Самооборона!

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем Topper, 7 бер 2007.

1. volk

volk Well-Known Member

Відповідь: Самооборона!

Типу, в нас дуель на пістолетах, а він взяв мушкет...;)
    А якщо я вила триматиму не за держак, а за самі вила? Тобто, переваги не матиму?
    Взагалі цікаве питання, - на тебе з ножем нападають, а я, щоб не перевищити межі самооборони, мав би кашкетом по писку. :crazy:

2. консультант

консультант Дуже важлива персона

Така система... . Напевно, все-таки краще добре бігати. Якщо він побіжить за Вами і помре від серцевої недостатності, то тут Вам нічого не загрожує, бо Ви не просили його бігти... . Хоч і в нього був мотив, бо Ви втікали... . От тут вже не знаю ?

• Подобається Подобається x 1
  3. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

бажано по свому...

• Подобається Подобається x 2
  4. консультант

Це розумне рішення. Злочинець зрозуміє, що Вас і вбивати немає потреби, у Вас і так проблеми... !

Додано через 2 хвилини
    Матимете, тому що держак довший від ножа !

5. volk

volk Well-Known Member

Я ся перепрошую, Ви часом не адвокат?

6. консультант

Майже так, але нікому на форумі не кажіть про це... . Т-с-с.с.с.с-

7. volk

volk Well-Known Member

Отже, на суді повстане наступна картина: той, що НАПАВ, переваги не мав, бо ніж коротший, а постраждалий ( покалічений ) мав переваги, бо держак довший за ножа. Вже цікаво...
    До речі, нападник БАЧИВ, що вила довші, міг би й втекти...:p
    Якби нападник стріляв в мене з ПМу ( 9х18 ), а я в нього з кольта ( .45х23 АСР ), то я автоматично перевищив межі самооборони, бо в мене зброя "грубша".
    Все! Пора купляти БТР. :aggressive:

8. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

про що мова?

9. afterstep

трошка інакше.... Спершу будуть визначати не нападника, а постраждалого. І несуттєво, що в постраждалого було в руках, якщо ви йому проломили череп ;)
    --
    І "калібрами" міряються тільки діти в садочку та пацани мобілками ;) Суд калібру до уваги не бере ;)

10. volk

volk Well-Known Member

:y:
    Але тільки спочатку.
    Хотів додати Вам карму, а не виходить, клікаю по значку і нічого не відбувається :ireful1:

Додано через 8 хвилин
    А в мене ще розмір взуття 45 й :p :p :p

11. консультант

Доказати, що міг би втекти - не реально, тому що загинув, а раз загинув, значить не міг!
    Ні, тут вже зовсім інша стаття. Незаконне застосування вогнепалльної зброї. Можливо чоловік і не мав наміру Вас вбивати... . А по друге Вам вистачало його поранити, щоб зупинити, а не вбивати...!

12. volk

volk Well-Known Member

Не "не міг", а "не зміг", а це різні речі.
    А якщо не загинув?
    Стаття інша, але логіка та сама. Мертвих не судять ( хіба лише УПівців)

Ну, добре, як то говориться, - шутки в сторону. Що Ви пропонуєте? Чого боятися більше: суду, бути покаліченому чи вбитому, чи стати на дорозі нападника? З Ваших постів випливає одне: з точки зору закону виходу немає, бо якщо немає інших важелів ( положення, зв"язки, гроші і т.п.) винуватий буде той, хто завдасть більшої шкоди, незважаючи на наміри цієї людини. Нападник, який загинув, стає святим. Ви плачете над його життям і здоров"ям так, як він сам не плакав, бо людина знала, на що йшла, - так чи ні? Мало-хто лізе на вартового, бо знає, що може дістати кулю в живіт. А це означає: нападник має переваги, бо 1) озброєний, 2) ви про його наміри не здогадуєтесь, 3) знає закони краще за вас. То чому не можна калічити людину, яка кидається на тебе з ножем?
    А в цілому - демагогія то всьо!

• Подобається Подобається x 2
  13. afterstep

ще зі старих батярських часів - має бути тільки один удар. В гіршому разі - вбивство по необережності, покарання - "умовно".
    Будь-які знаряддя, або два удари - і проти тебе можуть придумати все що завгодно.
    --
    Стріляти слід в ногу (стегно, коліно) - біль паралізуючий.

14. консультант

Логічно !

15. Topper

Topper Member

Тому то я надаю перевагу самообороні(рукопашці, боксу(деякі навики в голові ше збереглись з підліткових літ, також штангі, гантелькі, бруси+перекладина свої рез-тати дають:shy: ))
    Ага і ше таке правило в рукопашці: коли ворог з ножем, то треба триматись чим по-далі, коли з вогнепальною зброєю - навпаки, чим ближче! Ото слід пам"ятати!

Додано через 25 хвилин
    Тому то я надаю перевагу самообороні(рукопашці, навикам боксу, а також штангам, гантелям, брусам перекладині, і шо саме головне - голові !!!). Доречі є така штука в самообороні(вуличним боям) якшо ворог з ножем(шилом чи чимось колотим і гострим), то треба триматись на дистанції від нього, а якшо з вогнепальною зброєю, то чим поближче!

16. консультант

Я так не думаю... .

Додано через 9 хвилин
    Це правильно ! Куля піде на виліт і хірургові не треба буде її шукати, лише
    акуратно зашиє. Крім цього, якщо повезе трохи більше і буде осічка, буде можливість його вдарити пару раз, бажано в пах, щоб опустив руки з пістолетом. А як опустить руки, треба робити все, щоб витягнув ноги... .

17. volk

volk Well-Known Member

+1!
    Не хірургові, а паталогоанатому.
    Шукати і зашивати, можливо, доведеться тому, хто був десь поруч...:crazy:

18. консультант

Згідно теорії ймовірності, можливо... . Але й можливо, що куля, пройшовши на виліт, зрокешетить від чогось твердого і потрапивши у висок стріляючого, вб"є його. Тоді слідство зайде в глухий кут. Хто кого вбивав... ?

19. Romko

Romko Дуже важлива персона

Задалеко зайшли...От,розкажіть темному:8: що мені буде за те,що я захищаючись прибив грабіжника,який погрожував мені ножом,кастетом?

20. volk

volk Well-Known Member

Та що буде - гаплик буде, тюрма.
    Як варіант, дадуть умовно з випробувальним терміном, це якщо не маєте ніяких "епізодів" у минулому. Типу, працюєте, характеристики нормальні, сім"я, діти, і т.п. В будь-якому випадку крові поп"ють.

а де твій аватар? :)