Дезінфекція з середини буде на Паску; Але не все так просто) Спочатку продукт повинен ще пройти обробку. Можливо / ще не впевнений/ пережену самогон другий раз. Потім він піде на всякі настоянки і смаколики. Бо тепер пити просто самогонку чомусь ніхто не хоче. Я і сам більше пиво люблю;
І так називають, хоча це не зовсім правильно. За моєю класифікацією первак йде після головки (до около 70 град). То різні речі. Сухопарник відсікає в основному сивушні масла. А дефлегматор - важкі спирти, частину альдегідів і іншу гадість. Щоб отримати якісний продукт, треба робити подвійну перегонку. Перша - це відгонка від браги спирту-сирця. Тут потрібен сухопарник. І бажано в сухопарнику пару впускати по дотичній до вн. поверхні. Другу перегонку вже робити з дефлегматором. Перед перегонкою спирт-сирець варто розвести трохи водою. Корисно окислити марганцовкою, але це можна робити лише в скляному посуді або нержавійці. (Все це можна знайти в інтернеті).
Я сі не дуже в тому розумію, бо я самоучка @iso, а Ви яку кількість першого продукту відносите до технічного? / я це роблю на око - з семи кг цукру відходить 0.5 - 0.7 літра Сьогодні після 0.7 літра на технічні потреби я забрав три літра досить пристойного самогону 80 градусів. Також зараз вже є 1.5 літра 65 градусів і поки що дальше крапає /20.00 на годиннику, а запалив під бідоном десь після 9.00 )))/ /йду пофотаю для історії ;/ Дякую за інфу, буду вникати в питання ... Може; Ой, як цікаво... А Ви так самі робите?
Так от, день пройшов ніби і непогано: Три літра 80 градусів, Півтора літра 60 градусів /це харчовий продукт, піде на подальшу переробку/ Трохи біля 90 градусів І трохи біля 40 градусів /це не харчовий продукт, а трійка;/ В сухопарнику всяка бяка - від сивушних масел і до важких спиртів і альдегідів Робоче місце ще не прибране / бо ще крапає 40 градусів;/ /Трохи вже віддав дорогій родині на натирані і для дезінфекції рук від вірусу ;/ зі крім того поміж гуральню трохи попрацював на городі і в саду Карочє, день пройшов непогано Йду, виключу газ, а вже завтра, як все охолоне, розберу апарат і може підгоню різьби на сухопарнику ;
О, @iso вже переглянув тему; Але на моє простеньке запитання він не знайшов кілька секунд часу, щоб відповісти "так" або "ні" Значить викреееееслюємо
Можете скористатися такими порадами. View: https://www.youtube.com/watch?v=R0wCgxM2TIY І не раджу використовувати головку для натирання і миття рук. Метанол і ацетон легко проникають через шкіру, а це не найкращі ліки. Вже років 10 не роблю. А раніше = обов'язкова подвійна перегонка. Друга перегонка з колонкою, заправленою кільцями Рашига. І фільтрування через деревне вугілля.
Не хочу виглядати самовпевненим і борзим /хай мені вибачать пошановувачі своїх вух/, але я вже можу і сам поради роздавати Я свій 3-х літровий слоїк з перваком / без 0.5 л "голови" /, і якого міцність була більше 90 градусів возив на дегустацію до авторитетних самогонщиків, бо вони засумнівалися в моєму спиртометрі. Тому вони прийшли на зустріч зі своїми каліброваними спиртометрами Десь тут на форумі є фотка Прошу пана, ми хоч родом з села і живемо в селі /хоча маємо квартиру і ві Львові і не одну;/, та й по натурі я селюк селюком, але в натираню трохи розуміємосі. Тота "голова" є тільки базою для приготування дез.розчину. Там добавляються ще всякі народні добавки і присмаки. І якшо воно і пошкодить для шкіри, то не більше ніж тота хімія з магазу; А я другий раз переганяю тільки по великій потребі. Вчорашній гін так і залишу, бо смачний / якщо Ви помітили, я його гнав десь 12 годин;/ Кава такі да, то святе. Там навіть секунда грає роль; зі До речі, я ще й вино домашнє роблю. Старша невістка його нахвалює
Я Вас питав а Ви мені якогось хлопа пхаєте))) Я його навіть не відкривав Уявіть собі - ні, не насторожує; Вона дуже прямолінійна і щира людина. Скажу більше - вже дев"ять років вона звертається до мене "тато". І, що головне!, при цьому не затинається і не напружується
- спитав @Gyppsy ще не було шостої) ви ще б спитали як в тому анекдоті, де дядько удосвіта все поробив по хозяйству, заморився, сів перекурити, а тут масковське радіво:" с добрым утром, московское время шесть часов". Він тоді: " Прокинулись, б."
))) Та тепер часи непевні - поліцаї шастають, штрафують за маски, за рукавиці і за красівиє глазкі) Тому краще зранку всю роботу на роботі поробити, поки поліцаї сплять, а потім сидіти на своєму подвір"ї і навушник слухати та з сусідкою жартувати))) зі зрешта, я практично завжди в цій годині прокидаюся, вже десятки років ;
Мого чоловіка двоюрідний брат так саме. В 5 утра він вже все посапав) Але якщо ви в вечорі ще тут з нами шуткуєте, то той десь близько восьмої вечора за столом вже куняє)
Поліцаїв не бачимо зовсім, хоч в Харкові не були 2 тижні, але в Чугуєві ж були, поїздили по ньому - нікого. Не прокинулись ще, б.)