Якщо ідея хибна,який може бути реванш? Життя, триває,сценарій прописано у Біблії,перегляньте Яро,приблизно такі сентеції впарювали комуністичні віщуни своєму люду,що сидів по вуха в лайні.І не любити «рідне лайно» було навіть небезпечно. Потім,- хто вам сказав ,що якщо своє, то має відгонити коров»ячими кізяками? А де ж гігієна-санітарія? Та і французськи парфуми теж мені здається не злочин проти нації,здорової звісно.
Ідея РУНВіри суттєво різниться від двнього язичництва. Вона викристалізувна і огранена Та комунізм же інтернаціональний у принципі, як і християнство! Мало того, він створений "по образу і подобію" християнства, де Маркс - це Мойша, Лєнін - Ісус, а Сталін - Шаул. А ви мені з хворої голови на здорову
А патріотизм в комунізмі - то збочення від "правдивого" комунізму - коли вже жидів відтіснили трохи від трону. За що я і поважаю до певної міри пізній СССР
Ну, основна ідея християнства (як це я розумію) "Возлюби ближнього як самого себе". Хіба це погано? А якщо погано - то чим? Та якби в Україні хоча би 50% людей жили за цим християнським принципом, то у нас життя набагато би було чеснішим і легшим для кожного! А що може бути святого у поганській вірі? Чого вона вчить? Доброго? Корисного?
Там багато святого і чистого цього що пізніше увійшло в наше християнство. Можу порадити почитати Edith Hamilton Mythology якщо пан має вільний час на казкi.
Чупага Та, я і сам, скажем так, в ранній юності захоплювався, та й то досить серйозно грецькою міфологією. Прочитав багато книжок на ту тему. Колись знав усіх богів напам"ять і за що який "відповідає", хто з ким у яких "родственних связях" і т.п... (пам"ятаю дуже подобався Гермес, ну і Діонісій, звичайно). Для мене, в такому віці, це була якась романтика древнього світу... подвиги Геракла... лабіринт Аріадни, Олімпізм і т.д.... так що загальне уявлення про богів язичниства (а всі вони пішли з Еллади) маю... тим більше і не можу зрозуміти їх актуальність, як і актуальніть самої віри на сьогодняшній день!
Пам'ятаю Одиссей говорить Ціклопу: Ми потепелі крах, я твій гість , отже під захистом Зевса. Ціклоп послав його, і Богів. Довелося атеїста зору позбавляти. Добра ж казка треба бути гостинним і не ругаться. Без поваги до німфiв та дріадiв ,божкiв річок люди псують природу. Якщо буде катастрофа може після неї i напишуть що Бог(и) покарав
Та не тільки,напевно, з Греції і Риму,і до них були.Я думаю божки австралійців і американців не з Еллади а від втрачених і спотворених знань про Бога,які вони мали,як і всі люди.Та і слов"янськи боги і богині навряд чи прямо з давньої Греції. А от основа всіх знань про Бога розвиток людства і його перспективи, все ж таки тільки в одній книзі,там дійсно немає чого додавати,є відповідь на все. Можна вірити чи не вірити від цього актуальність Закону не міняється. Так що питання про актуальність віри-це питання виключно особисте,а світ існує саме за тими законами про які через Біблію нас поінформовано і не залежить від віри чи зневір"я одної людини або навіть дуже великої групи людей.
Але все ж не поганськи народи дбають про довкілля,(он просвітлені індуси зас..лися разом з африканцями). Звісно можна все звалити на християнську Европу і на штати,колоніалісти кляті. Але християнське,та і юдейське ставлення до природи вимагає не тільки поклоніння потічкам і деревам а і елементарного ПРИБИРАННЯ за собою (це я про Европу,ми тут ще не той во,ще дуже багато поганьства в головах)
Процитую пані Гамільтонову. Св. Павло- незримо постижмо через зриме. Це не староюдейская ідея- грецька. Іудея була окупована Олександром і багато грецьких ідей увійшло в iудейcькiй cвiт. Навіть обрізатися перестали і зайнялися спортом. (Я не спец може є й інша думка) Франц-Йосип Була деградацiя у справах гігієни була і поняття ритуальній чистоті взяті нами від поганих. Перші християни не хотіли бути як фарбуванни труни красиві зовні та мерзкий всередині. Чому не з зовні і всередині , навіщо нам такий вибір або добра або красива ?
Думка не думка,а питання виникає-А що ж то вони обрізали таке ,що їм спортом заважало займатися ? Так звичайне виконання Закону "по Букві" призводитиме і до глибоких внутрішніх змін.От і матимемо і "добру" і "красиву" в одному. Так Книжка пише,чи маєте якесь інакше прочитання?
Наші возраждаться почали під східним впливом арабів і в меншому ступені Візантіі.До цього був занепад на міських площах юроди какашками кидалися. Араби не тако остро відреклися від класичной-поганой спадщини і довгий час мали культурну перевагу. В Італії плавати в морі знову почали в 16 столітті до цього тисячу років погана розвага була забута. Суворе християнство мi не залучає їх і сьогодні б у небезпечні сектанти позаписали, тих перших християн. Cом йо не розпусник та пiсти можу тримати але це особиста справа. Але заборонити англійцям грати у футбол-дикість і Сталін би не заборонив якщо б добрався , церква заборонила і на довго.
"Возраждаться" я так розумію-це повертати щось втрачене,відновлювати. А що було втрачено нашими поганами?Вони більш вправно "какашками кидалися" чи що?
Під нашими католицьку Європу розумію про слов'ян зараз всяко придумати можна (воно не серйозно). Волхви або Друиди були прикладом божественної чистоти.Це напевно було загальне, видатні особи гідні спілкуватися з Богом(и).