Подібне на примітивний піар та особисту вигоду, рано чи пізно Порошенка переоберуть, я не його фанат, займе його місце Самопоміч? Вже у подібному переконались, як ВО Свобода всіх критикували і як ефективно виглядали в опозиції, а на що були здатні у владі?
З табору на Грушевського "За визволення України від олігархів та зрадників". Про сенс операції з блокування незаконних прибутків олігархів; про те, люди яких професій зараз найбільш потрібні Рух "Визволення"; про модель нашої організації; про смерть Веджіє Кашки; про зіткнення у Луганську; про провокацію у таборі; та про головне наше завдання View: https://www.facebook.com/IegorSoboliev/videos/10207986309415222/
Влада переслідує особистих ворогів, а не тих, хто руйнує нашу державу – заява політради «Самопомочі» Протягом останнього часу відбуваються події, які виходять за межі здорового глузду та правової держави, коли посеред вулиці, без суду та слідства захоплюють людей. Здебільшого мова про активних учасників війни за Незалежність, що почалася у 2014 році. Тих, хто за покликом душі у загонах волонтерів та добробатів став на захист України та зупинив ворога, сьогодні підступно виловлюють на вулиці та судять. Лише протягом одної години в неділю, 26 листопада, у різних містах України було викрадено щонайменше двох активістів Перший – Леонід Литвиненко, якого схопили у Новоград-Волинському, де чоловік з побратимами блокував контрабанду російського палива до України. До схеми причетний кум Володимира Путіна Віктор Медведчук. Другий затриманий – це Анатолій Виногродський. Його, як повідомляють у поліції, затримали у справі про напад на охоронця у Кіровоградській області. Тобто, Виногродського заарештували через те, що він захищав селян, які стали жертвами рейдерів. Людей, що захищали селянина, якого хотіли пограбувати, фальсифікуючи документи, сьогодні переслідують. При цьому ніхто не покараний за рейдерство. Чому за цими хлопцями прийшли саме зараз? Вони, маючи авторитет у суспільстві, починають вимагати від держави не просто слів, а дій щодо захисту державного суверенітету, боротьби проти корупції та будівництва інституційної держави. Цих людей сьогодні переслідують та підступно хапають на вулицях і вивозять у невідомому напрямку, а потім вони з’являються у правоохоронних відомствах. А корупціонери та злочинці, що воювали та воюють проти держави, залишаються на волі. Реванш олігархічно-злодійського альянсу, який хоче утвердити свій контроль над нашою державою. Політична рада партії «Об’єднання «Самопоміч» вимагає чітких пояснень від Президента України, Міністерства внутрішніх справ, СБУ. Беззаконня має припинитися, а ресурси силових відомств повинні спрямуватися на справжніх злочинців!
Сироїд: «Нам треба припинити бавитися із Росією та почати приймати рішення, які нас врятують» На переконання віце-спікера Верховної Ради Оксани Сироїд, повернути окуповані території на умовах «Мінська» можливо, але тоді ми втратимо державу. Аби ж її зберегти, зазначає віце-спікер, необхідно прийняти рішення про визнання російської агресії та окупації та про захист Збройних сил України. «Ми так часто говоримо про мир будь-якою ціною, але забуваємо, що ми вже мали мир будь-якою ціною — і після Першої світової війни, і після Другої. Цей мир забрав 30 мільйонів життів українців. А нам потрібно сьогодні зберегти державу і вижити. Хочу нагадати всім, що проект закону про особливий статус, так само як і Мінські домовленості — це фактично є російська юридична зброя проти України. Я думаю, нам треба припинити бавитися із тією зброєю та почати приймати рішення, які нас врятують: рішення про визнання російської агресії та окупації, про визнання окупованих територій та визначення дат окупації. А головне — прийняти конституційні рішення про захист Збройних сил України, бо українські військові – це єдині наші миротворці», – наголошує Оксана Сироїд. Також віце-спікер нагадує, чим нам обґрунтовували необхідність голосування про продовження дії особливого статусу для Донбасу. «Метою цього голосування було полегшити перемовини спецпредставника США Курта Волкера та Суркова. Я хочу нагадати результати цих перемовин, озвучені самим Волкером: він сказав, що це — крок назад. То кому ми допомагаємо і в чому? Велике питання», – підсумувала віце-спікер. (с)
Президент має негайно відсторонити Юрія Луценка від обов’язків Генерального прокурора, — фракція “Самопоміч” Учора Генеральний прокурор під час свого виступу в парламенті закликав довіряти не словам, а фактам. А насправді факти такі: – в Україні збережені та удосконалені усі корупційні схеми часів Януковича; – жоден високопосадовець чи учасник корупційних злочинів попереднього режиму не засуджений і не відправлений у в’язницю; – ніхто не покараний за злочини на Майдані. Сам Генеральний прокурор під час свого виступу порушив практично усі засади судочинства і діяльності прокуратури: зневажив людську гідність, об’єктивність та неупередженість. На жаль, він вчергове продемонстрував свою повну професійну некомпетентність, показав, що не розуміє принципів професійної етики та взагалі не знає, що таке політична нейтральність. Ми маємо жахливу ситуацію, коли людина, головною функцією якої є дотримання законності в країні, без суду і слідства вішає ярлики “агентів Москви” на громадян України, істерично вимагає каятись та ставати на коліна політичних опонентів, погрожує депутатам “зустрічами у слідчого”, не маючи на це жодних підстав. Вчора Генеральний прокурор зневажив не одного депутата — Олега Березюка. Він зневажив кожного, бо зневажив парламент, в якому виступав, і зневажив президента. І якби ми були гідними, якби інституції президента і парламенту були гідними тих людей, які їх обрали, вже сьогодні ми би голосували за відставку Генерального прокурора. Та найстрашніше те, що Генеральний прокурор усвідомлює свою повну безкарність. Пригадаємо події чотирирічної давнини. Тоді міністр Захарченко став символом свавілля режиму Януковича. На жаль, сьогодні Юрій Луценко є символом свавілля режиму Порошенка. Тим часом, вся активність державних і, зокрема, силових структур скерована на боротьбу з Національним антикорупційним бюро, з ветеранами АТО, опозиційними політиками (проте не Опозиційним блоком, якого Блоку Петра Порошенка обрав собі у партнери) та громадськими активістами. Влада продовжує ставити захист успадкованих від попереднього злочинного режиму корупційних схем вище захисту інтересів держави. Тому ми вимагаємо: – президент має негайно відсторонити Юрія Луценка від обов’язків Генерального прокурора і звернутися до парламенту з поданням про його відставку; – потрібно негайно відкрити кримінальне провадження і розслідувати злочин, вчинений Генеральним прокурором у стінах українського парламенту, а саме – перевищення ним владних повноважень і вчинення погроз; – матеріали, оприлюднені вчора Генеральним прокурором з трибуни Верховної ради, мають бути незалежно розслідувані; – тиск на Національне антикорупційне бюро та спроби встановити над ним безпосередній контроль Президента повинні припинитися; – як і повинні припинитися переслідування громадських активістів та ветеранів АТО. (с)
Єгор Соболєв 1 год · Kyiv, Kiev · Друзі, Ваша підтримка, теплі слова, Ваші оцінки роботи парламентського комітету з протидії корупції, де я мав честь головувати - це величезний заряд натхнення, щоб надалі зробити ще більше. Оскільки я вважаю, що кожен посадовець після відставки має відзвітувати про свою роботу, зроблю це сам, зокрема, і тут. Ось 10 результатів, які я вважаю найважливішими. 1. На першому засідання комітету три роки тому ми запровадили правила повної відкритості його роботи. Ми почали заздалегідь оприлюднювати на сайті комітету анонси засідань, ухвалені рішення та стенограми дискусій. Одночасно ми відкрили двері комітету для експертів, громадськості і медіа. Ще я запровадив практику оприлюднення інформації про прогульників. Разом це дозволило привернути увагу до роботи комітету, надало вагу його рекомендаціям Верховній Раді та збільшило відповідальність кожного, хто приймав рішення чи ухилявся від цього. 2. За порадою Центр Протидії Корупції у грудні 2014 року я запросив до комісії з проведення конкурсу на зайняття посади директора Національного антикорупційного бюро України Giovanni Kessler — керівника групи з протидії відмивання коштів в ЄС. Мене підтримала фракція "Самопоміч" і рішенням Парламенту Джованні був делегований до цієї комісії. Це зіграло важливу роль у проведенні першого справжнього конкурсу з обрання посадовця такого рівня як директор НАБУ. І допомогло зупинити спробу Петра Порошенка скасувати конкурс після визначення двох фіналістів, які Банковій не сподобалися. 3. У січні 2015 року я ініціював відставку Генерального прокурора Віталія Яреми і організував збір підписів народних депутатів. За три тижні, 6 лютого, Ярема подав президенту заяву про звільнення і був звільнений. 4. У грудні 2014-лютому 2015 року я очолив робочу групу, яка підготувала закон про незалежність Антикорупційного бюро та Антикорупційної прокуратури. Цим законом ми надали САП автономію від Генпрокуратури, у Парламенту відібрали право висловлювати недовіру директору НАБУ, заснували інститут детективів і встановили їм високі зарплати. Ключову роль в розробці цих норм знову зіграла блискуча команда Центру протидії корупції на чолі з Vitaliy Shabunin та Daria Kaleniuk. Також цим законом ми дозволили затримувати топ-чиновників, які підозрюються в корупції, ще до отримання санкцій суду. І переклали на посадовців обов`язок доводити легітимність їхнього у майна. Неспроможність це зробити нами були визнана злочином під назвою "Незаконне збагачення". Останні дві ідеї до законодавства України допоміг вписати David Sakvarelidze, який тоді перебрався до Києва разом з великою командою грузинських реформаторів на чолі з Міхеїлом Саакашвілі. 5. З березня по жовтень 2015 року я очолив робочу групу з розробки та проведення закону про відкритість інформації про власників нерухомості, землі, та автомобілів. Цей закон був ключовим кроком перед запровадження е-декларування. Завдяки відкриттю цієї інформації тепер журналісти та й громадяни самостійно мають змогу контролювати яким майном володіє не лише посадовець, але й вся його родина, друзі та помічники. Велику роль у проведенні цього закону зіграли Yaroslav Yurchyshyn та Андрій Парубій з Леонід Козаченко. 6. У цей самий період у комітеті робочою групою на чолі з Сергій Лещенко та з потужною законотворчою роллю Denys Kovryzhenko був підготовлений та узгоджений з Урядом Арсенія Яценюка закон про протидію політичній корупції. Цим законом було запроваджено фінансування партій за рахунок платників податків та відкриті звітність про витрати партій. 7. У травні-липні 2015-го разом з міністром юстиції Павло Петренко ми розробили та провели закон про повноту майбутніх е-декларацій. Тепер всі посадовці повинні декларувати не лише офіційно зареєстроване на них майно, а й все, що записано на інших, але фактично перебуває в їхньому розпорядженні, плюс так звані «недобудови». 8. У вересні 2015-го за нашою домовленістю з Міжнародний фонд "Відродження" була утворена незалежна Рада громадських експертиз. Зараз вона є ключовим постачальником до комітету інформації від експертів, бізнес-асоціацій, аналітичних центрів про корупційні норми у законопроектах, що реєструються в Парламенті. Виявляти такі норми - ключове завдання нашого комітету - і за допомоги Ради громадських експертиз, яку на початку очолив Bazikalo Mykola, а згодом Sorokopud Tetiana, ми виявили корупцію у 383 законопроектах. Жодна з корупціогенна норма досі не стала законом. Я цим особливо пишаюся. Як і тим, що якщо на початку роботи автори законопроектів, де ми виявляли корупцію, пробували на мене тиснути, то в останній рік до мене приходять з проханням вивчити законопроекти до (!) реєстрації і готовністю викреслити все, де ми побачимо проблему. 9. У 2016 році головним результатом стало запровадження е-декларування. Це було б неможливим без тиску лідерів та активістів Коаліція «Декларації під контролем», Transparency International Ukraine, Громадський люстраційний комітет, Центр Протидії Корупції, АвтоМайдан - AutoMaidan та інших. Ми зупинили спроби в останній момент переписати законодавство. Ми змусили Агенцію із запобігання корупції такі оголосити старт е-декларування. Важливу роль тоді зіграла згода Корчак Наталія. А я став першим посадовцем, який подав приклад і заповнив е-декларацію, коли система лише тестувалася. 10. З першого до останнього дня я мав велику честь і користь від фактично щоденного листування, зустрічей та домовленостей планів з представниками Євросоюзу, США, Великої Британії, Канади, держав Балтії, Міжнародного валютного фонду, Світового банку, Ради Європи, Венеціанської комісії, USAID. Я відмовився від 99% запрошень на закордонні конференції та семінари, але вироблена система координації планів та дій з міжнародними партнерами України стала величезним фактором для ухвалення, а потім і захисту розроблених нами законів. Так само як і неоціненну роль у перетворенні цих законів на реальність зіграли команди Natalie Sedletska, Дмитро Гнап (Dmytro Gnap), Denys Bihus, Oleksa Shalayskiy, Саша Дрік (Sasha Drik), Andrei Marusov, Viktor Taran, Masha Zemlyanska та Максим Опанасенко і багатьох інших. Звісно, найкращими провідниками та популяризаторами антикорупційного законодавства стали Антикорупційне бюро з Артемом Ситником та Антикорупційна прокуратура з Назар Холодницький. Захисту їх незалежності та сприянню співпраці між ними я присвятив багато часу. І пишаюся їхніми розслідуваннями проти топ-корупціонерів. Так що, друзі, речі у кабінеті я збираю у доброму настрої. Вже маю відомості, що клептократи планують мене звинуватити у зв`язках з Росією (Юрій Луценко покаже на прес-конференції щось на кшталт виписаного Путіним на моє ім`я паспорту чи посвідчення агента ФСБ). Але ми їх, поза сумнівом, переможемо. І створимо доброчесне управління Україною вже найближчим часом
Березюк - один з самих моральних політиків на сьогодні. Як він мені подобається. Оце був би президент! Більше, ніж Березюк, на посаду президента тільки Гриценко підходить, бо він військова людина. Це дуже важливо зараз.
Якщо Гриценко, колишній міністр, не спромігся "заробити" на віллу в Іспанії, або хоча б на квартирку чи дві в Британії, а має лише пристойний будинок під Києвом за низенькою огорожею, то таку людину можна допускати до влади. Ми знаємо губернаторів областей, що мають вілли в Іспанії, знаємо головних митарів, що мають дві квартири в Лондоні. Все пізнається в порівнянні.
Правильно. Врешті-решт, чим він гірший за інших? Йому також треба "заробити" і на віллу в Іспанії, і на пару квартирок у Лондоні...
Мене в даному випадку не обходять губернатори областей, що мають вілли в Іспанії, головні митарі, що мають дві квартири в Лондоні. Закон каже, що межа дачі має проходити за скількись-то там метрів /мусет 50м/ від води. Порушник закону - злочинець і барига. А якщо хтось почне трактувати закони в порівнянні - то він ханжа і лицемір. І такий підхід якраз і породжує корупцію і беззаконня.
Уже давно би заробив, ще за першого пришестя. "куй железо, не отходя от кассы". До речі, я не знайшов іноформації про захоплення Анатолієм Гриценком берегової лінії річки Козинка. Не міг би хтось дати посилання?
Було відео, де Гриценко з якимось журналістом закидає вудочку зі своєї території в Дпіпро з-за низенького парканчика. Причому, чітко видно, що між парканчиком і берегом Дніпра є прохід. Невеличкий, але людина чи й дві вільно можуть пройти. Звичайно, це не 50 метрів, але я не в курсі, скільки саме метрів там має бути.
Вже розчарувались, забагато вірили та бачили месію у Ющенку, ВО Свобода, Коломойському, Савченко... Для початку у президенти Березюка просто не допустять, якщо і буде балатуватись, то Садовий, у якого в тому числі через проблеми зі сміттям значно впав рейтинг, Березюк - психотерапевт, тому і говорить гарно. Щодо Гриценка - може і не найгірший політик, може нічого не захоплював, але співпрацював із янукоїдами, працював у їх уряді, небезпідставно звинувачують у дерибані військового майна, та і його стиль, що всі навколо погані, він один хороший - не імпонує.
Небезпідставно! Для вас? Як цю пластинку заїздили вже, а ще є люди, які не чули її і говорять про небезпідставність. Хоч би логіку включити: він такий сміливий тільки тому, що нема нічого, щоб він в армії вкрав. А виконувати прикази про скорочення армії він мав виконувати. Його, помаранчевого міністра, навіть при Януковичі не стали знімати, як інших, бо він профі і відстоював свою точку зору і на засіданнях кабміну Бімби. І має бездоганну репутацію на Заході теж. А наш Порошенко всюди має отримати зиск та слухняність і ,Боже збав, ніяких планів на президентство, тому Гриценко і поза урядом. У нього У Анатолія Івановича сайт - читайте. Скільки ютубів, де можна послухати його - не лозунги та одну критику, а як треба робити. Не олігарх, не єврей, ще не старий, сам по собі-нічий ставленник, має невеличку, але свою партію однодумців, не має в біографії скандалов чи посадок, має блискучу освіту, великий досвід, але знову не так. Треба приписати небезпідставність! А потім піти і проголосувати за якесь розкручене непрофесійне гімно.
Згідно з вимогами ст. 60 ЗК України вздовж річок, морів і навколо озер, водосховищ та інших водойм з метою охорони поверхневих водних об’єктів від забруднення і засмічення та збереження їх водності у межах водоохоронних зон виділяються земельні ділянки під прибережні захисні смуги уздовж урізу води (у меженний період) шириною для малих річок, струмків і потічків, а також ставків площею менш як 3 га — 25 м. При крутизні схилів більше трьох градусів мінімальна ширина прибережної захисної смуги подвоюється. За правилами ст. 61 ЗК України, ст. 89 Водного кодексу України у прибережних захисних смугах уздовж річок, навколо водойм та на островах забороняється розорювання земель (крім підготовки ґрунту для залуження і залісення), а також садівництво та городництво, будівництво будь-яких споруд (крім гідротехнічних, гідрометричних та лінійних), у тому числі баз відпочинку, дач, гаражів та стоянок автомобілів. У ст. 83 ЗК України передбачено, що землі водного фонду, до яких належать і прибережні захисні смуги, не можуть передаватися у приватну власність
От хай Верховний Суд України цим і займається. Поки нічого нема. У нас президент користається офшорами, має панамський скандал, а ми дивимося, відкіля вудки закидують люди. Дивіться далі. Може знайдете святого, який навіть квартири не має і до церкви не ходе, бо вони під МП. Так то Тимошенко - вона все орендує і до церкви не ходить..