РУНВіра

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем duncan, 20 кві 2007.

?

рун віра це:

1. Бог зна що

19,7%
  2. язичники

47,0%
  3. справжня українська віра

13,6%
  4. не знаю що це, ніколи не чув

9,1%
  5. я проти!!! єресь!

10,6%
  1. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Але ж ці держави мають европейську модель устрою (президенти,прем"єри,перламент) та і процвітання Японії (не думаю що голодна Індія процвітає) -завдяки відкриттям християнського світу Максвели і Фарадеї а не Судзукі і Хірохіто,є джерелом процвітання,тобто запозичено вже готове.

2. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Так ви так і не відповіли а німці,французи,англійці,італійцй-вони як? теж хворі?
    То в такому випадку чи не хотілось би вам троха заслабнути як і вони?
    Чи може вони сповідають якись РФН- РАнгВ РНімВ віри?

3. Фесько

Фесько Well-Known Member

Дажбог - це ще дохристиянський бог. Повернення до рідної віри це добре, а от ненависть до євреїв і нетерпіння до християн - погано.

4. Levko

Levko Well-Known Member

що тут доброго...?:sad:

5. Фесько

Фесько Well-Known Member

Тут нічого доброго чи злого, це культура, традиція, історія...

• Подобається Подобається x 2
  6. Levko

Levko Well-Known Member

культура, традиція, історія також діляться на добрі і злі...
    До прикладу, комуністично-соціалістична доба також мала свою культуру, свої традиції, свою історію. Але добрими їх аж ніяк не назвеш, тим більше повертатися до цього мало кому уже зараз хочеться...

7. Фесько

Фесько Well-Known Member

Шановний, коммуністична та соціялістична культура виникла пізніш ніж язичницька. До того ж це політична культура. А язичницька культура - це народна культура, створена народом, а не окремими ватажками історії.

• Подобається Подобається x 2
  8. Levko

Levko Well-Known Member

Християнство, ніби також виникло пізніше від язичництва...
    Знаєте - якщо щось є неправильним, то воно з плином часу правильнішим не стає, незалежно ким воно створене, чи народом, чи окремими ватажками історії...

9. Фесько

Фесько Well-Known Member

От і порівняйте коммуністичну культуру з ранньохристиянською на Русі. Де Ви знайдете більше народної культури?
    Авжеж, я то думаю, чому це раніш комп'ютерів та Дарвіна християни не визнавали? Все змінюється, і різні віри змінюються, немає нічого абсолютного, тому і віра повинна розвиватися, адаптуватися, переглядати деякі свої канони і таке інше.

• Подобається Подобається x 1
  10. Levko

Levko Well-Known Member

Як казав ап. Павло в Гал.1:8 "... якби й ми або Ангол із неба зачав благовістити вам не те, що ми вам благовістили, нехай буде проклятий"!
    Отже, усі віри, окрім віри в Христа Ісуса, є проклятими і ведуть людину самі знаєте куди...
    Не обманюйтесь!

11. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Християнство не є юдеохристиянством, тут чітко вирізняється Ізраїль духовний і Ізраїль плотський, в найвищому сенсі християнство - це духовний Ізраїль
    А в Рим 9.6-13 пояснено докладніше
    Тут, видається, цілком очевидно, Яків - християни, Ісав - Ізраїль за плоттю, чи то юдеї за національністю...

Егрегори - це щось з області магії...:))) Чи, може, буддизму чи індуїзму?:) Та ніхто в християнських церквах державу Ізраїль не прославляє...
    Знову спробував почитати Силенка
    Ой, важка та рун віра для розуміння... Вважаючи буддизм чи християнство вигадками, він і своє вчення називає вигадкою... І як близько до атеїзму:) Мабуть тому я не чув, щоб атеїсти критикували рун...о_О

12. Фесько

Фесько Well-Known Member

Так, я це вже чув від кожної ортодоксальної віри. Мене - не обманіте!

13. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Бог не може бути нацыональним. Саме такі спроби зробити собі свою релігію та свого рідного національного Бога є ознакою хвороби. Бог не диветься на обличчя, але в кожнім народі приємний йому той хто чинить праведне. Хворбою є не юдофілія а юдофобія, в яку християнство зробило великий внесок.

14. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Та не має рунвіра прямого стосунку до рідної віри. То просто спроба охристиянізувати язичницькі вірування.

15. Яро

Яро Well-Known Member

Феську, а нетерпіння до сповідників РУНВіри і Дажбога, яке через один допис спростерігається, то добре? Як ось оце:
    Шановні ісусівці, я ж теж можу написати все, що про вас, вашу Біблію і вашого Ісуса думаю!

16. Яро

Яро Well-Known Member

Маразматична бабуся-Європа хвора на юдофілію, гомофілію, толерантність, вимирання населення, ісламізацію і т. д.
    Мені то не потрібно.

17. Яро

Яро Well-Known Member

Бог не може, о розуміння Бога у кожного народу може. І є.
    То ваш Єгова не дивиться, аби всіх в одному казані перемолоти, а зверху посадити обране ним плем'я.

18. Yur

Yur Well-Known Member

Що ви розумієте під Рідним Українським Національним, пане Яро?

19. Яро

Яро Well-Known Member

Рідне - значить витворене генієм власного народу.
    Українське - гадаю, зрозуміло.
    Національно - значить не етнічне, а притаманне саме нації (структурованому етносу)

20. Yur

Yur Well-Known Member

Гарно звучить, тільки приземлено дуже, з вірою якось не в'яжеться.

а де твій аватар? :)