Даже не знаю, что ответить... Скорее всего это относится к выводу самого самоубийцы, когда он решается на этот "подвиг"...
за формальними ознаками самогубство - це спосіб вкоротити собі віку оскільки життя більше нестановить цінності самопожертва - відавання житя нак ористь інших, незважаючи на те що життя залишається цінністю для індивіда
Життя є набагато складнішим за "формальні визначення". От випадок з ще не такого давнього минулого: під час війни заарештована жінка після першого дня допиту розуміє, що може не витримати катувань і "здати" всіх товаришів - вішається в камері. Думаю, життя як таке цінність для неї становило. З іншого боку життя "в запропонованих обставинах" було уже неможливим. Самогубство? Самопожертва? Особисто я не знаю відповіді на це запитання. Але не можу - просто відчуваю, що не маю права - засуджувати її вибір в даній ситуації.
Это самоубийство и ничего больше. Бог решит оправдать, или не оправдать. Во-вторых, Исуса распинали, кололи копьями и он терпел. Почему мы боимся мук? Все это от духовной убогости... И не надо приравнивать самоубийство к САМОПОЖЕРТВОВАНИЮ, которое достойно принял Исус Христос.
а ми і не повинні засуджувати. Хоч до самогубцыв ставляться доволі формально - для прикладу їх заборонено відспівувати і ховати на цвинтарях(хоч зараз цим часто нехтують)
Я рада, що в вас в житті все так просто і ви вмієте на все начепити всій ярлик. Про Христа я в даному дописі ні слова не сказала і ніщо ні до чого не прирівнювала.
Я не вешаю ярлыки, а стараюсь думать так, как учит Библия и церковь, так думают и живут миллионы... А вот вам и Ромке стоит задуматься о своих выводах, откуда они могут исходить. от злых или добрых духов...
те чому ічить Біблія і церква далеко не тотожні речі. Оскільки Біблія для церкви не є єдиним авторитетом.
О каких ярлыках разговор? Это просто дружеский совет, дорогие мои! Я в жизни никого не называла плохим словом и не собираюсь называть, а то что кто-то что-то подразумевает под моими высказываниями, это его проблемы...