самогубство...

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем duncan, 16 січ 2008.

1. Romko

Romko Дуже важлива персона

Відповідь: самогубство...

Так то був лише жарт...

• Подобається Подобається x 1
  2. Зануда

Зануда така зануда

Я от поблукала форумом і натрапила на гілку "Крик хворої дитини" і так мені подумалось...скільки дітей і дорослих страждають на невиліковні хвороби але так страшенно чіпляються за кожен подих, боряться за ще один день свого життя, а хтось будучи здоровим хоче з власним життям покінчити, бо в нього життєві негаразди, які подумавши можна вирішити...

• Подобається Подобається x 4
  3. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

тема гiлки про право керувати своiм життям.

4. Romko

Яке право?
    Якщо сліпо дотримуватися "канонів",то "шаг вправо, шаг влєво - пріравніваєтся к побєгу. Прижок на месте - папитка улєтєть."
    живи і спробуй бути нещасливим!

• Подобається Подобається x 2
  5. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Та то ж право у Вас є, Пупере. Людина - вільна істота і може вирішувати сама, яку дорогу обрати.
    Тільки от чи це право несе конструктивізм чи деконструкцію, от в чому питання. І чи самогубство - не найлегший шлях втечі від проблем, болю, життя?

P.S. Перепрошую, реагую на останні дописи, всю гілку прочитаю згодом.

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

а хто сказав, що після самогубства проблеми зчезнуть? То помилкова думка...

• Подобається Подобається x 5
  7. duncan

почитайте.
    на жаль, мене ніхто не зрозумів...
    як завжди...
    дякую пані гелені та пану сотнику.
    і на жаль, мене не зрозуміла людина, на чию підтримку та розуміння я розраховував....
    все, ця тема мене більше не цікавить...

8. Зануда

Зануда така зануда

Св. Павло у одному із своїх листів написав(цитату пам"ятаю дослівно, але нажаль місця звідки вона походить не пригадую, тому перепрошую): "Все мені вільно, але не все приносить користь". Думаю цим багато сказано.

9. duncan

ги

10. Zirnycja

Zirnycja Well-Known Member

Це як в нашій грі "добре-погано"...
    Погано, бо людина - істота мисляча (на відміну від мухи)- вийшла на такий рівень власного розвитку, при якому ЗНАЄ, як цей розвиток спинити...Знає, ще й УМІЄ, тобто ЗДАТНА до САМОЗАПЕРЕЧЕННЯ!!!...........
    Чому це добре?--Ваш варіант?...

Додано через 17 хвилин
    Вояки, незалежно від передумов, за яких людина ним стає, -завжди агресори, особи,які зважуютьсяі на ризиковану дію, і на відчайдушні, безконтрольні вчинки у безвиході...
    Не засуджують...--а хіба війна- Гаваї?..
    Пишаються--оправдовують "героя",або німо опускають голову...

Додано через 27 хвилин
    Ким дане право? Право, як і обов*язок,--поняття соціальне, тут не абстрагуєшся... Ми ж не в глухих зелених джунглях...

Людина не має права ВІДБИРАТИ від Життя те, чого не може ПОВЕРНУТИ!!!
    НІ власного, ні чужого

Додано через 35 хвилин
    Людина чинить самознищення в стані, позбавленому розумного змісту. В стані без любови, сповненому печалі, що зводить до жорстокости, яка є проявом безмірного егоїзму

Додано через 47 хвилин
    Ні, я чітко дефіную гордість і гординю
    Гордість передбачає задоволення, пишність досягнутим, бажання поділитися радістю з ближнім, гордий несе ПОВНОТУ в імя Бога, вдячний Богові...
    Гординя--самодостатність, обмеження собою, заперечує потребу в інших, покладається тільки на власні сили, не довіряє ні людям ні Богу...Несе СПУСТОШЕННЯ, самозаперечення...

Додано через 51 хвилину
    Гординю, котра стає причиною душевної хвороби. Знаю випадки, і не одні...

Додано через 1 годину 0 хвилин
    Планують, ще й попереджають, доводять до відому, але людині "здорового" глузду складно вжитися в божевільну ідею ...

Цікава версія.
    Але самогубство вершиться в божевільну хвилину...
    [/QUOTE]

Додано через 1 годину 8 хвилин
    Ще й деревець насадити..., з ними думки до неба линуть...

Додано через 1 годину 23 хвилини
    Я про це:
    життя--існування в розвитку, зросту, в дії, це активність тіла і душі. Спосіб існування--бути, тобто МАТИ МІСЦЕ.
    існування-буття в дійсності, без руху вперед. Спосіб життя --з відсутністю його сенсу, животіння.

Додано через 1 годину 27 хвилин
    ачите, і Ви про те саме. Але сенсу не бачу....
    ???

Додано через 1 годину 33 хвилини
    чи необхідність, коли приходить час--що Ви мали на увазі?

Додано через 1 годину 38 хвилин
    Боронь Боже від тої самодостатности...

Додано через 1 годину 42 хвилини
    я думаю, так воно і буває

Додано через 1 годину 55 хвилин
    Мала на увазі дух--як Божу ідею, творчу, розумну рухливу силу...Підпитується душею, щоб в добрі зросло тіло...

Додано через 2 години 2 хвилини
    Так, я теж вважаю, що кожна людина має можливість вибору. Людина в Бозі є освячена у всіх своїх бажаннях, лиш має завжди памятати , що вони мають наслідки...

Додано через 2 години 12 хвилин
    Втратив--так мало статися. Вже не твоє, вже не належить тобі. Важко усвідомлювати втрату, але необхідно її пережити...Десь щось втрачаєм, десь щось здобуваєм...Підвестися і -- рухатись далі до нових надбань, до нових звитяжень! Душа в безперервному розвитку...

Додано через 2 години 14 хвилин
    Завжди можна знайти, для кого жити

Додано через 2 години 18 хвилин
    Прикро за Вас...
    Значить, Ви і не шукали відповідь...

11. Romko

Отак,послухавши Вас, ще раз переконуюсь,що
    Особисто я впевнений,що людина повинна жити для когось.Нести свій хрест.
    Це і називається відповідальність.Перед близькими..

А тут вже говорить гординя.
    http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=220626&postcount=20
    Я пишаюся своїм дідом,що вчинив отак.І,на його місці зробив би те саме.

• Подобається Подобається x 5
  12. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

ЖИТТЄВІ проблеми щезнуть, і то для тої людини яка вчинила суїцид, а для її близьких вони залишаться і ще більше "усугублятся". Але хто знає що таку людину чекає після смерті.....може ті проблеми що їй здавалися невирішальними, Там будуть здаватися каплею в морі...

13. сотник

сотник Well-Known Member

+10...0 за дiда и внука.:naci:

• Подобається Подобається x 3
  14. mavka

mavka Well-Known Member

Expecting to Fly ?

не думаю, що людина , котра має живих кровних родичів, - батьків або дітей !, - має право відпустити себе пам"ятаючи, що безодня притягує.

15. Margo 969

Margo 969 Member

В Смілі (місто в якому я живу) літом 2007 з 14-ти поверхівки викинулися двоє....

Смілянські "Ромео і Джульєтта"
    Двоє підлітків вистрибнули з 12-го поверху найвищої смілянської багатоповерхівки."Ми завжди будемо разом". Таке послання на аркуші картону залишили батькам двоє смілянських підлітків. Останнє. Ввечері 25 червня 14-річна Ліза А. і 15-річний Ваня П. вистрибнули з 12-го поверху найвищої багатоповерхівки у Смілі.

Кров на асфальті під тим балконом ще не встигли відмити. Поруч – квіти. "Обережно, не наступи на Лізу", – дівчатка з 14-поверхівки, що на вул. Свердлова, 93/39, обходять бурі плями. Ліза впала біля сходів, а Ваня трохи далі на тротуар...

– О 22.35 до міськрайонного райвідділу надійшло повідомлення, що двоє неповнолітніх осіб наклали на себе руки – вистрибнули з 14-поверхівки. Відразу виїхала слідча група. Тіла лежали прямо перед входом у під'їзд, – розповів "Прес-Центру" слідчий Смілянської міжрайонної прокуратури Валерій Каплун, який вночі виїхав на місце події. – В ході огляду встановлено, що загиблими є неповнолітня Єлизавета А. 1993 року народження та Іван П. 1992 року народження. Проведенням огляду місця події, опитуванням мешканців цього будинку було встановлено, що зазначені особи викинулися з 12-го поверху. Там є лоджії – переходи між під'їздами, які ніколи не зачиняються. Дах будинку був замкнений. В цьому будинку підлітки не проживали. Були очевидці, які бачили їх на цьому поверсі. Зараз проводиться перевірка, відпрацьовуються всі версії. За тими даними, які поки що вдалося зібрати, можна припустити, що це було самогубство.

Вака

"Нормальний пацан", – так характеризують Ваню однокласники. "Спокійний хлопець, талановитий, з хорошої родини, єдина дитина в сім'ї. Красивий був, багато дівчат за ним "сохло". Півроку Ваня зустрічався із Лізою – дуже симпатична пара була", – завуч природничо-математичного ліцею, де вчився хлопець, Алла Бурсевич шокована трагічною звісткою. Ні вчителі, ні однокласники не знають, чому Вака (так називали його однолітки) наклав на себе руки, адже ніяких проявів депресії за ним останнім часом ніхто не помічав.

Ліза

Ваню і Лізу у Смілі останнім часом бачили завжди разом. Установи, де навчалися підлітки, розташовані на вулиці Леніна майже поруч, через будинок. Та й жили закохані недалеко одне від одного. У школі №1, де вчилася дівчина, Лізу знали як дуже врівноважену й спокійну дитину. "Вчилася гарно, малювала талановито. Могла за себе постояти", – каже директор школи Інна Гайдай.

Містом ходять чутки, що підлітки звели рахунки з життям тому, що батьки Лізи були проти її товаришування з Ванею... Чи правдиві ці чутки – встановить слідство.

Нещасні ті батьки, яким доводиться пережити свою дитину. Пригнічені однокласники не можуть повірити, що це сталося. А бурі плями на асфальті ще довго будуть нагадувати про жахливу трагедію, що сталася в самому серці Сміли…

Коментар юриста II-го класу, слідчого Смілянської міжрайонної прокуратури Валерія Каплуна:

"За ті три роки, що я тут працюю, це перший випадок підліткового самогубства. Як правило, добровільно накладають на себе руки люди старші за 40 років. Дехто з них в такий спосіб "розв'язує" проблеми з хворобами, з побутовими проблемами, з іншими життєвими негараздами".

І скажіть будь ласка, що кому вони довели?????Чи кому від такого їхнього вчинку стало краще???

16. Redhotchilly

Redhotchilly Well-Known Member

підлітковий максималізм...
    +батьки теж повинні діяти дуже зважено, коли діти-підлітки сприямють світ в чорно-білих кольорах

17. duncan

відповідь я не шукав...
    мене цікавила думка...
    я її почув.

18. Zirnycja

Zirnycja Well-Known Member

Склалося враження, що так, шукали. Більшість Ваших дописів побудована на неоднаразових запитаннях!...Але коли і не шукали відповідь, то, принаймні, очікували підтвердження своїм власним переконанням...
    ...які нам так і не розкрили, і Ваша особиста позиція щодо започаткованої Вами ж теми залишилась на висвітленною!...

19. duncan

інколи, питаючи про одне, очікуєш отримати відповіді на різні питання...

20. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Життя людини - це Боже дихання.

Чи ж можливо на свій розсуд та ще й знічев’я розпоряджатися тим, що тобі на 100 % не належить.:no:

а де твій аватар? :)