Цікаве просто ставлення до самого ФАКТУ. Факту свідомого позбавлення себе життя. Як полетіли в мене тапки,коли я сказав,що Ісус теж свідомо позбавив себе життя... Але ж це факт,який нічим не применшує величі Ісуса,факт,без якого б не існувало такого поняття,як християнство... От,скажімо вбивство... І вбивство при самозахисті,і вбивство ворога в бою,і вбивство грабіжником жертви,називається ВБИВСТВО. Крадіжка голодним куска хліба і крадіжка гаманця з кишені називається - КРАДІЖІКА - привласнення чужого. Так і факт САМОГУБСТВА -чи це стрибок з даху малолєтки-емо,чи таран Гастелло - це свідоме позбавлення свого життя.
Ромко, дурниці ти говориш!!!! Ісус не є самовбивця по дуже простій причині. Якби Його не вбивали, він би не помер. Самовбивця ж вбиває сам себе і не залежить від чужого фізичного впливу.
А як бути з КК, де є стаття про доводження до самогубства? Та й взагалі, дуже спорне висловлювання, imxo.
Та не дурниці. Просто дуже вузьке визначення такого поняття,як самогубство. Може давай лиш тих,хто повішався вважати такими? А стрибунів не вважати? Чи,навпаки? Ні,свідоме позбавлення себе життя:БУДЬ-ЯКИМ ЧИНОМ,СВОЇМИ,ЧИ НЕ СВОЇНИ РУКАМИ,Є САМОГУБСТВОМ. Я кажу лиш про факт і назву цього факту. А не про причини,думки і ставлення до нього світових релігій.
Ні Ромку, Ісуса позбавили життя і він свідомо цьому скорився..бо така була воля його Отця.....але це явно не самогубство...
"Нехай мине мене чаша сія"... Ісус ЗНАВ,на Щ0 йде...що йде на СМЕРТЬ. І знав,ради чого він на ЦЕ йде.
Але варто згадати ради чого Ісус пішов на смерть...тому дискутувати на рахунок того чи Ісус самогубця чи ні думаю не варто..
Пане, Ромку, ви як Пророк повинні визнати свою помилку і за це Бог тільки нагородить вас. Помилятись можуть всі, проте вибачаються лише одиниці. Це дуже погано, що Ісуса Христа ви прирівнюєте до самовбивці, що лише на руку темним силам. Вибачіться і вам проститься. Бог любить вас і чекає на вашу смиренність та покору. Гординя є великим гріхом для християнина.
Він свідомо пішов на смерть. Маючи змогу цього не зробити.Я кажу про факт. А не про причини,місію і тому схожі речі. Добре,раз всіх то так зачіпає,облишмо... Я вже згадував про свого діда. Він,оточений енкаведистами,щоб не здатись в полон,підірвав ящик з боєприпасами. В моїх очах він герой,але ж в наявності факт позбавлення себе життя...
Так, він герой у ваших очах та очах інших людей, але це самогубство з метою уникнення мук від фашистів. Ісус же мук не уникав, а свідомо пішов на самопожертву. Він теж міг втопитись, зарізатись, кинутись зі скали. щоб уникнути мук на хресті... Не зробив цього Ісус і достойно прийняв смерть від грішників згідно волі Бога-Отця, як було сказано Пророками. Ваш дід сам скоїв собі смерть. а Ісуса розіп"яли. От якби вашого діда розіп"яли, ви теж вважали б його самовбивцею, чи ні?
Якщо припустити,що в його ситуації була можливість втекти на Україну і так лишитись живим, або ж відстоювати свої принципи і загинути від рук злодюг. То його вибір загинути ви теж вважаєте самогубством?
Не поможе, Ромко скаже: ТАК. А взагалі ми всі самовбивці. Бо всі ми знаємо наперед, що помремо (згідно логіки Ромка).
За твоєю логікою,я самовбивця... бо знаю,що вмру... За логікою християн.я самовбивця,бо хочу вмерти,втомився від того всього.... Але за звичайною логікою...я того не вчиню сам,бо ще потрібен дитині..і близьким людям....доки потрібен... значиться ..я не самовбивця
Я це теж часто відчуваю. Але не зроблю того сама, бо і так помру, не докладаючи додаткових зусиль зі свого боку. А коли ви станете непотрібним, то тоді самогубство? Я вважаю, що Бог дає людям старість і хвороби і відчуття непотрібності для усмирення, для підготовки до зустрічі з Собою.