Так Парубій і Оробець не пнулися ніколи в лідери, не ставлять перед собою завдання такого. Парубій не командир Самооборони, а координатор. Було інтерв'ю, він казав шо питав у сотників коли Український Дім штурмували чи можна це зупинити, ті сказали що "Тепер уже важко".
В мирний час так, але коли йде такий двіж як зараз, то очевидно вийде в верх той хто візьме не себе відповідальність. От кожен з трьох міг би легко стати "лідером опору" просто треба вийти і сказати: -Я знаю що робити, я відповідаю за ситуацію...ітп. Ну і не вийоб***ь звичайно як Каля в лоб
У пресі, рекламному бізнесі, виборчих комісіях також бувають нормальні люди. Тільки їх вже багато років зомбують словом "непрохідний". І те, що навіть ви повторюєте таку мантру, значить, що Майдан із його горизонтальною структурою ще не до кінця прочистив нам мізки від зомбування.
Ну от уявляємо собі, чивокуня подає у відставку. Оголошуються вибори. Парубій на ті вибори йде. І протистояти доведеться не лише кандидату від влади і Симоненку, але й "реєстровій" опозиції. Тут ше Порошенко попреться, Гриценко. Ше й Юлька з-за грат підсиратиме 100%, що то провокатор і розкольник. І піпл схаває. Я хочу помилятися...
Мартіні, досить мислити категоріями дореволюційного часу. Я переконаний, що ви ще три місяці тому навіть не уявляли собі, що сидітимете під ранок на барикаді під частиною ВВ? Я от точно не міг собі уявити, що буду з голими руками в компанії восьми людей бігати по Києву і шукати зграю з сотні гопників... Не міг собі уявити, що з благополучних Інтера і України, та навіть з болота УТ-1 будуть звільнятися редактори і журналісти. Що сотні людей будуть лізти під гранати і травмати з канапками, водою, медичною допомогою. Не кажучи вже про "актив" Грушевського... Насправді, якщо придивитися, то бойкот, блокування частин, відправку харчів, одягу спецзасобів на Київ організовують і пропагують лише три десятки людей. Але вони надихають сотні і тисячі принаймні частково брати в цьому участь. Так це і мало б працювати. Зараз - пік розуміння потреби в нових лідерах і в самоорганізації. Пік недовіри до стандартних партій. Пік ентузіазму робити щось самотужки. Якщо цим не скористатися - то матимемо повторення 2005-2006.
Якщо зараз, то 100% шо так і буде, але якщо місяців через 2-3, і в цей час він буде грамотно керувати Самообороною, а КТЯ тормозити і вимахуватись, то хто зна як буде.... Але то всьо хФантазії... ---------- Додано в 12:35 ---------- Попередній допис був написаний в 12:33 ---------- Блін, інтілігЄнти Добре шо не знайшли Взяти патики в руки їм бачте віра не дозволяє
Це згоден. Це навіть не категорії і не мислення, це українська народна розвага - прораховувати "сценарії", точніше інтриги, і рахувати гроші олігархів. Парубія вже на вибори відправили, теж українська народна звичка - лиш рейтинг перейде 1%, зразу відкривати свою партію з обмеженою відповідальністю і набирати штат, а самому - в президенти, а як інакше, хіба в середніх ланках потрібні люди з рейтингом.
Тільки хотів про це написати....Нема ж ніяких гарантій що Парубій буде кращим президентом чи наприклад Яцинюк. Одна справа керувати Самообороною і будувати барикади, інша керувати країною... Може просто на час двіжухи мав би вийти на верх чувак який знає що робити, і не дасть себе розвести "як котят".
Ну, і ще не слід забувати, що це зараз на 100% вирішальна особистість президента. Якщо ми робимо відкат до конституції 2004, то порядність і професійність однієї особи вже буде на такий принциповий фактор, більше важитиме порядність і професійність 450 людей...
Шось ми 80 днів робимо-робимо, так багато повітряних замків зробили, а тим часом десь в нетрях Мордору кипить зовсім інша робота, думаю по суті своїй діаметрально протилежна.
Як показав досвід, наскільки важить президент при конституції 2004 року, важить теж від особистості президента.
цікаве відео http://youtu.be/lFkeNTtmaEQ Хлопці багато чого говорять з образою, на емоціях, але справді організація самооборони було дуже погана (принаймі там де я бачив).
Трохи не в ту тему, але більш відповідної не знайшов... В сусідньому селі прийшли повістки всі (чутки) чоловікам від 40 до 60, медогляд в воєнкоматі, і пишуть в "якусь самооборону". Точно ніхто нічого не знає, але і нікого нікуди не забирають,поки що. Подзвонила тітка з сільради, чи не проти я записатись в самооборону, так як "не п'ю горілки", на питання для чого, які функції і вапше...Нічого не знає. Голова сільради сказав "щоб було кому дати зброю якщо шо" На моє зауваження що для початку здалося б навчитись нею користуватись, бо я і люфи від прикладу не відрізню, знизав плечима... Хто в курсі шо за фігня? То наші шось самодіяльнічають, чи така таємна операція по переходу на "швейцарську модель"
придуть хлопи на медкомісію на ту самооборону, а на виході воєнком буде особисто під підпис видавати повстку в армію і тут вже не відкрутишся мол не отримував.(((
наступна серія. хто дасть 100 євро, в армію не йде... Як можуть призивати, коли не було чергового призиву?
А що завадить в випадку нової хвилі мобілізації приїхати военкому і домовитись про збір самооборони( навчання) і особисто кожному дати повістку на фронт?