Саакашвілі, Одеса - відслідковуємо розвиток подій

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем medwedo berlogsoni, 31 тра 2015.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

То не зрада, то звичка людей жити, як вони жили завжди і у всіх негараздах звинувачувати тих, хто хоче щось змінити.

Хто робить чергу? Хто возить контрабас? Їм так вигідно. Давай їм закон про ввіз авто без мита і не чіпайте їх - вони роблять бізнес. А як підуть на пенсію, плати їм пенсію, яку вони "заробляли" в чергах на митниці.

Хто платитиме їм пенсію? Ми, бо ми працюємо і відраховуємо податки, а вони катаються до Польщі з сигаретами.

2. ІгорМ

ІгорМ Маленький українець

Ви слухали, шо казав Саакашвілі?
    Він сказав, що цю проблему вирішує Гройсман одним розчерком пера.
    А це все придумано чиновниками щоб викачувати з людей гроші.

Так що хватить захищати бариг і злодіїв ;)

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

а що накажете робити? слухати популістів?

Як можна одним розчерком пера змінити ситуацію? Арештувати контрабандистів?

4. ІгорМ

Проблема не в контрабандистах.
    Проблема в Києві. Там сидить банда із міністрів-депутатів і вимагають у начальника таможні гроші, бо інакше виженуть його з роботи. Начальник таможні вимагає гроші у начальника зміни, начальник зміни вимагає у таможенника. Таможенник вимагає у громадян. Люди, щоб було з чого дати таможеннику і ще щоб собі лишилося порушують таможенні закони, беруть більше товару. Таможенник закриває на порушення очі і бере з кожної машини і кожної ходки мзду.
    І так всі струмочки від кожного таможенника, із всіх таможень течуть до Києва і перетворюються у мільйони в е-деклараціях.

Так що треба арештувати в Києві головного рекетира і посадити його в тюрму. Всі нижчі побачуть, що це не жарти і будуть працювати і за страх і за совість. Але хто ж його в Києві посадить, коли там всі такі? :)

Із контрабандистами порядок наводиться за хвилину - все, що незаконне конфісковується. І так завжди і зі всіма.

Якщо таможенник скурвиться - під суд із конфіскацією. Двох посадять - вся таможня буде шовкова. Але тре, щоб тотой в Києві не вимагав у підлеглих мзду.

Але що робити, коли в Києві сидить барига?

Останнє редагування: 21 гру 2016
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Смішно Смішно x 1
  5. tea man

tea man 茶人

6. ІгорМ

• Подобається Подобається x 1
  7. Мих

Мих Дуже важлива персона

А як ви хочете?

Щоб контрабанда процвітала, просто хабарі не везли в Київ? Тобто, просто, щоб не було бариги в Києві, а ми тут спокійно займалися контрабасом?
    Чи ви наївно думаєте, що якщо не буде бариги в Києві, тут зразу всі перестануть возити контрабас?

Чи давайте почнемо з себе: ми не возимо контрабанду, відповідно нема причини давати хабарів, відповідно ніхто не возить в Київ баризі?

• Смішно Смішно x 1
  8. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

Я пробував - не получається. Я вже 60 років не вожу контрабанду, сиджу на полутора тисячах пенсії, а бариги все одно сидять і в Києві, і скрізь. (... і в селах, і в містах (с) пісня "Верховина")

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  9. ІгорМ

Повторюю, спецом для вас:
    Із контрабандистами порядок наводиться за хвилину - все, що незаконне конфісковується. І так завжди і зі всіма.

І я не такий наївний, щоб думати, що тут зразу всі перестануть возити контрабас.
    Але якщо барига з Києва не буде вимагати у підлеглих мзду, якщо всі порушення закону будуть каратися на всіх рівнях, то все буде в порядку.

Якраз за такий стан речей і стояв Майдан і це нам обіцяли Порошенко-Яценюк-Парубій..., коли балотувалися до корита.
    А маємо те ж саме, що було при Януковичу, навіть ще гірше.

Чули, як Саакашвілі сказав?
    Одеса перестала давати мзду в Київ - його взяли і зняли :)

10. ІгорМ

Останнє редагування: 25 гру 2016
  11. Мих

Мих Дуже важлива персона

А інші возять і їх так влаштовує.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну да, ну да... ще можна лекцію їм прочитати, що так нєкрасіво.

Доречі, це ви кому сказали про конфіскацію? Польським митникам? Счас....:))) шнурівки погладжу і скажу.:)))

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

це його робота.

14. ІгорМ

Хоче замінити владу бариг на Україні :)

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

В Україні, в....
    А хто не хоче? Просто дехто думає, що система влади, яка формувалася 25 років можна зруйнувати збудувати нову за 25 місяців.

16. ІгорМ

Міха каже, що в Грузії навчився будувати. Досвід є, висновки із своїх помилок зробив...

Ющенко не справився, Порошенко всіх надурив... :scratch_one-s_head:
    Тре нам переписувати Конституцію під Саакашвілі, шо нє?

17. medwedo berlogsoni

Тоді Ви повинні були писати не
    А щось на зразок: "Давайте переконаємо тих, хто возить контрабанду, не возити контрабанду, а нехай вони десь влаштуються на роботу з ранку до вечора за 2 тис.гривень на місяць.
    Тоді баригам у столиці стане соромно, і вони стануть чесними і не будуть возити контрабанди на мільйони (маю на увазі не циґеретлики в запасках, а десятки дизельних двигунів із Росії, як про це казав тиждень тому Саакашвілі).

• Смішно Смішно x 1
  18. Мих

Мих Дуже важлива персона

ви б ще про космічні кораблі заговорили.

Кажу ще раз:

в корупції на митниці зацікавлені крім тих, що у Києві - самі люди, що возять сигарети.

Останнє редагування: 25 гру 2016
  19. medwedo berlogsoni

Ви, мабуть, не зрозуміли іронії.

Тому скажу уже без випендрьожу.

Навіть якщо люди перестануть возити мілку контрабанду (сигарети, горілку пляшками тощо), великі контрабандисти не перестануть возити партії "сірих" автомобілів, контейнери шкіряного взуття, оформленого на митниці як шльопанці на вагу, електроніку партіями і електротехніку, бензин і скраплений газ цистернами і так далі, і тому подібне.

Корупція на митниці полягає не в людях, що перевозять сигарети парою блоків, а в тих, хто оперує сотнями тисяч доларів і мільйонами за один захід.

Люди, які везли дрібну контрабанду і які перестануть її возити, зроблять гірше лише собі. Корупція не зменшиться, і митники, аж до самого верху, з голоду не попухнуть і робити асфальтовкладальниками не підуть.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  20. medwedo berlogsoni

І на доповнення. Розкажу особисту історію.
    Кілька місяців тому одна велика торгівельна мережа продавала із значними скидками електроніку.
    Я не буду переповідати легенду стосовно тієї електроніки, скажу лише, що я прикинув, що ноутбук Hewlett Packard з 15-дюймовим екраном і 500 Гб вінчестером коштував у них із ліцензійною Windows 8 стільки, скільки в інших місцях голий, без операційної системи, або з непотрібним мені Лінуксом. Тобто, моя економія складала півтори тисячі гривень

Якось вони все те діло, думаю, перевезли через кордон, що воно вийшло так дешево.

Природньо, що я не став у позу номер 2, а купив собі новесенький ноутбук із готовою Віндовз 8.

Якби я не купив, думаю, він би не припадав пилом на полиці магазину.

а де твій аватар? :)