Значить релігія, то надто глибоко для вас, а біологія і психіатрія надто плитко? На той момент вони є психічно нестабільні. І якщо проходять реабілітацію, то потім на антидепресантах можуть жити довго і щасливо. П. С. Думати, а чинити - не одне і те саме. Так ніхто ніби й не просив про такі одкровення. Теоретично, на щастя. Психіатри кажуть - на лекціях, і пишуть - у фаховій літературі. Ті що не повторюють - досягнули мети - звернули на себе увагу. Вони насправді не хотіли вмирати. А ті що маніакально хочуть вмерти - будуть пробувати поки не вдасться. Та то мабуть тому, що є різні психічні захворювання. Крім того, не кожен самогубець хворий у традиційному розумінні того слова (а ля палата № 6) вони можуть перебувати у маніакально-депресивних станах, які також мають різні стадії. А хтось обов"язково мусив то сказати, щоб я могла написати? Я висловила свою думку.
давайте будемо говорити по темі, а не про мене. релігія не пояснює причин самогубства, то до чого тут релігія коли мова йшла про причини? на той момент психічно нестабільні не значить, що психічно хворі. в тому то і річ. і це я мала на увазі і не всі проходять реабілітацію, щоб жити потім довго і щасливо якщо дівчина, молода, емоційна і недосвідчена зробить спробу самогубства через нещасливу любов, то через кілька років про це забуде без реабілітації таких молодих час лікує, а ви кажете лікарня і реабілітація а не казали на лекціях, що буває ще інакше? крім як складається враження, що або роблять привселюдні спроби накласти на себе руки, або в таємниці від усіх, але до результату думаю, що крім того є ще варіанти, не варто зводити до двох найбільш очевидних
Що в тебе є ще для кого жити в тому світі. Навіть якщо ти сирота...все одно - ти можеш взяти із сиротинця мацьопу і дбати за неї, і Вам обом буде ліпше, аніж було до того.
Львівський Форум > Вхід у краватках > Фільософія і релігія самогубство... я теж. Ви просто звикли, що обов"язково треба з кимось сперечатись от і знову почали. А я про те саме. І Церква, яка почала відспівувати самогубців також про те. Для того не обов"язково лежати в лікарні. Можна просто ходити до психотерапевта чи психіатра, або навіть психолога. Можна до духівника. Або до психолога і духівника паралельно. Ці крайнощі лише для наглядності. Самогубство, то є реальна проблема. Цього неможна ані применшувати, ані спрощувати. Але і схвалювати, ставитись до цього з розумінням, повагою і виправдовувати також не можна. Треба співчувати людині, яка дійшла до краю, а не виправдовувати її вчинок.
Так випливає з наших релігійних і культурних уявлень. Але якщо людина зробила свій вибір і ми не можемо преконати в її в іншому нам слід прийняти його, хоч ми з ним і не можемо. погодитись Люди схильні до самогубства потребують підтримки і розуміння. Але не кожна людина набереться мужності звернутись із своїми проблемами до психіатрів. А психотерапія в Україні не вваажється обовязковою медичною послугою і здебільшого є платною- 40-50 грн за годину
ага. я знаю в якому ми розділі але я кажу, що релігія має своє ставлення до самогубства, але ж не пояснює його причини як такі а ми говорили про причини я думала що ми просто говоримо на тему і намагаємося дещо з’ясувати а то виходить, або погоджуйся зі всім, або тебе звинувать в тому що ти просто хочеш посперечатися ) а можна ні до кого не ходити це теж варіант
Теж варіант, але не кожному він підійде. Я б навіть сказала, що підійде одиницям - важко справитись із такою серйозною проблемою самостійно. Тому й звертаються по допомогу до духівників чи психологів, бо рідні і близькі можуть і не зрозуміти...
ні разу не так. нічого я не намагалася, я вас просила не натякати, що лише в ваших словах істина і не доводити, що лише ваша віра правильна я спеціально поставила питання: а якщо я буддистка? як думаєте для буддистів Ісус Христос теж Спаситель?
Вся власть от Бога. Мы должны подчиняться ей. Я имею ввиду государственные структуры. Принятие участия в политических партиях, это личная инициатива некоторых священников.
Напевно, буддисти християнськими істинами взагалі не переймаються. То розкажіть нам як в буддизмі трактують самогубство і як до цього вчинку ставляться.
так, але іноді близькі люди (друзі/кохані і т.д.) можуть допомогти краще за психотерапевта, тому що людина з ними не буде почуватися самотньою а психоперапевт чужа людина, яка вдома не складе компанію людині іноді треба просто змінити спосіб життя і спосіб мислення або просто щоб минув певний час, щось забулося, щось в житті змінилося і т.д. та й депресія часто минає лише тому що весна наступила або людина закохалася і літає як на крилах тобто, імхо, варіантів багато
Буддисти з повагою ставляться до визначних постатей інших релігій. Але корінною відмінністю буддизму від християнства є те що людина може врятувати себе сама, стати вищою від богів- досягнути нірвани
В Библии все сказано. Там ничего не пишется о борьбе с властью. То, что она делает не по-Божьему, ей отвечать. Советская власть всячески боролась с религией, но потерпела крушение. Так будет и с остальными, кто запрещает познавать Истину...
завдання психотерапевта виявити причини які щтовхають людину до самогубства Мова йде не про боротьбу а про відмову від виконнання певних вимог - приклад Бога слід слухати більше від людей. Християни 1 ст відмовилялись жертвувати богам чи енію імперетора, відмловлялись від служби в армії. пропоную перенести дискусію в Гілку релігія та політика думаю для них це безглуздя, оскільки згідно їхнім вченням вони знов потраплять у коло перероджень. Проте формальноъ заборни у буддизмы та ындуъзмы на самогубство немаэ. На сприймання самогубство впливає релігійний і культурний контекст. Японці ставляться до нього цілком нормально. Відомі випадки самоспалення серед старообрядців, лютеранських священників. Цыкаво що в 18 ст в Англыъ за спробу самогубства карали смертю
Це все теорія, щоб не сказати патякання. На практиці такого навіть не уявляю (це навіть при умові, що я мала би відмінний від теперішнього світогляд) Ці послуги всюди платні. Україна не одна так відрізнилась. Звісно. Для того і потрібні родичі, друзі...Хтось повинен допомогти, дати поштовх. Люди перебувають в соціумі, навіть, якщо почуваються самотніми. Головна заповідь любові до ближнього повинна у таких випадках спрацьовувати особливо чітко - ми повинні бути чуйними до потреб наших ближніх, тих, хто нам не байдужий, чиїми друзями ми себе називаємо. Та, власне, справді дивно виходить. Я ж ніби сама з вами погодилась. Відповідно і сперечатись не було про що.
практично всі релігії негативно ставляться до самогубства або до вбивства (значить і самовбивства також) детальніше не розкажу, бо я не буддистка, я лише як приклад це навела того що істина не для всіх одна так, це само собою. але ставитися з повагою це одне, а вважати своїм богом - інше я от також шаную чужі релігійні почуття, хоч і не поділяю їх я не відразу зрозуміла що ви маєте на увазі, тому і допитувалася
Дуже правильно сказано.. сама б так сказала. Але, на жаль, абсолютно нереально саме "дитину з сиротиця". Тому що, виявляється, треба мати стільки всього -щоб тобі ту мацьопу в нашій країні комусь дали.. і окрему для неї кімнату у власному окремому житлі, і дохід щомісячний неабиякий, і купу довідок.. Не дадуть. Тим більш - самотньому.. тут сімейним парам роками не дають так просто, не те що. Краще шукати інші аргументи. Жоден дитбудинок не поспівчуває психологічним проблемам і самотньості і не віддасть дитину щоб "допомогти" людині у її ситуації в житті.. у них є свої правила.
А я не думаю, що сиріт мають давати людям, у яких була спроба самогубства. До того, що в Біблії є багато чого написано... Там є історія про смерть Самсона... А він в НЗ згадується в переліку святих. І ще теж цікаво, чому в СП не піднімається проблема самогубста? Думаю, тому, що тоді не було такої проблеми. А чому вона зараз є?