самогубство...

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем duncan, 16 січ 2008.

1. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Маєте рацію, але не треба робити передчасні висновки саме в конкретному випадку.. Його могли повісити..
    Щось в тому є. Хтось має інстинкт самозбереження, хтось - ні..
    Ніколи не думала, що в цій темі може бути так смішно :)))

• Подобається Подобається x 5
  2. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Я б розрізнив наступні випадки:
    1. не влаштовує житіє як таке бо нема, друзів, жінки, дітей, рідних, нікому не потрібен
    2. Не бачу виходу з кризової ситуації.

В першому випадку я ше можу людину поняти. Ну не хоче жити і все. Ну буває таке.
    В друггому - слабкість чистої води. Колись люди жили в часи війни, чуми, голоду, але жили. Не бажання рішати проблему говорить про слабкість і вина в тому не лише самого самогубця, але і суспільства і усталеного способу життя і т.д.

---------- Додано в 18:16 ---------- Попередній допис був написаний в 18:15 ----------

Елементарно, Ватсон. Ідеальний спосіб убивства. Правоохоронцям не треба шукати вбивцю і не треба пояснювати шо людина сама себе рушницею в серце застрелила.

3. talavoda

talavoda Well-Known Member

Осуджувати насправді не можна, бо ніхто не знає що з людиною відбувалось і чому так сталося. Для того щоб людина змогла допомогти собі, вона повинна перш за все усвідомлювати в чому проблема полягає, що при певних психічних відмінностях не завжди можливо і завжди непросто...
    Прикладом може бути життя професора Джона Наш (John Forbes Nash, розповідь у біографічному фільмі "Beautiful Mind" ) Нобелівського лавреата, математика котрий зумів жити і творити при шизофренії. Завдяки неймовірним зусиллям і дисципліні він зміг відділити себе від хвороби... Тобто це можливо, тільки не так просто і напевно не кожній людині по силі...

Останнє редагування: 31 бер 2011
  4. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

А де Ви там осуд людини бачите?

Нєа.

Коли людина затягує петлю вагою власного тіла і коли це робить хтось посторонній - "дві великі різниці". З малого досвіду роботи в кримінальному розшуку.

5. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Та я то кахби розумію. Але ж в нас люди і по 2 рази в голову можуть самі стрілятися. В тім чмслі і з ружя. То шо вже там про сліди на шиї говорити.

• Подобається Подобається x 1
  6. Radistka

Radistka Rändaj

Ах, дійсно, то ж осуд не людини, а трупа! Зрозуміла!

7. Templar

Templar Дуже важлива персона

Я не хочу! І що?
    Думки є, але самогубство вчинити не збираюсь...
    Але жити не хочу, факт

8. Un.Known

Дякую, що позбавили мене наступних пояснень... )

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Чого ж так? Ви ж Кононова знаєте!

10. Radistka

Radistka Rändaj

Дякую, що позбавили мене своїх "пояснень" ... :mocking:

11. Un.Known

12. Nevermind

Nevermind Просто персона

Страшна історія... Якби я випадково натрапила на повішеного, то я б втратила свідомість, а потім би мені точно знадобилася б допомога психолога...

І хто або що, і чому призвело цього хлопця до самогубства? Бідний хлопець... Дуже шкода...

13. Un.Known

Шкода не тільки життя - шкода тих добрих вчинків, котрі могла зробити та людина.

• Подобається Подобається x 2
  14. Hyligan

Hyligan Іронічний

Нє ну то звичайно не літак з вибухівкою в борту американського авіаносця))))...але і я не самурай)....треба реально оцінювати можливості)))

15. Saszko

Saszko Well-Known Member

Це значить зараз не хочу

16. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Як не дивно, саме війна, чума і голод активізують в людині її інстинкти виживання, примушують боротися за життя, дають відчути, наскільки життя є цінним даром. А від занадто спокійного, влаштованого життя дехто може почати "з жиру біситися", "впадати в депресії", а в деяких випадках може і до краю дійти... Бо чого цінувати те, що дається без зусиль?

• Подобається Подобається x 4
  17. Hyligan

Hyligan Іронічний

В дитинствы були думки про самогубство...дуже вже не любив я свою першу вчительку
    ...Аж тепер зрозумів як багато вона мене навчила корисного

---------- Додано в 22:13 ---------- Попередній допис був написаний в 22:11 ----------

От приставив би вам обдовбаний нарк ніж до горла і ви б зрозуміли як ви хочете жити...

• Подобається Подобається x 8
  18. Saszko

Saszko Well-Known Member

Твердошкірі, котрі справді пройшли і Крим, і рим, не будуть обзивати чужу людину, коли не знаєш, скільки там їй забракло і з яким життям треба було битись. Тим більше знайомих, про котрих деколи можна сказати кончена людина.

19. Templar

Templar Дуже важлива персона

Якби приставив, тоді в його горлі він би був!
    Позорна смерть.....
    Від руки наркомана

20. Hyligan

Hyligan Іронічний

А хлопчина так жартував.....)))
    але хрин його знає які процеси проходять в його зутуманених мозгах)))))))

а де твій аватар? :)