Самооборона!

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем Topper, 7 бер 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Самооборона!

Душа?;) :D

2. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Думка? (кажуть, ще швидша. буває)

3. Forpost

Forpost Стоїк

Певне не пробема, якщо жити на кордоні двох адміністративних районів

4. Капітан

Капітан Well-Known Member

З такими параметрами я би Вам радив обережніше вживати слово "мусара", тим більше що з Ваших слів, саме серед них розповсюджений такий вид самозахисту як самбо :rolleyes:

• Подобається Подобається x 5
  5. Капітан

Віка, мабуть найоптимальнішим варіантом було би айкідо. Це дуже технічний вид спорту, і вимагає не стільки фізичної сили, скільки координації і реакції :)

6. OldMan

OldMan Well-Known Member

Для женщины лучше всего подойдёт туфля на шпильке.
    Но в руке, а не на ноге. :)

Не иначе Виктория на родину погостить собралась? :D

7. Viktoria Jichova

Viktoria Jichova Well-Known Member

Дякую, Капітане, за Вашу відповідь.:)
    Бо справді думаю, що жінкам би було вкрай необхідним володіти хоча б основами самозахисту. А це тому, щоб не бути колись згвалтованою, чи, наприклад, нападеною з іншою метою (грабунку, чи просто якимось агресивним блазнем, що любить руки до жінок розпускати), бо, нажаль, і такі вuпадки стаються з жінками. Про це в газетах он скільки пишеться..:sad:

8. Капітан

Так як моя жінка до бойових мистецтв не надається, то я її просто озброїв газовим балончиком Терен-4м... Правда вона його завжди забуває, але сама і так рідко ходить так що підстав для хвилювань в цьому плані у мене практично немає. Елементарні основи самозахисту та можливо спецзасоби потрібні жінкам, які змушені у темну пору доби пересуватись таемничо-темрявими провулками нашого міста (після роботи, наприклад :) ) Хоча, у нашому місті кількість згвалтувань рекордів не б"є, на відміну від пограбувань, але берегтися слід завжди :)

9. Viktoria Jichova

Капітане, а я собі ось що подумала. Ви кажете, що кількість згвалтувань у Львові рекордів не побиває. Але ж це, як на мене, лише офіційні статистичні дані, правда? А якщо насправді, то як Ви гадаєте, чи всі згвалтовані жінки відважаться піти у міліцію і написати заяву про цей "трафунок"? Гадаю, що ні. Бо з різних причин вони цю травму можуть замовчувати, оскільки бояться, чи просто не мають бажання бути висміяні своїм оточенням, чи не хочуть мати у майбутньому зайвих проблем як зі своїм партнером, безперестанно висвітлюючи йому, що в цьому вона не винна, та так само із своїм насильником, котрому, наприклад, не вдалося довести його вину, а він потім буде переслідувати свою жертву і т.д.. Бо всяке ж буває, нажаль..

10. Капітан

Ви праві, існує так звана "латентна" злочинність, тобто офіційно не облікована в МВД та СБУ. Згвалтування на відміну від інших злочинів полягає у значній психологічній травмі для згвалтованого, тому звичайно що не всі потерпілі готові розповідати операм/слідчому/прокурору/судді/адвокату інтимні подробиці, ходити на численні експеритзи і таке інше.
    Та й самі правоохоронці не дуже охоче займаються справами про згвалтування, оскільки непоодинокі випадки, коли потрепіла згодом "забирала заяву" змінюючи показання на слідстві чи в суді - піддавшись на спокусу матеріальної винагороди за мовчання.
    Щодо переслідування своєї жертви насильником у випадку написання заяви - це надзвичайно рідкі випадки, тому все ж таки слід заявляти. Прощати ТАКЕ не можна!

11. Viktoria Jichova

І ще мене цікавить таке. Ви кажете (і я з вами погоджуюся), що згвалтування - це, окрім, тілесного грубого втручання та пошкодження, ще й велика психічна травма. Tак от, чи є задіяні в українській міліції і психологи, котрі поясняють такій жертві необхідність цьому злочину протистояти та надають їй підтримки, щоб вона не боялася? Бо як мені відомо, в Чехії такі спеціалісти існують не лише на рівні правоохоронних органів, але й на рівні громадських неприбуткових організацій, чи у сфері соціальних служб, котрі спеціалізуються у питаннях порад та допомоги потерпілим.

12. Капітан

В міліції є психологи, але в їх компетенцію не входить спілкування з потерпілими чи злочинцями. Психолога може запросити слідчий чи суд у якості фахівця-спеціаліста, але для цього потрібне клопотання однієї з сторін. Поза силовими структурами безумовно існують центри реабілітації для потрепілих, проте не на держаному рівні, наскільки мені відомо.

13. Topper

Topper Member

"Мєнти", так ліпше? :) Ну а якшо серйозно, куди можна ще звернутись шоб освоїти нові навики в виді самозахисту? Підкиньте пліз лінк на теорію про самбо;) (тільки google.com і тому подібних нінадо)!

14. Forpost

Forpost Стоїк

Тогды Вам прям в СИЗО! а в неті ГуГЛЯ нам шукає інфу
    P.S.Кеп уточніть йому де таких учать !

15. mavka

mavka Well-Known Member

Угу, знаю це з власного досвіду. :ireful1: Напав якийсь ненормальний біля самого під"їзду мого будинку у Львові. Давно це, правда, було. Я не чула, щоб хтось йшов за мною, злякалася надзвичайно, що хтось обхопив руками ззаду. З того страху неймовірно голосно закричала. Я б цього не повторила... :o а він втік... теж злякався... от ми й полякали один одного...

16. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

096 74 711 23 — рукопашний бій...

• Подобається Подобається x 1
  17. duncan

айкідо — як найбільш гуманний, кравмага — як найбільш надійний...

18. Капітан

З власником номеру мобільного телефону?

19. Капітан

Крім того, для дівчат ІМХО краще айкідо, ніж кравмага. Це більш жорсткий вид БМ, і вимагає чималих фізичних зусиль.

20. duncan

в оголошенні побачив на вулиці...

а де твій аватар? :)