РУНВіра

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем duncan, 20 кві 2007.

?

рун віра це:

1. Бог зна що

19,7%
  2. язичники

47,0%
  3. справжня українська віра

13,6%
  4. не знаю що це, ніколи не чув

9,1%
  5. я проти!!! єресь!

10,6%
  1. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Якщо ідея хибна,який може бути реванш?
    Життя, триває,сценарій прописано у Біблії,перегляньте

Яро,приблизно такі сентеції впарювали комуністичні віщуни своєму люду,що сидів по вуха в лайні.І не любити «рідне лайно» було навіть небезпечно.
    Потім,- хто вам сказав ,що якщо своє, то має відгонити коров»ячими кізяками? А де ж гігієна-санітарія?
    Та і французськи парфуми теж мені здається не злочин проти нації,здорової звісно.

• Подобається Подобається x 1
  2. Яро

Яро Well-Known Member

Ідея РУНВіри суттєво різниться від двнього язичництва. Вона викристалізувна і огранена
    Та комунізм же інтернаціональний у принципі, як і християнство!
    Мало того, він створений "по образу і подобію" християнства, де Маркс - це Мойша, Лєнін - Ісус, а Сталін - Шаул. А ви мені з хворої голови на здорову:)

3. Яро

Яро Well-Known Member

А патріотизм в комунізмі - то збочення від "правдивого" комунізму - коли вже жидів відтіснили трохи від трону. За що я і поважаю до певної міри пізній СССР:)

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ким? Силенком?

5. Яро

Яро Well-Known Member

Авжеж, Силенком.

6. Speedo78

Speedo78 Well-Known Member

Ну, основна ідея християнства (як це я розумію) "Возлюби ближнього як самого себе". Хіба це погано? А якщо погано - то чим? Та якби в Україні хоча би 50% людей жили за цим християнським принципом, то у нас життя набагато би було чеснішим і легшим для кожного!
    А що може бути святого у поганській вірі? Чого вона вчить? Доброго? Корисного?

7. Чупага

Чупага Well-Known Member

Там багато святого і чистого цього що пізніше увійшло в наше християнство.
    Можу порадити почитати
    Edith Hamilton
    Mythology
    якщо пан має вільний час на казкi.

8. Speedo78

Speedo78 Well-Known Member

Чупага Та, я і сам, скажем так, в ранній юності захоплювався, та й то досить серйозно грецькою міфологією. Прочитав багато книжок на ту тему. Колись знав усіх богів напам"ять і за що який "відповідає", хто з ким у яких "родственних связях" і т.п... (пам"ятаю дуже подобався Гермес, ну і Діонісій, звичайно). Для мене, в такому віці, це була якась романтика древнього світу... подвиги Геракла... лабіринт Аріадни, Олімпізм і т.д.... так що загальне уявлення про богів язичниства (а всі вони пішли з Еллади) маю... тим більше і не можу зрозуміти їх актуальність, як і актуальніть самої віри на сьогодняшній день!

9. Чупага

Чупага Well-Known Member

Пам'ятаю Одиссей говорить Ціклопу:
    Ми потепелі крах, я твій гість , отже під захистом Зевса.
    Ціклоп послав його, і Богів.
    Довелося атеїста зору позбавляти.

Добра ж казка треба бути гостинним і не ругаться.

Без поваги до німфiв та дріадiв ,божкiв річок люди псують природу. Якщо буде катастрофа може після неї i напишуть що Бог(и) покарав

• Подобається Подобається x 2
  10. франц-йосип

Та не тільки,напевно, з Греції і Риму,і до них були.Я думаю божки австралійців і американців не з Еллади а від втрачених і спотворених знань про Бога,які вони мали,як і всі люди.Та і слов"янськи боги і богині навряд чи прямо з давньої Греції.
    А от основа всіх знань про Бога розвиток людства і його перспективи, все ж таки тільки в одній книзі,там дійсно немає чого додавати,є відповідь на все.
    Можна вірити чи не вірити від цього актуальність Закону не міняється.
    Так що питання про актуальність віри-це питання виключно особисте,а світ існує саме за тими законами про які через Біблію нас поінформовано і не залежить від віри чи зневір"я одної людини або навіть дуже великої групи людей.

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

не глибока історія.... шось свіженьке.

12. франц-йосип

Але все ж не поганськи народи дбають про довкілля,(он просвітлені індуси зас..лися разом з африканцями).
    Звісно можна все звалити на християнську Европу і на штати,колоніалісти кляті.
    Але християнське,та і юдейське ставлення до природи вимагає не тільки поклоніння потічкам і деревам а і елементарного ПРИБИРАННЯ за собою (це я про Европу,ми тут ще не той во,ще дуже багато поганьства в головах)

13. Чупага

Чупага Well-Known Member

Процитую пані Гамільтонову.
    Св. Павло- незримо постижмо через зриме.
    Це не староюдейская ідея- грецька.
    Іудея була окупована Олександром і багато грецьких ідей увійшло в iудейcькiй cвiт.

Навіть обрізатися перестали і зайнялися спортом. (Я не спец може є й інша думка)

Франц-Йосип
    Була деградацiя у справах гігієни була і поняття ритуальній чистоті взяті нами від поганих. Перші християни не хотіли бути як фарбуванни труни красиві зовні та мерзкий всередині.
    Чому не з зовні і всередині , навіщо нам такий вибір або добра або красива ?

Останнє редагування: 28 кві 2009
  14. франц-йосип

Думка не думка,а питання виникає-А що ж то вони обрізали таке ,що їм спортом заважало займатися

?

Так звичайне виконання Закону "по Букві" призводитиме і до глибоких внутрішніх змін.От і матимемо і "добру" і "красиву" в одному.
    Так Книжка пише,чи маєте якесь інакше прочитання?

15. Оленa

Оленa Well-Known Member

Весело тут у вас:drinks:

16. Чупага

Чупага Well-Known Member

Наші возраждаться почали під східним впливом арабів і в меншому ступені Візантіі.До цього був занепад на міських площах юроди какашками кидалися.
    Араби не тако остро відреклися від класичной-поганой спадщини і довгий час мали культурну перевагу.
    В Італії плавати в морі знову почали в 16 столітті до цього тисячу років погана розвага була забута.
    Суворе християнство мi не залучає їх і сьогодні б у небезпечні сектанти позаписали, тих перших християн.
    Cом йо не розпусник та пiсти можу тримати але це особиста справа. Але заборонити англійцям грати у футбол-дикість і Сталін би не заборонив якщо б добрався , церква заборонила і на довго.:scratch_one-s_head:

Останнє редагування: 29 кві 2009
  17. франц-йосип

"Возраждаться" я так розумію-це повертати щось втрачене,відновлювати.
    А що було втрачено нашими поганами?Вони більш вправно "какашками кидалися" чи що?

18. Чупага

Чупага Well-Known Member

Під нашими католицьку Європу розумію про слов'ян зараз всяко придумати можна (воно не серйозно).

Волхви або Друиди були прикладом божественної чистоти.Це напевно було загальне, видатні особи гідні спілкуватися з Богом(и).

19. франц-йосип

Так ще і протестантська Европа суть!

20. Чупага

Чупага Well-Known Member

Так .Гріхи нашi тяжкі, але вони у занепадi Старого Класичного Cвiту вже не винні.

а де твій аватар? :)