Сатана. Реальність чи плід уяви?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Окультист, 21 січ 2009.

?

Чи вірите ви в існування Сатани?

1. Так

62,1%
  2. Ні

37,9%
  1. Yur

Yur Well-Known Member

Навіть коли ця людина буде вам найріднішою ...

Й добре кажете. Утім Божих шляхів не знає ніхто і яким чином ця свобідна воля виявлятиметься на цих шляхах.

Так і я ж про тих, хто свої думки навколо "спалення заради добра" хоче побачити в інших :)

2. Romko

Romko Дуже важлива персона

Якщо Богові протиставляти якогось антипка,то ясно...

3. Yur

Yur Well-Known Member

Усяке протиставлення Богу -- відхід від Нього. Диявол протиставився й став усуненим у нЕбоже.

Людина обрала диявольське, але Бог не зрікається людині й подає їй Руку Спасіння

4. Romko

Ну я переконанй,що Бог - це ВСЕ...
    І протиставляти Його якомусь антипкові,котрий таке ж Його творіння,як і хомо - применшувати велич Бога...

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Це тому, що ти спрощено думаєш про Бога.

6. SemperTiro

SemperTiro Well-Known Member

так, але для декого спасіння може піти і через самогубство (тобто через те страждання, яке переживає душа після содіяного). Прошу не судити строго моєї думки, АЛЕ спробуйте зроуміти цю логіку:
    - є люди, які надумали самогубство й у них обірвався шнурок. Вони сприйняли це як знак Божий, і відмовилися від того діла.
    - дехто вперто йде до самогубства (моя знайома з цукровим діабетом спочатку свідомо не прийняла ліки і ледь не померла, але відкачали, а потім все одно повісилася). Я то сприймаю як свідомий шлях душі до осягнення Господа через величезні страждання... Не знаю, скільки пройде мільйонів років чи тисяч років за нашим людським літочисленням, але та душа відстраждає і знову матиме ласку Божу спробувати шанс пожити для Гопода, покаятися і припасти до Нього.
    Так само і відьми, вони свідомі свого вибору, але то просто час такий і душа їхня сповнена злоби і заздрості, що не вони Бог. Нічого, хай роблять, потім будуть страждати, а потім у них буде знову шанс і знову вже потім будуть вирішувати, як їм жити. Зараз у них такий вибір.
    І якщо Господь настільки їх любить, що не втручається Своєю безмежною Силою у їхню волю, то чому б то мав робити я?
    якщо стоїть питання чи рятував би я самогубцю, то все залежить від ситуації, думаю, все ж спробував би врятувати (навіть силоміць), але потім сказав би: "тепер ще раз подумай і вирішуй, але 2 раз я рятувати не полізу". До речі, рятував би виключно через таку думку: раз Гоподь мене привів сюди тепер, то я маю щось тут робити.

7. Yur

Yur Well-Known Member

Антипко сам протиставився, чим і вдлучив себе від Бога. Яким чином відлучене від чогось може бути тим чимось :dntknw:

Стосовно, що Бог є все, -- Він як те світло, що торкається усього, але тим усим не є.

8. Romko

Та,якраз в тебе воно спрощене...

9. Yur

Yur Well-Known Member

Безумовно, Божа Любов безконечна. Але чому Бог не врятував диявола ??.
    Чому слова Христові:
    І як скаже хто слово на Людського Сина, то йому проститься те; а коли скаже проти Духа Святого, не проститься того йому ані в цім віці, ані в майбутнім! (Матвія 12:32)

Самогубство -- попирає Богом визначене, отже за своєю сутністю є протиправним. Утім остаточним суддею Є Він.
    Вникнути у Боже можемо лише тоді, коли Він того нам подасть, а так, маємо коритися Його настановам.

10. SemperTiro

а диявол покаявся? попросив прощення? як тільки попросить, то я впевнений, Господь простить :)
    До того ж, хтось має виконувати роботу спокусника (а лукавий з нею якнайкраще справляється), перешкоди на шляху пізнання людиною Істини. Хтось має керувати в цьому матеріальному світі, але коли ми віддаємося під ласку Господа, визнаємо Його паном, а себе Його слугою, то автоматично стаємо ід його захист і ніякий матеріальний владика нам не страшний.

пробачте, не розумію, до чого ви навели тут ці слова? хіба хтось каже щось супроти Бога Духа? крім того, звідкіля ви знаєте, як правильно витлумачити слова "ані в цім віці, ані в майбутнім"? А може, є щось поза майбутнім віком? до речі, вік - це скільки? може малося на увазі в цьому житті і в наступному? :) для прикладу, колись слово "тьма" мала числове значення 10 000. То може й "вік" якось тлумачиться (наприклад, 100 років... доволі сувора кара за кожну провину проти Бога Духа страждати по 100 років).

причому вникнути можемо тільки на нашому, людському рівні, бо у літровий слоїк 2 літри води ніяк не наллєш!

• Подобається Подобається x 1
  11. Yur

Yur Well-Known Member

Пізно йому просити, -- проклятий навіки :sad:

Усе вірно, маємо прагнути ВЛАДИКИ ДУХОВНОГО.

не проститься того йому ані в цім віці, ані в майбутнім! -- не проститься ніколи. Себто пекельні муки.

Так слоїки теж різні бувають :)
    А рівня, усі маємо прагнути Божого (Матвія 5:48)

12. Romko

То Юр сказав,а Бог має виконувати...
    Файно...

13. Yur

Yur Well-Known Member

Усе що намагаюся -- казати Слово Боже. Котре нам і виконувати.

І до змія сказав Господь Бог: За те, що зробив ти оце, то ти проклятіший над усю худобу, і над усю звірину польову! На своїм череві будеш плазувати, і порох ти їстимеш у всі дні свойого життя. (Буття 3:14)
    І як скаже хто слово на Людського Сина, то йому проститься те; а коли скаже проти Духа Святого, не проститься того йому ані в цім віці, ані в майбутнім! (Матвія 12:32)

14. SemperTiro

"ніколи" - то Ваше тлумачення поняття "вік" чи чиє? :)

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Можеш привести приклад?

16. Василь

Василь Well-Known Member

Самогубство є видом вбивства. Отже Ви не проти вбивства!

Тобто через вбивство! Яке ж це спасіння?

Останнє редагування модератором: 7 лис 2009
  17. Romko

дуалізм тотой...:nea:
    Плоско...:sorry:
    Бог-дідько..:nea:

• Подобається Подобається x 1
  18. SemperTiro

ви погано прочитали написане мною. вбивство (тут самогубство) - це інструмент, який людина обирає свідомо, прирікаючи себе на страждання. Людина не хоче тут і зараз пізнавати Бога, тому буде його пізнавати через страждання. Рано чи пізно, так чи сяк, душа прийде до Бога, бо вона не помирає, знищується тільки матеріальна оболонка, в якій живе душа.
    поясню свою позицію таким прикладом: за тяжкі злочини треба знищувати фізично (смертна кара) і така смерть для злочинця буде величезним благом, бо його душа не "забрудниться" наступними злочинами.
    Господь може все. І легко може не допустити людину до самогубства, до співпраці з темними силами (наприклад, забравши розум :) ), але Він любить нас і хоче, щоб ми свідомо прийшли до Нього, а не через примус. Саме тому Він дав нам волю і не втручається у наш вибір. Однак карає за неправильні рішення, бо Він же дав нам "план-схему", як треба жити, щоб прийти у Його царство.
    Подумайте самі: Ісус міг вогнем і мечем усім показати, що Він - Бог, перевертав би гори, випаровував би моря, засвічува би зорі і гасив би їх. Влаштував би таке "шоу", що люди тільки із страху перед Ним визнали б Його своїм паном... Але Господь прийшов і вчив людей, ноги їм обмивав, впливав на їх розум, розказував притчі. Це може свідчити тільки про те, Він не хоче, щоб ми через страх чи примус прийли до Нього. а виключно через любов.
    я вже писав на форумі, що є 4 причини поклоніння Господу:
    1) страх (Він сильний, може мене наказати, тому краще буду в Нього вірити)
    2) вигода (я в Нього вірю, свічку Йому ставлю, а Він мені посилає благо, в т.ч. у вигляді матеріального комфорту)
    3) вдячність (Він є нашим батьком, покровителем, творцем усього сущого, тому я мю бути вдячний Йому)
    4) любов (я люблю Його, бо Він любить мене)
    Два перші мотиви є низькими і кожна нормальна людина повинна боротися із цими проявами у своєму житті.

19. Василь

Василь Well-Known Member

З яких це пір можна порушувати заборону вбивства?

20. Romko

З початку існування людства...
    А,якщо ще детальніше - з початку зародження життя...воґулє...

а де твій аватар? :)