а християнство ? з чого воно виникло ? щодо Індуїзму , то там , наприклад, Трійця є зрозумілою світобудовою, яку не треба було приймати на Соборі голосуванням , християнство ж (сама ідея) - наука про прихологію людини, контроль над своєю волею та бажаннями - нічого не має спільного з юдейо-християнством, в яке воно перетворилося. тому критикуючи рунвіру, треба заглянути в її суть. тоді порівняти з суттю інших релігій, - і це все - з відкритими очима. розібратися, в чому різниця рунвіри й дохристияських вірувань наших пращурів. згадати, де ми живемо, як називається наша земля, що таке егрегор і чому в юдохристиянстві віруючі-українці пославляють країну Ізраїль безперестанку, а не свою...
У вас дуже прогресивні погляди на християнство,але не зрозуміло про що ви?Бо християнство-не ідея і не філософія(от біда з тими термінами) Та тут навіть нема що критикувати.Бо невідомо що.Опуси Силенка?Розповідки про таємничі дерев"яні таблички,які так само містично зникають?(знов закуліса,масони і левіти) Це щось подібне вже не так давно було в Америці у дядька Сміта,який теж письмена знайшов(але вони теж зникли)Але справа пастора Сміта процвітає от вже і до нас доїхали-мормони називаються.І теж на нашому спаплюженому комуною грунті не зле себе почувають і українці "радо йдуть" в цю секту. Так що не дивно чому і Рун віра знайде своїх жертв серед зневіреного народу. Та якщо іще додати неосвіченість і дикі уяви про християнство взагалі,то трохи назбирають собі адептів,їхнім керівникам,як вони там називаються,на хліб із маслом вистачить Наша земля-називається так,як ми її називаємо,ніякі втаємничені вороги не вкрали в нас нашої самоназви. Отой езотеричний егрегор-в Біблії має еквівалент -народ,народи,але для напускання містичного туману звісно краще використовувати "егрегор" І останнє,а ви навмисне перекручуюте і пишете що українці прославляють країну Ізраіль?Чи просто не зовсім правильно розумієте про що йдеться. Тоді я вам відкрию велику таємницю- "прославляють країну Ізраїль" не тільки українці а ще й поляки,італійці,англійці,американці і навіть багато африканських народів.
Я мабуть ніколи прихильником РУН-віри не стану. Хоча там, як в християнстві один Бог, але я швидше атеїстом стану, ніж перейду в РУН-віру...
То тому жиди саме серед цих народів і панують. Хіба ні? А в Індії чи Японії такого не відбувається... А може швидше юдеєм, мусульманином, буддистом?.. Одна розумна людина казала: "Ніколи не кажи "ніколи""
Взагалі юдофобія-тяжке захворювання. А як вони панують?Може не вмирають?Живуть вічно?Не хворіють? І все це за рахунок пригноблених ними народів? А от в Індії живуть щасливі непригноблені індуси,у повній гармонії з природою. Та зрештою я не про це писав а про біблійний Ізраіль.(Є в книжці Біблія такий термін)
З хрестом - справа віри: Ви вірите, що того хреста знайшли у 4-му столітті, з плащаницею - ніби теж подібна історія... Я вірю, що знайшли дощечки Влескниги. І хоч їх ніби зараз помацати не можна, проте тексти на них багато про що говорять. Так само мені з висоти прочитаної Мага Віри, а також Біблії й літературитури про християнство, важко збагнути: як можна залишатися християнином?! Тут очевидно, справа також у поінформованості/непоінформрваності. Що приваблює? Приваблює те, що вона легко лягає на українську душу. Мене, наприклад мати малим водила до церкви і то мене дуже гнітило. Коли ж почалося т.зв. "друге хрещення Руси", тобто після 1988 р., а особливо з нац. відродженням 90-х, всі потягнулися до церкви. Я теж ходив, почав читати на цю тему. Але воно було не моє... Пізніше з РУНВірою познайомився і все стало на свої місця. Що ще приваблює? Це вчення про душу. Тут нема егоїстичного, як у християн, розуміння душі. Тут є вчення про Царство Духа Предків Рідних. Але про те треба Мага Віру читати... Приваблює вчення про Державу, культ провідника, вчення про рідне і ще багато чого. І ще хочу всім повідомити: РУНВіра - це не відродження язичництва, це віра на основі давньої духовности і світорозуміння з однієї сторони, і новітнього, сучасного бачення світу. Біблію ж дуже важко притягти в наш час, якщо не тлумачити, що коли написано чорне, то треба розуміти біле, а коли синє - то червоне... В опитуванні перенважна більшість відповіли, що РУНВіра - це язичництво. Якоюсь мірою це так, коли розуміти, що це віра народу ("язика"). Але тоді Юдаїзм теж язичництво? Хто мені відповість? Ви так мило розумієте панування... Вони панують ідеологічно. Увімкніть телевізор! Коли переслідують за заперечення Голокосту. Коли жида побили - антісємітізм і юдофобія! Коли українців сотнями бють - статистика. Чи не так. Де у моїх словах юдофобія?! Ось ви і є інструментом того іделогічного панування, коли гвалт з нічого зчинили... Чи може самі й є тим паном? Фінансово теж, зрештою, панують. Це сліпому видно. А щодо хвороб, то будемо якось самі лікуватися...
Не так,шановний.Може скажете де це українців б"ють тільки за те ,що вони-українці? Вражає ваша пильність,але все ж таки поясніть мені суть ідеологічного панування які вона приносить вигоди? Вам заважають на Купала наголяса через вогонь стрибати?Вклонятися деревам, птахам,струмкам? Вам недоплачують?принижують вашу гідність?Примушують воювати за чужі інтереси? Пошук винних це найкращий метод зняти із себе відповідальність(що я слабенький ,маленький зроблю проти всесвітньої змови) А як доречі американці,англійці німці французи от під таким жидівським гнобленням збудували собі держави на які голодними очима дивиться пів світу? А звідки інформація от про тую давню духовність? Згідно ваших теорій все понищено підступними ХХХХХХ тут можна вставляти будь-яке зручне слово.(жидами,москалями,німцями,левітами,інопланетянами) А от про Біблію і наш час ви,нажаль маєте дуже хибні уяви.Спробуйте ще,ви кажете що читали.
Інформація з Влескниги, Слова о полку, літописів, зрештою, фольклору. Понищили багато, але, на щастя, не все. Усе знищити ж неможливо. Скажу: 9 березня 2001 в Києві. Цього літа - в Одесі. Відомого луганчанина Мельниченка в Луганську. Ще продовжувати? І це лише в Україні! А що, жидів б'ють на 100% - тільки за те, що жиди? Іншого не припускаєте? Цю суть я вже коротко пояснював вище. Вигоди очевидні - варто подивитись, скільки (хотів сказати жидів, але юдофобію пришиєте!) єговообраних у парламенті і як це співвідноситься до їх відсотка в суспільстві. І це дає пряму матеріальну вигоду, якщо абстрагуватися від ідеологічної (лібералізм, демократія, виборчі закони) тощо. Я дуже любля їх в Ізраїлі, навіть у США, тому я не є юдофобом. Тому ми збираємося в орендованих кімнатках, а християнам - які Ізраїль духовний в Україні будують - дають землю гектарами під церкви ( а то й самі захоплюють і їм за це нічого не буває!). Християнська пропаганда панує на радіо-телавізії. І т. д. Трохи зрозуміло? Щодо наголяса і вклонятися - то це сон рябої кобили. Познайомтесь ближче з РУНВірою! Ви не знаєте, про що йдеться.
Імена цих досточтимих мужів мені невідомі ,як і обставини їх побиття. Але я думаю з 2001року до нині було побито набагато більше українців(он кожного дня хтось комусь пику товче) ніц вам не пришиєш,ви всьо вже маєте своє. От тут зовсім не зрозуміло,мені навпаки здається,що на ТБ,переважно антихристиянська пропаганда,чаклунство,поганство і цинізм.
А якби вони залишилися язичниками, цього не було б? І взагалі, нащо розводити полеміку. Немає хороших і поганих релігій, бо кожен зможе довести, що саме його віра найправильніша, і так буде до безкінечності.
Та на словах софізмами,маніпуляціями,підміною понять і термінів можна на де-який час ввести в оману. Але ж по ділах визначається істиність того чи іншого вчення. Хіба є в світі хоч одна процвітаюча держава з пануючим в ній поганським світоглядом? Чи може ви знаєте видатних поганських учених,письменників,відомих діячів,що мають вплив на суспільство?
То ви не знаєте про предмет дискусії, знати не хочете, але вважаєте за потрібне сперечатися? 1. Долучилися не до європейської, а до візантійської. 2. Дуже вони могли протистояти монголам Не оборонило християнство від монголів! Про це красиво Липинський пише. Тоді як "погани", як ви кажете, щороку щита на воротах Констанинополя прибивали... 3. Зате Європу дійсно прикрили своїм задом від монголів. Хоч та Європа ваша за це дуже вже вдячна була!
Ви праві, що можна доводити до безкінечності. Але так можна захопитися тими доводами, не звертаючи увагу на Господаря безкінечності і вкінці опинитися таки в тій безкінечності, котра виявиться, м"яко кажучи не досить приємною і комфортною... ще й до того досить жаркою... А можна тут на землі познайомитися з Автором і Господарем безкінечності і також потрапити в безкінечність, але в набагато приємнішу... Найважливіше з того те, що вибір куди потрапимо ми можемо зробити тільки тут на Землі!!! Відповідно і релігія, котра знайомить з Автором безкінечності і вказує шлях до Нього є правильною, а котра Його ігнорує - неправильною.
РУНВіра ігнорує Єгову (Саваота) і його сина. Але не ігнорує Дажбога. Не треба переповідати те, що "доброзичливці" розпатякують.
Таки маю троха для себе. Як і кожний здоровий представник нездорової нації. А хвора нація на цілий букет хвороб. І на юдофілію у тому числі.