Відповідь: хто якої віри на форумі?... (коротко) і Червону гірку святкувати треба.... кинути Вам віночок ?
Відповідь: хто якої віри на форумі?... (коротко) ні, дякую... я святкую тільки день спомину.... але вас на форумівці був би дуже приємно вражений побачити....
Відповідь: хто якої віри на форумі?... (коротко) день спомину кого ? бо є кілька таких днів (а на форумівку б не з"явилася , - хіба б, скажімо, заанонсувала б себе дружиною Полковника (йому б не було соромно )))), пригостила б усіх в барчику від його імені, ні слова російською....)
Відповідь: хто якої віри на форумі?... (коротко) бо кожна дитина знає, що "хто їстиме Моє Тіло і питиме Мою Кров, матиме життя вічне"
Відповідь: хто якої віри на форумі?... (коротко) SatYr, Ви писали про євреiв у Єгиптi, тодi, пiсля вiдходу народiв вiд БОГА, лиш Авраам не вiдiйшов, вiд якого походять євреї, тому вони називають БОГА своїм. Але ВIН не вiдкинув тих, що вiдкинули ЙОГО i тепер до НЬОГО прийшли всi народи через ЙОГО СИНА. ВIН- БОГ всiх народiв. Про жертви: звернiть увагу, там не написано людськi. Вiзьмемо глибше: у євреїв жертвоприношення були твариннi: переважно ягнята. А щодо принiс свого першого сина,(Авраам) то не принiс.
Відповідь: хто якої віри на форумі?... (коротко) БОГ попросив Авраама принести в жертву сина, щоб перевiрити Авраамову вiру, а коли той вже занiс ножа над сином, БОГ стримав його руку i сказав: бачу, що ти МЕНI вiрний; зрештою, Ви можете прочитати це в Бiблiї. Дарма говорите, що у Вас рiзнi джерела. Додано через 17 хвилин Mamatu, Ви не вiрите багатьом науковцям про iснування жертвоприношень на Русi, кажете, iсторiю i мiфологiю втрачено, але Ви переконанi, що Силенко правий... Тодi дозвольте нескромне запитання: звiдки у Селенка данi про звичаї? Може вiн їх "нарисував"? Вибачайте за iронiю, але просто не можу Вас зрозумiти. I якщо нашi батьки вiдiйшли вiд БОГА, то чому б нам до НЬОГО не повернутись? Гармонiя з природою, про яку Ви говорите, спонукає жити в лiсi чи в печерi, чи ходити нагим, як усi тварини...
Відповідь: хто якої віри на форумі?... (коротко) Традицiйне жертвоприношення у древнiй Русi було обов'язковим як для простих людей, так i для можновладцiв. У "Повiстi врем'яних лiт" читаємо: "В лiто 6491 (983р за нашим лiточисленням) пiшов Володимир на ятвичiв i взяв землю їхню. I повернувся до Києва, i принiс жертву кумирам з людьми своїми. I сказали старiйшини та бояри:"Мечем (кидаємо) жереб на отрока i дiвицю, на кого впаде, того i зарiжемо в жертву богам". Додано через 7 хвилин "Не будеш спокушати ГОСПОДА, БОГА твого!" -БОГА не варто випробовувати.
Відповідь: хто якої віри на форумі?... (коротко) Адже, зрозуміли! Навмсино чи помилилася пані, але ввела пана в оману. Заздалегідь розуміючи, що для Вас Біблія - тера інкоґніта, написав наступне. Кожна конфесія, якщо вона дійсно християнська, визнає Новий Завіт. Пупер: «гран пардон.... а ви обрізання зробили?.... ви (я так підозрюю) є християнином, а християнство веде свою історію від стародавньої віри -- юдаїзму....» Пупере, чи від Вас таке чую? Невже пан також не читав Біблію? Почитайте Дії, 15:1-33. Особливо цікавим є вірш 5 "Але дехто, що ввірували з фарисейської партії, устали й сказали, що потрібно поганів обрізувати й наказати, щоб Закона Мойсеєвого берегли." (У лапках - якщо хтось з власних міркувань зробить обрізання, від Церкви за це не відлучають. Не забороняємо і Вам. ) Додано через 5 хвилин А в Вас старост чи пресвитерів чи як називаються - нема? Поважайте, і поважатимуть. Додано через 13 хвилин Християни шанують Єдиного Бога, Творця всього видимого і невидимого, що має три головні іпостасі. Адже словам Ісуса вірите? "Повірте Мені, що Я в Отці, а Отець у Мені! Коли ж ні, то повірте за вчинки самі." (Ів.14:11) і "Утішитель же, Дух Святий, що Його Отець пошле в Ім'я Моє, Той навчить вас усього, і пригадає вам усе, що Я вам говорив." (Ів.14:26) P.S. Шановний Пупере, дуже шкодую, але вимушений був стати на захіст Християнсьтва. Мир Вам!
Відповідь: хто якої віри на форумі?... (коротко) Ось такими висловами якраз і характеризується ваша вихованість і поважність у дискусії, якщо я зараз почну зубаскалити то хтось там клавіатуру зламає з іншого боку. Крім того це дуже часто зустрічається у вашій релігії. Якщо б ви подивились і не просто прочитали дописи, а усвідомили, то б б не писали про невідому землю. Оскільки я веду з вами дискусію власне вказуючи на певні речі із біблії, отож ви вже ПОМИЛЯЄТЕСЬ. Якщо ви мені вже так тикаєте любов'ю, прошу пояснити що це, і пов'язати це із потопом, а про Кару Каїну(його Боже благословення на пам'ять). ========================================== І приніс дуже файну жертв, здається, барана. Любов від Бога так і лине, хоча він всемилостивий пожалів сина Авраамового. В мене різноманітні джерела, що сформували мій світогляд, але біблія тут не єдина книга. По-друге, я ж не буду вести дискусію про християнську віру вказуючи на міркування сатаністів(різних течій) чи інших. Я вам даю відповді і задаю питання із вашого джерела, а не передруковую чужі відповіді, чи готові шаблони. Тобто я з вами спілкуюсь і веду дискусію власне по вашому першоджерелу. ============================================ Я звідси біль докладніше, якщо ваш Бог воплотився у людину то чому ж він вимагав аби молились іншому Богові, який є йому батьком. І звідси випливає що люди стратили Бога. Прошу конкретно історично факти Божої присутності на Землі, сліди, глечики яких він торкався, його одяг. ============================================ Але якщо чесно мені не потрібно усіх цих відповідей, та й все я вже побачив, прочитав. Бажаю вам приємного прибуття у любові.
Відповідь: хто якої віри на форумі?... (коротко) Звідси випливає інше. А саме, що Ви не знаєте простих християнських догм. Ісус був не ли ше Богом і не лише Людиною, а Богочоловіком. Тому він молився до Отця.
Відповідь: хто якої віри на форумі?... (коротко) Я задаю питання, які в мене виникли у процесі прочитання даного повідомлення: Тепер розтлумачте мені цей чудесний процес перетворень, в людей і богів і навпаки. Чи це моєму розуму, як і вашому не можна осягнути і треба брати за ФАКТ(який описаний у біблії, яку ви беззаперечно схвалюєте чи ні). Про яку любов йдеться ? Я не доїжджаю до цієї високоморальної, надзвичайно складної і витонченої логіки, яка присутня у тому дописі. ==================================================== У вас віра у бого-чоловіка, трійцю і тд із любов'ю. А у мене віра у всесвітню гармонію - яка поєднює в собі безліч речей. І кожен, хто живе, мусить дотримуватись певних життєвих правил. Я завжди зустірчаю крики про те що я обмежений і не знаючий, але кому як хочеться думати, для мене це навіть краще. Як казав хтось із грецьких філософів "Я знаю що я нічого не знаю, але інші і того не знають".
Відповідь: хто якої віри на форумі?... (коротко) Йдеться про те, що Отець посилає свого Єдинородного Сина на землю, щоб спасти людей, хіба то не є любов? Посилає на фізичні страждання і смерть Сина за для людей.... Де тут "витончена" любов? Шо саме не зрозуміло? То є безмірна любов.
Відповідь: хто якої віри на форумі?... (коротко) стоп! знову апеляція до несвідомого..... яка дитина знає?... кров не можна вживати!... це мала би знати "кожна дитина".... пане добродію, чому ви шкодуєте?... хіба я маю щось проти християнства?...
Відповідь: хто якої віри на форумі?... (коротко) Добре, що не проти Християнсьтва, але - навіщо тоді підкреслені мною Ваші слова? Адже Мих процитував слова Ісуса, щоправда не вказавши главу і вірш. Так, ми приймаємо Тіло і Кров Христа з подякою за Його Хресну жертву! Додано через 15 хвилин Перепрошую! Якраз Ваші дописи демонструють Ваше надзвичайно поверхове знайомство з Біблією. А для правильного розуміння написаного тисчі років тому неодмінно треба проштудіювати добротні коментарі. Там і про Ноя, і про Каїна, і багато про що розтлумачено. Якщо затрудно почитати все те, доведеться тут цитувати. Хоча... Богові краще знати, чому інакше не можна було подарувати людям вічне спаіння. Християнські богослови різних часів і народів дали багато коментарів, якщо зацікавить - почитаєте. З приводу артефактів: Є ТАКІ! Хоча б Гріб Господень!
Відповідь: РУНВіра помилкова думка, що Бог може бути українським чи ще чиїмсь. Бог є один на весь Всесвіт. просто кожен народ має право по-своєму його розуміти та називати Ім"я його своєю мовою. не буває правдивої віри та неправдивої. бувають лише люди, які в ім"я віри живуть праведно та люди, які прикриваючись вірою чинять зле. а щодо ненависті: Силенко вчить толерантності перш за все. а толерантність виключає ненависть. більше бачу зворотнього негативизму (по відношенню до РУНВіри). я особисто поважаю право кожного по-своєму розуміти Бога та розраховую на взаємність. щодо свят, що співпадають з християнськими: так направду є. історично склалося, що християнські свята були "нашаровані" на ті, що були до них. адже не так просто викоренити з народної свідомості рідну обрядовость. тож маємо на сьогодні такий собі синтез язичницьких свят з християнськими...
Відповідь: РУНВіра Mavka, здається, Ви робите, як каже мiй завкафедрою, "бальшиє тєлодвiженiя", рубайте вузли, якщо не можете розплутати, а Ваш танк може виявитися iграшкою на багатогектарному полi тюльпанiв. "ВIН затьмарив розум розумних i мудрiсть мудрих" "впаде тисяча праворуч вiд тебе i десять тисяч лiворуч вiд тебе, до тебе ж не дiйдуть" "ГОСПОДЬ -моя СКЕЛЯ, кого буду боятись?" SatYr, якби Ви прочитали Бiблiю, то не використали б тих цитат; те саме, що взяти "наказав Соломон розрубати дитя" i сказати: вiн поганий. Додано через 23 хвилини ...а прочитавши цю iсторiю до кiнця, виявиться, що дитину не розрубали, а вiддали справжнiй матерi за наказом того ж Соломона. Ну, все, я оф, всiм щасти
Відповідь: РУНВіра Силенкові вірю, бо знаю його біографію. Він "прочесав" усі можливі матеріали по темі у найповніших та найвідоміших бібліотеках світу. Та робив це заради пошуку правди, яку так старанно "закопували" століттями. по крупиці склав Силенко нашу справжню історію. щодо гармонії з природою: так, ми повинні жити в гармонії, дбати про природу, екологію. але це не означає, що треба ходити нагими чи жити у лісі. є безліч способів робити це одягненими та у місті. і хто вам казав, що на Русі до хрещення люди жили у печерах та не вдягалися? у нас хліборобська культура найдавніша у світі. відповідно наши предки вміли й полотно ткати, тож мали у що вбратися.
Відповідь: РУНВіра Весело якось ось оцей уривок із Нового завіту, теж прощенням і любов'ю так і пульсує : Дії 1 Джерело http://www.ukrlc.org/bible/new/Istorythna/Acts.htm. Цікаво то йому ваш Бог кишки пустив, чи мо хтось із святих апостолів допоміг. А щодо останнього, дуже цікаво. А хто в наш час жеребок кидає, може мені стати християнським пророком, буду водив вівці. Дії 4: То якщо воля наперед була втсановлена, можливо і все тоді наперед встановлено. Тоді кожен християнин має почувати себе роботом, іграшкою , миттєвістю у грі Бога. Ось а це вже взагалі вищий рівень (Дії 4) Віддай все аби тобі розповіли благу звідстку, лежи тільки і розповідай казки, а тобі будуть приносити під ноги все що треба. Ще до того ж, правда вже Дії 5 : Далі історія ще цікавіша : Таке враження недоплатив і тебе винесли ногами до переду. Далі по тексту (Дії 5): Так його розіп'яли чи повісили. Чи то ті антихристияни були такими жорстокими, що спершу розіп'яли, а потім повісили. ========================================== А завершу я свій виступ, ось цією байкою (Езоп, 6 століття до нашої ери, до нового заповіту) :
Відповідь: РУНВіра Mamatu, щось не вельми, я б сказав, вписується мiсто в гармонiю з природою. Додано через 10 хвилин ..кажете, прочесав Силенко. А я подумав: прочесав i вибрав, що сподобалось: от взяв собi даждьбога, а перуна обiдив; тепер Силенко в грозу з хати не виходить,- ану, думає, ще перун блискавкою трiсне по головi Жартую. А якщо серйозно, то не розумiю, чого взяли одного, а iнших вiдсiяли? Додано через 34 хвилини SatYr, Юду не БОГ i не святий апостол вбив, вiн закiнчив життя самогубством, а те, що, як Ви висловились, пустив кишки, то це побiчний ефект способу, який Юда сам вибрав. БОГ би його простив, але Юда сам цього не захотiв. Апостола вибрали жеребком, помолившись, i БОГ вказав, хто ним повинен стати через падiння жереба. А на Вас сумнiваюсь чи впав би жереб з вашими поглядами, хоча.. Павло став апостолом, незважаючи на попереднi свої протихристиянськi погляди. Додано через 54 хвилини Щодо наперед встановленої волi: цi висловлювання стосуються хресної смертi IСУСА, який ОДНО З ОТЦЕМ, тому це не проти ЙОГО волi, а БОГ не обмежує свободу жодної людини. Щодо "недоплатив i понесли ногами вперед" :вони померли не за недоплату, а за обман. Нiхто їх не примушував їх приносити свої грошi, вони це зробили самi, i захотiли обманути. Апостол Павло: "хiба я не працюю щодень своїми руками на хлiб, чи кого з вас я обтяжив?" Додано через 1 годину 9 хвилин Ви не знаєте, з чого був зроблений хрест? Ну то я Вам скажу- з дерева, а повiсити не означає за шию, можна повiсити за руки й ноги, прибивши їх до хреста. Тому й написано повiсили на деревi, тобто, прибили до хреста. I щось ваш Езоп зiсвистiв: моряки як плавали, так i плавають. I взагалi, SatYr, задавайте нормальнi запитання, бо вiдповiдi на Вашi закиди- це пуста трата часу. IСУС на таке мовчав, i я, певно, вiзьму приклад.