Самооборона!

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем Topper, 7 бер 2007.

1. Romko

Romko Дуже важлива персона

Відповідь: Самооборона!

А "мой дом - моя крепость" у нас нема?

2. volk

volk Well-Known Member

Це взагалі з чого ж стріляти треба? Щоб куля навиліт, зрекошетила "від чогось твердого", і ВБИЛА теє саме, через що пройшла навиліт??? Як мінімум, з АПСа ?
    А, пардон, я неуважно прочитав.
    Тоді винуватий буде той, чия це зборя (якщо такий знайдеться живим), або якийсь відповідальний за зброю. На крайняк, дільничний інспектор.

3. Nastka

Nastka Active Member

Люблю я ваш город.....

4. volk

volk Well-Known Member

Чого-ж нема, є! Наприклад, в Солонці, - що не дім, то крепость!

Додано через 1 хвилину
    Вітаємо!
    Ми теж любимо ;)

А чи є щось спільне між ДДТ, Львовом і самообороною? Якась небезпечна суміш...

5. консультант

консультант Дуже важлива персона

Залежить чим Ви його прибили. По-друге, якщо був варіант, щоб не вбивати, а Ви його вбили, значить перевищення межі необхіної самооборони, яка спричинила смерть. А якщо хтось захоче більше грошей і повитирає відбитки на предметі нападу, суд може не взяти до уваги ці предмети, адже в загиблого теж є свої захисники, в першу чергу рідні, родина, друзі. Не маючи свідків, Вам може дуже багато коштувати , щоб наловго не сісти... . Тому треба бити в любому випадку так, щоб залишився живий, особливо не ушкоджений але тимчасово не працездатний... .

6. Nastka

Nastka Active Member

КТо знает...кто знает...
    А на счет стихов....какая разница чьи они....главное- они гениальны...

7. консультант

Все вірно... . Якщо залишиться живим, то винуватий той чия зброя. Дільничний навряд... . В нього кобура в більшості для огірків або бутербродів, коли виходить на дільницю. Проблема полягає в тому, що хтось може відібрати зброю. А за втрату зброї - службове розслідування, неповна службова, можливе і позбавлення волі. По-друге, він може і не попасти, перебуваючи "з будуна", або мішатиме козирьок від фуражки, таке бувало. Найбільш поширені випадки - це коли забув патрони. Тоді і фуражка не допомагає і зброю втрачає. Одиночний дільничний вечером майже, як бігуща мішень. Всі його бачать, кожен на своє надіється, а він в більшості нічого не може... .

Додано через 3 хвилини
    Значить є на то причина... .

А "мой дом - моя крепость" у нас нема?

Залежить, хто в тій крепості живе.

8. Romko

То трохи застарілий образ...В нас участковий молодий,жвавий у нього маленька дитина.Він жваво бігає по базарі,збирає в бабульок натурою:молоко,яйця,ябка.І грошима не перебирає...

• Подобається Подобається x 2
  9. spm1950

spm1950 Well-Known Member

Интересует все о чем не пишут а только говорят шопотом в документах подтверждающих это.Расценки в зависимости от информации.Так что продолжайте дальше эту тему мять,может что-нибудь и получится.А тем кто плохо слышит(не то что требуется),И плохо видит (не то что нужно) рекомендую заняться своим здоровьем,-на него нет расценок.

10. консультант

Я бачу і чую не те, що потрібно, а те, що є. Тому в мене із слухом і зором все в нормі. Зате з нюхом в когось бачу не важно... . Взяття хибного сліду - ознака втрати нюху !

11. консультант

Бачу люди шуганулись... . Видно щось відчули... . Переходимо на інший напрямок, тому що дійсно без дільничного нікуда... . Хай собі працює. Тай в Біблії пише: *Хто над чим працює, той має частку з цього !". Ми ж християни, а осуджувати - гріх. Але то таке, жарт є жарт. Хоч мені один колєга казав, що жарт - це коли один сказав і двоє сміяться. Але коли один сказав, а інший хоче плакати - це не жарт, за це можна і обірвати...!

Менше з тим. Хочу порекомендувати самий надійний вид самозахисту. Це звичайна дерев"янна палиця, яку можна придбати в будь-якому спортивному або господарському магазині, може навіть і інструкцію до неї дадуть. Згідно закону переміщатись з нею по вулиці не заборонено. Злочинці здалека побачать, що можуть бути проблеми і не наважаться навіть підійти до Вас. А якщо підійдуть, а тим більше нападуть, вистачає пару ударів палицею по ногах, чи руках і спокійно продовжуєте прогулянку. Йому вже буде не до Вас і межі необхідної самооборони Ви не перевищили. Міліція ще дякую скаже, тому що не потрібно було за ним ні стріляти, ні бігти. Він буде чекати на швидку.

12. Romko

Я часом беру з собою каучукову палицю,її можна сховати в кишеню(гнучка)і дуже тверда.Цікаво,це теж холодна зброя?

13. консультант

О..., це те, що потрібно. І законом не заборонено і як паличка - виручалочка пригодиться !

14. volk

volk Well-Known Member

І, до речі, в кобурі в нього не цигарки і хусточка, а те, що треба

• Подобається Подобається x 1
  15. консультант

Звичайно, робота є робота, вдома жінка і діти чекають. Ризикувати нема права.

16. Капітан

Капітан Well-Known Member

Её еще в лесу можно вырубить... могу адресок леса в привате скинуть ;) Вы себе представляете картину, если допустим не все, но хоть каждый 10-й начнет лазить по центру города с палкой, время от времени останавливаясь и почитывая инструкцию по ее применению? :)
    Да и толку от нее - практически ноль, разве что захотите рассмешить народ. Если порой возникает волнующее чувство опасности за свое здоровье, то намного еффективнее носить с собой более компактные средства активной и пассивной самозащиты. Из активной могу посоветовать газовый пистолет или просто бюджетный балончик, из пассивной - бронежилеты есть в свободной продаже ;)

17. консультант

Даю на практиці перевірену рекомендацію. Коли до Вас на вулиці підходить незнайома людина, ніколи без причини не смійтесь та інтуїтивно не розслабляйтесь. В першу чергу будьте напоготові до захисту, щоб він вам не говорив і яку б лапшу на вуха не вішав. Бульте пильні, чесно кажу - це не той час. В любий час, "заговоривши вам зуби"
    в любий час може встромити ножа або в кращому випадку оглушити, непомітно розвернувши до себе спиною. При першій підозрі на небезпеку потрібно приймати міри:

1 Постаратись відійти, сказавши, що спішите.
    2.Якщо не допомагає, постарайтесь вирватись і втекти.
    3.Якщо він надійно Вас захопив за одежу, то самий простий метод - це нанести відкритою долонею, без замаху, короткий але сильний удар по обличчі нападника в ділянці очей і "косячий" удар ногою по ногах. Далі по ситуації або втікати, або добивати.

Не потрібно шарпатись, цим ви насторожуєте противника, готуєте його до того, що ви зараз будете чинити опір. Тут так - або робите щось конкретне своє, або виконуєте його вказівки. Головне все повинно бути для нього несподівано. Ще краще, якщо під час удару ви виконаєте будь-який викрик наподобі ки-йа або просто - йа, чим різкіші будуть ваші рухи і чим сильніший окрик, тим більше розсіється увага нападника і у вас появиться набагато більше шансів.

Якщо вас оточило кілька чоловік. Першим, хто повинен прийняти ваш удар - це той, який може створити вам найбільшу небезпеку, тобто або озброєний, або самий сильніший. Після успішного виконання удару зразу переміщуєтесь в сторону удару, виходячи з оточення і повертаючись обличчям до інших або взагалі втікати.

18. Romko

Ну,не скажіть,моя каучукова паличка вже не раз мені в пригоді стала.

19. консультант

Капітан, на рахунок інструкції - це звичайно жарт! А от палка іноді, вечером, коли парком прогулюєтесь, не помішає... . Газовий непогано але застосувавши його проти вітру, можна самому потрапити в зону пораження. Та й по-друге нападник може просто відхилитись побачивши зброю. Друга незручність прийдеться витягувати зброю, чим можна спровокувати нападника на рішучіші дії. Про осічку я взагалі мовчу, особливо пістолети на магазин. А так вечерком прогулюючись по парку, тримаєш собі гімнастичну паличку або йдеш і розминаєшся, вдруг пригодиться. Можна використовувати успішно і парасолю. Будь що, що є під руками. Добре, що Ви згадали за бронижелет. Який найлегший по вазі можна придбати у Львові і яка приблизно його вага. Тому що носити 40 кг. на плечах, то краще взагалі в хаті сидіти. Я бачив у Гармаші раніше, вони трохи загроміздкі. На валовій поки що не було.

20. Капітан

Капітан Well-Known Member

В принципе я тоже насчет броника невсерьез писАл... Скажите, а где вы броники по 40 кг встречали? :) В историческом музее?
    Нормальный весит около 3-4 кг, например Модуль-ТТ, даже цвета разные есть...

а де твій аватар? :)