"Русские вымирают - и лгут"

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем Danilo, 12 чер 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Відповідь: "Русские вымирают - и лгут"

Чорнобильцю, що Ви робили (і де були) в момент аварії на ЧАЕС? Маєте свідків/алібі? :cowboy:

2. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Спросите у Бориса. Он - мой внештатный биограф, он вам все расскажет, даже то, чего я и сам о себе не знаю. Спросите его опус "Чернобылец - плоть от плоти продукт своей эпохи.Дiтинство прошло в сiли............" :)
    Очень даже неплохо и свисто- художественно.

3. Чернобылец

Vlodek,

Вы уж извините, но я просто использую это как пример. Фраза "Що ми ( вибачаюсь, вони) маємо (-ють) зараз ?" :) Сам с этим борюсь всегда. А знаете почему ? А везде наши, только границами разделены сейчас.

Вот смотрите, человек с Украины живет в России, работает, приносит ей пользу, но имеет несколько другую точку зрения, чем те 70%, которые поддерживают Путина. В принципе, его точка зрения вполне вписывается в спектр политических мнений проживающих в России, и желающих ей разного (от плохого до хорошего). Мало того, с Украины (со Львова) есть даже топ-менеджеры, которым их мнение и политические пристрастия тоже не мешают работать в России.
    О чем это говорит ? О том, что экономика важнее политики и экономическое выживание и миграция, более важны, чем какие то там политические пристрастия, если человек реально приносит экономическую пользу России. Я бы на месте россиян, реально бы выражал таким людям благодарность. Зря там Полковник вначале вспылил (правда, извинился потом).

Это немного отличается от лозунга "Чемодан, вокзал, Россия" от ура-патриотов, которые готовы выгнать всез несогласных и развалить экономику. Именно в этом над-национализм (интернационализм по старому) более силен, чем национализм, ибо экономика всегда важнее политики. И именно экономика и уровень жизни может привести к согласию в народе, а не все остальные второстепенные надуманные вопросы.

И пусть он тыщу раз, по своим воззрениям москаль (в нынешнем понимании, а не в понимании Шевченко :)), но приносит реальную экономическую пользу Украине, не сочти за труд, истинный патриот, поблагодари человека. Так же как россияне должны быть благодарны Влодеку.

• Подобається Подобається x 2
  4. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

десь навіть готовий погодитися з вашим матеріалістичним світоглядом. Хтів написати "марксистським" - та передумав ;) тобто Маркс, кажуть, другий том "Капіталу" спалив - після відвідин Японії ;)
    Добре - стосовно економіки - згоден. Ледар та нероба - це інтернаціонально - завше антисоціальний тип....
    Так от, пане Чорнобильцю - як ви зреагуєте на "Що ти там пащекуєш на тому собачому язику - говори людською мовою!" - я цілком уявляю. Хоч і не пробував ніколи такого казати - та маю таки троха досвід.
    Так як накажете мені реагувати на "Да че тьі там лопочешь на етом разульском наречии? Говори человеческим язьіком!" - ЯК? Про яку економіку ми після того з вами говоритимемо?
    --
    Від вас навіть не вимагається - очікується лише повага до мови країни, в якій живете. ВСЕ. Культуру можете не вивчати - але й не кпити з неї. І більше нічого. І буде вам від людей шана, і не буде безглуздих розмов про мови, Росію/Україну, чемодани, вокзали тощо.

• Подобається Подобається x 3
  5. Чернобылец

Маркса вы не знаете. Нас тоже учили критиковать, не читая, но всегда был интерес к прочтению того, что не нам не давали читать и мы находили. Понимаете, остальное образование было хорошее. Я вообще, какое то время по инерции просто для своего развития общественной психологией интересовался. Приучили, "сволочи-совки-преподаватели" мозгами работать. :)

По поводу ваших примеров. Повторю еще раз, те кто так говорит к ногтю. Без жалости. Либо про украинский, либо про русский. Умный человек будет знать два языка (а то и больше), а на дураков равняться нечего.

Посмотрите примеры насильственной полонизации ЗУ и акции школьников-украинцев. Это ведь одна из причин (не самая главная, конечно) последующей волынской трагедии и соответствующего отношения УПА к полякам (тех школьников,-украинцев что подросли к 1943).
    Знайте историю.

Вообще вопрос языка не такой простой, как в школе всех научить, и уметь разговор поддерживать, хотя это тоже важно. Он очень глубинный и много-уровневый, поэтому я, честно говоря, несмотря на принимаемые меры считаю, что он сейчас под угрозой. И враги его настоящие - именно те же "ура-патриоты" без царя в голове.

6. afterstep

тут - цілком згоден, але ... ;)
    але крім внутрішніх - є й інші вороги.
    Оскільки з полонізацією колись розрахувалися, і ту трагедію один одному пробачили - зараз на часі питання з русифікацією ;) Навіть не стільки з русифікацією - є одна така цікава людська риса... Зустрічаються носії цієї риси всяких національностей - але дуже часто, особливо на державному рівні - проявляється у росіян...
    Безпідставна пиха та довічне потикання зробленим добром - навіть якщо дійсно зробили добро - не робить нікому честі. Навіть останній жебрак плюне в пику тому хамовитому добродію, що, давши раз кусок хліба, потім щоденно буде тим потикав....
    --
    Стосовно історії та Маркса - ви не зовсім праві. тобто "Капітал" таки я прочитав - в пику викладачам, в яких була улюблена фраза "Маркса ви не знаєте" ;) Це дозволило мені потім не здавати алогічні предмети типу політекономія соціалізму - викладачі мене на дух не переносили ;)

7. Vlodek

Vlodek Well-Known Member

1) Я школу закінчив не у Львові, а в Києві ( у Львові народився і провів дитинство). І мої колєги, що осіли в Москві, теж не львів'яни, а з самих різних міст України.
    2) Причини, що занесли нас до Москви - зовсім не економічного характеру. А здебільшого - навчалися ( ще за СРСР ) в московських ВУЗах, одружилися, обзавелись дітьми. Економічні причини- на останньому місці.
    3) Не потребую ніякої вдячності від жителів країни, де зараз проживаю. І сам не вважаю за потрібне комусь за щось дякувати. Все що я роблю, я роблю тільки для себе і для своїх дітей.

І взагалі, люба держава тільки тоді зможе стати дійсно ВЕЛИКОЮ, коли кожен її громадянин буде в першу чергу пам'ятати про обов'язок перед самим собою і своєю родиною. Коли буде завжди незадоволеним собою, незважаючи на все, чого добився в житті. Бо багато ще чого не добився. Тільки спільність таких людей може сформувати здорове суспільство.

Дві тільки цитати додам ( вибачаюсь, що на російській мові ) :
    "Буду же говорить я им о самом презренном существе, а это и есть последний человек."
    "К созидающим, к пожинающим, к торжествующим хочу я присоединиться: радугу хочу я показать им и все ступени сверхчеловека."

Автора, сподіваюсь, не треба нагадувати ?

• Подобається Подобається x 3
  8. Danilo

Danilo Well-Known Member

А на кого ж тоді Ви рівняєтеся?:) Знаєте російський та англійську, що заважає знати українську. Ба-більше, розумієте, але не дописуєте принципово?

Правду каже, не маємо ми українці царя, такого як мають москалі. Не потрібен нам він. А в голові у нас порядок, не сумнівайтеся. Моїй доці подарували книгу російською мовою, казки. Я купив їй ще три українською, нові з гарними ілюстраціями, та пояснив що російська мова іноземна, а українська - рідна мова предків.
    Як підросте трохи тоді і про ворогів розтлумачу, котрі доречи у Чорнобилі скоїли злочин і не відповіли за це.

9. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Що головніше, "ура-патріоти", чи "без царя в голові"? Останнє?

10. OldMan

OldMan Well-Known Member

Vlodek, извините мою наивность, Вы какую державу сейчас имеете ввиду?

11. Danilo

Danilo Well-Known Member

Ну, без дорікань, просто напрошується питання, котре напевно Ви самі собі ставите. Навіщо ж я роблячи все для своєї родини, я роблю ВЕЛИКОЮ сусідню державу. Ясно що так склалося, але може треба вже повернутися, не думаєте над цим, і що дійсно заважає, якщо думаєте?
    І ще про яку згуртованість йдеться там у Росії, з ким, хто?:) До того ж вони вимирають, як каже пан Йох.:radist:

12. Salata

Salata Well-Known Member

Так отож.

Извините, вопрос был не ко мне, но он не в первый раз всплывает, поэтому очень хочется прояснить для себя:
    Если Вы общаетесь с человеком по работе, для Вас важнее, чтобы он Вас понял или как Вы со стороны выглядите?

Хамство, оно, конечно, всегда хамство. Но за ним часто стоит страх или ущемленное самолюбие, не всегда это огромный пробел в воспитании, с которым в экономике делать практически нечего.

"Пиха" - это когда страну на 1/3 составляют земли, обжитые "титульной нацией" менее 200 лет, благодаря "имперскому мышлению" другой нации, однако нация признается только одна и язык только один должен вызывать уважение.

• Подобається Подобається x 1
  13. afterstep

відповім, а чом би й ні?
    коли йде спілкування по роботі - питання мови не стоїть ніколи - так? в інтересах роботи вибирається та мова, за допомогою якої можна досягнути кращих результатів, або скоротити терміни виконання.
    --
    А якщо вам хамлять отак-от в побуті? Уявіть собі - ви з кимось в ресторані. Ви відпочиваєте... За сусіднім столиком - компанія, якій не подобається мова, якою ви спілкуєтеся...
    Або на трамвайній зупинці - вас питають, котра година, ви, не перериваючи роздумів, щось відповідаєте - і отримуєте порцію трамвайного хамства...
    І так далі...
    --

ні - пиха - це коли цвенькає крізь зуби "вас тут не стаяла", не маючи уявлення навіть про граматику рідної мови ;) тобто "русскій со словарьом" ;)
    А стосовно того, КИМ обживалися ці землі, які стали придатними до життя лише після розвалу Османської імперії - тут ще можна посперечатися ;)
    --
    Скажіть, а чому, коли росіян заганяють "на слизьке" - в них завше один аргумент - "мьі же вас ... да только благодаря нам..." - ви то з букваря затямили, чи то в крові?

14. Danilo

Danilo Well-Known Member

Знаєте Салата. Часто справа в тім, хто, чого хоче мати:) від співпраці. Тому й доводиться підлаштовуватися. В решті, головне - справу зробить, а тут і гроші нас наздогонять:).Тобто мова у бізнесі не на першому місці. Одначе якщо мені доведеться обирати, з задоволенням піду на україномовну фірму. Я і зараз маю 30-40% колег на роботі з якими спілкуюсь українською без перешкод, так само як і з російськомовними. А от сестра моя двоюрідна взагалі працює багато років на англомовній.:)

Мова державна безумовно повинна бути одна, і вона є, все решта маячня і питання це піднімають лише політики та журналюги, це їхній хліб.
    На міжнародному рівні вітаю наших дипломатів, коли у Росію їздять з перекладачем.
    Тому хоч би що б тамошні не забували, що це не їхні васали приїхали до Московії з «чєлобітною»:), а представники багатомільйонної європейської нації. Повагу треба мати до себе, до держави у котрій живеш. Пиха це як раз, коли поваги такої люди не мають.

15. Salata

Salata Well-Known Member

afterstep,
    Ну, мою грамматику критиковать бесполезно, я достаточно знаю, чтобы понимать чего я не знаю :)

Что касается общения на работе, это и есть, по-моему, экономика, ведь работа - не всегда "коллега - коллега", "поставщик - покупатель" - тоже работа. То есть в экономике не суть важны языковой вопрос и признание исторических трагедий. Что же тогда в Украине? Ритуальная экономика? Не велика ли "нагрузка"?

По поводу "мы вас облагодетельствовали" - вопрос многогранный. У меня, например, тетя в Москве, она совсем ребенком осталась без матери, моя бабушка была мачехой ей и ее брату. Я знаю, что это дальняя, но, все же, родня. В гости не лезу, закупками не гружу, но если встречаю - всегда рада видеть. Почему? Не знаю.
    Думаю, если бы она начала намекать на "не пора ли мне извиниться", после первого шока и удивления (у меня еще одна бабушка была и два деда, а сейчас куча двоюродных братьев/сестер, почему я? :)) первое, что пришло бы в голову - давайте разберемся, кто кому чего должен. А пока никому в голову не приходит меряться заслугами, так и живем...

Danilo, приятно читать нормальные посты.

Что касается поездок украинцев в Россию с переводчиками - это, может, и подчеркивает отсутствие подчиненности, но так же и нежелание найти общий язык (буквально :)), опять "внагрузку" и тоже, по-моему, чрезмерную.

Одну историю про крымскую журналистку, в ногу со временем выучившую украинский язык и патриотично задавшую на нем вопросы официальному лицу из Армении я уже рассказывала... Он ей ответил по-армянски, грамотно разгрузив два МИДа и многих журналистов от решения проблемы "кто умнее" :)

Совсем недавно во время встречи глав государств, журналисты отметили, что Президент Украины и Президент Грузии критично отнеслись к речи Президента РФ, тихо делясь комментариями "на ухо" друг другу.
    Вопрос: на каком языке они осуждали "имперские замашки" "русских"?

16. afterstep

застосовуйте це ж правило і для форуму - згадуючи про "заслуги росії перед Україною" - згадуйте і другу сторону тої медалі... або - не використовуйте ці спогади як аргумент в суперечках ;)

є ще й наукова робота. І не тільки з росіянами - з поляками теж. І з чехами. причому у цьому випадку мовою спілкування приймається чомусь англійська (тобто є реальні приклади)
    Стосовно економічних стосунків - угоди зазвичай украдаються мовами всіх сторін. Двостороння угода - двомовна. Тристороння - тримовна (при потребі). Для того, щоб у разі, якщо стосунки зайдуть у глухий кут господарського суду - не довелося витрачати час на переклади та тлумачення ;)
    Самі переговори - ведуться тою мовою, якою зручно тим, хто домовляється. Мова протоколів - двомовна.
    --
    А наведені приклади - зумисне надумані, або якісь випадкові "нештатні" стосунки гіперболізовано і викладено як істину та достеменний факт...
    --
    До речі, в моїй практиці були варіанти, коли мова переговорів - українська, текст договору - англо-український, частина інвойсів та супроводжуючої документації - німецька...
    Товар йшов в Бельгію... Замовник - 4 покоління українських емігрантів ;)

17. Danilo

Danilo Well-Known Member

Звісно на общепанятном, наш знається. А ще розуміє шо Путін не бєльмєса в українській.:) А ось Путін тоді може зі Шрєдером теж на общепанятном?:)

18. Salata

Salata Well-Known Member

Тут чуть выше речь как раз была про "извиниться", давайте организуем на форуме компанию в поддержку этого Вашего, очень мудрого совета. А?

Что касается многоязычия - я только "за", Вы, похоже, тоже. О чем спорим? :)

19. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Завжди, їдучи на якійсь семінар-конференцію-засідання, варто поцікавитися робочими мовами.
    Знайомий лікар розповідав, як у 1991 р. він поїхав на конференцію до Литви, а робочою мовою там була англійська. В нього не було проблем із мовою, усно прочитав доповідь, відповів на запитання.
    А російська делегація приїхала без перекладача і мала жалюгідний вигляд. "Как это ? Таварищи не уважают!"

20. Salata

Salata Well-Known Member

Ющенко не с Путиным общался, а с Саакашвили. Почувствуйте разницу :)
    Путин хотел, чтобы его поняли как можно лучше... Мог на русском, с переводчиком, но тогда никого бы не удивил :)

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)