РУНВіра

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем duncan, 20 кві 2007.

?

рун віра це:

1. Бог зна що

19,7%
  2. язичники

47,0%
  3. справжня українська віра

13,6%
  4. не знаю що це, ніколи не чув

9,1%
  5. я проти!!! єресь!

10,6%
  1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

Відповідь: хто якої віри на форумі?... (коротко)

знайомі слова, не чиав, але засуджую....
    майже так і є...
    тільки навпаки: виокремлено українські вірування і виділено українського бога з-поміж того, що ви називаєте християнством.

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

а Ви, яко християнин одобрюєте?

3. duncan

ви десь таке побачили?.....
    я написав:

4. Zonder_ofecir

Zonder_ofecir Well-Known Member

Як це правильно зрозуміти? Це віра тільки для українців? Який взагалі смисл, ідея, мета в цієї віри, чи що в них таке?

5. JaguaR

JaguaR щасливий

Щодо "не читав, але засуджую": там йдеться про те, що є бог-українець, про визнання якоби правдивостi язичницьких поглядiв i т д. Чи не так? По-перше, це майже гiтлерiвськi iдеї нацизму, мовляв, бог українець, i наша нацiя найкраща.
    По-друге, вiрування в могутнiсть стихiї, неначе б вона здатна мислити- вибачте, якщо когось ображу, але справжнiй Бог мав би бути неосяжний, бо iнакше вiн недосконалий; але ж я(в розумiннi людина) знаю практично все про стихiї...

Додано через 12 хвилин
    I якщо бог тiльки для украiнцiв, то вiн дискримiнує iншi нацiї,- вiн не абсолютно-добрий, вiн не може бути найвищим, бо що не абсолютно-добре, те має домiшки зла, що ,в свою чергу, неминуче призводить до неможливостi вiчного iснування, бо все, що мiстить зло, розвалюється рано чи пiзно; зло ж бо є безладом.
    Якщо помиляюся- виправляйте:)

6. duncan

знову "не читав, але засуджую".....[​IMG]
    бог-українець?.... [​IMG]

7. JaguaR

JaguaR щасливий

Пупер, вибачаюся перед Вами, що пiарився, сам того не усвiдомлюючи, обiцяю поправитись:)

Додано через 5 хвилин
    I на мою думку, книжка Силенка i мета рунвiри- вiдвернути ще кiлькох Людей вiд БОГА.

Додано через 10 хвилин
    Лiлiє, наскiльки менi вiдомо, викопаний Хрест IСУСА був саме такий, як зображають християни, а не "Т"подiбний???

Додано через 15 хвилин
    Пупер, а Ви не знаєте, що рунвiра робить бога украiнцем? Але ж це так...

8. duncan

викопаний?...
    ким, де, коли, за яких обставин?..
    я "мага віра" не читав..... [​IMG]
    знайомий з деякими тезами пана силенка, читав деякі рецензії, ремарки з книги, за якими і роблю свій висновок....

9. mavka

mavka Well-Known Member

Ви помиляєтеся. Але я не маю права Вас виправляти.

• Подобається Подобається x 1
  10. Ірена

Ірена Well-Known Member

маємо дуже доброго знайомого рідновіра. це відомий бард, актор, що створив безліч моновистав, тримає єдиний театр моновистав в Україні "Кут". дуже розумна людина.
    найновіший диск Володимира Смотрителя (а це він) "Фас", мене дуже зворушив. Пісня на лова Стуса, Гірника, Мельничука... потрясна річ. дуже його шаную.
    ОЙ, то троха не в тему:shutup:

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

нє, я просто запитав.

12. SatYr

SatYr Well-Known Member

А у біблії як до кого бог прийшов до українців, німців, інків чи до кого, до євреїв. То най си потішать що мають власного бога.
    Поділіться о найвеличніший досвідом щодо стихій ? Роз'ясніть мені темному поганському про ці речі.
    Нагадало мені, як моя мама здавала екзамен із ленінсько-марксистської філософії, і одне із питань було : чи можна пізнати світ? Отож за тією філософією можна, за що моя мама отримала 3 із натяжкою, бо висловила власну думку про протилежне(Власне про те що світ не можливо пізнати).
    Ви навіть обізнані у такому питанні як : що таке добро і зло? Цікаво звідкіля у вас такі дані ?

• Подобається Подобається x 3
  13. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Перепрошую - закортило висловитись.

Чи не краще вважати Бога спільним? І на знак поваги писати з великої літери?

Бог є особою.

Пізнавати можна і треба, в усієї повноті пізнати - недосяжна річ.

Здається, з Біблії.

14. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Хрест був Т-подібний (або Таu, як ще кажеться). http://www.mftau.kapucyni.pl/tau.html
    Учора для певности чоловіка перепиталася, то мені підтвердив.

Християни йому видовжили вертикаль через оці слова:
    І напис провини Його помістили над Його головою: Це Ісус, Цар Юдейський. (Матв.27:37)
    Був же й напис над Ним письмом грецьким, латинським і гебрейським написаний: Це Цар Юдейський. (Лук.23:38)
    Був же й напис над Ним письмом грецьким, латинським і гебрейським написаний: Це Цар Юдейський. (Лук.23:38)

Якщо хрест і відкопали, то точно не цілим, а частину дерева.

15. SatYr

SatYr Well-Known Member

Я вам ніц не забороняю, як вважаєте так і вважайте. Крім того я писав, про те, що у біблії описано історію єврейського народу (чи якоїсь його частини), то чим це не расизм. А як хтось має власну віру і свого національного бога то вже расизм. Для прикладу, якщо мислити такими категоріями, то для мене християнство та мусульманство - це расизм.

Наскільки я розумію слово(термін) "пізнати" - це означає доконаний факт, приклад вивчити(власне знати вірш напам'ять). А пізнавати - це триваючий процес, до попереднього прикладу - вивчати(вивчати вірш напам'ять на завтра).
    Якщо вам не зовсім зрозуміло тоді "Пізнати" певним чином в мене асоціюється із - зрозуміти, осягнути, знати, володіти.

Не знаю, не можу, ні заперечити, ні ствердити дану тезу.
    Але наскільки я розумію, це ви даєте відповідь про християнського Бога, тобто він не є стихією у вашому розумінні. Але мої питання були: просвітити мене у володінні вітром, вогнем, водою та іншими стихіями, та осягненні їх сутності, природи, будови, законам, існуванням. Про що було сказано ось тут :
    Як ви можете стверджувати, що бог є єдиним опираючись лише на одне джерело, у даному випадку біблію, це щонайменше однобокий і упереджений підхід.

16. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Будь ласка. Не приплутуйте до мене того, що я не казав і навіть на увазі не мав.

17. консультант

консультант Дуже важлива персона

Бог був, є і буде Єдиним. Я не знаю інших богів крім Господа й Бога нашого - Ісуса Христа, Божу Особу Святої Трійці.

• Подобається Подобається x 5
  18. SatYr

SatYr Well-Known Member

Тоді я бачу ви не зрозуміли суть розмови.
    Отож до вашого допису :
    - я відповів :
    Далі є пояснення щодо моєї позиції щодо спільності Бога і допису :
    Тому якщо ви не хочете аби вас приплутували до того що сказано, прочитайте чітко дописи і до чого вони власне стосуються(тобто відповідями на котрі питання вони були).

Як мені одна знайома колись пояснила чого власне християнська віра є правдивою, бо у біблії так пише. Шановні ви спершу розберіться із тим що таке християнство. Основним джерелом християнської релігії є - БІБЛІЯ. Отож уся суть це довіра чи не довіра до біблії. Тобто я не кажу що біблія є дурною, не потрібною книгою, але я не вважаю її за першоджерело.
    Дуже багато часу теологи намагались поєднати християнство із природою, навіть СЄ зараз купу книжок на ту тему написали. Але ті релігії, котрі християни називають язичницькими(не всі навіть не берусь казати який відсоток) але мають безпосереднє відношення до природи. Тут людина не господар, не плодіться і населяйте(то певне про китайців), а життя за законами природи і разом із нею, а не у супереч їй.

• Подобається Подобається x 4
  19. консультант

консультант Дуже важлива персона

Satyr, не нервуйтесь і не ображайтесь... Так само як і Ви, так само й інші мають право на свою думку, в тому числі і я. Враховуючи те що іншої Біблії я ще не бачив, тому відповідаю згідно тієї, що є, наскільки я це розумію. Якщо неправильно розумію, думаю народ підкаже так, як розуміє він.

20. mamatu

mamatu Well-Known Member

так, читала.

Додано через 6 хвилин
    тільки перечитавши всю книгу автора можна скласти повну картину того, що він хотів сказати.
    але я не збираюся тут нікого агітувати.
    просто висловила свою думку.
    до язичництва РУНВіра не має ніякого стосунку.
    якраз навпаки.

а де твій аватар? :)