С удовольствием бы учил украинский язык

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем gourmet, 10 січ 2010.

1. :good: - подскажите плз., аудиокниги укр. на Арбате есть?

• Подобається Подобається x 1
  2. lanka

lanka Well-Known Member

Урок перший: не на Украину, а в Україну! Ви ж не кажете - на Росію!!!

• Подобається Подобається x 5
  3. - перепутали, уважаемая. Топикстартер не просил учить его русскому. :)))

• Подобається Подобається x 5
  4. lanka

lanka Well-Known Member

Більшість українців теж так говорить, на жаль.

5. - привычке сотни лет, государству - 19-и ещё не исполнилось. А назвали бы государство официально, например, "Республика Украина" и ничего не пришлось бы (самим) менять в привычках. Но назвали так как назвали, скорее всего, чтобы не допускать излишней ясности в конституционных формулировках - "украинский народ" и "народ Республики Украина" совсем не одинаково воспринимаются... большинство украинцев со временем привыкнут к "в". Главное, страну свою они любят уже сейчас! :)

• Подобається Подобається x 2
  6. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Топікстартер не просив російськомовних втручатися в його процес вивчення мови.
    Невстранець за 5 років між "першою курацією" і "другою курацією" наших виборів так і не продвинувся у володінні мовою.
    Цікаво, а на луб"янці є аудіокурси української ?
    Чи там кращих курсантів фахівців на вивчення естонської та чеченської (і ті, й ті не повернулися "з холоду" з різних причин) ?

7. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

А людина спитала всього-навсього спитала

Не соромно, львівяни? Якої думки про вас буде людина, яка і так нічого доброго про вас не чула, га?

8. - Точно, lanka, не соромно ли Вам? :)))

VasMT, я думаю, это один из немногих вопросов, в которых пассивность львовян объяснима. Ну откуда им знать про курсы по изучению родного им языка? Вы меня спросите про курсы по изучению русского в Москве - я и не слыхал про такое... ;)

Останнє редагування: 11 січ 2010
  9. STALKER

STALKER Well-Known Member

Що може бути простіше! Приїздіть! Ми будем тільки раді!

Є певні люди які дійсно негативно ставляться до росіян, але їх не є більшість. Більшість - адекватні та помірковані. І та меншість - їх найбільше й чути по різних сайтах, форумах і в інтернеті загалом. Так само як і є певна кількість росіян, які негативно ставляться до нас! І вічно в інтернеті між такими перепалки. І це псує все враження про стосунки.

А Ви до нас приїдьте - у Львів! Ви будете захоплені, обіцяю! І мови навчитесь тут швидко :) Буде краще ніж ДВД!

• Подобається Подобається x 9
  10. nirvanka

nirvanka просто фотограф

• Подобається Подобається x 3
  11. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Любой универ, куда приезжают на учёбу иностранцы. Сам видел. ;)
    Борис из ИзраиляКиева, его голос не засчитывается. :mocking:
    А торрент-трекеры уже отменили? ;)

12. Boris_Kiev

Брехус,
    1. я надішлю приватно топікстартеру частину лінків на матеріали.
    Навмисне не показуватиму їх у бродкаст-режимі, бо декому з присутніх краще не володіти українською - менше флуду буде на укр. форумах.

2. Мовний рівень Вашої проги-перекладачки можуть не помітити лише росіяни. Ідіть собі на "політику" і працюйте! Чи Ваш службовий час нормований?

3. Топікстартер прийшов сюди вчитися, а не повчати. Повчальників багато розвелося. Завтра прийде Мьянга без штанів з верхньої Вольти (без космічнихракет), теж повчати буде.

Останнє редагування: 11 січ 2010
  13. borkhes

Нисколько не сомневаюсь в вашей любви жрать хлеб под одеялом, но Шарапов мне ближе будет, потому не таясь ни от кого порекомендую автору темы установить torrent-клиента и пройтись для начала поиском по torrents.ru, torrent.share.net.ua, torrents.net.ua. Гигабайтов аудиокниг и других материалов должно хватить на ближайший год. Как по мне, проще начать с классиков украинской литературы.
    На мою думку у цьому ставленні до української мови ховається відповідь чому вона нажаль покі що не дуже поширена у світі. :pardon:
    Дякую, цікаво що саму прогу бачите тільки ви. ;) Я зараз спробую вдосконалити свій рівень володіння мовою з вашою допомогою.
    Борисе, судячи з того як ви матюкислова підбирали, бачу що ви чемна, вихована, інтелігентна людина, скажіть: Шановний, Вам давно ніхто пику не товк? (с)

з.і. іso, дякую за гарну фразу :)

14. Boris_Kiev

Берхіс,

15. borkhes

Очень многие пользуются и хвалят вот этот учебник: http://www.ozon.ru/context/detail/id/2148581/

16. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Так ось чому ви на українській двох слів звязати не можете!
    Правда щось з англійською і японською в вас негаразд...

---------- Додано в 00:31 ---------- Попередній допис був написаний в 00:27 ----------

Ну Борхес, здається, трохи нею оволодів. Значить там більше уваги приділяють так званому "хахляцкам нарєчіі"...

17. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

це в вас таке враження виникло через вокристання мною для спілкування на ЛФ виключно російської мови ??? це навіть образливо, з якого ляду ви зробили висновок що я не спроможен "звязати двох слів" на Українській мові ??? більш того вистачить словникового запасу спрямувати окремих "спостерегачів" (не приймайте на свій рахунок) не лише на "два слова" а ще і на невеличку кількість букв ... ..наспівуючи ".. від чого ослинчік аж двигтів ..." я ж в Україні живу, ...... хоча в моєму регіоні українська мова значно гірше поширена ніж російська, принаймі в місті ...
    геть дике спостереження, я їх взагалі не знаю, так по кілька слів, в рамках підготовки ФСБ, можу запропонувати кинути зброю, та запитати про розташування (я вас не втомив цім словом?) штабу .... ))) .... а може це авоперекладач? .... ні ви мене всеж дуже образили, щоб мене Громадянина України !!!! я перепрошую, громадяни інших держав докорювали (як слівце?) знанням рідної мови!!!! це не тактовно з вашого боку - вибачайтесь .....

шо ви собі дозволяєте!!!! як таке можно казати про Державну мову Нашої країни !!!!

я, як інтелегентна людина, розтоптаний вшент вашою жорстокістю ........................

Пы. Сы. ну как? связал?

Останнє редагування: 12 січ 2010
    • Подобається Подобається x 6
  18. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Ставлю найвижчу оцінку!
    А серйозно. Деякий час тому мав поцієнта - емігранта з вашого міста.
    Хлопець десь 18 років. По англійськи не дуже вмів, тож розмовляли по-українськи. Я був здивований наскільки чистою і грамотною мовою він говорив.
    Ось я тоді і подумав, що ще не все втрачено для України. Раз хлопець з Миколаєва говорить по-українськи то ще не так зле...

19. artobstrel

дело не в языке, чтоб было не все потеряно надо от невежества, "хапания" и дурашлепства избавляться ... в том числе а скорее в первую очередь в вопросах формирования - украинской нации, сейчас ее нет, но она может появится ... а мову вчити треба, гірше від того не буде .... кстати не знаю почему , но мой отец, живя в Белгородском Шебекино по-украински свободно разговаривал, еще в советские времена, хотя тогда, даже я мог не учить укр.мову і літературу як син військовослужбовця, некто не заставлял, дома все разговаривали на русском, бабушка - украинка, дедушка - русский ... и у меня не было никогда проблем с разговорной речью (ну не без акцента и русизмов естественно) но все равно мой уровень гораздо выше чем у моих коллег хотя они и украинцы по национальности я то все же больше русский .. так что дело не в языке, а в отношении к своей стране, и как основное в этом - приятие ценностей всего населения и западного и восточного, как равнозначных .... (чегото я углубился ....) да, а на форуме не стоит забывать что разные взгляды это не повод для вражды ... москаль и бендеровец вполне могут сосуществовать если не будут один другого учить .... ладно, сокращаюсь, а то боюсь нобелевский комитет начнет гонятся - премию вручать за миротворческую деятельность .. ))))

• Подобається Подобається x 3
  20. artobstrel

) да ладно, чего то я вообще преисполнился мира аки Далай Лама (тут либо позднее время сказывается, либо антибиотики )))))) я ж не Киркоров чтоб всем нравиться, тут скорее не желание чему то "радеть" а дискуссия по типу - "сам дурак" , я ж в паспорт тоже тыкал не из-за передозировки патриотизма .. (каюсь) )))))) миру мир, бабки мне ))))

а де твій аватар? :)