Сайт на Joomla

Тема у розділі 'www', створена користувачем Garf1ld, 22 вер 2009.

1. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

В тому і справа, що йдеться не про безпеку, і ніякого взлому насправді не було. Може бути що скажімо якийсь кривий скрипт запустили, або банально залізо навантаження не витримало бо сайт погано оптимізований і завалився від надмірного інтересу читачів... Словом, людський фактор. Але "наш адмін облажався" виглядає зовсім не так красиво як "наш сайт атакують спецслужби" :)

• Подобається Подобається x 2
  2. proffesor

proffesor Well-Known Member

Я користуюсь джумлою, і рекомендую іншим. Джумла однозначно рулить :good:

• Подобається Подобається x 1
  3. proffesor

Скажімо, Всесвітньо відомий бренд Порше використовує джумлу для своїх сайтів. Правда лише для регіональних відділень

4. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Та бо переважно такі люди добре розбираються в своїй справі, а з програмуванням нічого спільного не мають. Недавно чоловік робив сайт для Тойоти. Замовник просив, щоб всьо літало і блимало і не важливо, що сайт не читабельний, зато замовник має те, що хоче..
    Одним словом, бренди - не показник :)

5. MARTINI

в тому і професіоналізм розробника - знайти компроміс між тим як хоче замовник і між тим як має бути. Все може літати і блимати і в той же час бути юзабельним
    можна лінки в студію?

6. proffesor

Ось лінк на цей сайт, в усякому випадку на офіційному форумі джумла, та в книгах про джумлу, які мені приходилось читати згадують про Порше, ;).
    http://porsche.com.br/

---------- Додано в 20:29 ---------- Попередній допис був написаний в 20:27 ----------

Модератори, це не реклама ;) мені порше не платить, не баньте :cry:

7. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

дубова -- бо щоб зробити якусь просту річ, тре сто разів щось клікати.
    хто таке казав?
    універсальних цеемесок не буває.
    для певної задачі є певна цеемеска.
    біда жумловодів у тому, що вони всі проекти вішають на жумлу, бо просто-на-просто інші цеемески освоїти не в силі... :pardon:
    чоловіче, от персонально ти в якій системі більш-менш тямиш? :) :girl_angel:

що стосується дирявості жумли, то, як правило, всі косяки не в ядрі (хоча нові патчі виходять часто не просто так :mocking:), а через кривувату інтеграцію з плагінами...
    але і тут не все так оптимістично.

навіть у морально застарілому сабдрімері інтеграція працює набагато ліпше, сабдрімер не ламають через інтеграцію з плагінами... ;)

8. syavych

syavych копач

9. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

10. proffesor

Тому що, що якщо порівняти кількість плагінів на сабдрімер і джумлу то різниця досить відчутна. Плагіни до джумли пишуть всі кому не ліньки.
    Ще ця проблема виникає тому, що люди, використуючи джумлу, хочуть витиснути з неї все що можливо і не можливо. Тому ліплять мало перевірені і пагано зроблені плагіни і компоненти.

А що до безпеки, то скажімо, для більш-менш продвинутого програміста не є проблема хакнути поширенні cms, без різниці чи це джумла, чи е-107, чи вордпрес чи інші. В цьому плані нема чого грішити на джумлу. :)

11. MARTINI

Пупере, різниця між нами в тому, що я не користуюся сабдрімером і не кажу що він поганий. А ти не користуєшся джумлою і кажеш що вона погана :) То як на сході України вважають бандерівців кровожерними розбійниками і фашистами, хоча там тих бандерівців ніколи в очі й не бачили :) Повторюся - поганими бувають руки того хто робить сайт, незалежно від того, якою цмс він користується.

12. proffesor

Блукаючи просторами інтернету, надибав сторінку, на якій згадуються відомі сайти, створенні на joomla
    Два з них грецькі, і я думаю це неспроста. Грецькі ІТ компанії активно фінансують розробку нових компонентів до joomla. Яскравий приклад тому К2 (джумляни знають про цей супер компонент)

P.S не знаю як вам, але цей сайт мене захопив найдужче http://www.tnawrestling.com/index.php

13. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Ідентичний сайт можна зробити і без Джумли, так акцент на тематичну графіку ;) Але такі сайти підтверджують факт, то якщо маєш руки і голову, то і на Джумлі можна щось класне створити :)))

14. proffesor

To Nirvanka

Серйозно? Мені просто смішно, коли люди розказують, що інколи і на джумлі трапляються нормальні сайти. Все діло в шаблоні, для прикладу, скільки потрібно часу, щоб зробити подібний сайт. На джумла за п'ять хвилин, поставив шаблон і маєш щастя.

http://osc4.template-help.com/joomla_28138/

Є чуваки, які на джумлі творять чудеса. Але тут дійсно, потрібно, щоб руки росли звітки треба, і голова була не лише для кашкета :)

15. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Просто я ціную оригінальність. От форумів тисячі, багато на стандартних шаблонах - нецікаво, неоригінально, клони. А он дивіться як гарно на ЛФі - тематичний оригінальний дизайн - інше враження.
    За 5 хв такого в джумлі не зробиш. І стандартні додатки джумли мають багато обмежень. А щоб в тому ковирятись, треба багато часу. Не розбираюсь в тому, але видається, що простіше написати своє.

16. proffesor

так, саме оригінальності не вистачає багатьом сайтам, в тому числі зроблених на джумла. Тут проста причина, багато хто користується джумлою, щоб швидко створити сайт, напихнути побільше матеріалів, і в сапу. Тому до неї таке відношення.

"П'ять хвилин" це якби образно сказав. Просто є люди, які кажуть, на джумлі мені не вистачає то і то, приходиться довго шукати, переробляти, щось мудрувати. Простіше самому.
    Так, я погоджуюсь з цим, але якщо я знаю РНР на початковому рівні, то мені простіше знайти оригінальний модуль чи шаблон. І тоді навіть мені вистачає моїх мінімальних знань, щоб його переробити під свої потреби. Джумла тим і популярна. А взагалі, все залежить від рук та голови розробника

---------- Додано в 23:54 ---------- Попередній допис був написаний в 23:48 ----------

У vbulletin теж багато чого стандартного і обмеженого, але при умілому підході все міняється. ЛФ теж за п'ять хвилин не зробився. :)

17. fimor

fimor Member

CMS-система (Joomla, Wordpress і т.д.)...це система для керування вмістом сайту, так званий "двіжок"...і аж ніяк не елемент дизайну. Чому Joomla така популярна?...то шо можна скачати красівий "темплейт"...загрузити на бесплатний хостинг де Джумла вже встановлена і вуаля, 5 хвилин і ти вебмейкер....а ше як натиряти контенту з інших сайтів - і прямо в САПУ копійки заробляти, до поки Гугля не забанить (хоча більш-менш толковий нуб буде робити сайт для Сапи на Wordpress..)
    Короче кажучи, кривизна двіжка залежить від кривизни рук програмера(наявності доступних матеріалів в неті)+наявності хороших бесплатних модулів.
    ...joomla трохи зле бо дибільна адмінка, клієнт як її баче то в нього очі стають квадратні:crazy:.....особисто я для простих сайтів і сайтів середньої важкості використовую Вордпрес (хороші бесплатні галереї фоток...плюс все решту шо треба відпрацьоване і без глюків)....Джумлу тіко для вебмагазину.
    ...робіть який хочте дизайн сайту на хетемеелі, підключайте який хочете двіжок, не використовуйте темплейти..і буде вам щастя!:preved:

18. Максим Великий

Максим Великий миється в бані

Джумла мені якось відразу видалася важчою в плані навігації по адмінці, зручності, зрозумілості, ... у порівнянні з Вордпресом. Для відвідувачів різниці практично немає на якій ЦМС знаходиться сайт, зачасту то навіть важко а то й неможливо визначити. Тут особистий вибір того хто керує сайтом.
    Сайт сам по собі має бути максимально зрозумілим для відвідувача, а це робиться вже довішуванням різних примочок і залежить тут від вправності і уявлення адміна.
    А по великому рахунку важлива начинка, а не обгортка. CMS це власне і є обгортка. Перші враження від красивої обгортки пропадають після читання вмісту.
    Але все ж хочеться до того всього мати і гарну обгортку. Останній місяць задумуюся над пожертвуванням дизайнеру баксів 200 для професійного дизайну psd. Потім вже підігнати верстку під новий дизайн. Верстку вже якось своїми силами. А от може хтось порадить хорошого дизайнера під інтернет магазин з досвідом? А то власними силами його намалювати не вийде, немає таланту.

19. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Максим Великий,

20. sasha_b

sasha_b Active Member

Раджу спробувати зробити сайт на vertashop.com
    працює швидко, дизайн правиться, свій домен додається.
    заодно будете мати інтернет-магазин. Якщо ж магазин не треба, то просто сторінки з текстом можна постворювати.

а де твій аватар? :)