Та який там дуалізм? Це твій поверхневий погляд. Бог знищить сатану - відома річ. Ти скажеш, а чого так довго. Ну то для нас довго... з точки зору вічності... дні як тисячі років...
Та який ж це закон!? Кожний закон має свої межі: тут він діє, тобто тут він закон, а тут - біс його знає, вже нє. Немає законів, які діють всюди і завжди, точніше такі досі нікому не відомі )) Тому поняття "закон божий", то настанова, статут, заповідь чи рекомендація, а ніякий не "закон". Був би то справді Закон Божий, то хіба б він не виконувався? І для чого Бог дав свободу вибору убивати чи не убивати і при цьому строго так попередив "не убий"? Як зара хтось знову скаже, що я геть заплутався - попереджаю зразу: на такого роду необгрунтовані репліки чхав я, як на грипу. Боїтеся на крок відійти від написаного - тримайтеся купи і бекайте по команді. А я поки з мудрими людьми поспілкуюся.
Не по адресу,шановний... То до ортодоксів,які,заплющивши очі повторюють цитати з Нового завіту,соромливо оминаючи Старий... А,щодо людини,то
Я - за право кожної людини розпоряджатися СВОЇМ життям за власним розсудом. Не більше, але й не менше.
між убивством і карою є ВЕЛИКА РІЗНИЦЯ. Якщо ви її не бачите, то мені шкода... тим більше ваші слова натякають, що ви - вегетаріанець? правда? ви, мабуть, не їсте продуктів тваринного походження? але більшість християн то робить із задоволенням, тішачи себе тим, що не вони вбивають (і вобше, Бог говорив не про вбивство взагалі, а про вбивство людини, принаймні так мені священики пояснюють), але заради них убивають інші. І, до речі, де ви у Біблії знайшли слова, що злочинця не треба карати?
Отже, прийшли до висновку, що закон божий не є обов"язковий до виконання. Тобто на біблію не треба посилатись, а треба жити згідно людських законів. А тоді навіщо вам бог? Викиньте його з голови!
Йому без різниці,чи така мізерна частинка кварку(або й ще дрібніше).як Василь буде думати про нього.чи не буде...
вфн мусить бути, навіть, якщо тільки для залякування)) хтось же підтвердив колись його існування, бо наш народ не вірить в те, чого ніколи ніхто не бачив... Сумно, але факт...Та й мусить бути баланс у світі
Тут можна поставити питання про реальність нашої уяви. Якщо щось все таки існує в нашій уяві, то чи можна сказати, що воно взагалі не існує? Наприклад, сон - це суцільна гра уяви, а межа між сном і "реальністю" досить розмита. Чи можем ми знати, що власне є реальністю, а що - ні, якщо наша уява про реальність грунтується на тому, що нам говорять наші органи чуттів. Виходить реальність - це плід уяви. Тепер питання наскільки уява є реальністю. Грубо кажучи, якщо воно є в голові, то воно ж таки є! Має масу і енергію - вагу і вплив.
Оскільки ніякого Сатани в світі немає, заводимо його на всякий випадок. Може, колись знадобиться: буде ким залякувати.
Звідти, що Сатана придуманий для пояснення відсутности царства божого, якого немає. Але для збереження віри придуманий Сатана, який усьому заважає.