Самопоміч

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем npocmo, 22 гру 2015.

1. ІгорМ

ІгорМ Маленький українець

2. ІгорМ

Олігархам не потрібні заможні українці або Чому влада шукає відмовки, щоб не запроваджувати податок на виведений капітал?

Держава повинна любити і оберігати платників податків, адже ці особи платять їй (державі) свої гроші!» – говорив Артур Лаффер, видатний американський економіст. Видається, цей вислів зовсім не про тих, хто сьогодні керує Україною.

Коротка передісторія

Запровадження податку на виведений капітал на заміну податку на прибуток — обіцянка, якою вже близько трьох років «годують» український бізнес. Впровадження цього податку на заміну податку на прибуток підприємств депутати передбачили у законопроекті про податкову лібералізацію, зареєстрованому у парламенті у жовтні 2015 року. Пізніше частина його норм стала законами, а щодо податку на виведений капітал, Рада доручила уряду відпрацювати його текст та внести в парламент до 1.07.2017 року. Далі були робочі групи у Міністерстві фінансів, і … «шукай вітру в полі». Тетяна Острікова від «Самопомочі» брала участь у робочій групі та в напрацюванні законопроекту. «Самопоміч» має послідовну позицію підтримки податку на виведений капітал як інструменту для пожвавлення економіки, лібералізації та сприяння залученню нових інвестицій.

У грудні того ж року Президент на зустрічі із представниками бізнесу пообіцяв, що реформі податку на прибуток — бути. Та вже через кілька місяців, 12 березня 2018 року, Петро Порошенко змінив думку і заявив, що податок на виведений капітал впроваджувати рано.

Посилався Президент нібито на позицію Заходу із цього приводу. Мовляв, проти ухвалення закону категорично виступає Міжнародний валютний фонд.

Делегація депутатів «Самопомочі» на зустрічі з МВФ у Вашингтоні з’ясувала, що насправді позиція МВФ чітка і зрозуміла — кредитори України не проти скасування податку на прибуток та запровадження податку на виведений капітал, однак закликають до реформи ДФС, яка пробуксовує. Єдина рекомендація від МВФ — не збільшувати дефіцит державного бюджету, а це означає, що ми повинні передбачити компенсатори або ж зменшити фінансування роздутих та подеколи корупційних видатків бюджету.

Але вже завершується травень 2018 року, і досі ані уряд, ані Президент законопроект не внесли.

Банкова забрехалася?

Хоча Президент продовжує розповідати, який податок на виведений капітал корисний і хороший. І при нагоді, через невідомі причини, перекладати відповідальність на парламент: декілька днів тому під час перебування у Миколаєві Петро Порошенко, відповідаючи на питання про внесення законопроекту, вирішив «звернутися до народних депутатів не затягувати його розгляд».

Крім того, заступник голови Адміністрації Президента Дмитро Шимків заявляє, що МВФ вже не проти. Однак законопроект в парламент все одно не вноситься.

Складається враження, що влада використовує податок на виведений капітал, як, зрештою, і позицію МВФ, аби позагравати з бізнесом перед виборами.

Усі ці ігри свідчать про одне – попри всі піарні обіцянки, ніхто нічого не збирається робити. Тим часом силовики і далі «кошмарять» бізнес, немає обіцяної податкової лібералізації, немає податку на виведений капітал. Отже, немає інвестицій та економічного зростання. Це все свідчить про те, що владі не потрібні заможні українці.

Замість довідки

Зараз в Україні діє податок на прибуток — загальнодержавний прямий податок, який стягується з прибутку, отриманого підприємством. Прибуток для сплати цього податку визначається за правилами бухгалтерського обліку за винятком окремих податкових різниць.

Суть податку на виведений капітал полягає в тому, що операції між двома платниками цього податку не є об’єктом оподаткування, поки зароблені кошти не виводяться із підприємства на споживання у вигляді дивідендів та операцій, прирівняних до розподілу прибутку. Тобто податок з підприємства не знімається, якщо воно вкладає зароблені кошти у розвиток та створення нових робочих місць, а сплачується лише коли прибуток виводиться у вигляді дивідендів та кількох операцій на користь нерезидентів, які сьогодні використовуються як найпоширеніші схеми податкової мінімізації.

«Об’єднання «Самопоміч» підтримує перехід від олігархічної моделі економіки до економіки добробуту кожного українця шляхом: запровадження рівних можливостей для вільного підприємництва; здійснення ліберальної податкової реформи (зокрема, скасування податку на прибуток та перехід до оподаткування прибутку при його розподілі); відмови від силового тиску на бізнес та притягнення чиновників до відповідальності за збитки бізнесу; перетворення митниці з джерела заробітку контрабандистів та збагачення олігархічних груп на інституцію сприяння міжнародній торгівлі та захисту митної безпеки.

Цю позицію неодноразово публічно висловлювали Тетяна Острікова, Олег Березюк, Андрій Журжій та інші члени фракції у парламенті та, зокрема, вона була задекларована в резолюції з’їзду партії у березні 2018 року. Також про це йшлося на нещодавній зустрічі народних депутатів із Українською Радою бізнесу

Тетяна Острікова

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну це брехня. Сьогодні львівська влада, яка є на 80% Самопоміч давить на підприєців так, що ще ніколи такого не було. Районна адміністрація може викликати на ковйор, а робить вона то щомісячно, підприємця і грати його в хвіст і в гриву. Ясне діло, що це є тиск на бізнес, ясне діло, що ніякий інвестор не піде працювати, коли так використовують адмінресурс.

4. ІгорМ

Як ви любите казати: тре давати заяви в суд і прокуратуру і законно викорінювати всякі порушення.
    А тут стогнати, зводити наклепи і розносити пльотки - то удєл дешевих пліткарів.

• Смішно Смішно x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  5. Юрко НОТОЦО

Юрко НОТОЦО Хлопський фільозоф

Йой,юж ні кличуть!
    Яка ладна назва "Самопоміч"! А пан Ігорко наш шо там,депутат-самопомічник,чи хто...Хтось ми то повість,чи колись сам все почую? :crazy:

Коломийка1.png
    7339a4e9a5e4cd85ec631676a80b8d7a.jpg

• Смішно Смішно x 1
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Але вас то запекло!

Ви за справедливість, чи за Самонеміч? Скажіть чесно.

А якщо я виставлю документ, який підтверджує мої слова, ви визнаєте самого себе пліткарем?

:)))

7. Юрко НОТОЦО

Йой,Миху,не-нада...бо я тоді катренную поему закатаю! :cools:

Останнє редагування: 30 тра 2018
    • Смішно Смішно x 1
  8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Гаразд, нє, так, нє.

Ігорку, розслабтеся, послухайте пісню, яка траслюється через радіо Садового:

View: https://www.facebook.com/100000834337338/videos/1689622017742260/

как васпріятіє?:)))

Садавой - герой?

9. ІгорМ

Мені по барабану Садовий. Мені від нього ні холодно ні тепло :)
    То ви його два рази вибираєте мером. Якщо він такий поганий, то ви мозохісти :)))

10. Юрко НОТОЦО

Ігорку,а ну скалатайте про себе якусь прозаїчну катреняку.Бо ніц про Вас не відаю: Хто? Звідки? Куди,і з якої партії? Бо хіба про Вас,як про Васю знаю,що галичанин,який народжений в Казахстані,полюбляючий бандеровців покопувати по-малейку "в-дупцю"! Давайте троха так,щоб веселіше було! Оповічте шось про себе,а то все Миха тероризуєте своїми запитаннями! Давайте!:dance3:

00tty.jpg

11. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Особисто я не 2 рази, а жодного разу не проголосував за Садового, та і сумніваюсь у його партії.
    Що у вас логіка, як у дописувачів на деіких інших обговореннях, якщо я критикую Тимошенко - то я порохотяг, я критикую їх обох, якщо я критикую Садового, не значить, що мої кумири Гірняк, Кошулинський та інші претенденти на мерське крісло.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Садовий - лідер Самопомочі, як то кажуть, сердце родіни Самопомочі.:)

13. ІгорМ

Я голосував за Самопоміч до ВР. І їхня фракція мені подобається. А Садового там нема, так що нема про що говорити.

14. ІгорМ

Юрку, я в павутині і тут стільки про себе розказав, що можна мемуари писати.
    Шукайте, читайте і будете все знати ;)

15. Capitoshechka

Capitoshechka Наймоскальніший москаль

А Потрох - серце ригів. І шо?

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Вам не смішно з самого себе?

Без Садового нема Самопомочі. Вони роблять все, що він їм скаже. А хто проти - нафік з пляжу. Хочете приклад?

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

І Порох не в Ригах і ригів нема давно. Але говорити можна.

18. ІгорМ

Звичайно хочу.
    Приведіть, будь ласка, приклад, де Єгор Соболєв і Семен Семенченко роблять все, що він їм скаже.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Знову наївно.

Для чого Садовий тих двох взяв до себе а партію? Щоб вони робили що вони хочуть? Та таких півУкраїни. Кожен керівник партії бере людей, які будуть виконувати його вказівки і настанови. Ви чули такий вислів: партійна дисципліна?

20. ІгорМ

Шо, нема прикладів ;)
    Короче, знову бла-бла-бла :haha:

а де твій аватар? :)