самогубство...

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем duncan, 16 січ 2008.

1. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Відповідь: самогубство...

не сам факт самогубства і не метод самогубства вважаються Церквою гріхом, а самогубство з "не поважних" причин

А хто ж встановлює поважність цих причин? Чи ж не та церква яка продавала індyльгенції, яка торгувала прощенням Господа, яка в багаттях спалила стільки людей, що страшно подумати. Чи ж не та церква, більшість служителів якої найбільші грішники?(Кажу, бо ж сам бачив як "священнослyжитель бився з бабцею, загинаючи такі триповерхові мати, що вуха в'яли.)

2. Bear

Bear Well-Known Member

Якщо Ви уважно прочитаєте допис, з якого взято цитату, то побачите, хто встановлює і хто лише вважає:
    Якщо Ви не вірите в Бога та в Його Церкву, то що я маю доказати Вам? Подальша суперечка відбуватиметься у різних площинах в такому разі.

Так все ж таки священослужитель чи більшість служителів? ))

Те саме з індульгенціями та попелом вогнищь інквізиції. Хто сказав, що, якщо ти християнин - то ти безгрішний? Хоча, не дуже сильно обізнаний щодо гріхів інквізиції.. Мабуть католик краще Вам пояснить. Але то інша тема.

3. Niemand

Niemand Active Member

самогубство,як і суіцид,це не вихід з ситуації.Це для тих,хто шукає найлегший вихід зі свого життя,позбавлення проблем.Це наївно та по-дитячому.Втрачати життя навмисно-для чого??Тобі воно ьуло подарованим тому живи та дякуй всім за те,що ти його отримав та зберіг.Живи так,щоб було чиму гордитись.

• Подобається Подобається x 2
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

зі всім згоден, крім останнього речення.

5. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

ви так написали ніби ці слова мають різні значення ;)

Додано через 51 секунду
    а я ще й крім першого :)

6. mamatu

mamatu Well-Known Member

бувають такі ситуації, коли тільки самогубство може вирішити проблему.
    наприклад була літня жінка, хвора на рак, яка не хотіла наркотиками полегшувати біль. вона впорядкувала всі справи та пішла з життя, ажде не могла вже терпіти.

а решта випадків - то коли людина немає сили волі впоратись зі своїми проблемами.
    зізнаюсь, у мене теж бували етапи в житті, коли так хотілось щезнути та не існувати більше, та поки не поставлю діток "на ноги" - не можу дозволити собі навіть думати так.
    постійно виховую свій характер.
    людина - дивовижне створіння. може все подолати, якщо захоче.

• Подобається Подобається x 1
  7. Niemand

Niemand Active Member

самогубство має безліч варіантів.В кожного свій,тому,вибачайте зараз мова йшла просто,як за окрему річ.Оскільки зараз безліч підлітків мають невтомну жагу до того,щоб спробувати порізати собі вени.Багато чого змінилось в наш час.Безліч людей закінчують своє життя самогубством,що немає аж ніякого сенсу.

8. natkanetka

natkanetka Well-Known Member

самогубство точно не має сенсу. то признак слабкості. я, до речі, знайшла в неті цікаву думку чому самогубці не потрапляють в рай - через те, що їхня смерть стала причиною страждань їх близьких. а якщо таких немає, то людина сама в цьому винна...

9. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

не погоджуюся.....
    насправді, якщо людина тверезо мислить, то вчинити самогубство неможливо.....
    тільки в стані аффекту...
    тому, якщо людина НЕ в такому стані -- це не слабкість....
    наприклад, офіцери, щоб зберегти честь.....
    чи аристократи, з тих самих причин....

про японських самураїв навіть не буду...

• Подобається Подобається x 5
  10. natkanetka

то вже винятки. а здебільшого самогубство через кохання, або погане життя...

11. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

але в них стан близький до афекту

12. Romko

Romko Дуже важлива персона

Бздур
    А це серйозна підстава для такого кроку...
    Але для слабких людей.

• Подобається Подобається x 4
  13. natkanetka

я мала на увазі нещасливе

14. duncan

близький, але вибір робиться свідомо, а не через втрату контролю над собою....

15. Romko

Тим більше.

16. сотник

сотник Well-Known Member

Допис вiд natkanetka ==== то признак слабости.=======

Если трезво мыслить, то можно с божьей помощью, взяв на себя труд, и честь вернуть, и вину искупить... Самоубийца этого себя лишает. И ... нередко избавляет себя и окружающих от многих проблем... (кто-то, ведь, первый сказал: "нет человека, нет проблемы").
    Правда - беда и в том, что людские устои в определенных случаях самоубийства устраивают.
    О самураях мнениями обменивались.
    Вспомнились камикадзе. Это были совсем молодые люди. Публиковались их последние письма матерям, родным и любимым. Никто не хотел умирать. Но все взлетели и умерли.
    На взгляд многих и с высот европейской ментальности, камикадзе - герои.
    Но доводилось слышать, что они -самоубийцы, поскольку камикадзе становились добровольно, а не по приказу.

17. duncan

те саме стосується релігійних фанатиків нашого часу....

18. Зануда

Зануда така зануда

а ви думаєте самогубство його спростить?

• Подобається Подобається x 3
  19. Romko

Зовсім ні...

20. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Хмм, самогубство. Я чесно кажучи навiть не уявляю що я б могла собi завдати смертельної шкоди. Я й прививок боюсь, а не то що з вiкна випасти чи пiд поїзд. Брррр. Це ж перше долетiти треба, чи дочекатись того поїзда, i боляче напевно було б. Бррр.
    Хоча коли я думаю про нещасних людей що загинули пiд час теракту у торговому центрi в Нью Йорку то показували фото людей випадаючих з вiкна. Вони волiли розбитись об цемент замiсть згорiти заживо. Це я можу зрозумiти. Можу зрозумiти Ромкового дiда який пiдiрвав себе. Може лiпше померти миттєво нiж померти вiд тортур у полонi ворога. Є люди якi чинять самогубство пiсля того як повбивали своїх дiтей, чи то навiть цiлу сiм'ю, i хто зна чи вiд страху правосуддя, чи вiд глюку в головi. Це я теж впринципi можу зрозумiти.
    От що я НЕ можу зрозумiти то це самогубство бо "надоїли жити", "Вася мене покинув", "З мене всi смiються", "Менi так сказали друзi з секти", "менi дiстануться 72 незайманки в раю". Отаке самогубство для мене немає нiякого сенсу. Право може i є а може i нема, але сенсу точно нема!

Додано через 6 хвилин
    У нас була сусiдка за стiнкою. Дуже дивна жiнка. Ми навiть думали що вона i не жiнка. Перше вона загравала з моїм чоловiком, потiм вона вчепилась нашого дормена (як дормен буде по-українськи? doorman) Надоїдала йому весь час, сидiла там з ним в прихожiй, оповiдала йому що вона боже ягня iтд. Одного разу чоловiк дзвонить менi i каже що я не повiрю що сталось у нас в будинку. А я кажу що напевно Кендис вчинила самогубство. Вiн онiмiв, питався як я знаю. А як я знаю? Та бо того слiд було чекати. I що було далi? Приїхали пожатнi, полiцiя, медики, її забрали. Будинок десь з мiсяць гудiв про деталi, я пулею пробiгала повз її дверi до лiфта (а раптом її привид з'явиться :D ) Потiм там все почистили, забiлили (а бiлити i чистити там було ой як багато пiсля того що вона з собою зробила) квартиру продали i всi про неї забули. Життя продовжується а її немає.

• Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)