Відповідь: РУНВіра Бог - один. Ми ми віримо у єдиного Бога. Але однина у нашому розумінні і в даному випадку - це не одне і теж. Припустимо, є людина, вона є одна, вона є у визначеному місці, а Бог є повсюди - і том і там, але Він один. Крім того, Бог має багато імен і все ж Він є один. Тобто не треба все розуміти буквально.
Відповідь: РУНВіра Про вірування негрів нічого не знаю. Все просто. Саме слово Рідновіря (родноверие) походять від кореня РОД, тобто в основу світогляду ставить перш за все РОДИННЕ, СВОЄ, національне. До всього чужого відношення неприязне, що часто виливається в радикальні форми. Те, що природа одна не означає, що потрібно зі всіми брататися. Співчуваю мусульманам, у них дуже примітивне світосприйняття. Читав. Не цікаво: все про євреїв, та про євреїв. про нас нічого не пишуть. Досить крайніми націоналістичними силами у нас називають звичайних, нормальних патріотів. Так, для рідновірів це характерно, бо віра така- рідна, своя. До інших йому діла нема. Про інших нехай думають інші, національні, боги цих народів. А як же бути з його словами "Я есть бог заблудших овечек рода Израилевого?"- сам визначає, хто він. Були.В жертву приносили в основному полонених з числа інших народів. Більше того, сама війна вважалася жертвою Перуну. Монотеїзм -ПЕРША і ГОЛОВНА ознака іудейських релігій. Рідновіря ніколи монотеїстичним бути не може. Вчення Силенка з точки зору рідновіря - єресь, спроба підміни рідновіря його іудейським аналогом. Силенко не мав належної освіти шоб написати щось серйозне. Сам від був учнем Володимира Шаяна (Володимир Шаян написав книгу "Віра предків наших" - товстелезна, тяжко написана, як на мене). Шаян був сходознавцем, знав багато мов, досліджував релігії різних народів, у тому числі і українців. Виступав за відродження рідновіря, мав учнів-послідовників. Силенко ж вирішив все це вульгаризувати на християнський манер. Зараз в Україні РУН-віра Силенка згасає. Перспектив у неї немає. Майбутє за рідновірям.
Відповідь: РУНВіра дуже грамотний та справедливий Ваш допис, KabMiner. або "А коли ви Христові, то ви Авраамове насіння й за обітницею спадкоємці."(посл. Св.Павла до Галатів 4:29) це одна з багатьох цитат, які могли б підтвердити ту думку.
Відповідь: РУНВіра Прошу, подолайте своє надто матеріальне світосприйняття, уважніше зважте написане в Біблії, а також мої пости. По-перше, до тієї спільноти вступали цілком добровільно - про це написано. Що вимагали звіт, та ще з присягою - такого нема. Що приймали тільки грошовитих - також нема. Це все Ви додали від себе. По-друге, значна частина єрусалімських християн 1-го ст. (а може й всі?) очікували негайного другого пришестя і кінця світу і марнували час не працюючи і проїдали своє майно, їх називали ебионитами, і коли пройшло з 10 років, їхня спільнота занепала. По-третє, якщо б на Ваших очах когось побила така нагла смерть, чи не жахнулись би? Адже написано саме про це, аж ніяк не про спосіб спілкування в спільноті. Втретє навожу приклад, цитуючи самого себе. ІМХО, якщо б Ананія, коли приніс гроші, чесно сказав що залишив щось, то й не постраждав би. А отже збрехав, присягаючись у Св.Дусі. Бо [зважте, в Бібліїї не робиться на цьому наголос, тільки згадується, але - згадується]: З Ісусом ходили не тільки апостоли, а багато людей, що Його слухали і підтримували Його й апостолів матеріально (підкреслюю - не робили вигляд, що віддали УСЕ), і нічого поганого з ними не сталося, думаю - навіть щось добре. Адже дійшли. Саме це головне. А "віддавати" і "відчитуватись" - проміжне. Вже проїхали, чи знов і знов будемо повертатись?
Відповідь: РУНВіра Я все розумію, що він вступив добровільно, поніс гроші добровільні(правда не всі), але тут чогось Петро(чи святий дух) його про гроші спитав. До чого тут це ? Прошу пояснити чим власне було цікаве власне це питання, а не цитую себе(за вашою аналогією): та ще купа інших питань : наприклад чи його родичі не нужденні, чи він щиро віруючий і тд, наголошую ще раз питали власне про ГРОШІ, за ЙОГО ГРОШІ. Мені цікаво, чого це він мав відчитуватись за те, за скільки він продав хату і скільки він пожертвував ? Щодо допису : А мені тут чітко вбачається навіть не присяга а СУД, до того ж і Божий і звинучвачення (Дії 5): Пише власне "присвоїв", і хай собі присвоєю бо це його гроші, його ВЛАСНЕ МАЙНО. З іншого джерела http://www.evangelie.nm.ru/deyanyia/deyanyia5.html то саме : Я ніяк не можу зрозуміти чого це власне Святого Духа сума цікавила, бо це власне стало протиріччям, за що чолов'га із дружиною повмерали. Він поніс ПОЖЕРТВУ, а скільки він поніс це вже ЙОГО ВЛАСНА СПРАВА, 1 копійку чи мільйон доллярів(це приклад на сучасний лад, тобто про копійки та долляри). Чітко де таке пише, що приймали тільки грошовитих, де стоїть в моєму стоїть словосполучення "ТІЛЬКИ ГРОШОВИТИХ"(чи схоже) ? Якби було так релігія не була б масовою... Окрім того тут чітко сказано хто мав той продавав : Власне тут вся суть і показана, так і лізе нагора. Хто віддав все(хоча і тут все так коротко, так що теж можна сумніватись) живий, хто не все ногами вперед. Застереження від "люблячого" Бога про брехню за гроші. А ви мені навіть не змогли цього хоча й не дуже завершеного, але хоча б уривка навести не змогли. ЗІ: Навіть почитати своє джерело не годні. З вами немає змісту говорити. Бо у темряві без вогню, немає змісту щось розглядати.
Відповідь: РУНВіра Нажаль, Ви вперто наполягаєте на власному тлумаченні (почитати тлумачення вчених фахівців-богословів - ліньки чи боїтесь загубити виплекану антібіблійну точку зору?), саме тому: Прошу, зберіться з силами та зважте, що Євангелія рясніють свідоцтвами, що Христа з учнями запрошували і матеріально підтримували і прості євреї, і фарисеї, і погани. Ніхто з них не віддава УСЕ. Апостоли залишили своє майно рідним у Капернаумі, а самі пішли за Ісусом. Багато хто у тієї ж книзі Дій Апостолів займається своїми ремеслами, а зовсім без майна це неможливо. Лише одному юнаку Ісус запропонував позбавитись свого майна як умову приєднання до грона учнів, але той (передбачувано - за тлумаченням богословів) пішов геть. Ап.Петро Ананії дорікав виключно за те, що той збрехав. Віддавати усе, частину чи взагалі не жертвувати було цілком справою Ананії: "Хіба те, що ти мав, не твоє все було, а продане не в твоїй владі було?" (Дії 5:4) Ви навіть не помітили, самотужки вивчаючи Святе Письмо, що Петро дійсно питав - заради провокації - про отриману суму, але Сапфиру: "І сталось, годин через три прийшла й дружина його, про випадок нічого не знавши. І промовив до неї Петро: Скажи мені, чи за стільки ви землю оту продали? Вона ж відказала: Так, за стільки. До неї ж Петро: Чому це ви змовилися спокушувати Господнього Духа?" (Дії 5:7-9) А це вже на грані фола. -1.
Відповідь: РУНВіра Ось тут ви помиляєтесь не виключно, бо стоїть чітко (Деяния святых Апостолов 5, або українською Дії 5 ): Пише і про те що він також "утаи(-л)"(власне сховати, приховати). Нічого собі продав майно поніс половину, але сказав, що має тільки цю суму, то його винесли вперед ногами, "дуже гарно". Щодо цього я "статті" не бачу, є схоже, але це не те (9 заповідь): Або український варіант : Але тут власне йде мова про не правдиве свідчення про когось, а не про себе. У 10 заповідях Божих немає такого як збрехав, а тут зразу смерть за те що збрехав, щось занадто. Чи це переросло у "статтю" не вкради. Тобто він якби із власної пожертви вкрав ? Крім того пояснюю ще раз. Розмова йшла про гроші(загальний еквівалент, який виступає посередником у операції купівлі продажу), це є мирське, а не духовне, а тут раз і святий дух(чи хто інший) за гроші вбив. Крім того ви хочете в даному випадку донести, що брехня є одним із найбільш страшних гріхів, за котрий людина отримає смерть(принаймні земну) ?
Відповідь: РУНВіра Ось Ви виділили червоним що Вам до вподоби і тим самим виділили ті слова, що є головними і що Ви навмисно оминаєте - Духу Святому! Христос взагалі вчив не захоплюватись присяганням. Неправдива клятва Святим Духом до того ж є цілковитою зневагою до Нього. "Тому то кажу вам: усякий гріх, навіть богозневага, проститься людям, але богозневага на Духа не проститься!" (Мт 12:31)
Відповідь: РУНВіра Перепрошую я читаю усе, це ви виділяєте слова. Якщо так то буду виділяти наприклад слова "Бога нема" і тд. Я взяв чітко цитату(цитував як мінімум із двох джерел, двома мовами). Ви вдумайтесь брехня про що - ПОВТОРЮЮ ПРО ГРОШІ. Не про вбивство, про завдання шкоди, про хворобу, чи викриття ворогу. А ПРО ЗЕМНІ ГРОШІ, ГРОШІ, ГРОШІ, ГРОШІ. З яких він не всі пожертвував. То по-перше. По-друге, я нічого не видирав ви, чи мови не розумієте, чи читати не вмієте, ось : допис http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=301361&postcount=188 допис http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=301002&postcount=180 джерело http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=300587&postcount=178 І по-третє, до того аби збрехати могло бути два варіанти : або сам Онаній прийшов і сказав що він збрехав - що є або проявом дибілізму, або покаяння, за що він би не отримав смерть(чи отримав ?). Другий варіант : його спитали - про гроші, приніс пожертву і його питають за скільки продав майно, але вже завчасно знаючи за кіко він його продав. Ось я про що. Про коректність питання до гріха. До того як він збрехав. ДО ТОГО. Ви мені наводите наслідок, а я вам причини, які не є коректними у моєму життєву просторі(моєму світосприйнятті). ====================================================================================================== Ну і що сіє має значити(означати, показати) ? Не проститься як : плюнути на спину, насцяти до пива, вкрасти качечку для купання, не говорити, чи вбити ? Тут немає чіткого критерію, що означає не проститься. То по-перше. По-друге, не проститься коли ? Вже, після смерті, за рік, два, 5, 10, місяць ? Немає чіткої межі та критеріїв. Або ви подали не весь вірш. Додано через 2 години 18 хвилин ======================================================= О щойно дочитав, деякі відповіді на мої ж питання (Матвія 12): Судного дня, а не тут жеж. Взяв і помер. Тобто суд відбувся в той жеж час.
Відповідь: РУНВіра Червоний колір так, сам по собі взявся. Хоч тут Бога з великої літери написали. :D Мені особисто достатньо - хоча б однією з мов: українська, російська, польська, англійська, німецька, латинь. Тудом с трудом: французька, італійська, грецька, грузинська. Аби правдиво і доречно. Особливо це стосується тлумачення. Але у даному випадку важливою причиною є не "про що брехав", а "ким присягався, коли брехав", через те й наслідки. -1.
Відповідь: РУНВіра Відповідь була щодо виділення контексту слів і оминання суті. А я не оминав, що було продемонстровано вище. Ось тут наші шляхи й розійшлись. Ви їдете на возі, якого не існує, чи ділите шкіру не вбитого мамонта(алегорія). А правду(коректність тлумачення) визначаєте ви ?
Відповідь: РУНВіра Видно не зрозуміли про що я натякав із дещицею жарту: Ви виділили дві групи слів червоним з двох боків слів "Святого Духа" і таким чином мимоволі виділили їх. А саме вони заслуговували на виділення більше всього. Дійсно, Ви не хочете сприймати моїх слів, а я не можу погодитись з Вами, бо Бог таки є! Не я особисто, [максимально скромно] просто умних людей почитав, після того як переконався, як зле брехали ті, хто вчили мене атеїзму-совковизму.
Відповідь: РУНВіра Я виділив дії, дієслова, а не іменники. Дія - причина. Мені всеодно кому, як, де, на чому і тд. Основне факт, розмова про гроші, а все решта то постфактум, власне слідує з того(це якщо розглядати до, про що я товкмачу вже котрий пост). Навіть якщо йти далі, то я теж навів купу питань, але жодної, повторюю жодної відповіді так і не отримав, що власне означає не проститься(там не стоїть смерть чи щось інше). Далі в тих же віршах пише, що кожен буде відповідати на суді. А не в той жеж час, чи ми у раю живемо ? Читаю і плачу Щодо цього жесту прошу зберегти його для більш підходящої гілки Кунілінґус (http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=29675) ------------------------------------------------------------------------- Попереднім дописом я вирішив завершити розмову, але вам бачу того не вистачило, ну що ж я більше не бажаю говорити із людиною котра не робить висновки і не читаєте мої дописи, або читає і не розуміє. Не хочу я продовжувати цей холівор. Пропоную завершити розмову.
Відповідь: хто якої віри на форумі?... (коротко) Вічного життя люди бажають.... там на гілці про любов дівчата розговорилися про довіру, віру й жертвоприношення як перевірку останньої. і мені треба було б дописати попередній свій пост, бо все мало часу. ....тема заслуговує на невелику дискусію якраз з огляду на цей чудовий приклад. Є Бог, Абсолют. Він має на меті викорінити зло та гріх серед людей. І вимагає в чоловіка вбити - принести в жертву єдиного сина взамін на вічне життя й любов Божу. Тобто показати абсолютну покору та егоїзм . Адже Абраам не каже:"Боже зроби мені будь що, карай, нищ, тільки не рухай мого синочка!" Він намірений рішуче забити дитину. Він не знає, що Бог зупинить його в останню хвилину. Це й не важливо. В душі Абраама справа вже вирішена. ...що за суспільство мали на меті організувати левитські жерці, коли писали в Танаху такі речі... . Первонароджений син мав на Сході особливу цінність. Цей випадок, але з видозміненням імен на мусульманські, є й в Корані. Один до одного - Аллах вимагає жертви. Так тоді жили східні племена - своїм богам вони жертвували первонароджених - це була ціна за те, щоб боги стали милостивими й дозволяли потім безперешкодно плодитися родові та множитися. Біблія повна міфів, але певні історично-побутові факти там є. Було вірування, що богів можна вмилостивити жертвами - і ось воно відобразилося в Новому завіті. Вмилостивити Бога людською жертвою. Абсурд, звичайно. І століття потім смакувати ритуальну жертву, - її тіло й пити кров. Абсурд. В Єгипетських жреців, вчення яких перетекло до левитів, були такі ритуальні вбивства. Як знаємо, є вони й зараз в таємних окультних сектах - все це ниточки однієї павутинки. :cowboy: Про жертви серед арійців не читала. Трапилась до рук одна книга, де описано було, як волхв сам себе прирік на жертву після кількох спустошливих бездощових років, коли голод пішов серед роду й племені. Але там було згадувано, що це був крайній, рідкісний випадок і спонуканий тим, що довір"я до волхва падало. :ninja: і цитатка "непричесана" : "Признание или усыновление Святославом сына Малки, было, по сути, единственной серьёзной ошибкой Святослава. В принципе, эта ошибка послужила причиной гибели и самого Святослава и его законных сыновей – Олега (в 977 году) и Ярополка (в 980 году), которые были уничтожены, вместе со своими жёнами и детьми, по приказу «сидевшего» в то время на Новгородском княжестве иудея Владимира. В ведической Киевской Руси, с многотысячелетними ведическими традициями, Владимир ставит кумиров Перуну, Даждьбогу, Стрибогу, Хорсу и богине Мокоше в городе Киеве, Новгороде и возможно других городах Русов. Но, по всей земле русской их прекрасно знали и почитали с глубокой древности и никто и никогда не забывал. Пытаясь «укрепить» ведические верования Русов, иудей Владимир, приказывает приносить этим кумирам кровавые жертвы животными и людьми. 10 лет идолопоклонства, сопровождавшихся кровавым изуверством, как и было запланировано, взорвали арийскую религию изнутри. Всё дело в том, что принесение человеческих жертв и жертв животными, относится к ритуалам культа Кали-Ма – Чёрной Матери, которые оттуда «перекочевали» в иудаизм, в то время, как у Славяно-Ариев ни человеческих жертвоприношений, ни жертвоприношений животными не было никогда. Даже в летописях, которые писались священниками в угодном для него и, соответственно, для церкви, свете, говорится о том, что он приказывал, заставлял своих людей приносить кумирам кровавые жертвы. (Валерий ЕМЕЛЬЯНОВ ДЕСИОНИЗАЦИЯ Москва, «Русская Правда», 2001 г.), "
Відповідь: РУНВіра поставте себе на місце Абраама і Вам не буде смішно. зараз у стосунку до того австрійського діда, що з доньку в підвалі тримав й мав з нею дітей, згадують всякі такі випадки . аналізують психіку людську в різних програмах та телеканалах. .. і ось знову обговорюють випадок кількарічної давності, коли мати вбила своїх п"ятеро дітей. бо почула голос Божий й наказ. дуже хотіла, щоб дітки в рай потрапили... ви, коли б голос божий почули й вимогу вбити свою дитину, - як поступили б ? взяли б в руку ножа ? й дивились в ті оченята ?