самогубство...

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем duncan, 16 січ 2008.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Як ти писав? Відчуваєш Бога? Ну-ну.....

2. Romko

Romko Дуже важлива персона

Я знаю,про що говорю. Я бачив,як пішов з життя мій батько. Знаю,як,втративши сенс існування,на 40-й день,по його смерті пішла бабуся - його мама... Бог...а хто може стверджувати,що це не Його воля? Тільки не потрібно зараз про антипків,і теде... На все Воля Божа...

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ром, якщо ти хочеш, щоб я тобі повірив, то мені потрібно відмовитися від Десяти Божих Заповідей, від усього, проти чого застерігає Бог. Бо нашо старатися, коли на все Божа воля, нє?

4. Romko

Що ж тобі доводити,якщо ти ставиш під сумнів Його всемогутність...і вганяєш Його в рамки,придумані людьми...
    Ти мислиш так,я - по іншому...
    А істину...таки не знає ніхто...

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Неправда. Його всемогутність дала нам право вибору, щоб ми були людьми, а не роботами. І коли Бог каже "Не вбий", то це говорить, що ми маємо можливіть або вбити, або не вбити, але Він наказує: "Не вбий". Тобто, щоб ми вибрали саме цей варіант. Бог буде нас судити. За що? За те, що (як ти стверджуєш) ми робили виключно Його волю? Ні! А за те, що ми вибрали протизаконний варіант, самі вибрали, бо якщо не ми вибирали, то за що нас судити?
    Тому, саме ти не віриш в Його Слово. Ти можеш зараз вчинити любе і спихнути на Бога. Мовляв, то Його воля, а з мене, як гуся вода, я чіст, как стьоклишко. Така собі "зручна" позиція. Я б сказав згубна позиція, бо опрадовує будь-які діяння, але то є фальшива позиція.

• Подобається Подобається x 1
  6. Romko

Ніякого вибору ні в тебе,ні в мене нема.
    Всі ми галасаєм про вибір,аж поки Він не покаже свій палець...
    А тоді...
    Зрештою.я вже казав,що
    Чомусь тобі і твоїм однодумцям так соромно признати,що ми дійсно раби.
    Але РАБИ БОЖІ.

7. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Романе! Бігме, прочитав назву гілки і вздрів останній допис від Вас... Був здивований... Кляцнув... Що казати - Ви праві...
    Все мы немощны, ибо человеце суть.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

РОМКО!!!! Фігну говориш!!! РАБИ, АЛЕ НЕ РОБОТИ!!!!!

Чому ти слухаєш тільки себе??? Ти - самолюб неперевершений!

Для кого ті 10 ЗАПОВІДЕЙ, самолюбе?:ireful1::ireful1::ireful1:

Останнє редагування модератором: 25 вер 2009
  9. Romko

Самолюб?
    Вчитайся...то і мій стан...майже постійно...
    А самолюби будуть повторювати,що вони щось..перед Господньою волею..що вони мають вибір...

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Самолюб!!! Я уважно вчитався.

Повторю ще раз вибір наш в Божій волі.

А ти - самолюб, до того ж самозакоханий. Злий я на тебе.

11. Romko

Знаєш..самолюб..на моєму місці...
    зараз би скинув хреста з плечей...разів 10 сходив би до сповіді..хм...
    навіть Ющенка сповідають...
    І продовжував ЖИТИ....тільки це не для мене...

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хочеш правду?

продовжувати жити - це НЕ скинути хрест, а нести його далі.

скинути хрест - то є самогубство.

Чому у тебе все навиворіть?

• Подобається Подобається x 2
  13. Romko

Тому й йду далі...
    Людина жива доти,доки комусь потрібна...доки живе для когось...
    без того життя нема..

• Подобається Подобається x 3
  14. Levko

Levko Well-Known Member

Супер, Ромку!
    Гарні слова!!!!
    Хотів би продовжити твою думку.

От ти зараз потрібен своїй дитині...
    Ти живеш заради неї... не уявляєш собі життя без неї...

Уяви собі, що точно так як ти потребуєш свою дитину, так і Він потребує тебе!
    Він живе заради тебе!
    Більше того, Він навіть вмер заради тебе, заради того, щоб ти жив!!!
    Як ти не можеш жити без своєї дитини, так і Йому життя не миле без тебе!!!!

Я коли усвідомив цю Його любов у своєму житті, то перестав боятися смерті! Направду...!
    Будь-які труднощі на цій землі є тимчасовим і є ніщо в порівнянні з вічністю, котра на мене чекає з моїм Татом! Це розуміння Його любові до мене дає силу проходити через все!...

• Подобається Подобається x 5
  15. Romko

Добре,що ти Його так сприймаєш..
    Але..в моєму розумінні..Бог - не є Любов..і не є Ненависть..
    Не є Добром..і не є Злом...
    Це не Світло..і не Темрява...
    Бог - це ВСЕ...Він у всьому...
    А релігія...хм...

Коли помирають люди..і нераз...в страшних муках...і співається...
    - Слава Тобі...
    я не можу цього сприйняти...
    Християнство...
    Християнство почалося з мук. З розп'яття Самого Христа, з страти усіх апостолів (крім Іоанна Богослова), з найжорстокіших переслідувань...катувань..смертей...
    Прочитав біблію і не знайшов у ній любові Бога до людини.
    Безконечні погрози і залякування ... кров..жорстокість...спокуси ...
    Ставлю себе на місце того,що любить...чи став би я сам спокушати людину яку люблю?Нє...ну якщо я садист збоченець,то,напевно тільки цим би і займався.
    Багато людей так і роблять, хто їм приклад подає?
    Людині вбивати погано, а для Бога це все одно що дерева рубати?
    Що ж це за любов така,що потребує Жертву і Страх?
    Потім...ще одне...Левку..Миху..чи в Біблії один Бог у Ветхому і Новому завіті?
    Але до теми...
    Той стан,що я описував...він є..
    І не від того,що людиною заволодів антипко..
    Занадто просто...
    Цей світ...в моєму розумінні...якщо не пекло..то чистилище...полігон..для випробовування...
    А до Бога шляхів багато. Досить щиро покликати Його і Він не зможе не прийти.
    І не лише в церкві...а будь-де...

16. mavka

mavka Well-Known Member

Ви праві й неправі, Ромко.

мені здається, Вам треба силою волі реорганізувати своє життя.

людина притягує те, про що вона думає постійно.

якщо думає, що в неї все погано, воно так й далі буде, якщо думає, що нема грошей, їх не буде, якщо думає, що хвора безнадійно, то й надії не буде. це головний принцип Всесвіту, принцип вібрації. в Біблії є слова "по вірі тобі дано буде" й це не про віру в Бога, абсолютно ні. це про віру в Всесвіт, який створив людину в матеріальному, щоб вона радувалась. це про віру в себе, як рівноправну частинку , - продовження невидимого світу.

так, у Вас велика біда й Ви не одні такі. он по-сусідству живе родина , батько після роботи, навіть не переодягнувшись, виводить гуляти доньку, подібну до Вашої в усьому. правда, після неї в них ще троє народилося - є потіха.

а якось три роки тому довелось мені бути перекладачем в школі. я колись волотнетом працювала в госпіталі, перекладала україномовним пацієнтам. й ось викликали мене в школу, звичайну американську бути присутньою при тестуванні 12-літньої дівчинки, яка вже там два роки перебувала в спец. класі (окреме крило школи, де діти-епілептики в шоломах ходять, аутисти, чи ті, що не можуть пересуватись чи розмовляти) й ніякого прогресу в неї не було. не розмовляла, сиділа теж у шоломі опустивши голову. біда була з нею. школа хотіла її взагалі списати в клініку для безнадійних. а красива яка, очі зеленющі, коса в руку товщиною ! худюща, а голосок як дзвіночок. англійської вона не розуміла взагалі . але українською ! вона підняла голову, коли почула українську... боже, вона навіть трошки могла писати, хоч олівця їй було дуже тяжко тримати й вона швидко змучувалась - та було видно, що нею систематично й неустанно хтось займається щодня. й коли приголомшені вчительки після двох днів тестування попросили в мене запитати, як вона хоче, щоб її кликали, я запитала, як її кличе тато .
    " Моя ж ти перлинка..., " - була відповідь.

Ви не одні Ромку, з Вашою бідою. але Вам потрібна допомога.

• Подобається Подобається x 7
  17. Romko

Я вже не думаю...:nea:
    Я просто сприймаю все,як є..
    Без окулярів...жодних...ні чорних..ні рожевих...
    Поки потрібен...живу...соррі..існую..
    Стану непотрібен...ну що ж...:dntknw:

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

вірю.............

19. Romko

Через те,що не сприймаю фарисейства церковників?
    ті.що говорять,що якщо я люблю,то повинен мордувати тих.кого я люблю?
    Як то в них гарно виходить...Бог дає біль тому,кого любить...
    Ок...
    Будем поступати так же?
    Тепер про інше..
    Я помилявся,говорячи,що не требе славити Бога на похороні.
    То,мабуть єдине місце,де Його треба славити...

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну ясно, що не треба, ти ж святий і до тебе може говорити тільки Бог.(хоча й до святих не завжди говорив лише Бог).

Через те, що ти самолюб. Чи Отець не любить Сина, що віддає на хресну смерть? А знаєш як закінчує життя Іван Хреститель, посланець Божий? А більшість апостолів?
    Ромко... Одне речення, в якому ти суперечиш сам собі. Бог не є тим, Бог не є сим, а вкінці висновок: Бог - є все!

Ну а релігія... звичаааайно, де ж такому гіганту думки, як ти, опускатися до такої дрібниці, як релігія? Це ж просто низько, нє?

Тому що ти атеїст і егоїст. А гордість не дає цього тобі сприйняти. Що тут залишається, як не покритикувати Бога? Як ти там казав? Хто там пупєц?

Пупєц землі... нема слів. Маєш ше якісь претензії до Бога?

О! Поставив себе на місце Бога!!! І як тобі там?

Та все правильно Ромко... Бог тебе створив, дав життя. Яке Він має право вмішуватися в твої справи? Людина вбила іншу людину... Вона ж ту людину створила, дала життя, то може і вбити, а Бог тут при чому? Все логічно, Ром. Ти сам по своїй волі прийшов у це життя, як і всі інші, то хто ж дав право Богові забирати його? По крайній мірі це аморально.

У випадку з тобою, я думаю, що проблем у нього нема.

через те, що дивишся на інших, а почни з себе.

Його тре славити ЗАВЖДИ.

а де твій аватар? :)