Сатана. Реальність чи плід уяви?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Окультист, 21 січ 2009.

?

Чи вірите ви в існування Сатани?

1. Так

62,1%
  2. Ні

37,9%
  1. Yur

Yur Well-Known Member

Мова про тих, що навіки свідомо занапастили свою душу і на яких чекає пекельний вогонь, незрівняно страшніший від ваших картинок.

Суть моїх роздумів у тому, що людина перетерпівши вогонь пекельних мук тут на землі немовби проходить очищення.

2. SemperTiro

SemperTiro Well-Known Member

просто ми про то не знаємо... я так думаю, що демонські сили не допускають популяризації таких прикладів :)

у нашому непостійному світі нічого остаточного не буває :) мабуть...
    спалювати... я не проти. для багатьох смерть - це ВЕЛИКЕ БЛАГО. Тільки от хто буде суддею?
    Особисто я не хочу... бо на щось і відьми в цьому світ потрібні. То їх шлях, а нам застереження.

• Подобається Подобається x 1
  3. Romko

Romko Дуже важлива персона

А Василь має рацію...про єдність...всього сущого...
    все на світі нерозривно пов'язано між собою...все має свою причину і свій наслідок...
    І лиш Бог знає,для чого існує те,чи інше,які узи поєднують здавалось б непоєднані речі...
    І чому одне йде в небуття,інше продовжує існувати...

4. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Як є "справжні християни", то й сатани не треба....

• Подобається Подобається x 2
  5. Yur

Yur Well-Known Member

Мова ж не про тих хто спалює, а тих кого спалюють. Чим буде для них таке спалення, тих хто свідомо підпустив до себе диявола, продав йому душу й тим самими заслужив на вічні муки пекельні.
    (Аби відігнати нашіптування совкової уяви про єзуїтів і інквізицію, перенесімось у сучасний вимір й згадаймо тих же сатанистів).

Зрозуміло що ті хто спалюють чинять супроти Божої заповіди, й безсумнівно що тільки Бог може вирішувати кому до пекла. Але мова про відьмаків, себто тих людей котрі свідомі свого диявольського вибору. Й для котрих таке мучеництво через земний вогонь може виявитися очищенням.

6. Ярик

Ярик Well-Known Member

Хто вам це сказав ?

7. SemperTiro

SemperTiro Well-Known Member

тобто МОЖЕ І НЕ ВИЯВИТИСЯ?
    тоді може краще дати можливість Господу вирішувати відразу, а не по фізичній смерти тих людей?

8. Yur

Yur Well-Known Member

А звідкіля вАм відомо як буде вирішувати Господь.
    :)

9. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Ось це чудова відповідь на багато питань! Пригадуєте, на чому базувалися атеїстичні "вчення" совкового (і не тільки) періоду?
    Ось, мовляв, якби був Бог то він би зробив так і так... Чи який Бог жорстокий. І т.д.
    Пора людям зрозуміти, що Бог нам не підзвітний.
    І разом з тим Бог для нас зробив все, щоб ми мали Життя з великої літери.
    Він створив людину вільною. Вона зробила поганий вибір і покутує це до сих пір. Бог послав свого сина на страшну смерть бо, очевидно, це був лише один шлях, щоб вирвати нас з лап сатани.
    На жаль, нам і це не подобається і ми даємо перевагу рабству.
    І продовжуємо нарікати...

10. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Ну, якщо вони свідомі свого "диявольского вибору", то мабуть, не варто їх силоміць тягти до раю, правда? Тих же сатаністів :)

• Подобається Подобається x 2
  11. Yur

Yur Well-Known Member

Чи ви силоміць не відштовхнете людину, коли вона намагатиметься вчинити самогубство, кинутись під поїзд, скажімо ..? :)

Але мова не про те, аби когось силоміць тянути до Раю, а про Боже провидіння, котрому не заборониш витягувати з прірви.

12. Romko

А не Боже провидіння їх штовхає туди?

13. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Самогубство часто коїться в стані сильного емоційного зрушення. Тому його важко назвати "свідомим вибором"(на відміну від вибору релігії чи переконань). Тому порівняння некоректне.

Божому провидінню не заборониш :) Але, на жаль, часто люди намагаються поспішати поперед Божого провидіння і так завзято "коять добро", що виходить якраз навпаки... От власне про цих людей я і писала.

14. Yur

Yur Well-Known Member

Бог -- спасає.

Самі ж кажете часто, тобто не завжди :) Тому ремарка ваша не коректна

Розумію, кожен пише про те що думається.

15. Romko

Хіба Бог - не ВСЕ?

16. Yur

Yur Well-Known Member

Бог -- це БОЖЕ
    :)

17. Romko

А я чув,що Алфа і Омега...початок і кінець...:scratch_one-s_head:
    Та і Біблії так пишут...:sorry:
    Невже ми різні Біблії читали?о_О

18. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Добре, відповім розгорнуто, якщо ви самі не зрозуміли. Якщо самогубство коїться не в емоційному зрушені, а є результатом свідомого вибору, тоді я, безумовно, не буду перешкоджати і силоміць відтягати людину. Бо ж ви самі писали не один раз, що Бог дав людині свобідну волю. То хто я є, щоб суперечити в цьому Богові? ;)

Ну так. Хтось про людей думає, а хтось про "спалення заради добра" :)

19. Yur

Yur Well-Known Member

Пишуть, а от що Боже є нЕбоже не пишуть.

Ну, якщо у Божому вбачати нЕбоже, то очевидно різні :sad:

Останнє редагування: 7 лис 2009
  20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Богові - Боже, кесарові - кесареве. У твоїй так не пише?

а де твій аватар? :)