С удовольствием бы учил украинский язык

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем gourmet, 10 січ 2010.

1. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Є таке українське прислівя - до тебе не пється, не кажи будь здоров.
    Зрозумів? Тоді shut up!
    І комусь до єднеґо мєйсца що тобі нравіться а що ні.

• Подобається Подобається x 1
  2. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Не знаю чи вам вручать, але вашу кандидатуру на премію я б вже подав:).
    Але почнімо з того, що я не бандерівець, а ви, надіюсь, не москаль.
    Більше того, ви народились і все ваше життя прожили в Україні і я народився і більшу частину життя прожив в Україні.
    Я б хотів, щоб Україна була успішна в усьому і населення було багатим.
    Думаю, вам би хотілось цього набагато більше.
    Мова? Якби хтось не спекулював на цьому питанні, то ви б і не помітили на якій мові говорите - російській чи українській бо думаю, знаєте їх майже на тому самому рівні.
    Як і мені не хочеться, щоб зайди виношували плани прибрати до рук Україну так і ви не думаю, що були б надто в захопленні якби це сталося.
    То де той антагонізм???
    А щодо поглядів? Покажіть мені дві людини, погляди яких збігалися на 100%...

• Подобається Подобається x 4
  3. iso

iso Well-Known Member

VasMT! І чим Вам так не сподобалося по-українськи:)

4. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

:)))

конечно нет, просто некоторые противоположенные взгляды на одни и те же события, в жизни мы врачи, спасатели, военные, студенты, а на форуме исходя из наших допысов - в чьих то глазах, москали, бандеровцы, и т.д. ведь Вы скорее бандеровец чем москаль, как и я скорее москаль чем бандеровец ))) это все условные понятия, для кого то москаль - любой русский, для кого то ярый антиукраинец (естественно в западном понимании украинца) и т.д. ...

в целом верно только я родился в Москве, мама с папой учились, а в Николаеве с 1982 го года ...

вот именно, + 100 ...

пожалуй да ... никто не против украинского языка, возражают только против ее бесцеремонной подачи, хотя и тут тоже не все однозначно ..

не знаю, пока у нас проблемы не из-за зайд, а из-за собственных отпрЫсков .... вот прибрать, а что прибирать, все крупные пром. объекты огромное количество земли уже прибрано, и не русскими или американцами а крупными бонзами, а это понятие межнациональное ... да и это не так плохо, в конце концов главное чтоб народ, с этого имел выгоду, соц. сфера развивалась, уровень жизни и т.д.
    а его по большому счету и не было, в вопросах Юа-Ру и Истории по-большей мере нормальный разговор длится первые несколько дней на форуме, потом прочитав допыс где солдата красной армии месят с г. а бандеровца объявляют фашистом начинается общение - как я уже говорил формата - "сам дурак", что не красит ни ваших ни наших ...
    главное не опускаться до хамства (это и себе говорю) это тут все борцы за идею, аж скулы сводит, в жизни думаю и те и другие по-проще ...

• Подобається Подобається x 3
  5. Полковник

Полковник миється в бані

Опять 25?

6. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Ой Боже, що з тими "українцями" робити, не знаю...
    Навіть прислів"я українські на свою мову переклали...

Забув анекдот? Нагадати? Педро...

Любий Patrick!
    Ми живемо у вільній країні... Кожен має право думати, говорити, спілкуватись будь-якою мовою... Але повчати інших, не маючи елементарних знань рівня початкової школи, і ще позиціювати себе в якості просвітителя, вибачте, принаймі не порядно...
    На рахунок української, так, почав говорити я російською, але з 1971 року (а мені тоді було сім років) я розмовляю рідною мовою своїх батьків. І вважаю, що її, мову, як радить апіофіл (і я з ним згідний тільки в цьому питанні), треба вчити не тільки до четвертого класу середньої школи, а все життя вдосконалювати її, берегти, збагачувати. Тим більше, що правил українського правопису не так вже й багато, десь на одну сторінку 12-тим шрифтом. А ПИСАТИ РОЗМОВНОЮ мовою, це безграмотність і неповага не тільки до мови, яку нібито дуже люблять, а й до співрозмовника, хоча б тому, що співрозмовник думає ІНАКШЕ... Таке допускається тільки при спілкуванні з людьми свого кола спілкування. Погодьтесь, в темному провулку розмовляти з накуреними підлітками цитатами з Л.Укріїнки, якось стрьомно, як і на зустрічі з мовознавцями-літераторами щось бухтіти на "фєне"...

Останнє редагування: 12 січ 2010
    • Подобається Подобається x 6
  7. Вадюшка

Вадюшка Well-Known Member

А чи не "українською"?

• Подобається Подобається x 4
  8. Fremut

Fremut Well-Known Member

Да...Прочёл всё это gourmet и решил , видать , держаться от форума подальше:).Уже неделю носа не кажет , в себя приходит.
    Равно,как и Приветливая с ноября

• Подобається Подобається x 1
  9. gourmet

gourmet Member

нда...не вовремя я влез со воими интересами :sad:
    Далек я от ваших проблем, но мне кажется, что если уж государство, то и язык нужно признавать. Чего спорим? По мне, так странно требовать от жителей Австралии говорить на белорусском (просто для примера).
    Красивый, мелодичный язык... не понимаю, почему такие скандалы? :cry:

Ну да ладно, лучше о хорошем. Я тут у вас насмотрелся на фестиваль помпушек и в одном знакомом ресторане уговорил сделать. ;) Так что завязываем спорить, будем лучше общаться.

10. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

+100 !!! Успехов

11. gourmet

gourmet Member

а де твій аватар? :)