ну от, я вже у Львові))) 5 днів в Пітері пролетіли як один і ми ще багато де не встигли побувати... вражень море і вони незабутні це місто в яке хочеться повертатись ще і ще... в понеділок викладу фотки)))
Ну... загнав мене в краску... дякую Макс))) за позапланові екскурси без них подорож була б не настільки цікавою) а про москалів- це Ви , Полковнику в іншу тему зайдіть) так.. тут в нас Царське село
Служу Савецкому Сою... то есть я хотел сказать, что мне самому это в кайф было Кстати, являюсь эксклюзивным (пока что) владельцем фоток, на которых сочетание Галочки, ночного СПб. канала Грибоедова с мостом с грифонами через него - просто обалденное - в высшем смысле.
Привіт всім! Хочу похвалитись ти, що цього літа ми відвідали вічне місто Санкт-Петербург! Про те, що місто прекрасне - це дуже мало сказати. Однак, хочу звернути увагу тих, хто хоче його відвідати на деякі речі. По-перше, беріть з собою теплий одяг. Зранку і сонечко світило, але був такий собачий холод. Тому моя порада: теплий батнік, легка курточки чи світер - це обов’язково! По-друге, всю іноземну валюту міняйте в нас вдома на рос. рублі. У них значно нищий курс: 100Євро =4410- 4450 рос. рублів (залежно де міняти). А тому ми з валютою трішки пролетіли. По-третє, ні в якому разі не міняйте у поїзді, там сунуть фальшиві гроші. По-четверте, раджу у поїзді мати різну валюту і грн, і рос. рублі, тому що на станціях навіть морозива в Росії за грн не купиш, а в Україні за рублі. По-п’яте, коли купуєте квитки на відвідини музеїв, соборів говоріть по російськи і квитки купите за такою ціною, як для громадян РФ. По-шосте, щоб відвідини пам’яток культури були незабутні, обов’язково беріть екскурсії. Наприклад, ми їздили з фірмою ******-тур, то вони давали нам знижки, як для постійних клієнтів на 100-200 рублів. І мабуть основне, якщо ви хочете багато що відвідати і побачити беріть з собою побільше грошей, бо життя тут не з дешевих. Бажаю всім обов’язково відвідати Санкт-Петербург і побачити, як тут гарно поєднались історія і сучасність.
А каково молодёже, которая не учила принципиально или которую не учили принципиально? Так-то вот. Или знания. Или денюжки....
Да сейчас, к сожалению, не так все просто. При покупке билета в Эрмитаж, например, требуют паспорт. Причем разница в цене для россиян и жителей других стран весьма существенна. Что, я считаю, позор для того же Эрмитажа. Нашли на чем бизнес делать. Для экскурсии в Нижний Парк Петергофа или Исаакиевского собора пока что паспорта к счастью не надо. Во Львове подняться на смотровую площадку Ратуши стоит для всех одинаково. Пример здравого смысла в действии. А вид с этой площадки обалденный, впрочем это и так все знают : )
ну так, порівняно з Пітером Львів програє в цінах... Щоб піднятись на оглядову площадку Ісакіївського собору тре заплатити близько 40 грн, у Львові щоб піднятись на Ратушу -десь до 10 грн( давно вже не була , не знаю точної суми..) так само і екскурсії в соборах, музеях, вхід і екскурс в Ісакіївський теж в районі 40-50 грн, а в наш Вірменський - 1-2 грн...різниця відчутна.... от якби у Львові трішки підняти ціни на вхідні квитки, мож тоді знайшлись б кошти на реставрацію?