самотність: зле чи добре?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Гелена, 4 бер 2008.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: самотність: зле чи добре?

інколи і серед тисячі людей можна бути самотнім....

• Подобається Подобається x 10
  2. pukhnastyk

pukhnastyk Well-Known Member

Важливо тоді вірити, що в наступній тисячі знайдеться хтось, з ким самотньо не буде.:)

Додано через 20 хвилин
    Самотність на короткий час може подарувати, наприклад, хороші ідеї...
    Самотність на нетривалий час може навести на вдалі роздуми як далі жити...
    Тривала самотність може затягти в депресію...:crazy:

Головне - їй не піддатись.:)

• Подобається Подобається x 3
  3. ok2008

ok2008 Member

Все залежить від характеру людини, деякі люди можуть від декількох годин, проведених наодинці почуватися найнещаснішою людиною, а є люди, які вміють зайняти себе як завгодно довгий час і не відчувати самотності...

4. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Краще не напишеш.
    Але і від брехні перед всім світом можна вдуситись, вити вовком.. коли ти вдаєш що тобі не самотньо і ти поруч з кимось, а насправді - зовсім один, ще одніший від того що мусиш це приховувати.
    В будь-якому випадку, обираючи між несамотністю і самотністю важливо, щоб з двох зол вірно вибрати менше. А вірний вибір - це той про який в майбутньому, озирнувшись назад, не пожалкуєш ніколи, що б не сталося. Караюсь, мучусь.. але не каюсь.

• Подобається Подобається x 4
  5. mavka

mavka Well-Known Member

всі ми з Вами, коли поглянемо на себе з більшої дистанції, визнаємо, що самі по собі, - самотні протягом більшої частини нашого життя.

меншою мірою це відчувається в дитинстві або коли приходить кохання. не так гірко від того в товаристві друзів.
    тобто весь цей час людина хвилюється та радіє, що вона комусь цікава, що з нею комусь приємно.

і я ось так на всіх парусах їхала Городоцькою на зустріч з приятельками нещодавно, - тою вузькою депресивною запилюченою частиною дороги, - й зупинилась в корку на довгу хвилину. в занедбаному будинку поряд на першому поверсі було прочинене вікно, більша частина якого, заклеєна папером, ховала сіру постать старенької, що вже давно там стояла, мабуть й відсторонено дивилася на світ божий. той світ був такий бідний в тому місці, безлюдний й такий самий сірий.

яке це пекло - самотня старість!

• Подобається Подобається x 5
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Самотність - то пекло.

7. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Точно!!! Згадав ще вислів якраз про це:
    "Истинное одиночество - это присутствие человека, который тебя не понимает" /Элберт Г.Хаббард

8. Tequila

Tequila Well-Known Member

Одиночество вдвоём - добровольный ад...

9. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

А мені подобається моя сьогоднішня самотність. По-суті я зовсім не є одна у мене довкола багато людей які мене люблять і шанують, а те що нема партнера до ліжка - то мені не заваджає. Big deal!

• Подобається Подобається x 2
  10. Pikova dama

Pikova dama Active Member

Самотність..хм....ніколи не вважала її поганою..ми народжуємся і помираємо самотніми.....так, навколо нас багато людей..але по-суті наша душа самотня.
    З часом звикаєш до всього...:frown:

• Подобається Подобається x 1
  11. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Самотність - це час для того, щоб подумати, розібратись в собі, в оточуючому тебе світі, а, інколи, просто розслабитись не думаючи ні про що. Тож самотність просто необхідна, як і сон. Це така собі своєрідна розрядка організму, а точніше психіці.

12. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Людина соціальна істоста і людиною можна стати тільки в соціумі. Для більшості самотність - вимушине явище - цих людей не прийняло суспільство і замість прямого спілкування з людьми вони обрали опосередковане - читаючи книги, переглядаючи фільми, твори мисцецтва тощо вони мають доступ до досягнень цивілізації, іноді такі люди самі творчими людьми.

13. nora

nora Well-Known Member

Але тиша і самотність швидко надоїдають.

14. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

:))) Бо ви не вмієте свистіти. А треба тільки свиснути! :)))
    Бо постійного і законного партнера до ліжка, який любить і шанує, повинна мати кожна жінка. Як на мене - самотність добра тільки в туалеті, або під час розмінування.

15. Levko

Levko Well-Known Member

З того часу відколи я прийшов до свого Татка (13років тому) я майже забув що таке самотність. Зараз уже для мене просто смішно, як можна бути самотнім, коли Він поряд зі мною і то завжди 24год. на добу!!?
    Навпаки, я кожен ранок, встаю, виділяю певний час заради того, щоб побути насамоті, але на самоті не з собою, а з Ісусом..., щоб мати спілкування з Ним!!!!

Яка самотність, люди!? Ісус насправді живий!!!!:preved:

16. majolika

majolika Well-Known Member

Присутності Бога в моєму житті теж є дуже важливою і дуже мене тішить :give_heart:
    Але, нажаль, Ісус не зробить тобі зранку кави, не прокоментує прочитану книжку, не пригорне, коли тобі сумно. Людині потрібен і Бог, і інша людина. Так ми люди влаштовані - як чоловік і жінка створені.

З роками зрозуміла - самотність - це горе з розуму...

17. ENNI

ENNI Well-Known Member

Я з вами згодна. Иноді у нашому "бурному" житті не вистачає тиші і усамітнення.

18. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Як і в усих життєвих питаннях "все добре вміру". Золота серединка - оптимальний варіант, тож не можна сказати зле це чи добре. Це просто нормально, якщо в межах розумного.

19. Levko

Levko Well-Known Member

100% Підтримую!
    Недаремно ж Господь сказав, що не добре бути чоловікові одному.
    Тому і створив для Адама Єву;)!

20. terRen

terRen Дуже важлива персона

Погоджуюся на 100%
    Не завжди так.Спокій і тиша дають можливість на вдосконалення та самоаналіз...
    Все залежить від внутрішнього сприйняття світу і характеру,хіба що людина не може обходитися без сторонньої допомоги, тоді неприведи Господи такої самотності нікому.:sad:
    Я дуже-дуже люблю слухати ТИШУ...:)
    В світі стільки суєти....о_О

а де твій аватар? :)