І це те ж погано. Ти що, кіна не бачив чи віри не віряв? Релігія Це й геній не повинен розписуватись за всіх. Я не люблю взагалі віру, коли в неї є якийсь диктатор, будь-то Силенко чи Ісус Христос.
Тоді іудеї, китайці, індуси, японці - більшість населення земної кулі хворі, бо мають національні релігії?! Шановний аспіранте, якби Ви ще читали те, про що так сміливо судите, тобто Святе Письмо РУНВіри "Мага Віру", то дізналися б, що в Рідній Українській Національній Вірі якраз і говориться, що Бог для всіх народів один, просто різні народи мають різні його розуміння. А як же тоді бути з тим, що Ісус Христос прямо сказав, що посланий лише до заблудших овець дома Ізраелевого? Якщо у Вас Рідне, Українське та Національне з чимось погано в"яжеться, то це вже, вибачайте, Ваші особисті проблеми. У людини, котра справді любить Україну, ці поняття є священними. У Вас же з вірою дуже добре в"яжуться такі "високі" поняття, як, наприклад, офіційне християнське свято Обрізання Господнього.
Чому ж, вяжеться, тільки не з вірою. Рідне, Українське та Національне -- це земне, проминаюче .. Віра ж -- у вічне. Безумовно. Утім земними. Немає нічого дивного. Там де Господь -- там і свято.
Що ж то за бог такий?Тоді і кожне село по-своєму розуміє того бога. Як бути?Вивчати Біблію щоб не задавати "дивних",м"яко кажучи питань,і про обрізання-також.А якщо ви черпаєте інформацію про християнство з агресивних антихристиянських джерел,то відповідно і розуміння приходить спотворене. Ви ж не станете вивчати історію по підручнику "Історія ВКПб"1939року? і на додаток про природу Бога їх спроваджу на гору святую Мою та потішу їх в домі молитви Моєї! Цілопалення їхні та їхні жертви будуть Мені до вподоби на Моїм жертівнику, бо Мій дім буде названий домом молитви для всіх народів! Іс56:7
До речі, це є у Матфея (15:24). Ну якщо Ви вважаєте Біблію агресивним антихристиянським джерелом, то з цим майже погоджуюсь.
Таки дійсно були б дещо здивовані. Як і Яшуя, прочитавши "євангелія", а особливо сучасні писання про нього. Проте все тече, все змінюється. Селяві... Щодо рідновірів, то цей термін увів саме Лев Силенко, назвавши свій часопис "Рідна Віра". Потім з'явилися багатобожники, котрі стали себе теж називати рідновірами. Тому і введено у назву "Н" (національна). До речі русичі не менше здивувалися б, прочитавши Шаяна, Лозко та іже з ними.
А ви знаєте, що негри в Африці Ісуса малюють негром? І в кожного народу дещо відмінне бачення навіть конкретного Ісуса. Не кажучи вже про Бога. Тоді син божий не знає до кого він прийшов: чи то до всіх, чи то до жидів лише. Так виходить?
Це ваша особиста версія?Тоді поясніть різницю між українським і білоруським Ісусом і Богом. Я не знаю як ви читаєте але ж ось тут: бо Мій дім буде названий домом молитви для всіх народів! Іс56:7 А те що Ісус з роду Давида.тобто юдей вас напевно теж засмучує?
А ви не погоджуйтесь,а прочитайте далі 15:28 Тоді відповів і сказав їй Ісус: О жінко, твоя віра велика, нехай буде тобі, як ти хочеш! І тієї години дочка її видужала. Та і взагалі розгляньте неупереджено цей епізод.Там нескладно, при бажанні, зрозуміти про що йдеться.
А все ж таки як Рідний Український Національний бог,може бути таким же рідним для поляків,ефіопів,і американців?Чи вони його по іншому називають? Чи може вони взагалі- "молодші брати" українців-русичів і чекають на світло з Нашого Краю?
А ось у Матвія, 15 зовсім по-іншому. До речі, ви ж там теж цитуйте повністю - Ісус змилостивився, коли жінка згодилася, що вона собака. До того ж, наскільки знаю, Матвій говорив від Ісуса, а Ісая від Єгови. Самі розберіться у вашій Біблії... А ще є Матвія, 10:5-6. Таки жид чистопородний і слава Дажбогу!
Є нюанси, гадаю, між українським і білоруським. Хоча це дуже близькі народи. Між дальшими народами різниці відчутніші. Та я не фахівець у різних віддтінках Ісуса, про те запитайте у культурологів.
то навіщо даєте якісь оцінки,не володіючи предметом?Пишіть про Природу,Землю...Купаву,Росаву,Сварога,Перуна. Так не зовсім зрозуміло,що ви хотіли сказати, але б для класики жанру.тре ще про москалів щось такеє..
Судячи з дискусії, то Яро більше володіє "предметом", ніж Ви. Він, принаймні, у своїй вірі розібрався, та й про Вашу побільше пояснити може. А Ви ніяк відверто суперечливих відомостей з Біблії докупи звести не здатні (бо це і неможливо в принципі ) Іудаїзм, іслам та ще багато світових монотеїстичних релігій постали з багатобожжя(язичництва). Це природний розвиток людського мислення з часом. РУНВіра ж НЕ є язичництвом. Учитель Лев Силенко неодноразово наголошує на цьому. Прочитайте нарешті, шановна панянко, хоч одну основоположну працю про дану релігію, перед тим, як щось писати про неї. Не перекручуйте слова: Рідна Українська Національна Віра, а Бог для всіх людей один. Українське ж ім"я його - Дажбог (Датель Буття). Тобто Рідне, Українське та Національне - це проминаюче, а обрізання - вічне? Я правильно Вас зрозумів?!