І мариную також. Інколи хочеться чогось іншого - з України сало везу завжди, та й цікаво експериментувати.
Три факти про сало ✔Сало містить лецитин – речовину, яка необхідна для мозку. Активізує розумову діяльність. Тому людям, діяльність яких пов’язана з інтелектуальною працею сало необхідне. ✔Сало – жовчогінний засіб. Досліджено, що сало виганяє жовч із печінки в рази краще ніж оливкова олія. Особливо корисно з’їсти скибку сирого сала (можна з часничком) зранку. Це допоможе вивести всю жовч, яку печінка зібрала за ніч. ✔У салі багато різних вітамінів. А також сало містить антиоксидант селен, який запобігає утворенню ракових клітин і значно підвищує потенцію.
Оце клас. А спеціально якщо ви працюєте в банку , або в якійсь міжнародній фірмі і маєте цього самого ранку зустріч з клієтом. запах з вашого рота буде дуже переколивим...
цікаве питання, я от знайшла що можна страуса їсти Мясо страуса - сколько стоит, польза и вред, как приготовить ось тому підтвердження, тепер цікаво, а сало в нього є?) і чи можна його як свининку, перетерти, і там на стіл, з оцетом, ну ви поняли)
Шляхта не працює Hennadiy Shtop · 1 год · Щоби знали... Шматочок сала з часничком на житньому хлібі проходить через живіт, опускається в дванадцятиперсну кишку (жири переварюються в ній). Щоб переварити наш шматочок сала, в дванадцятиперсну кишку з жовчного міхура поступає коктейль ліпаз під назвою жовч. Печінка виробляє його. І сало переварюється. Проте опісля жовчний міхур порожній і печінці треба зробити нову жовч! А з чого? З жовчних кислот, котрі, в свою чергу, виробляються печінкою з холестерину. Таким чином, шматочок сала зменшує рівень холестерину в крові, надає почуття вгамування голоду та стимулює імунітет. Чим більше ми їмо сала, тим більше ми витрачаємо холестерину. Крім того, сало містить величезну кількість арахідонової кислоти, яка є частиною клітинних мембран та основним ферментом серцевого м`яза і приймає участь у ліпідному (жировому) обміні. Кислоти, що містяться в салі, мають жовчогінний ефект та допомагають утворенню в печінці "гарного " холестерину і розщепленню " поганого " холестерину. Також в салі міститься олеїнова монокислота, яка захищає клітинні стінки печінки та нирок від оксидів та запобігає розвитку атеросклерозу. Для прикладу, в Німеччині сало входить в дієти для пацієнтів з серцевими захворюваннями. Але є одне застереження: мова йде не про копчене чи варене сало. Тільки про солоне сало з ринку. Сало, до речі, не бере багато солі, яка тільки додає смаку. А з часником в ньому багато селену і кверцетину – додаткова профілактика атеросклерозу. До речі, сало містить до 40 % ненасичених жирних кислот, майже як червона риба! А поліненасичені жирні кислоти - це ясний розум. Їжте сало на здоров'я, бережіть себе! Нехай завжди буде сало! Щоб ви були здорові!)... Сергій Кропива. P.S .А хто сала не любить -не пишіть дурних коментів! зі А я вчора от таке"во забацав Правда, то не сало. Але і не м"ясо Хтось знає, як це називається?