ну то як у кого, є, що відспівують, але не все. І за самовбивць на Службу можна давати лише раз на рік - у свято Трійці.
по-вашому проста людина, не син божий, не може пожертвувати собою заради інших? спеціально я знайшла цю історію в цій темі скажіть, а судячи з вашої цитати вище чому цих жінок церква шанує? вони не захотіли страждати і вчинили самогубство але їх шанують як мучениць, а не забули як самогубиць
Зачем доводить то, что не вписывается ни в какую логику? Ошибки бывают у каждого, в том числе и у меня, но несмотря на то, что я женщина, я находжу в себе мужество и осознаю их. У вас, к сожалению, это не принято, а зря... Своим высказыванием вы не делаете мне ни хорошо, ни плохо, все это вы делаете себе. Бог знает все наши мысли и поступки за которые придется отвечать... Спросите любого на улице: Исус самоубийца или Спаситель? Думаю 100% ответят Спаситель... Тогда зачем все эти доводы? Одно дело пожертвовать, то есть совершить самопожертвование во имя великой идеи или чьего-то спасения, другое дело самоубийство с будуна, ревности и т.п..
А Бог Вам дав голову тільки.щоб зачіску робити? Сліпа віра нікого до добра не доводила... А в Біблії багато чого написано...
Цим не нехтують. Просто психологія пішла далеко вперед і вважається, що психічно адекватна людина на самогубство не піде. А людей з відхиленнями (чи то з тимчасовим затьмаренням чи сталим) не можна оцінювати таксамо як адекватних. Звідси і зміна правил поховання.
Якщо Біблію не читати, тоді голова для того, щоб лише шапку носити. Як можна вірити у Бога не читаючи Його Слова? Так точно, так і є. І то нововведення недавне - з часів Івана Павла ||.
Величною може бути самопожертва, а розпач, яка веде до самогубства нічого величного немає. Самогубство переслідує одну мету - обірвати "фільм жахів". Людина себе жаліє, втрачає надію, зневірюється. А ви знаєте, що для християнина розпач є одним з найтяжчих гріхів? Розпач зачиняє дорогу до спасіння. Самопожертва - це чиста, безкорислива любов у найвищому прояві. Коли людина готова своє життя віддати за іншого. Як наприклад Максиміліян Кольбе.
А як щодо біології? Інстинкт виживання, то є найсильніше, що розвинуте у людині. Ви знали? Знаєте, чому важко врятувати тих самогубців, які надумали вішатись? Бо вони в останній момент намагаються втекти від петлі і тим самим затягують її ще більше, і тоді не лише дусяться, а ще й розривають собі шийні хребці - одномоментно. А ніколи не цікавились, чому деякі ріжуть собі вени, а інші п"ють таблетки? Одні хочуть видовищно привернути до себе увагу, а інші потребують турботи. А знаєте, чому люди, яким невдалась спроба суїциду, повторюють спроби до "успіху"? Запитайте в психіатрів. А знаєте чому саме у психіатрів? Бо ті люди - їхні пацієнти, актуальні, або потенційні. А філософія, релігія, політика, нещасна любов чи гроші, то є нашарування на хвору і без того психіку. Каталізатор свого роду, але рідко коли причина.
Знаєш... Я бачив протестуючих проти "Код да Вінчі"... Заангажовані хорі людці...от зараз ти мені їх нагадуєш... Після того,як пішов батько....а за ним бабуся...я не не ставлюсь так категорично до бажання людини піти... Єдине - не завдати клопоту іншим.Похоронами..поминками...витратами...
Так і ти ж нічого не сказав.. Нєадабрямс..і все.. Чорно-біле.. І ще по темі... Мого вуйка...привезли з Сибіру... Поїхав на заробітки... Првезли в цинковій труні...літаком... Самогубство.Повішався. Ми з братом відкрили труну.Місця чистого не було. Всьо в синяках. А на паперах - самогубство. Розпитали хлопців,що супроводжували...ті не хотіли говорити...налякані... - Йому помогли... І все. Тим не менше священник ховати відмовився. Печєтка.
Ну .. формально він правильно зробив. Чи ти вважаєш мав вірити твоїм здогадкам? а якщо він, припустимо, викинувся з енного поверху, то шо? мав бути без синяків? От якби ви постаралися і довели протилежне хоча б священику, зробили б хорошу справу.
Що сказати... Золоті тіїво...пріїски...щось не те побачив...а був дуже принциповим.... Але випадок з священником,черговий раз підтверджує,що ця організація ні до віри в Бога,ні до звичайної людяності не має жодного стосунку... Проста бюрократична установа...шось,тіпа ЖЕКу... Згадалося:"Без бумажкі ти - какашка.А з бумажкой - чєлавєк!"
Священик є підневільна особа, якщо у нього записано, що самогубців не ховати, він їх ховати не буде, щоб не брати на себе провину, гріх. Навіть якщо то тебе сильно розстроїть, бо він, священик, не повинен робити те, що люди скажуть, бо то не є комерційна організація, де ти є замовником, а він - виконавцем.
аякже це всі знають, я думаю хм... я з практики знаю кількох людей, що чинили спроби самогубства ну але не стану я вам про це розповідати, бо це чужі таємниці але знаю немало з практики. а як саме цікавилися ви? ви тут доволі поверхнево описали причини спроби самогубства, все не так просто не всі повторюють, хто вам сказав що всі? тут нема і не може бути достовірної статистики, багато таких випадків є невідомі стороннім і ніде не зафіксовані а хіба хтось казав що релігія чи філософія є причиною самогубства? щодо хворої психіки... та вона в багатьох хвора, але ж не всі хворі шукають смерті тому я і кажу, що ви дуже поверхнево говорите про причини самогубства
питання до всіх: а щоб ви сказали людині, яка збирається стрибнути з даху, щоб переконати її не робити цього? ну от, ви знову натякаєте, що істина була лише в ваших словах іншим способом, але знову натякаєте а якщо я вам скажу, що я буддистка, ви зміните свою манеру розмови в цій темі? чи тема лише для християн? ще до теми. я не вважаю, що всі хто хоч раз думав про самогубство чи робив спробу є психічно хворими людьми я думаю самогубцями бувають і здорові, і хворі. але це занадто складна тема, щоб я могла робити серйозні висновки а кажу це тому, що я також проти і поверхневих висновків, які в цій темі проскакують
Я бы сказала, что жить - это поступок храбрых, а по глупому умереть - поступок слабых с добавлением ко всему этому "Счастливого пути!" В данном случае спор возник из разногласия о том, что Христос самоубийца или нет, вы стараетесь незаметно перевести стрелки в плоскость самоубийства, намекая на харакири и камикадзе... Не пудрите мне мозги, а говорите по существу.