Самопоміч

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем npocmo, 22 гру 2015.

1. ІгорМ

ІгорМ Маленький українець

А я тепер всіх через Слово і Діло пропускаю. У Рабіновича 18% порядності

[​IMG][​IMG]

зі

а тотой Крушельницький з Свободи має 100% порядності. Плюс два кіля каші ;)

2. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Ну так Рабинович не буде балатуватись, офіційно, бо ніби юдей не може вирішувати питання Православя, загалом помалу антидержавна опозиція обєднюється, прагне реваншу і збільшує свої шанси на перемогу, чого не скажеш про демократичний табір.

3. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

А хто може?

4. manur

manur Well-Known Member

Взагалі-то - то не є зле)
    98% картоплі в Україні вирощується на присадибних ділянках. Урожайність середня складає 145 центнерів з га.
    В той час як середня урожайність на ту ж картоплю в Німеччині складає 340 центнерів з га, а в США - 360 центнерів з га.

Я б тих власників присадибних ділянок притягував до криміналу за врєдітєльство!!!!!!!!!!!

Каже наука, що картопля на одному місці повинна бути не частіше, ніж 1 раз на 4 роки. А городи в людей щороку на 2/3 чи на 3/4 засаджені картоплею.

5. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Це офіційна відмазка Рабиновича, додумались, що поокремо та відбирати один в одного голоси Рабиновичу, Мураєву, Вілкулу, може ще Королевській балатуватись не варто, до такого ще не додумались Садовий, Добродомов, Чумак...

6. ІгорМ

:)))
    @manur, а ваше яке діло, яка урожайність бульби у власників присадибних ділянок? А хоча б і 100 центнерів з га - то є справа вуйка ;)

7. manur

manur Well-Known Member

А таке, що :
    1. Земля виснажується без сівозміни.
    2. Хвороби картоплі розповсюджуються більшими темпами, ніж воно було б при нормальній сівозміні.
    3. Жук колорадський розповсюджуються більшими темпами, ніж воно було б при нормальній сівозміні.

Мало?

Про жука. Років 2,5 тому пили з товаришем пиво вдома в третього товариша. Хата близько до околиці міста. Біля хатів, в основному, грядки. А той товариш і картопельки трохи посадив. То в них жука взагалі не було на картоплі!!!!! Бо там зроду тої картоплі не було. А найближчі городи з нею - не ближче 1 км.

8. manur

manur Well-Known Member

Вище я лише агротехніку зачепив.
    А якщо зачепити економіку? Яка у вуйка буде конкурентоздатність з такою врожайністю?

Ви ж розумієте (маю надію), що гейби вуйко при тих самих витратах на :
    - насінневий матеріал;
    - обробіток землі;
    - трутку для жуків і її розбризкування і т.п.
    мав би врожай в 2,5 рази більший.

Як гадаєте - моцно би ся втішив?

Еге ж. Старчило би не тіко для себе, пацєт-кроликів-курей-качок-гусей-гиндиків. А кіко би він ще й на кавуни-помідори виміняв?

9. ІгорМ

Я з тим згідний - сівозміна, жуки і всяка фітофтора...

Але особисто вам яке до того діло - скільки у вуйка жуків на бульбі і яка урожайність? За шо ви би притягали того вуйка до криміналу? ;)

10. ІгорМ

А якщо ви так файно знаєте агротехніку і економіку, то чо самі не вирощуєте 300 центнерів з га? ;)

11. manur

manur Well-Known Member

Бо мені то не подобається.

Поки що земля не є власністю того вуйка.
    Так собі гадаю, гейби вуйко заплатив живі грошики за кавалок землі, то він би тронця більше думав, як би то йому оптимізувати ведення на ній господарства.

12. ІгорМ

Ага, а вчити подобається? :)))
    А якщо вуйкові хватає 146 центнерів з гектару і йому не хочеться вирощувати 300 центнерів?
    Кожен рік вуйко платить за землю стільки, скільки йому кажуть ;)
    А скільки він збирає бульби - то його приватна справа, шо нє?

13. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

Дивні дебати в темі "Самопоміч". То жук колорадський з ізраїльским громадянством і якимись там виконаними обіцянками, то сівозміна бульби на городах...

• Смішно Смішно x 2
  14. manur

manur Well-Known Member

А Ви про тото з Михом погутарте. Він Вам вповість такі вумні слова як "рентабельність", "собівартість" і тому подібне.

15. manur

manur Well-Known Member

Таке вумне слово як "самопоміч" включає в себе і жуків і сівозміну..... Бо шо ж то за самопоміч буде? )))))))))

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. Silver bullet

ну, тоді "йой")

• Смішно Смішно x 2
  17. ІгорМ

@manur, ви стрілки не переводіть. Ми говоримо про вуйка і бульбу, нахіба нам Мих ;)

Так от, "рентабельність", і "собівартість".
    Кожний вуйко, котрий садить бульбу, є господарем. А кожний господар в душі є ще і бізнесменом. І він спершу порахує, чи йому то вигідно, а вже тоді буде садити. А якщо садить, то значить вигідно.

От вам і вся "рентабельність"і "собівартість" ;) :)

зі

ОБС
    Під Городком поляк орендує поля. Садить с/г продукцію згідно європейських технологій, збирає високі урожаї

Раз чи два на місяць він їде в Польщу до родини. І завжди купує у цьотки з Комарно для сім"ї молочку, яйця, когутика на розсіл, качку... Брав пару мішків бульби, трохи червоного бурака і моркви. І це все везе в Польщу.

А ви берете і кажете "рентабельність"і "собівартість" ;) :)

Останнє редагування: 19 лис 2018
  18. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

Мої кум з кумою, що живуть у селі, самопомагають собі тим, що вже якийсь рік вирощують багато арахісу. Стручки - мішками. Жоден жук на арахіс не дивиться, правда, з мишами доводиться дуже крепко боротися.
    Моя мати з моєї подачі та куминого посівного матеріалу також уже два роки діляночку арахісом засіває. Цього року - відер двоє стручків. І два десятка пійманих для сусідського кота мишей.

• Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  19. Silver bullet

От ми на фазенді саджаємо арахіс. Багато. Буває врожай 4 великі сітки. Миши якось не турбували поки. Але, Господи, який це геморой виростити (арахіс любить, щоб підгортали його і дуже воду любить), потім викопати - розложити-обібрати, потім перемити та пересушити таку кількість горішків в непромислових умовах! Зберігати тільки в сухому-теплому та іноді перетрахівати як казав Бацько, бо якісь ще будуть недосушеними, хоч і всі підсушивались ще раз вдома на сковороді на вогні.
    По трудовмісткісті - це щось страшне. А так їсти - то нічого, добрі.

• Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  20. manur

manur Well-Known Member

Нє-а !!!!!
    Окремі такі є - сперечатися не буду. А основна маса те все робить, бо так завжди робив, і батько його так робив і всі сусіди так робліть.... Про зміну кон"юнктури ринку і інші економічні терміни з такими балакати - ліпше вже бісер перед свиньми розкидати.

а де твій аватар? :)