Відповідь: Самооборона! Враховуючи, що і так ніхто тут не пише зараз, опишу одну історію, яку розказав мені знайомий міліціянт років 15 тому. Одного разу, працюючи в патрульно-постовій службі, він на площі Ринок затримав порушника громадського порядку. Коли супроводжував його у відділок, несподівано один із перехожих почав всіляко ображати міліціонера, називаючи нецензурними словами. Дехто із людей також поступово почали підтримувати цього перехожого, вимагаючи звільнити затриманого. Бачачи небезпеку від оточуючих, той міліціонер шопотом порадив порушникові ніби вирватись з його рук і підбігши до свого захистника, вдарити його, пообіцявши за це волю. Так і було. Хуліган різко вирвався з міліціонерових рук і підбігши до перехожого, з одного удару повалив його на землю і втік. Що просив, той отримав. Сміху було на цілий центр... .
Відповідь: Самооборона! Мораль проста. Іноді не потрібно пхатись туди, куди не треба, а тим більше хамити, не знаючи причини відповідної поведінки певної людини, в даному випадку працівника міліції. Замість того, щоб дякувати, його ще й ображали.
Відповідь: Самооборона! http://hapkido.dp.ua/openp.htm Действие кулака подобно взрывающейся гранате, когда маленькие кусочки металла попадают в цель. Удар кулаком наносит разрушение в ограниченной зоне, оставляя синяки и сломанные кости. В то же время удар ладонью вызывает эффект снаряда кумулятивного действия, где поражение происходит не осколками, а разрушительной шокирующей волной. Правильно выполненный удар ладонью, несущий максимальную потенциальную энергию, может не оставить даже синяка, но разорвёт нервные окончания и кровеносные сосуды, тем самым нанося гораздо большие повреждения, чем кулак.
Відповідь: Самооборона! http://leadway.com.ua/default.php?page=article&aid=5&goid=6 може когось зацікавить, тренінг організовує мій знайомий
Відповідь: Самооборона! Перший раз читав, і не звернув уваги. Вперше чую, щоб в кулі до ТТ було сталеве осердя. Звичайна свинцева плакирована неекспансивна куля. Хіба вже сучасний варіант (китайський включно)?
Відповідь: Самооборона! Не секрет. В них на сайті є сторінка з контактами. http://leadway.com.ua/default.php?page=article&aid=2&goid=3
Відповідь: Самооборона! Без перебільшення, чесно кажу, зрозумів що найкращий метод самозахисту - це біг. Останнім часом мені почало це подобатись. Не втікаю, тому що боюсь бути битим, а втікаю, щоб врятувати нападника від можливих наслідків для його здоров"я або навіть життя. Як не дивно отримую набагато більше задоволення ніж від бажання чинити фізичний опір. Тільки тепер почав розуміти, чому люди впевнені в собі втрачають агресивність. Чим більше знаю про можливі наслідки, тим більше їх не хочу...
в ТТ куля просто швидка-тому проникаюча дія сильна-куля ТТ пробиває стандартний куленепробивний жилет класу ІІІА який тримає 9 мм.проте зупиняюча сила мала через малу масу кулі
Зупиняюча дія кулі тим сильніше, чим швидше порушуються функції живого організму після попадання в ціль, що, в свою чергу, безпосередньо залежить від ступеня поглинання ціллю кінетичної енергії кулі. Так, зупиняюча дія різко виражена у тупокінцевих куль. Вони проникають відносно неглибоко, швидко гальмуються, але створюють потужну ударну хвилю, яка викликає об'ємний струс (тимчасову пульсуючу порожнину) і контузію прилеглих органів і тканин. Гострокінцеві ж кулі, навпаки, проникають глибоко і сповільнюються плавно, швидше розсікаючи, ніж мнучи тканину перед собою. Поранення такого типу можуть бути наскрізними, але не виводити з ладу відразу, якщо не зачеплені життєво важливі органи. Має значення і матеріал: безоболонкові свинцеві кулі сплющуються і зупиняються раніше твердих оболонкових. Значно посилює зупиняючу дію застосування експансивних куль. Помічено також, що кулі малого калібру оживальної форми, але мають початкову швидкість не менше 700 м / с, також можуть володіти значною зупиняючою дією. Для куль малого калібру збільшення дії, що зупиняє також можливо завдяки зміщення центру ваги до хвоста кулі, за рахунок низької балістичної стійкості викликає її перекидання після зустрічі з ціллю.
приємно читати теоретично підкованих спеціалістів(наскільки я розумію в україні пістолет взагалі до самооборони не може застосовуватись).Вс етаки в вік вікіпедії і гугл народ читає багато-питання одне шановний -скільки куль 9мм чи .40 чи .45 в руках тримали за останні 2-3 роки(про стрільбу не питаю)
то ви до мене? хм....навіть не знаю як вам відповісти в мене в середньому стрільби були шо другий тиждень на протязі 20 років..... ПМ, ТТ, був навіть Форт-12, АКСУ Вам достатньо?