самотність: зле чи добре?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Гелена, 4 бер 2008.

1. A_Stella

A_Stella Well-Known Member

Відповідь: самотність: зле чи добре?

Зле.... :sad:

• Подобається Подобається x 2
  2. mamatu

mamatu Well-Known Member

люди різні бувають. комусь може і на самоті добре, а я без людей жити не можу.
    люблю людей, люблю спілкування.
    але найбільше люблю свою сім'ю - не уявляю себе без неї.
    а якщо трапляються такі моменти, що хочеться тиші та самоти - то ненадовго. зазвичай таке трапляється під час депрессії. тоді не хочеться нікого бачити та росповсюджувати свій поганий настрій. перетру все у собі та знову "в люди" вертаюсь.

• Подобається Подобається x 4
  3. Малявка

Малявка на своїй хвилі

думаю, самотність визначає не то, що біля тебе є люди. можна почуватися найсамотнішою людиною серед натовпу. навіть серед друзів. самотність - це відсутність розуміння.

• Подобається Подобається x 5
  4. Мирося

Мирося Well-Known Member

А по-моєму, спілкування має навіть більше значення, ніж ми собі уявляємо. Спілкування як процес необхідне людині життєво. Іноді, коли його бракує, то радує навіть випадковий і не дуже приємний співрозмовник. А коли спілкування вдосталь, та ще й з тими, кого любиш, тоді вже починаєш перебирати. Щодо усамітнення, то це важливе право людини. Коли на душі і в думках неспокій, мені, наприклад, краще побути насамоті, щоби у собі розібратися. Хоча є люди, яким навпаки потрібна в такі хвилини чиясь присутність, хоча б пасивний слухач.

Додано через 3 хвилини
    Щодо якості спілкування, то найщасливішими ми відчуваємо себе, коли є повне розуміння і гармонія в намірах і сподіваннях на майбутнє. Як цього досягти - це справжнє мистецтво. Не кожен вміє. А найстрашніше - багато хто в це й не вірить.

• Подобається Подобається x 4
  5. Linda

Linda Member

"истинное одиночество -это присутствие человека, который тебя не понимает.." Коли так...., тоді краще бути самотнім на самоті. ((( Інколи потрібно....,хоча ненадовго!!!!! - шо забагато ,то не корисно!

• Подобається Подобається x 5
  6. Малявка

Малявка на своїй хвилі

Зле, коли ти не спішиш додому, бо тебе там ніхто не чекає. Зле, коли нема з ким розділити радість. Напевно, тішитися на самоті ще гірше, ніж сумувати на самоті. Зле, коли крик душі мусиш приглушувати сміхом, аби його не почули ті, хто не здатний зрозуміти.
    А так - то самотність може допомогти розібратися у собі чи просто відпочити морально.

• Подобається Подобається x 3
  7. Мирося

Мирося Well-Known Member

Так, дівчата, дуже хочеться бути несамотніми. Всім цього бажаю. А ось запитання для роздумів: що для цього потрібно, щоб ніколи не залишатися самотньою? Які риси в собі виховувати?

8. Patrick

Patrick Well-Known Member

Я був самотній деякий час і зараз згадуючи це, деколи жалію за цими часами....хоча теперішні часи на попередні не проміняв би.

9. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

У мене відчуття самотності зникло в 16 років.

10. Мирося

Мирося Well-Known Member

Невже з тих пір ніколи і не з"являлось? І чим ви це собі пояснюєте? Маю на увазі не обставини, а психологічно. Києм чи духом лагідності?

11. Liliyah Romanova

У 16 років пережила навернення. :) Цим і пояснюю.

12. Мирося

Мирося Well-Known Member

Тобто в душі завжди з Богом і тому немає відчуття самотності?

13. Liliyah Romanova

Ну, я не завжди, людина все-таки. Але те, що Він завжди зі мною, що би я не робила, відчуваю постійно.

14. Мирося

Мирося Well-Known Member

Розумію це відчуття. Але воно все одно якось дуже тісно пов"язане з поєднаністю з людьми. Тобто неможливо бути близьким до людей і далеким від Бога і навпаки. У душі, маю на увазі. Мені так здається.

• Подобається Подобається x 1
  15. Liliyah Romanova

Так і є. Тільки якщо до того це була залежність від людей, то потім стало просто нормальною, як ви кажете, поєднаністю з ними. Зникло судомне бажання постійно бути біля когось. І моє вічне прагнення побути самій теж перемінилося. :)

16. Мирося

Мирося Well-Known Member

Самодостатність все врівноважує...

17. Redhotchilly

Redhotchilly Well-Known Member

інколи це змушує дивитись на речі іншими очима

18. Lady_Opium

Lady_Opium Well-Known Member

кожен зі станів, в якому пеербуває людина, спричинений нею самою чи наслідками її вчинків
    якщо людина є самотньою за власним бажанням-значить то добре для неї і для оточуючих, яких вона не мучить своїм небажанням бачити когось поряд
    (Тне памятаю хто писав, але: людина має бути самотньою, і вона нею стане, але тікі тоді, коли опрозумнішає, і зрозуміє, що інші зорблять її лише менш щасливою)
    якщо ж людина стала самотньою і ннепотрібною не через власне бажання, значить, вона ще не доросла того рівня, коли може робити вигляд, що робить комусь добре

19. Panadolka

Panadolka Well-Known Member

Ненавиджу самотність......з завтрішнього дня починається....тобто вже з сьогоднішнього. Чоловік їде на роботу, а я знову самонька з малявкою...Як мене це дістало...це закінчиться колись чи ні??? Самотність...тільки чую це слово і сльози навертаються...перед очима картина - чоловік з сумкою, і Діма плаче і кличе - тато.......

20. Liliyah Romanova

А мені шалено хочеться самотности...
    Як ніколи...

а де твій аватар? :)