"Якою б була зараз Латинська Америка, якби туди не прийшла християнська цивілізація?" Ми всі добре пов'язуємо з християнством, а лихе з поганими але наша цивілізація не тільки іудо християнська, вона багато в чому залишилася греко римської, в плохом и хорошем. Сучасний світ без поганих забав важко собі уявити.
З майя і ацтекі було не так. Вихідці з християнських країн застали їх в стані великого занепаду. Вони були вражені, коли знайшли цілі міста-мерці. до Чупаги А що ж є хорошого в поганих забавах?
Таки дійсно ніколи ще не було страшнішої. Для природи, зокрема. З такою швидкість види тварин ніколи ще не вимирали. Ніколи не було такого затруєння води і землі. Ніколи не знищувались так племена, народи і цивілізації як християнською цивілізацією: від споєних чукчів до знищених американських культур і цивілізацій... Не лише блиском мерседесів будуть судити про Європейську цивілізацію! А християнство хіба зараз в Європі не втрачає силу? Скільки там храмів нікому не потрібних? Воно має силу на Філіпінах і в Латинський Америці, але вже не в Європі. Хіба на околицях, таких як Польща. І далі буде.
Інших забав немає і Великдень і Різдво всі від поганих з яйцями та ялинкою. І поп замість волхви по хатам ходить з подарунками або сам побірается. "А християнство хіба зараз в Європі не втрачає силу?" Не знаю як у Європі ,це так далеко на іспансько африканськом кордоні де чорного козла кожен рік замість чорта з колоколні кидають? Якщо молитва збувається то та хто молиться не втратила сили. Якби у вашому в роду була бабуся що могла шептати то й не скажете що втратило силу. Без сили хоч в бубен бей хоть головою об стінку не допоможе.Це особиста риса, не загальноєвропейська або загальноукраїнська.
Це до того, що Ісус не вчив кидати козлів з дзвіниць, спалювати відьом, нищити природу. Втім я тут більше сперечатись не буду. Вам подобається ваша правильна, обгрунтована і змістовна віра - то вірте. Бог вам суддя.
А щодо відьм, от як Ісус казав : Вiд Матвiя 7 Джерело http://www.ukrlc.org/bible/new/4_Jevangelie/Matthew.htm Напевно власне цим керуючись під гаслами Ісуса церква виконували свої звірства, про що і йде мова. Якщо треба можу ще декілька віршів навести.
Читайте Матвія: 19. І побачив Він при дорозі одне фігове дерево, і до нього прийшов, та нічого, крім листя самого, на нім не знайшов. І до нього Він каже: Нехай плоду із тебе не буде ніколи повіки! І фігове дерево зараз усохло. 20. А учні, побачивши це, дивувалися та говорили: Як швидко всохло це фігове дерево!... Марко, 11 каже більше, що "не пора бо на фіги була".! Ось така цікава історія. Може християни пояснять, чому чудотворець не сотворив чудо і не нагодував себе, хоч, знаємо, ніби 5 тисяч зумів нагодувати? Чому він вибрав помститися дереву, котре не вміє чудеса витворяти і родити не в сезон? Та християни щось порозбігалися з цієї гілки... Бо нема чим крити. Ось дискутувати з католиками, православними чи єговістами - то значно комфортніше...
Откровение 11:17, 18: «Благодарим тебя, Иегова Бог, Всемогущий, который есть и был, потому что ты принял великую силу свою и начал царствовать. Но народы разъярились, и пришёл гнев твой и назначенное время … погубить губящих землю».
Напевно. Був період, коли дехто брав на себе функцію Бога винищувати гріх від Його імені. Вони, напевно, вже втомилися писати безтолку. Ми з вами як з різних планет. Ну як так можна розуміти Слово Боже? Мені би в голову не прийшло, що у випадку з фіговим деревом Ісус хотів дати нам приклада. На землі Він мав владу від Бога над природою - втихомирював бурі, ходив по воді - бо він - Бог. Вас вражає несправедливість? Це ще нічого! А чому Бог допускає смерть маленьких дітей? (оффтоп) Є інша несправедливість - чому Він постраждав за нас? Чому терпів усі знущання?
Таки з різних - я з Української, Ви - з Юдейської Це несправедливість для християнина, тим більше для єговіста. Для інших все по-іншому. У індуїстів є, наприклад, карма. Те, що ви вважаєте несправедливістю, є Велика Справедливість Дажбога, просто не всі ми здатні збагнути Його справедливість і логіку. Точніше, всі не здатні збагнути до кінця. І смерть дитини, і людську нерівність, і війни, і епідемії, при бажанні, можна обгрунтувати з точки зору навіть людської недосконалої логіки. Просто вам на ваших зібраннях цього не говорять, а розказують лише те, що "треба" розказувати... А щодо того, що то див. тут (з продовженням): http://slovoor.info/SO1/St1Nas.htm
Про відьом складне питання Янку Даркову - Жанну Д Арк визнали святої після того, як визнали відьмою. (До речі деякі французькі дослідники вважають що замість неї спалили сільську глупачку - таки відьма.) Спiлкуешь з адекватниим духами- ти свята, з неадекватними-вiдьма. Вирешают які духи правильні спецнавчені дядьки від Папи. Франція для французів казала Иоганна Дарк з німецьким акцентом, не знаю відьма чи ні але одна з перших наци. Неправильних відьом або чаклунів погане теж казнят (в Африці) замість відьми мисливці зазвичай ловлять дурників. Схоже на мисливців на терористів -легше пастуха спіймати і засудити ніж досвідченого розбійника.
Я не вважаю це несправедливістю! Ви зовсім не розумієте людей з "юдейської планети". Бог справедливий, хоча ми і не бачимо цю справедливість і любов в багатьох випадках. Ваш Дажбог не спалює блискавкою дерева? А за що? Те, що не вірите в Воскресіння мене не дивує. А ви вірите в те, що Ісус зціляв хворих, яких до Нього приносили? Це була милість, чи це було Йому потрібно? Можете не відповідати, я вже бачу, що для вас нема нічого святого в християнстві.
Так нащастя ми з Єрусалиму,Риму,Афін, а не з Багдаду, Пекіну, або якогось Славомиро-велеслава. Це я про християн і християнський світ Бо всі решта "планет" зникли А де ж тая ваша рідно-національно-язичеська планета? Якщо ви тільки і спроможні скиглити,що у вас все позабирали, що вас надурили,заманили,лишили «рідної»віри,то виникає питання, а чи та міфологічна спільнота язичників життєздатна? Чи спроможня вона взагалі існувати щоб не продатися комусь або самознищитися у своєму прагненні віддалитися від Бога? Чомусь таке ниття можна чути тільки від певних кіл російського і українського суспільства. Наші слов»янські родичи в европі не нарікають на християнство,яке понищило їхні «поганські»традиції і принесло світло християнської віри. Перебіг подій в історії людства довів про безсилість поганських вірувань.От вам і зникнення всіх «великих» цивілізацій азії,европи і америки. Отже «відродження» а насправді створення нових псевдорелігій- справа відома чия.-супротивника Христа.( ім»я я думаю відоме)
А зараз хіба немає церкви як інституції, котра діє від імені Ісуса? Точніше, став ним за результатами єрейського голосування підняттям рук аж у 325 році н.е. на Нікейському соборі. Блискавка - це електричний розряд між різнойменно зарядженими частинками. Ви в школі фізику вчили? Вони просто не можуть логічно вести дискусію, бо, на основі їхніх аргументів, це просто неможливо робити. То повертайтеся туди. Я, наприклад, з Києва. Погляньте за вікно. Вона вже тут.
Як же не відповісти? За все відповім. Ісус таки, скоріше всього, зціляв. Для чого? Важко зараз сказати, але там, не виключаю, були присутні обидва мотиви. Але справа в іншому. Подібних цілителів і чудотворців було багато у будь-який час. Наприклад, Кашпіровський набагато потужніший. Але з ним не додумалися провести "фокус" з розіпяттям-воскресінням, тому його скоро й забудуть... В християнстві для мене нема святого так, як і для Вас в РУНВірі - тому тут нема чого ображатися. Адже ми ведемо дискусію не в площині святости, а в логічній площині. Я не бачив, щоб тут хтось особливо скиглив. Скиглити - привелегія християн Констатуємо факти, що так сталося. Ну не зуміли волхви створити тоді потужну Ідею - тому їх чужинці й перемогли. Ми реванш будемо брати Та не зникли вони - відкрийте широко очі! Все часом народжується і вмирає. Зараз християнству приходить час. На зміну інше прийде. Життя триває... Ще раз повторюю, не від Бога, а від Єгови-Саваота. До речі, в оригіналі Біблії його так і називають. А навіщо ви, мешканці юдейської планети, забрали у язичників слово Бог? Час прийшов повернути...
Так ваші предки (я сподіваюсь) зі "Славомиро-велеслава"! Ви від них відмовляєтеся? Ви на них так смачно чхаєте? То може й від матері своєї відмовтеся, а знайдіть собі технічно оснащену, яка пахне французькими парфумами і на блискучому "мерседесі"!