Відповідь: хто якої віри на форумі?... (коротко) цитата з МАГАВІРИ (своїми словами, бо книга не під рукою): "Бог один, але є багато неоднакових розумінь Бога. Це возвеличує духовне життя людства..." Додано через 5 хвилин Трійця то вже не один. Християнство у релігіознавстві класифікується, як псевдомонотеїстична релігія. Силенко наголошує на монотеїстичності РУНВіри, як і на толерантності, до речі. Додано через 15 хвилин помиляєтеся. виправляю: РУНВіра проповідує кардинально інакше сприйняття Бога. У вищому сенсі. на рівні Всесвіту та науки. що говорити... кому цікаво - нехай читають першоджерело (а не ПРО віру, чи ПРО Силенка, бо написати що завгодно про них можна). а тоді вже може мати місце здорова дискусія. я не можу тут в двух постах подати цільну ідею РУНВіри. так само, як неможливо в двух словах подати концепцію християнства.
Відповідь: хто якої віри на форумі?... (коротко) Mavka, Ви маєте право мене виправляти. SatYr, в Бiблiї ясно написано: "Маю ще iншi вiвцi, не з цiєї кошари..." Або: "Iдiть i проповiдуйте цю Євангелiю всiм народам..." Або: "I багато прийдуть iз заходу i сходу i з пiвночi й пiвдня i при столi в МОЇМ царствi сядуть..." Так що вибачайте, ви не правi, що IСУС тiльки єврейський БОГ. Про стихiї: розказати, за яким принципом визначають погоду i як перетворюють градовi хмари в дощовi, по якому шляху йде блискавка i по якiй траєкторiї рухаються планети?
Відповідь: хто якої віри на форумі?... (коротко) Ха-ха-ха... Ще одна новостворена течія, вітка від СЄ. Ростуть, як гриби після дощу! То в якому релігіознавстві так класифікується, науково-атеїстичному, чи науково-публіцистичному...?
Відповідь: хто якої віри на форумі?... (коротко) ...якими квантовими станами описується кульова блискавка i як її виготовити вдома, яким чином збирають воду у водосховища, i що таке вогонь, як утворюється вiтер i чому вода пiднiмається вверх, чому лiд висить у магнiтному полi Землi i чом....? Я можу Вам це все розказати i багато бiльше, хоч певен, що Ви багато з цього знаєте. Щодо українського бога: я не читав цiєї книжки, але почитаю хоч знаю, що там нiчого нового. Все, що чув i читав про неї- вiд християнських авторiв. Хоч скажете, що це чутки... Додано через 34 хвилини Адже рунвiра, як будь-яке язичництво, передбачає регулярнi жертвоприношення? Рiдна українська нацiональна... Так, дiйсно для широкого кола народiв. Додано через 42 хвилини То Ви готовi приносити в жертву своїх рiдних? I чому я маю вiрити тим чуткам про рунвiру, що викладенi тут, бiльше, нiж християнським?
Відповідь: хто якої віри на форумі?... (коротко) Ех! скільки роботи для Святої Інквізиції накопичилось...
Відповідь: хто якої віри на форумі?... (коротко) розумію, що ви жартуєте, але це одне з того, чого християнство мусить соромитися та спокутувати. як у Німеччині соромляться та спокутують фашизм другої світової... Додано через 22 хвилини що за нісенітниці ви тут пишете? які ще жертвоприношення?! та на теренах України не було людських жертвоприношень навіть до христианізації! на відміну від юдеїв, які цим регулярно займались (особливо своїх первістків любили жертвувати). на Русі люди "жертвували" зерно, хліб, тканину ітп.
Відповідь: хто якої віри на форумі?... (коротко) Цікаве запитання... у язичників були людські жертвоприношення, чи ні? Розумію, що зараз їх, жертв, нема, але хотілось би знати про корінь віри, тобто з часів пра-пра- дідів. Може б Мавка світло пролила, от тільки чи обєктивно?
Відповідь: хто якої віри на форумі?... (коротко) Може просто Ви ще всього не знаєте, а може Вам не хочуть казати, бо готують Вас...? Варто все детально вивчити і якщо дійсно так є, тікайте і міняйте фамілію, бо в спокої Вас ніхто не залишить... Богам потрібні жертви !
Відповідь: хто якої віри на форумі?... (коротко) С. Березанська так описує наших пращурів доби бронзи: „У власній оселі члени сім'ї поклонялися духові домашнього вогнища. Поряд з останнім, як правило, розташовувався невеличкий вівтарик. Жертвоприношення здійснювалося колосками злаків або глиняними "паляничками" з домішками зерен. Забивалися тварини та птахи або ж приносилися у жертву їхні глиняні подоби. Такі обряди мали у майбутньому гарантувати приріст сім'ї, худоби та рясний урожай” 11, с. 522 Додано через 3 хвилини Моральна домінанта й ідея посмертної винагороди не є іманентними для язичництва, а звідси факти допустимого вбивства, людські жертвоприношення (літопис Іларіона констатує дані про кидання жереба на хлопців і дівчат для віддання їх у жертву богам на території Київської Русі). Додано через 8 хвилин Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії. Перейти до: навігація, пошук Антоні ван Дік: Святий Амвросій Медіоланський і імператор Феодосій Антоні ван Дік: Святий Амвросій Медіоланський і імператор Феодосій Феодосій (І) Великий (лат. Flavius Theodosius I, 347—395) — римський імператор на сході (379—394), та останній єдиний римський імператор (394—395) після того як він об'єднав східну та західну частини імперії. Після його смерті в Мілані, схід і захід імперії розділилися остаточно. Народився в Іспанії у сім'ї вищого військового службовця. Феодосій надав візіготам незалежність на римській території в умові 382 року а вони зобов'язалися підсилювати римську армію. Благовійний і православний християнин він впровадив в імперії християнство у 391 році, проголосивши його єдиною легальною релігією, закриваючи язичницькі храми і забороняючи жертвоприношення. Додано через 27 хвилин Поклоніння язичницьким богам часто виражалось у жертвуванні їм тварин, а подекуди й людей. У здійсненні цих релігійних обрядів головна роль належала жерцям як виконавцям волі богів, зберігачам таїнств віри. Таких людей називали волхвами, відунами, кудесниками, чародіями. Жертви богам приносилися у спеціальних місцях – капищах, де стояли вирізьблені з дерева або каменю статуї богів – кумири або ідоли. Наприклад, за часів Володимира Великого статуя Перуна була дерев’яною з срібною головою та золотими вусами. Головне капище Києва знаходилось на Старокиївській горі, неподалік від княжого двору. Жерці під страхом смерті мали підтримувати перед кумиром головного бога вічний вогонь. http://66.102.9.104/search?q=cache:...кі жертвоприношення&hl=uk&ct=clnk&cd=20&gl=ua
Відповідь: хто якої віри на форумі?... (коротко) Просто вважав за потрібне підкреслити таким чином, щоби той хто цитуватиме далі, не приплутав до мене непотрібного. Адже Ви зліпили відповіді двом людям після однієї моєї цитати. А самі ображаєтесь, коли щось пишуть не перевіривши за першоджерелом. В нас найпершим є те, що Бог воплотився у людину, за проповідування любові ("агапе", не заплутайтесь) був страчений і після того воскрес. Конкретно, історічно.
Відповідь: хто якої віри на форумі?... (коротко) по-моєму, ви плутаєте рун-віру з віруваннями, що були кілька тисяч років тому....
Відповідь: хто якої віри на форумі?... (коротко) Аж ніяк! Якщо не виводити РУН-віру з пращурів, вона не має жодного сенсу.
Відповідь: хто якої віри на форумі?... (коротко) Взагалі-то, ніяк не можу зрозуміти однієї речі. Звідки взялися РУНвіристи... Чи то не від Силенка? Ніяк не зрозумію вислову бог український, бог індійський... і т.д. дивно воно якось звучить. Невідомо що дає ця віра? Християнська - вічне життя, а що дає РУн-віра людині?
Відповідь: хто якої віри на форумі?... (коротко) любі друзі ,агій до біди ,Свята Інквізиція плаче http://www.viche-info.com/index.php?option=com_content&task=view&id=746&Itemid=2 http://www.viche-info.com/index.php?option=com_content&task=view&id=746&Itemid=2
Відповідь: хто якої віри на форумі?... (коротко) щодо жертвоприношень... я не стала би вірити тому, що пишуть зараз про дохристиянську Русь. тому, що ні в якій іншій країні не було так жорстоко та докорінно винищено самобутню культуру, духовність, міфологію ітд., як на Русі. тодішня Русь була "лакомим шматочком" для усіх, адже тут був "Рай на Землі": земля родюча, риби в ріці - хоч руками лови, скрізь чисті джерела, меду та пшениці неміряно ітд ітп... Хрещення Русі було суто політичною справою, адже завоювати русичів не могли - богатирі тут жили. тож тільки так можна було почати нашу неньку "доїти" безнаказанно. будь-які згадки про самобутню обрядовість та культуру (як я вже сказала) були докорінно знищені, а людей, що не корилися, катували жорстоко та вбивали сім"ями. ті крихти, що "із уст в уста" до нас дійшли - дуже спотворені на уривчасті. я давно вже марно шукаю українську міфологію, а ніде її нормальної не існує. все перекручене росіянами під себе, або сторонниками християнства, яким не вигідно, щоб українці вважали, що їх предки мали свою культуру. і не могли на такій "благодатній" землі жити жорстокі люди. якщо жертви й були, то мінімальні й гуманні. бо жорстокою людина стає від жорстоких обставин. ось юдеям тяжко завжди було: вічна посуха, вода на вагу золота, земля неродюча ітд ітп. ось і релігія у них жорстока зародилася, жертви людські довгий час робили, діточок своїх убивали ... а якщо й рубали русичі когось, то певно по заслузі, бо захищали свою землю, як і має бути. не хотіли рабами бути. пишу і думаю: нашо я це роблю? ваша думка наврядчи зміниться... навпаки, "з піною в роті" станете мені доводити протилежне, а я свій дорогоцінний час витрачаю, замість відпочити на "нейтральних" темках... та не можу спокійно дивитися, як моїх предків г... поливають. як то кажуть: "у чужому оці щіпку бачать, а в своєму й колоди не помітили". будьте толерантніше, будь ласка.
Відповідь: хто якої віри на форумі?... (коротко) Вихід 3 Джерело http://www.ukrlc.org/bible/old/Mojsej/Exodus.htm Я б пошукав іще, але не буду цього робити, мені навіть здається, що десь було, як хтось із тих віруючих синів у жертву приніс. ======================================= Далі на скільки я знаю із різних джерел(але давнина річ така, ніхто достовірно не знає) то якщо жертви і приносили то ворогів. ======================================= Я не ображаю і не гніваюсь, я веду полеміку і дискусію Я вважаю, що відносно даної теми кожен має мати власну позицію, я й писав про те, що як ви хочете так і думаєте. Єдине, що я можу, так це дати вам можливість подивитись щось інше, ознайомитись із іншими течіями та релігіями. ===================================== Мені дуже подобається мультик "Князь Володимир", там такий дідо є, от він у у моєму уявлені уособлює волхва, життя разом із природою і з її поміччю. У тому мультику є інший злий волхв, тобто видко в кого до чого "хист", хто до чого тягнеться. Я сповідую певний світогляд "ЛЮДИНА І ПРИРОДА", а релігійний фанатизм є, був і буде у будь-який релігії. Мені до вподоби саме цей варіант. Я пишу про своє бачення і нікого не примушую так думати. Відпочиваючи на природі, особливо у Карпатах мав не раз нагоду відчувати присутність чогось вищого(в ті періоди я не приймав нічого, в сенсі алкоголю, а іншим я й не бавлюсь). ====================================== Не розумію, що ви цим хотіли сказати. Що я не дивився у своє власне першо джерело ? Тоді я користуюсь багатьма джерелами і читаю нові якщо мені потрапляють. Якщо ж ви маєте на увазі, що мені та знайома начебто збрехала ? Тоді насікльки я розумію вона вказує на те : немай іншого бога окрім мене, і щось там про єдиність. Але я вам ще раз пояснюю,я не християнин для мене біблія не основне джерело. Чітко вказуйте у кого, бо християнських течій є безліч, у свідків Єгови наприклад це не так. Чи це не християнська релігія. Крім того в нас(тобто тут на форумі із іншими форумлянами) була дискусія про Божу любов(християнського бога) у гілці про "добро і зло". Для мене це не є добром. ====================================== Крім того у кожного є безліч відчуттів, але у деяких релігіях вони є поза законом : наприклад патріотизм і гордість.
Відповідь: хто якої віри на форумі?... (коротко) Дякую за дозвіл. Розумієте, я б не знала з чого починати. Такі гордієві вузли або довго треба розплутувати (був у мене такий намір минулого року, пости не хочу дублювати), або шаблею, що негуманно. Надто, - в цій темі. Адже ми входимо в царину Психеї. І якщо когось в горі рятує молитва до Ісуса чи до діви Марії й дає тимчасовий відпочинок зраненій душі, то чи ж потрібно мені на цьому форумі щось там роз"яснювати, збивати з пантелику історичними фактами беззаперечними ? Чи маю я право - це ж танком по тюльпанах. І що я можу запропонувати взамін ? Але я вірю, що це відбудеться неминуче й без мене. Ви подивіться, скільки російських сайтів на цю тему - знааачно більше, ніж українських. Бо в Росії повним ходом йде будова нації, пошуки коріння, присвоювання чужого коріння - нашого. А нам причіпили ще чужіше. Взяти для прикладу оце славне свято Паски - Пасовер - Easter :no: Що таке Пасовер (який відбувся минулих вихідних, до речі), хто носив ім"я Іштар чи Ашторет, й коли святкували наші з Вами предки Великдень. Чотири назви. Чотири напрямки думки. Хто сам хоче, той шукатиме. "«Легендам про рахманів, а вони відомі тільки в Україні, більше тисячі років», — пише етнограф Олекса Воропай у своїй праці «Традиції і звичаї українського народу». Вчений вважає, що Рахманський Великдень є залишком дохристиянських вірувань українців. На початку минулого століття це свято було досить поширене: його описи зібрані в Карпатах, на Поділлі та Львівщині, на Київщині та Полтавщині, на Черкащині та Херсонщині. Гуцули, правду кажучи, не надто переймаються тлумаченнями своїх міфів. Для тих, хто знає, досить і того, що Рахманський Великдень з дідів-прадідів відзначається як свято далеких родичів — людей праведних і богомільних, чиїми молитвами і доброчесністю впродовж віків тримаються гори Карпати. Магія спілкування із ними полягає в особливому розписі писанок — на яєчній шкаралупі, яку кидають в ріки, малюють знаки нескінченної дороги." про жертвоприношення напишу завтра. цікаво тільки, чи ж ні в кого з присутніх християн дитина не питала серйозним голосом: "А чого я маю пити кров бога і їсти його...."