Розпуск парламенту. Звернення Президента до народу

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем MARTINI, 3 кві 2007.

1. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

Відповідь: Розпуск парламенту. Звернення Президента до народу

Доволі голослівно... Може, цифрами з сайту ЦВК поміряємося?

2. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Коаліція підтвердила свою неконституційність
    http://maidan.org.ua/static/news/2007/1175866521.html

Секретаріат президента вважає, що Верховна Рада, ввівши у своєму регламенті заборону на перехід позафракційних депутатів в опозицію або коаліцію, визнала тим самим неконституційність існуючої коаліції.
    Про це повідомив керівник головної служби секретаріату президента зі зв'язків з Верховною Радою і Кабінетом Міністрів Ян Берназюк, передає Обком з посиланням на Українські новини.
    "Цим де-факто визнано те, що коаліція сформована неконституційним шляхом"

УП
    ================
    Мороз з 2 квітня - самозванець
    http://maidan.org.ua/static/news/2007/1175866719.html

Президент України Віктор ЮЩЕНКО не прийматиме рішення щодо законів, ухвалених Верховною Радою після 2 квітня.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав керівник Служби забезпечення зв`язків з Верховною Радою та Кабінетом міністрів Ян БЕРНАЗЮК на брифінгу сьогодні.

Він підкреслив, що 2 квітня були припинені повноваження ВР і тому вона не повноважна приймати рішення.

«Тексти тих актів, тих проектів закону, які будуть надіслані до Секретаріату Президента, я вважаю, що не мають сприйматися як юридичний акт, і реакція (Президента) може бути лише одна – Президент не може приймати рішення про підписання або ветування. Це буде текст, який не має який не має юридичної сили», - сказав він.

На його думку, голова Верховної Ради України Олександр МОРОЗ, який підписує ухвалені парламентом закони після 2 квітня, перебирає на себе повноваження голови ВР, хоча після розпуску парламенту такої посадової особи в Україні немає.

Джерело: УНІАН
    ===============

:):):)КС наступного тижня визнає указ президента антиконституційним :):):)
    URL: http://maidan.org.ua/static/news/2007/1175868817.html

В середу в 10-00 починається розгляд подання депутатів щодо неконституційності указу президента про розпуск. За нашими оцінками, не пізніше ніж до п'ятниці наступного тижня, указ буде визнано неконституційним.

Ряд факторів доводить, що все буде відбуватися саме за таким сценарієм. Серед них:

- Прийняття до розгляду цієї справи було небачено швидким. Нагадаємо, за 8 місяців Конституційний Суд не виніс ще жодного рішення! І першим рішенням, схоже, буде саме визнання указу Ющенка неконституційним.

- Поточні розклади в Конституційному суді не на користь української Конституції.
    За повідомленнями наших джерел в Кабміні, Янукович отримує інформацію з перших рук від більш ніж половини суддів КС. Голова КС Домбровський, який зараз знаходиться у відпустці, відверто казав під час засідання КС, яке розглядало його заяву про дострокове звільнення з посади голови КС (такий секретний розгляд все таки відбувся ): він заявив що благає звільнити його з посади голови КС через тиск, який вчиняється на нього (це було після розмови з Януковичем - Майдан-Інформ). Домбровський сказав також, що давно хотів піти з посади, бо сказав, що звільниться з посади, якщо КС не прийме жодного рішення за перших пів-року роботи.

- той самий склад, що проголосував за відкриття провадження (12 суддів з 17, якщо рахувати без Домбровського ), проголосують за неконституційність указу президента.

Наголосимо ще раз:
    за 8 місяців Конституційний Суд не виніс ще жодного рішення! І першим рішенням буде визнання указу Ющенка неконституційним. Чи можемо ми вважати такий спеціальний Конституційний суд легітимним?

На останок, без відношення до оцінки самого Ющенка: в цих умовах його указ є вірним ходом.
    Одна з можливостей підтримати указ Ющенка, це вихід людей на вулицю. Зрозуміло, штучну підтримку антикризової коаліції, яку за допомогою привезених людей демонструють нам регіональчєгі, ми не рахуємо.

Потрібно вийти по справжньому!

3. OldMan

OldMan Well-Known Member

Нет, не потрясение. Мне порядком надоела эта ситуация, которая напоминает фильм "День сурка". Это первое.
    Второе: мне просто жалко денег. Действительно жалко. Все или почти все утверждают, что перевыборы заметно не изменят картину. Нафига тогда тратиться?
    Мне жалко моих денег. Ведь на эти перевыборы пойдут и мои (как налогоплательщика) деньги тоже. Неужели нельзя найти лучшее применение этим деньгам, чем доставлять Вам радость?
    Вы не пробовали свою радость оплачивать самостоятельно?
    Боитесь не так радостно будет?

• Подобається Подобається x 2
  4. OldMan

OldMan Well-Known Member

Таки надо было ВР уделить больше внимания критическим дням президента.

5. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

OldMan,
    даже если новый парламент на 90% повторится, . . . сами понимаете, кого у руля уже никогда не будет.
    И еще кое-кто начнет жить "с новыми рефлексами".

Гляньте сюда (хорошая пословица): http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=54751&postcount=215

6. OldMan

OldMan Well-Known Member

Не знаю я кого у руля уже не будет. И Вы не знаете.
    Но не надо быть великим провидцем, чтоб предсказать, что при любом раскладе новая ВР сделает всё возможное, чтобы убрать Ющенко с политичекой арены. И договариваться с ним уже никто не будет.
    Чисто по-житейски. Ну кто захочет зависить от непредсказуемого человека? Какай состав ВР захочет жить под дамокловым мечём его капризов? А друг завтра утром (днём, вечером) ему захочется разогнать и их?

Вы это имели ввиду?

7. княжна Дарья

княжна Дарья Well-Known Member

ПОЛКОВНИКУ Да я была в Украине с 9 по 23 марта, тогда все было спокойно еще. Слава Богу, что я успела поехать, сейчас опять надо ехать, но правда, уже в мае где-то числа 15 а так не хочется попасть под раздачу! Но, очень надеюсь, что это будет уже в последний раз. Сворачиваем все контракты Хорошо еще, что летом я подписала не договор, а только договор о намерениях. сегодня это меня спасет от неустойки. Рисковать не хочу, хотя очень жалко людей- они надеялись на наш заказ, да и мне было легко договариваться в Украине, вполне надежные были люди, жалко, но рисковать больше не хочется. Как бы не сложились обстоятельства в Украине, больше я туда не сунусь.Я знаю, что многие придерживаются моего мнения. Украина теряет инвестиции и это закономерно, следить за событиями, как за сводками с фронта не большое удовольствие.

• Подобається Подобається x 1
  8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та й зараз в Україні все спокійно. Просто депутати ВР втрачають депутатство і вони тим дуже тривожаться і хочуть всьому світові показати, що через те, що вони тривожаться - тривожиться весь люд на Україні. А насправді, в Україні все нормально, спокійно і тихо.

9. Полковник

Полковник миється в бані

Мих, это просто до Львова ГВЫЛЯ пока не докатилась:)

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

А шо, є якісь ГBИЛІ ?

11. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Ні, просто з вашої цитати напрошується багато (взаємовиключних) висновків. Тому дійсно, краще "своїми" словами...
    Хороша теза! тільки я сильно сумніваюся у її своєчасності.
    Зверніть увагу на байзель, влаштований місцевою владою. В Україні серед двох співрозмовників - завжди три гетьмани..

ТАК! Абсолютно вірно, і "слід робити", і "робити одночасно", і "щоб могли...", але у Вашому "Плані Заходів" не вказано "дату проведення" і "відповідальну особу". Тут криється велика "бяка".
    Поставити 2007 рік? :eek:
    Хто (!!!) сьогодні хоче і може виконувати подібну Програму?
    Ви знаєте ТАКих впливових осіб? :eek:
    Анархія, беззаконня вигідні лише певному прошарку (не сАмому справедливому) суспільства.
    Для провадження Вашого плану, сьогодні в Україні немає ні належного законодавства, ні достатньої кількості впливових політиків, ні громадських організацій, ні народу (під Ваші очікування).
    Я не бачу особливого "скочу на народних вустах", але впевнений, ні мені ні Вам не сподобається "глас народа", який збирається на львівській 100-метровці чи сьогодні на Майдані: народ має звичку "нести" вкладене ватажками-політиками. Хто тягне в один бік ("Свободі" не ображатися), другий - в протилежний. А народ навіть не замислюється (з багатьох причин) про наслідки і причини тої тяганини.
    Ющенко ВА - Президент, а дилетантськими балачками займаються інші особи...;)
    Про "справжню адмінреформу" можна говорити, маючи справжні:
    1. команду
    2. судову систему
    3. виконавчу систему
    список може бути дОвгим...
    Сьогодні маємо бутафорію. Завтра будемо мати те саме, але, можливо, захочемо щось змінити на краще.
    Іноді доводиться 40 років пустелею мандрувати...

Вірю, що це Ваша позиція. От, чи моя??? :rolleyes:

Дякую, оце "скільки" і призводить до маніпуляції: в 1975-му році в'язні шили будівельні рукавички, а не будували Норільск. Вплив на падіння ВВП - прямий.

Прекрасно! Сказали Ви це. І що?
    Це - Ваша версія Мого розуміння. Хибна версія: я її краще знаю.
    Ще невідомо, що нащадки про нас скажуть Он, 15 років віддаємось у рабство мурлу якомусь...
    "Кому - память
    Кому - слава
    Кому - тёмная вода..."

Ніколи, ніхто і ніде не ділиться владою! :cool:
    Її (владу) можна лише "дати" (комусь), "не дати" (їм же), "відібрати" (при зловживаннях)!:cool:

12. WIZARD

WIZARD Well-Known Member

"Її (владу) можна лише "дати" (комусь), "не дати" (їм же), "відібрати" (при зловживаннях)!"

Согласен.
    Только парочка замечаний.
    "зловживання" были, есть, и будут есть при любой "владе"
    С точки зрения обыкновенного гражданина мы с Вами расходимся во мнении "зловживаннь" при премьерстве Тимошенко и Януковича.
    Причем - кардинально.
    Как этот вопрос решить?

13. levandivka

Как рєшить?
    Елєментарно!
    Особливо, якщо не намагатися за мене формулювати Моє Мнєніє "зловживань".
    Я не голосував за Юлю!
    В БЮТі злодіїв не менше.
    Правда, працюють красівше!

14. WIZARD

WIZARD Well-Known Member

"Правда, працюють красівше!"
    Согласен.
    Красивее, но только на словах.
    Или, если я Вас неправильно понял, они воруют красивее?

15. levandivka

Работа такая!

16. WIZARD

WIZARD Well-Known Member

Да уж, Вашему оптимизму можно позавидовать, только я не думаю, что теперь им не дадут ТАК красиво воровать.

17. levandivka

Не турбуйтеся!
    Пам'ятаєте, скільки (за О.Бендером) існує способів відйому грошей?

18. княжна Дарья

княжна Дарья Well-Known Member

Я когда была в Украине смотрела только украинские передачи.Одна меня просто поразила. Сидит представитель Тимошенко и представитель Регионов-фамилии не помню, я их мало знаю. Представитель Регионов спрашивает-куда делись 19 миллиардов денег, которые получили от продажи Криворожсталь? Т.е. я так поняла, что Криворожсталь продали при Тимошенко, что-то там потратили, а на 19 миллиардов документов куда потратили нет.Представитель Тимошенко отвечает-дословно, ну предположим не 19 миллиардов, а 10! Представитель Регионов не соглашается-нет 19, нет 10 отвечает представитель Тимошенко! И так продолжалось довольно долго. Потом тему закрыли и так никто и не ответил- а куда же делись хотя бы 10 миллиардов?! Слушайте, это как же надо неуважать свой народ.Хоть бы по ТВ таких вопросов друг другу не задавали-ответа ведь на него нет. У меня создалось такое впечатление, что политики всех мастей и партий живут своей жизнью, борятся, радуются,возмущаются и печалятся, а народ живет своей жизнь. и всем властьимущим этот самый народ просто мешает.И если народ попытается вмешаться в их разговоры и в их жизнь, они все набросятся на этот самый народ в шиканьем и возмущением-не мешайте, брысь отсюда! Нет! У нас воруют более элегантно. Просто мы уже это прошли, пройдете и вы. Жаль только, что воруют и у вас и у нас. Поэтому и натравливают один народ на другой, чтобы никто не спросил: кто съел мое сало!

19. Полковник

Полковник миється в бані

Княжна, простите великодушно, но Вы, видимо, совсем, совсем молодая девушка!

20. levandivka

раз - на плоті, раз - під плотом

Можна викласти свою версію? З додатковою комою.
    <...>видимо, совсем, совсем молодая, девушка! :D

/наспівуючи/:
    Маленький домик. Русская печка.
    Пол деревянный. Лавка. И свечка.
    Котик-Мурлыка. Муж работящий.
    Вот оно Счастье – нет его слаще!

Це жарти, А по суті...
    Чудово! В РФ на телевізії давно не запитують такого. І що? Хіба суспільству (і Вам, княжно) від того краще?:eek: Ви вбачаєте у цьому "мовчанні ягнят" повагу до народу?:eek:

І давно у Вас создалось такое впечатление? :rolleyes:
    В того ж Шендеровіча слова "чтобы народ немешал" присутні у більшості "Плавлених сирків", не перший рік.
    Невже для прозріння про деп-корпус вам необхідно приїхати в Україну?
    Знову ж, якби на ТБ не задали провокаційне питання (хто вкрав), чи прозріли б Ви? :rolleyes:
    ТА-А-АК! Терміново! Всім запросити в Україну гостей з Росії, і - під "голубий екран"! Тоді Путіну - гаплик.:D :D :D
    Не турбуйтеся! Народ і тут - нє прі дєлах! Ніхто в їхні розборки не втручається. Бачите, Президент видав Указ, Голова ВР підготував Проект Постанови... А народ?...

Я ТАК підозрюю, скоро і ви (громадяни РФ) пройдете, нормальні вибори Президента, потім до Думи доберетеся... Не відставайте!
    А митців у злодійських схемах у нас не бракує. Є дуже елєгантські зразки розпилювання бюджету.

а де твій аватар? :)