовані на те. щоб не дати можливості людині думати про Господа, вивчати Слово Боже і діяти відповідно до Господніх законів. Завдання С. - переконати людину в тому, що вона також може творити і нічим вона за Бога не гірша... практика показує, що на 99,99 % С. є "ефективним менеджером".

можливо... але в цьому світі все відносне... Наприклад, Ви, Миху, судячи із позиції середньовічного інквізитора, пересуваєтесь у металевій колісниці, яку рухають пекельні сили, бо вона гуде і з неї валить дим, тож ви повинні розкаятись і бути очищені святим вогнем за зв"язок із темними силами :)

---------- Додано в 01:06 ---------- Попередній допис був написаний в 01:00 ----------

є як мінімум 2 варіанти відповіді:
    - зі Свого Слова
    - із Себе
    перша відповідь конкретніша, друга - більш загальна.
    Він творив Словом із Себе. Сподіваюся, ви чули про хвильову теорію походження Всесвіту?

13. Svjato

Svjato Well-Known Member

Про подільність усього неподільного?

14. SemperTiro

це не стосується титульної теми, та все ж відповім: в основі нашого Всесвіту лежать коливання, вібрації. Є думка, що початково це були звукові вібрації ("спочатку було Слово...")
    Відповідно, і С. - це також плід вібрацій. Причому цілком реальний плід, який активно діє в межах нашого Всесвіту. Якщо відштовхуватися від теорії, що існує безліч матеріальних Всесвітів, то можна стверджувати, що у кожному з них є один такий "цар антипків" :) Як він виглядає - то вже інша справа, зрештою, у наш час вигляд - це другорядна річ: є багато слугів С. у рясах і, навпаки, є звичайні люди, яких запросто можна одягнути в рясу :)

15. Svjato

Svjato Well-Known Member

Нехай. То як би там не було нам треба стерегтися.
    Адам з Євою мали стерегтися дерева життя, а нам треба стерегтися своєї підступності на яку може впливати сатана. До речі він присутній і тут і там :)
    Як кажуть - в кожного свої проблеми. В перших людей свої, в нас свої...
    А Сата я би не боявся - Бога треба боятися, а цього вумного і хитрохо - просто обходити 10-ю дорогою. Але треба знати де він і як виглядає, щоб обійти ;)

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

у ЦЬОМУ МОЖЛИВО, А В ТАМТОМУ?

Хіба можна бути відносним християнином?

17. SemperTiro

ось тут треба б уточнити, бо часто-густо те питання неправильно розуміють. Є 4 основи, на яких опрається віра людей у Бога:
    1) страх (не буду робити так, як Він каже, то буду покараний)
    2) користь, вигода (я буду в Нього вірити, а він мені за це.... (далі за списком))
    3) вдячність (розуміння факту, що Він - Пан і Батько наш, а ми - його діти, все, що у нас є - Він милостиво дав нам)
    4) Любов (повністю безкорисне почуття, яке передбачає абсолютне служіння Йому. Людина має забути про себе і повністю віддаватися Богові, навіть якщо Він посилає людині випробування)

перші два мотиви вважаються нижчими, тягнутися треба до вищих :) В ідеалі треба вийти на рівень любові і забути про себе як одиницю цього Всесвіту.
    Я собі так подумав, що у С. також вірять, поклоняються і служать йому, але там діють тільки ВИГОДА (минущі матеріальні блага) і СТРАХ (розуміння, що прийде час розплати), про якусь вдячність чи Любов говорити не доводиться.

---------- Додано в 00:29 ---------- Попередній допис був написаний в 00:19 ----------

ну, раз ми продовжуємо... до речі, з точки зору язичників, Франко ще той християнин :)

практика засвідчує, що відносним християнином бути можна. я в цей "умовний термін" вкладаю таке значення: хрещена людина, яка сприймає християнство як певну традицію. "Іду до церкви, бо всі ходять..." Умовне християнство, безперечно, краще, ніж відсутність будь-якої віри у Вищу Силу, бо, можливо, з часом Господь обдарує таку людину Своєю безпричинною милістю...
    А вазагалі все зараз дуже перекрутилося і перемішалося: святі люди поховалися і духовно вдосконалюються подалі від цікавих очей, перевертні у рясах роблять на церкві бізнес (зайвий раз і згадувати не хочеться...), загальна маса якось тупіє і все більше захоплюється дешевими китайськими образами із лямпочков і гіпнотизуючим кругом, натомість забуваючи про глибину старих наших ікон...

А в ТОМУ СВІТІ все однозначно, якщо під словом ТОЙ ви маєте на увазі ДУХОВНИЙ СВІТ (не плутати з Раєм! :) )

18. Svjato

Svjato Well-Known Member

Я би сказав трішки інакше:
    Боятися Божого гніву - не робити, як заманеться - а як собі, щоб нікому не зашкодити... (це просто і не найпростіша форма поклоніння) - а витікає це все з любові до ближнього (отже і до Бога).

19. ovod

ovod Well-Known Member

який звук, якщо тоді ще не було ніякого середовища по якому щось могло передаватися
    може думка або бажання?

наприклад, хтось вважає що я християнин, а я ні.
    Або навпаки.
    Або візьміть з позицій свідків і католиків.

чому С.?
    це як - всі рівні?

20. vov66

vov66 Well-Known Member

Причому не одним язичником. Він був знавцем багатьох мов!!!:)

а де твій аватар? :)