ну й що передумала? Пішла ж то вона сама. Можливо і вішальник передумав в останній момент, але толку...
Ви народилися по своїй волі? -Ні. Ви дали самі собі життя? -Ні. То хто дав Вам право забирати те, що ви не давали і що від вас незалежало?
Просто з ваших дописів я зрозуміла, що головне - це намір. Але наміри в людини можуть змінюватись кардинально і в дуже короткий відтинок часу. От ви наводили приклад з солдатом, що навмисне рветься в найнебезпечнішу ділянку, щоб загинути, і назвали такого солдата самогубцею. А якщо він в процесі передумав, почав тікати, його наздогнали і таки вбили - то він все ще є самогубцею, чи вже ні?
Самогубство - свідоме позбавлення себе життя. Залишмо зараз мотиви і способи,як це хто зробив. Є факт - людина СВІДОМО йде на смерть.САМОГУБИТЬСЯ. Ти ж заявляв,що будь-яке самогубство є гріхом.
Зрозумів. Ну це доволі тонке питання. Солдат вирішив покінчити з собою - таке рішення приймається як правило не за хвилину, а значно довший період, а значить то його глибока думка, переконання, а в момент небезпеки - злякався. Тобто він міг не передумувати у самогубстві взагальному, а просто злякався смерті, бо ж ті що роблять суєцид теж довго вагаються, бояться - це нормальна психіка людини. Отже людина злякалася, інший варіант - передумала. Ну передумати за лічені хвилини в принципі можна, але наскільки то глибоко і виважено? Я знаю одне - самогубство - то гріх і зло, а всі решту ньюанси(а вони існують) напевно вирішує Бог, бо Він знає серце тої людини. Чому я повинен залишати мотиви? Бо тобі так хочеться? Бо тобі так зручно? Від тих мотивів і способів може залежати, чи то є самогубство, чи ні. Я навів приклад з цигарками. Курити - не самогубство, хоча то призводить до смерті, але якщо взяти з десять пачок і одну за одною, щоб себе вбити - то це самогубство. Отже бачимо, що смерть там і там і сам себе, і засіб один і той, але одне є самогубство, а інше - ні.
Ага. А,оті мучениці,що втопились,щоб уникнути наруги солдат(нагадай імена,бо я в лісі зараз) - самогубці,чи нє?
А самураї, камікадзе, той же Гастело, мали право на самогубство? Чи можна погодитись, що кожна людина має право на власну релігію, чи взагалі, на власну думку що до свойого життя.
кажу ж.. все залежить від обставин. ніхто не має право на самогубство. А хіба в житті не так? Кожний має вільний вибір і кожен має відповідь за свої вчинки.
Сегодня я спрашивала у доктора философских наук относительно самоубийства Христа. Вам нужно было видеть его глаза... Он сказал, что даже во времена воинствующего атеизма он не слыхал такой ереси. Весь вопрос в том, во имя чего человек решается на такое. Одно дело самоубийство, другое дело самопожертвование. Правильно, Исус не скрывался от распятия, не применял своей силы и это только во имя спасения человечества, во имя высокой идеи он принял смерть. Принял, но не устроил и спланировал сам себе как делают самоубийцы... Это элементарная логика на уровне 10-ти летнего ребенка. Не пойму, как это возможно не понимать, к тому же продолжать настаивать на такой пошлой и отвратительной ереси. Даже не могу себе представить, что сейчас думает Исус...
Та у мене такі ж очі були.. Бо то тре ше додуматися до такого... навіть на пяну голову... супер, в саму точку. Розумієте, людина хоче виправдати самовбивство і тому придумує все-різне, лиш би задовільнити своє я... шукає виправдання.
Впевнений, що Йому ДУЖЕ боляче слухати такі слова...!!!! ... АЛЕ ВІН ВСЕ ТАКИ ПРОДОВЖУЄ ЛЮБИТИ ТОГО, хто таке каже...!!!!! Можна собі уявити що думає батько, коли його рідна дитина, за котру він був скатований, плює йому в лице і каже, що він просто самогубець... Йому боляче таке слухати, але він продовжує любити своє дитя!!! Не будьмо такими дітьми!!!!
Річ в тім що в східній культурі зокрема вяпонській самогубство не тільки допускається але в певних випадках вважається необхідним. Це спосіб виявити свою пошану, принести вибачення, очистити імя від ганьби. З точки зору нашої культури камікадзе є самогубцями. Але ми навряд чи назвемо самогубцями людей які свідомо ідуь на смерть для порятунку інших чи в імя ідеалів які сповідують.
Фарисеї, як відомо, це ті хто не прийняли Христа, не прийнли Його любові... А виходить, що фарисеї фальшиві(тобто неправильні)- це ті хто приняли Христа і Його любов, тобто християни... Так що приймаю твої слова, Ромку, за комплімент...!!!
Да, это очень печально для отца... Насколько я знаю, в Библии говорится, что Бог- это Свет, Добро и в первую очередь Бог - это Любовь, а Тьма, Зло, Ненависть и тому подобное относится к нечистому, приближенному к сатане. Вы дети Света работайте при Свете, Тьму отдайте для темных. Интересно, из какой Библии вы почерпнули свои мысли?
Ви іноді пробували собі усвідомити,наскільки величний Той,про Кого ми тут говорим? Масштаби Всесвіту,який створений Ним? Всесвіту,котрой існував за багато мільярдів років до виникнення роду хомо..і буде існувати мільярди років після того,як цей рід вимре... І судити Його по наших мізерних мірках...знаєте,якось навіть... Але ж судять... приписують Йому людські риси...всю свою мізерність...і трактують...
Що величного може бути в банальній депресії наслідком якої може бути самогубство? Інша річ якщо людина віддає своє життя добровільно для порятунку інших, Самоуби́йство, суици́д (от лат. sui caedere — убивать себя) — целенаправленное лишение себя жизни, как правило, добровольное (хотя бывают и случаи вынужденного самоубийства) и самостоятельное (в некоторых случаях осуществляется с помощью других людей). 10 сентября провозглашён ВОЗ Всемирным днём предотвращения самоубийств. Поведение, обычно не приводящее к немедленной смерти, но являющееся опасным и/или сокращающее жизнь (пьянство, курение, отказ от медицинской помощи при серьёзных заболеваниях, нарочитое пренебрежение ПДД или техникой безопасности, экстремальный спорт без надлежащей тренировки и экипировки), при том, что совершающий понимает его опасность, но возможный риск ему безразличен, называется саморазрушающим поведением. Некоторыми исследователями такое поведение выделяется в третий класс самоубийств — скрытый суицид.