самогубство...

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем duncan, 16 січ 2008.

1. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Відповідь: самогубство...

Пожиттєвий прийом антидепресантів, що вони ще можуть запропонувати?:) А з часом героїчна боротьба з побічними діями внаслідок вживання цих антидепресантів :)

• Подобається Подобається x 1
  2. mavka

mavka Well-Known Member

"Пожиттєвий прийом антидепресантів,.."

плюс - фізичні навантаження й сонячні промені.

3. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

[QUOTE='Tequila;378695']А прогнози ВООЗ часом не відкрили секрет як депресію виявити і лікувати?[/QUOTE]
    Прогнози- не відкривають секретів.А от на дослідження і лікування депресії у світі витрачають величезні ресурси.бо за статистикою.знов таки 15%хворих на депресію,закінчують життя самогубством.А серед завершених суіцидів 32-47% вчинили саме люди хворі на депресію.Так що питання депресії і самогубства якнайтісніше пов"язані.

4. JaguaR

JaguaR щасливий

I що, є результат? Депресiю вилiковують медикаментами?
    Дзуськи.
    А може депресiя- це взагалi не хвороба?

5. франц-йосип

=JaguaR;378804]I що, є результат? Депресiю вилiковують медикаментами?А може депресiя- це взагалi не хвороба?

Лікують а як же.Попереджають загострення,покращують самопочуття,а от чи виліковують-це питання.На даному етапі медичних знань про депресію її причини вона є невиліковною.І це одна з найсерьозніших проблем суч.суспільства

6. Tequila

Tequila Well-Known Member

Як на мене кожна людина може себе як вилікувати так і звести в могилу. А що вона вибере то вже вирішувати їй. В мене був депресивний стан впродовж кількох місяців, спричинений серйозним стресом, що мені допомогло вийти з нього? Мабуть таки сила характеру і сила волі і противність сама собі в такому стані. Щодо лікування депресії, я вважаю одним з ефективних методів - вплив рідних, близьких і люблячих людей, але знову ж таки це не панацея, і моя думка може бути помилковою, адже я не медик і не досліджувала цього стану. Антидепресивні таблетки та інші медикаменти такого призначення, мають в собі більше ефекту плацебо, аніж якого лікувального впливу на перебіг депресії, можливо декому в деяких випадках цього достатньо, щоб позбутись цього стану. В Україні медицина взагальному недостатньо розвинута, а до ефективного лікування депресії їй ще далеко, зважаючи що навіть в тих країнах де здоров"ю населення приділяють значно більше уваги ніж у нас, поки що не вдалося винайти дієвих ліків. Тому лікуємся своїми силами. Можливо, той хто попадає в депресію, проходить своєрідну школу виживання - залишаються сильніші (духом і психікою). Але в будь якому випадку - це жорстоко, і боляче спостерігати таких людей, і боляче відчувати власну безпорадність в тому стані.

• Подобається Подобається x 4
  7. франц-йосип

Це було би дуже просто.Тоді кожного невиліковного хворого можна звинуватити в тому ,що він просто не хоче одужати.А у вас очевидно був депресивний стан, як ви написали,а стан -це слава Богу ще не захворювання і дійсно при певних зусиллях і піідтримці близьких його можна успішно подолати.
    Але це здається вже не та тема з якої починали,хоча дуже сильно пов"язана .

8. S_Fighter

S_Fighter Well-Known Member

Не кожна, далеко не кожна... Якщо є сильний характер, то суттєво збільшується ймовірність того, що людина зможе себе мобілізувати і видужати. Також є такі обставини і події що можуть зламати найміцнішу у психологічному плані людину.

• Подобається Подобається x 2
  9. Калиниченко

Хвороба...Наш письменник М.В. Гоголь швидше всього нею хворів, що він відчував і як переносив це є в його творах... При відсутності лікування - це, мабуть, найважча хвороба...

10. JaguaR

JaguaR щасливий

(про депресію)

Н а ш,,, Гоголь, швидше всього, чимось іншим хворів..

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Дивна річ... всі люди вибирають собі могилу.

• Подобається Подобається x 3
  12. Калиниченко

http://lossofsoul.com/DEPRESSION/Greats/author.htm
    У мене склалось враження, що таки депресія:)

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я розмовляв з людиною, яка збиралася покінчити з собою. Таки покінчила наступного ранку, зістрибнувши з 12-го поверху.
    Ех життя... чому його не цінять? Невже самогубство - то вирішення проблем? Зовсім ні. Життя загублене, а проблеми залишаються.....

14. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

і навіть збільшуються. і перкладаються на плечі інших людей.

• Подобається Подобається x 3
  15. Мих

Мих Дуже важлива персона

я думаю, що вони не зникають з особи, яка то зробила.

16. JaguaR

JaguaR щасливий

Мій допис трошки з іронією (навіть з двома)...

17. Калиниченко

Виявляється, в школі Гоголя вивчають на предметі „Зарубіжна література”, як сказав мені син... Те, що Гоголя наші чиновники від освіти зробили закордонним письменником, просто не здогадувався...Нема слів... :scare:
    Майже всяка спроба самогубства– у меншій мірі прагнення до смерті, в більшій мірі виклик навколишньому світу, тому і страждають близькі люди...

18. Romko

Romko Дуже важлива персона

Самогубство...
    З одного боку просто втеча...від дійсності...
    Але є ще один момент...
    Коли...людина просто втомилась.
    Жити.
    І тоді непотрібні жодні ..хм...неестетичні...вчинки...як от...вішання...стрибки з енного поверху...і інші прояви відчаю...
    непотрібні...
    Це не депресія.
    Людина згасла.
    Як свічка...
    Це,як СНІД...будь-яка хвороба тоді звалить..і вже не піднімешся...
    Пустка...безнадія..порожнеча...
    Ще ходиш..говориш...працюєш...ніби живий...а,насправді труп.
    ЗІ.Просто навіяло..сумбурно...але захтілося написати...
    Згадав розмови з батьком перед його смерттю...

19. ovod

ovod Well-Known Member

колесо Сансари таким чином не продірявиш:sad:

20. Romko

Romko Дуже важлива персона

В такому стані...просто вже не думається...ні про колесо Сансари...ні про колесо Фортуни...просто функціунуєш в режимі зомбі... Усвідомлена думка одна...коли вже нарешті кінець...

а де твій аватар? :)