А я тепер всіх через Слово і Діло пропускаю. У Рабіновича 18% порядності зі а тотой Крушельницький з Свободи має 100% порядності. Плюс два кіля каші
Ну так Рабинович не буде балатуватись, офіційно, бо ніби юдей не може вирішувати питання Православя, загалом помалу антидержавна опозиція обєднюється, прагне реваншу і збільшує свої шанси на перемогу, чого не скажеш про демократичний табір.
Взагалі-то - то не є зле) 98% картоплі в Україні вирощується на присадибних ділянках. Урожайність середня складає 145 центнерів з га. В той час як середня урожайність на ту ж картоплю в Німеччині складає 340 центнерів з га, а в США - 360 центнерів з га. Я б тих власників присадибних ділянок притягував до криміналу за врєдітєльство!!!!!!!!!!! Каже наука, що картопля на одному місці повинна бути не частіше, ніж 1 раз на 4 роки. А городи в людей щороку на 2/3 чи на 3/4 засаджені картоплею.
Це офіційна відмазка Рабиновича, додумались, що поокремо та відбирати один в одного голоси Рабиновичу, Мураєву, Вілкулу, може ще Королевській балатуватись не варто, до такого ще не додумались Садовий, Добродомов, Чумак...
@manur, а ваше яке діло, яка урожайність бульби у власників присадибних ділянок? А хоча б і 100 центнерів з га - то є справа вуйка
А таке, що : 1. Земля виснажується без сівозміни. 2. Хвороби картоплі розповсюджуються більшими темпами, ніж воно було б при нормальній сівозміні. 3. Жук колорадський розповсюджуються більшими темпами, ніж воно було б при нормальній сівозміні. Мало? Про жука. Років 2,5 тому пили з товаришем пиво вдома в третього товариша. Хата близько до околиці міста. Біля хатів, в основному, грядки. А той товариш і картопельки трохи посадив. То в них жука взагалі не було на картоплі!!!!! Бо там зроду тої картоплі не було. А найближчі городи з нею - не ближче 1 км.
Вище я лише агротехніку зачепив. А якщо зачепити економіку? Яка у вуйка буде конкурентоздатність з такою врожайністю? Ви ж розумієте (маю надію), що гейби вуйко при тих самих витратах на : - насінневий матеріал; - обробіток землі; - трутку для жуків і її розбризкування і т.п. мав би врожай в 2,5 рази більший. Як гадаєте - моцно би ся втішив? Еге ж. Старчило би не тіко для себе, пацєт-кроликів-курей-качок-гусей-гиндиків. А кіко би він ще й на кавуни-помідори виміняв?
Я з тим згідний - сівозміна, жуки і всяка фітофтора... Але особисто вам яке до того діло - скільки у вуйка жуків на бульбі і яка урожайність? За шо ви би притягали того вуйка до криміналу?
Бо мені то не подобається. Поки що земля не є власністю того вуйка. Так собі гадаю, гейби вуйко заплатив живі грошики за кавалок землі, то він би тронця більше думав, як би то йому оптимізувати ведення на ній господарства.
Ага, а вчити подобається? А якщо вуйкові хватає 146 центнерів з гектару і йому не хочеться вирощувати 300 центнерів? Кожен рік вуйко платить за землю стільки, скільки йому кажуть А скільки він збирає бульби - то його приватна справа, шо нє?
Дивні дебати в темі "Самопоміч". То жук колорадський з ізраїльским громадянством і якимись там виконаними обіцянками, то сівозміна бульби на городах...
А Ви про тото з Михом погутарте. Він Вам вповість такі вумні слова як "рентабельність", "собівартість" і тому подібне.
Таке вумне слово як "самопоміч" включає в себе і жуків і сівозміну..... Бо шо ж то за самопоміч буде? )))))))))
@manur, ви стрілки не переводіть. Ми говоримо про вуйка і бульбу, нахіба нам Мих Так от, "рентабельність", і "собівартість". Кожний вуйко, котрий садить бульбу, є господарем. А кожний господар в душі є ще і бізнесменом. І він спершу порахує, чи йому то вигідно, а вже тоді буде садити. А якщо садить, то значить вигідно. От вам і вся "рентабельність"і "собівартість" зі ОБС Під Городком поляк орендує поля. Садить с/г продукцію згідно європейських технологій, збирає високі урожаї Раз чи два на місяць він їде в Польщу до родини. І завжди купує у цьотки з Комарно для сім"ї молочку, яйця, когутика на розсіл, качку... Брав пару мішків бульби, трохи червоного бурака і моркви. І це все везе в Польщу. А ви берете і кажете "рентабельність"і "собівартість"
Мої кум з кумою, що живуть у селі, самопомагають собі тим, що вже якийсь рік вирощують багато арахісу. Стручки - мішками. Жоден жук на арахіс не дивиться, правда, з мишами доводиться дуже крепко боротися. Моя мати з моєї подачі та куминого посівного матеріалу також уже два роки діляночку арахісом засіває. Цього року - відер двоє стручків. І два десятка пійманих для сусідського кота мишей.
От ми на фазенді саджаємо арахіс. Багато. Буває врожай 4 великі сітки. Миши якось не турбували поки. Але, Господи, який це геморой виростити (арахіс любить, щоб підгортали його і дуже воду любить), потім викопати - розложити-обібрати, потім перемити та пересушити таку кількість горішків в непромислових умовах! Зберігати тільки в сухому-теплому та іноді перетрахівати як казав Бацько, бо якісь ще будуть недосушеними, хоч і всі підсушивались ще раз вдома на сковороді на вогні. По трудовмісткісті - це щось страшне. А так їсти - то нічого, добрі.
Нє-а !!!!! Окремі такі є - сперечатися не буду. А основна маса те все робить, бо так завжди робив, і батько його так робив і всі сусіди так робліть.... Про зміну кон"юнктури ринку і інші економічні терміни з такими балакати - ліпше вже бісер перед свиньми розкидати.