За остані кілька місяців мій сайт став працювати набагато повільніше (ніж раніше). Кількість відвідувачів знизилася в 2 рази. В пошуку в гуглі сайт тепер показується аж на пʼятій сторінці. Що мені робити? Що можете порадити?
Не зовсім зрозуміло про що мова. Нехай вам спочатку ваш програміст подивиться в чому проблема. Можливо вам потрібно щось з запитами зробити. Якщо ж проблема не в сайті, тоді спробуйте змінити хостинг. У мене деякий час назад була схожа ситуація. Теж помітив що сайт почав повільніше працювати. Я дзвонив в саппорт uh.ua У перший раз мені порадили виправити SQL запити. А іншим разом збільшилася кількість відвідувачів, і стало більше файлів сайту, і мені довелося брати VPS.
ну якщо повільного завантажується то річ в тому що потрібно оптимізувати контент, для прикладу фото, які ви заливаєте можли має велику вагу тому і підгяльмовує. Зробіть аналіз через будь-який безкоштовний сервс, і у вас буде картина що де потрібно підправити.
потрібно зробити аналіз щоб розібратись в чому причина, тут на допомогу можуть прийти різні сервіси для перевірки вашого ресурсу. коли ви чітко будете знати що спровокувало таку ситуацію то матимите уявлення в якому напрямку рухатися.
Если сайт тормозит и теряет позиции, то возможно вы просто ничего не делаете в плане продвижения. Попробуйте сначала сделать внутреннюю оптимизацию сайта, можно попробовать использовать бесплатные сервисы для анализа сайта, они правда не дадут исчерпывающей информации, но с чего-то вы сможете начать, проверить скорость загрузки и оптимизировать ее, проверить ошибки в коде HTML и CSS. В интернете есть чек-листы на оптимизацию и продвижение, если найдете то это вам поможет, правда необходимо будет искать информацию и использовать платные сервисы для получения полной информации о сайте и конкурентах.