Відповідь: РУНВіра на те він і монотеїзм (однобожжя), що один Бог тільки може бути... а Дажбог, бо він уособлює собою Сонце - символ благодатного (для Українських терен) тепла та світла.
Відповідь: РУНВіра Можна цитати, які підтверджують даний факт, сподіваюсь вони будуть із біблії. З іншого джерела http://www.bible.com.ua/bible/ вже не переклад Огієнка : Тут власне воля, в сенсі Долі мені здається. А якщо так то він визначив долю. Для одних він визначив долю, а для інших ні, чому ? Якщо ж не визначив, то те що сталось шоу якесь. Ось це мені дуже "подобається". Якщо людина вирішила пожертвувати продала власне майно, думаю не дешеве і в той час, і пожертвувала частку, а не все то це обман і ногами вперед. В кого який рівень свідомості і гідності. Якщо вони хтіли вказати на брехню, то такий приклад не є, ні коректним, ні тим паче проявом любові(хоча як я читав дописи вище, це поняття значно у нас відрізняється). По-перше, це один із апостолів. А по-друге у вірші йдеться наскільки я зрозумів "головного" апостола Петра. Таке враження, що вони гроші на потреби революції збирали. І ще одне можна подавати разом із назвами книг та номерацією. З цим частково згідний, але я якось в більшості знаю, що цей процес розп'яттям називають, а не повішанням. Зразу видко, які ви уроки у школі, чи прогулювали, чи не вчили, хоча може бути що ви не вивчали грецький епос, що як на мене є найменш імовірним. Езоп писав байки - повчальні історії на хлопський розум. Цитата із вікіпедії : Так що це не пророцтво, а всього-на-всього текст із мораллю та ідеєю. Нормальні питання, це які ? В даному випадку потрібно спілкуватись із людьми що в тому розуміються - богословами, бо з іншими зміст мінімальний, бо і так не отримую всіх відповідей. Завершу словами із біблії ( Матвія 18 ) : Покірність ось суть цього речення, а тих, хто збурює покірних, чекає щось гірше за утоплення("справжня" "щира" любов).
Відповідь: РУНВіра Зважте, якщо хтось з нас отак видирав з Вашого Силенка, та ще з подібними коментарями - як бі Вам сподобалось? (Маю надію, що ніхто з християн не опуститься до такого "стилю") А Ви ще кажете: Так що навряд чи Вам допоможуть богослови з Вашою упередженістю, чи ба Сам Ісус Вам з"явиться у спосіб, як Він явився Савлові на шляху до Дамаску. І знов через упередженість не можете самотужки зрозуміти сенсу написаного, бо гріхами людина сама себе низводить у пекло. І чого б мені теж не закінчити свій пост словами з Біблії, бо зневажаєте Бога, що Сам Себе пожертвував заради спасіння улюбленого людства, хоча б тих, хто не остаточно загублений: "3 Когда же сидел Он на горе Елеонской, то приступили к Нему ученики наедине и спросили: скажи нам, когда это будет? и какой признак Твоего пришествия и кончины века? 4 Иисус сказал им в ответ: берегитесь, чтобы кто не прельстил вас, 5 ибо многие придут под именем Моим, и будут говорить: "Я Христос", и многих прельстят. 6 Также услышите о войнах и о военных слухах. Смотрите, не ужасайтесь, ибо надлежит всему тому быть, но это еще не конец: 7 ибо восстанет народ на народ, и царство на царство; и будут глады, моры и землетрясения по местам; 8 всё же это - начало болезней. 9 Тогда будут предавать вас на мучения и убивать вас; и вы будете ненавидимы всеми народами за имя Мое; 10 и тогда соблазнятся многие, и друг друга будут предавать, и возненавидят друг друга; 11 и многие лжепророки восстанут, и прельстят многих; 12 и, по причине умножения беззакония, во многих охладеет любовь; 13 претерпевший же до конца спасется." (Мт гл.24)
Відповідь: РУНВіра А чого це зразу Силенко мій пастор і тд? Ось тут ви разом із тою моєю знайомою помиляєтесь, хоча вона вже знає що для мене він не є пастором(пророком, світлом у кінці тунелю). Я теж здивувався, що мої дописи перенесли сюди, але але якщо вже йде розмова то я б хотів все ж таки отримати відповіді, тому й не заперечував "переїзд" моїх дописів, бо вони були офтопом у тій темі. Тай виривати. Я ж не вириваю із контексту, а подаю більш-менш цілісні тексти. Які мають смислове завершення. Якщо у вас ваша ж святиня викликає озлобленість, тоді вибачте я більше із вами на цю тему спілкуватись не буду. Упередженість у чому. Я лишень задаю питання і хочу отримати відповідь. А те що я читаю розходиться із моїм життєвим кредо і є в певних моментах аморальним(власне деякі описані історії у біблії). Я не належу ні до яких партій, не є членом якоїсь релігійної конфесії чи секти, я сам по собі, як кіт, шукаю хоч краплю істини, але без запитань і відповідей нічого не можливо отримати(власне скласти уявлення). Тому й мав на увазі богословів, бо вони більше в тому знаються, тобто читали ті талмуди, які вже написані, і самі щось там додумують. Тут навіть видко, що учні задають питання, власне це властиво всім людям цікавитись і задавати питання. Учні спитали : хто "авторитетний"(найвеличніший і тд) у цастрві небеснім. Ісус ж їм відповів : Поправді кажу вам: коли не навернетесь, і не станете, як ті діти, не ввійдете в Царство Небесне! Отож безтурботними, беззахисними і довірливими то й не потрапите у рай. Ви прочитайте та намагайтися зрозумійти алегорію "станете як ті діти". Буду вдячний якщо ви знайдете інше розтлумачення, але як завжди вспливе лишень гарна сторона медалі, сподні(майтки) не будуть фігурувати. Ховаючи все за одне речення, тобто ваше пояснення християнської релегії, ви оминаєте безліч речей, як позитивних, так і негативних. І дивитесь на біблію крізь рожеві окуляри(якщо ще й дивитесь, а не при умові як вам задаватимуть питання). А це вже ваш упереджений підхід, який заперечує інші релігії. Звідки ви упевнені , що власне Христос є тим ?
Відповідь: РУНВіра Це анекдот чи це ? Чи все разом ? Ні, я живу як мінімум 2000 років із дня його народження, отож бо й не знаю. Але тоді, можна розвинути думку, що сам Ісус анекдот говорить. Хоча ось в інтернеті знайшов : Джерело http://www.kozatstvo.org.ua/metodics/book/ukr/chapter4.doc Дуже "подобається" назва пункту "остання цивілізація", що основне у християнській культурі це не є поодиноким випадком. Але не це малось на увазі, суть про правильність релігії : чому власне Христос, а не хто інший ? Правильність його тверджень. Я читаю всю книжку, а не те, що треба. І кажу в ній є як +, так і -. Із твердженням про любов можна було написати два речення, навіщо цілий талмуд писати. Даю частково відповідь на своє питання : бо там описано ще купа речей(як власне Бога, так і сина, так і повчальні історії, і тд). Тому робити абстракцію "Бог - любов" не коректно. Певним чином, це можна віднести і до Ероса - "Бог - любов". Ви дивитесь на одне і закриваєте очі на інше.
Відповідь: РУНВіра SatYr, Ви любите байки? То я Вам одну розкажу, хоч Ви вже її, напевне, нераз чули. Жив-був один пастух, що, випасав вiвцi на схилах карпат. Одного разу вiн вирiшив перевiрити, чи прийде хто на помiч, коли закричати "вовк". "Вовк, вовк!"- закричав пастушок. На крик збiглися люди, але вовка нiде не було. Пастушок був дуже радий i повторив це ще другого й третього дня. Люди прибiгали, а вовка не було. Четвертого дня вовк таки з'явився, але на крик нiхто з села не прибiг. Вовк перетлумив пiвкошари... Додано через 12 хвилин SatYr, я думав, Ви шукаєте Правду. Тепер я так не думаю. Але, якщо Ви Її колись захочете знайти, то Вам треба знати, що не тi, у кого Ви шукаєте повиннi вас переконувати, а Ви повиннi шукати С-а-м-i. Додано через 25 хвилин I якщо Ви не бачите абсолютної Любовi в Бiблiї, то, вважайте, що витратили марно час. Щодо "РУНвiра не моя", то згадайте собi свiй допис (щось на зразок): "просвiтiть мене, язичника.." Додано через 28 хвилин SatYr, я думав, Ви шукаєте Правду. Тепер я так не думаю. Але, якщо Ви Її колись захочете знайти, то Вам треба знати, що не тi, у кого Ви шукаєте повиннi вас переконувати, а Ви повиннi шукати С-а-м-i.
Відповідь: РУНВіра Чому Ісус і є Христос? Я правильно зрозумів? Тому, що "В Ізраїлі з’явилося багато самоз*ванців, які видавали себе за Христа і намагалися захо*пи*ти владу серед народу. Ошукувачі дуже швидко розпі*зна*вались, і народ відходив від них." Час говорить про правду. Хто брехав - тих забули, а правда залишилася. Вірний признак, нє? Бог - любов і хто в любові перебуває - той в Бозі перебуває. Щоб це зрозуміти, мало знати християнство, тут християном треба бути. І не думайте, що раз людина згрішила, то Бог зразу її карає. Зовсім ні. Гріх є акт відвернення від Бога і те, що з людиною стається після гріха - це є життя без Бога, Бог попереджає що має статися, а людина робить те, що вибрала.
Відповідь: РУНВіра Судячи з Ваших постів і цього відрікання від РУНвіри, Ви є членом однієї з атеїстичних конфесій - вгадав? Тоді Ви не Бога шукаєте, а хочете виправдати власну зневагу до Бога. Шкода... Вчені богослови тлумачать це так: треба довіряти Богу так, як діти довіряють своїм батькам і іншим дорослим родичам. До речі, Єванґеліє з грецької - Добра новина, навчання доброму (а не злому).
Відповідь: РУНВіра Я й шукаю її сам. А ви не шукаєте, ви я бачу свою вже занйшли, хоча ще є час. Власно оскільки я шукаю і буду шукати бо всю правду пізнати не можна, тому і не є членом сект чи релігійних об'єднань, тому що це певною мірою обмежує. Відповіді частково вже були мною написані у дописах вище, потрібно було читати усе, а не уривки із тексту : З допису http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=298607&postcount=165 З допису http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=297942&postcount=152 : З допису http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=297122&postcount=118 Ну і ще у багатьох гілках в моїх дописах можна уривки моїх поглядів, наприклад у гілці "добро і зло", "Док фільми" та інші. Язичництво називали всі інше не християнські релігії. Тому для вас власне я язичник, бо я не є християнином. І відносити мене зразу до якоїсь віри не є коректним. Наприклад : так якби я сказав, що ви є мормоном. Джерело http://uk.wikipedia.org/wiki/Язичництво Зауважте пише правдивіше, а не хто піде за мною тому буде вічне життя, а хто не піде ... Колись розмовляючи із СЄ вони мене спитали, а де я бачу Бога я відповів дивлячись навколо, на природу, у вікно - це все мій Бог(власне те що пише про Всесвіт згори), а вони(принаймні ті двоє із котрими я спілкувався) бачать Бога лише у своїх талмудах і біблії. Я вже вище згадував мультик "Князь Володимир", там є ці слова. Крім того там хлопчик почав розповідати "благу вість", на що йому дідо відповідав і давав питання, намагався зрозуміти про що йдеться. Крім того дідо там побіжав не у церкву, а до дерева(природи). Добре тоді як мені ці слова сприймати : Тут чітко пише "як зачув" і "зараз"(то Петро вбивав людей, чи інші апостоли, чи цією роботою займались послідовники, якщо Бог не карає, це все моєї думки відкинувши покарання від Бога). Знаєте є такий вислів "довіряй але перевіряй". Окрім того у зла та добре немає чітких меж. І по-третє, зараз погано означає щось не добре, проте paganus — «селянин; язичник», так що лякати мене назвами що добро і зло не потрібно. Наприклад у Норвегії слово пекло чи то походить чи має значення - місце де ховають. Власне коли людину ховають(похорон) то вона потрапляє у пекло(можна інтерпретувати це так). Історію пише переможець, а це в даний момент християнська релігія, яка є найпоширенішою на Землі. =============================================================== Тепер щодо того чому я вам відповів власне після обговорення рун віри, тут і видко ваше не сприйняття інших релігій. Ви вже згадували притчу про жінок і дитину, ще мені подобається вислів "хто шукає той знайде"(теж біблійний, можливо не дослівний), тому я не зневажаю зовсім біблію, про що писалось вище. Цікавився і іншими філософськими течія та релігіями.
Відповідь: РУНВіра У СП сказано, що всякий гріх може бути прощений, але гріх проти Духа Святого - ні! Ну а те, що ніби-то Петро вбивав... ну знаєте... може Ви ще й назвете засіб вбивства, який було використано?
Відповідь: РУНВіра Вибачте, поряд не стояв не бачив. Але тут власне приклад на ваші слова. Що він скоїв, не пожертвував усе і не віддав Святому Духу ? Ви писали, що кожен може спастися, коли мені цікаво могли спастись ті люди, бо вони померли після того, як згрішили, не маючи змогу покаятись. Я не буду гортав далі, то я тільки кілька прикладів знайшов, які мені не подобаються і суперечать тому, що ви мені говорите.
Відповідь: РУНВіра Як би то вам пояснити.... Я трохи ті питання по-іншому сприймаю. От дивіться. Що таке життя на землі? То є мить. Коли Господь забирає життя, Він нас любить? Якщо говорити з позиції вічного життя на землі, то звичайно, смерть - то зле. От я б жив вічно, а так... життя забрано... Але так не є. Життя є там, а не тут. І тому смерть... ще кажуть: забрав Господь до себе. Можливо Господь забирає людину тоді, коли бачить, що ліпшого вже з тої людини не буде? Що якраз смерть у цю хвилину і є підсумком всього життя, а далі гірше... Тобто такі речі не можна судити з точки зору вічного жителя, бо так не є. А може той Атанасій померши раптово не згрішив більше? Ми ж того не знаємо.
Відповідь: РУНВіра Пройшотв тест на релігійність цікавий результат(хоча й не неочікуваний), можете подивитись : http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=299240&postcount=673. Ну тут наприклад СЄ прагнуть вічного життя, про що пишуть, правда то буде лише в раю, і то тільки "праведні". Тоді ця це не є коректним прикладом. Тут потрібно чітко визначитись із терміном, що таке життя і те коли можна сповідатись, тому що як тут вже згадували, що навіть деякі атеїсти хтіли сповідатись до смерті. Але з даного допису в мене складається враження що це творчий переказ. А тоді тут хто про що думає, тобто виходить, що біблія ставить питання без відповідей у деяких пунктах.
Відповідь: РУНВіра Самооцінка - теж певна складова, але моє враження щось збігається з висновками тесту. Якщо Ви ще в пошуку - добре, може знайдете вірний вібір. ІМХО, якщо б Ананія, коли приніс гроші, чесно сказав що залишив щось, то й не постраждав би. А отже збрехав, присягаючись у Св.Дусі. Бо: З Ісусом ходили не тільки апостоли, а багато людей, що Його слухали і підтримували Його й апостолів матеріально (підкреслюю - не робили вигляд, що віддали УСЕ), і нічого поганого з ними не сталося, думаю - навіть щось добре.
Відповідь: РУНВіра Знаєте, SatYr, хотів би вам багато відповісти, але мобільний (з якого зараз пишу) не дозволяє цитувати Вас. Тому буду змушений трохи зачекати. Гарного відпочинку на форумі (якщо це можна так назвати )
Відповідь: РУНВіра Почнемо із того куди він поніс гроші, це виглядає як якась повинність, як плата за щось. Можливо він не сказав, бо не хотів усього віддавати. А його раз і звинуватили у тому, що він духу святому збрехав. І той зразу помер, не маючи права на прощення. То мені нагадало історія із СЄ, якось одні знайомі розповідали, що сталось з їх другом. Отож бо їх друг поїхав на відпочинок, але перед тим його батько зв'язався із СЄ. І тут якось друзі дзвонять йому і кажуть о в тебе тут відік, телевізор і ще інші цінні речі виносять, той подумав що вони жартують, а коли повернувся, то виявилось що батько то все віддав як пожертву(таким або люди в нужді займаються або ж алкоголіки, хоча виявляється не тільки вони). Власне тут ситуація абсурдна, він збрехав бо дав у пожертву не всі гроші. Для прикладу до вас на вулиці підійшов жебрак, ви витягнули гаманець дали йому 1 гривею(а у вас там 50). Той каже давай усе, ви кажете для тебе більше нема, а той вас раз і зарізав(чи задусив).
Відповідь: РУНВіра Дивно, як можна не зрозуміти таку прозору тезу, що я написав. Яка повинність? Звідки це Ви взяли? Но добре: нехай на Вашому "аріфметичному" прикладі. Ситуація негативна, як з Ананією. Віддали Ви апостолові (не жебракові!) 1 грн, бажаєте отримати благословення і присяглися у Св.Дусі, що більше нічого нема, і Св.Дух як грім побиває (апостол пальцем не кивнув, перечитайте!). Ситуація добра. Віддали Ви апостолові (не жебракові!) 1 грн, бажаєте отримати благословення і чесно присяглися у Св.Дусі, що гаманец залишився не пустий (скільки - питання надцяте), і нічого поганого не сталося. Ситуація цілком можлива. Підходите до апостола з проханням благословити і нічого не даєте (як оті, котрих вилікував Ісус), та й ніякої клятви, апостол благословляє, і Ви йдете собі з миром. Бо це був апостол, а не піп з прейскурантом на дверях церкви. Повторюю свій попередній пост, підкреслючи важливе. ІМХО, якщо б Ананія, коли приніс гроші, чесно сказав що залишив щось, то й не постраждав би. А отже збрехав, присягаючись у Св.Дусі. Бо [зважте, в Бібліїї не робиться на цьому наголос, тільки згадується, але - згадується]: З Ісусом ходили не тільки апостоли, а багато людей, що Його слухали і підтримували Його й апостолів матеріально (підкреслюю - не робили вигляд, що віддали УСЕ), і нічого поганого з ними не сталося, думаю - навіть щось добре.
Відповідь: РУНВіра Чітко чому я маю це робити, чому це чужі люди(чи над люди) мають рахувати мої зароблені гроші(рахують тільки гопнікі, як то кажуть недолго музика іграла, не долго фраєр танцевал). Чому власне йому задавали питання про те що він продав. Не питали чи він нужденний, чи йому є де жити, чи в нього сім'я від того не розпадеться, а його перед святим духом спитали, без попередження і на гроші зразу. Навіщо знати святому духу за скільки він продав майно, прошу мені пояснити тоді це питання ? Чітко, звідки ви знаєте, що добре, де приклад на ту тему, ми ніц не знаємо, що б було у протилежному випадку, мо в нього б решту почали вимагати, ніхто історії в інший бік не знає. Крім того далі продовження (Дії 5): Джерело http://www.ukrlc.org/bible/new/Istorythna/Acts.htm Людьми почав керувати страх, а не бажання і прощення. Перепрошую ми ще не дійшли до моменту брехав чи не брехав. Ми стоїмо на моменті чому це він мав віддавати усі гроші і чому це він перед святим духом мав відчитуватись за власне майно, яким розпоряджається. Ні з мого погляду це майже так і є. Що й показано тут : Власне роздавали потім, коли самі "наїлись". Не лююлю я таких людей, які не працюють, а гребуть гроші. Без труда не виловіш і рибкі із пруда(народна мудрість).