Розпуск парламенту. Звернення Президента до народу

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем MARTINI, 3 кві 2007.

1. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Відповідь: Розпуск парламенту. Звернення Президента до народу

Залишилося досягнути взаємности. (поніманія):D
    Ні, Майку!
    Вчора в нас пекли паски і домивали хати... Це "всіх турбувало"... А у вас?

Золоті слова. Але в Україні виходить " путем замены одного сильного национального руководителя сотнями сильных местных руководителей"
    Іноді, ще й сотнями НЕсильних.:sad:
    У Президента повноваження намагаються відгризти (знесилити). Мені це не подобається (поки Президент провадить країну правильним курсом).

Упс-с-с! Ви про що?:eek:
    Коли я висловлююся у ЛФ, я сповідую цілком конкретну політичну позицію, конкретні принципи.
    Коли я займаюся "пошуком і дослідженням", мені не важливо, за кого воював "об'єкт пошуку і дослідження".
    Коли заходжу до церкви...
    Всьому своє місце!

Влаштовують, але...
    Є такий анекдот.
    Дослідник відриває 2 лапи таргану, хлопає в долоні - тарган втікає.
    Дослідник відриває ще 2, холопає - аналогічно.
    Коли відриває останні - тарган залишається на місці.
    Дослідник записує: "без лап тарган не чує хлопків".

Оці порівняння, ВВП у СРСР (коли пів України пахало задарма в зонах) мене "не гріють". більше виглядає на маніпуляцію цифрами.
    Власне за це не користуюся статистикою :cool:

ТАК! І шо?:confused:
    Що, знову Ви хотіли сказати?
    Дякую, почитаю, коли виникне потреба у гарній цитаті.

• Подобається Подобається x 1
  2. zenyk

zenyk Well-Known Member

строки визначені конституцією (точніше принятими до неї змінами на вимогу того ж януковича в 2004 р.)

настільки досконалі зміни до конституції, настільки ж і указ

з чого Ви зробили такий висновок?

а закон не порушено! ВР, врешті-решт, не розігнали силою за допомогою армії, не повивозили в сибір і не порозстрілювали - видали законний указ в межах повноважень.
    Сам указ є нормативним документом обовязкової дії, а в розумінні наведеного Вами прислів'я - законом, а тому порушувати його не можна - будьте послідовними, погодьтесь: його треба виконувати!

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

А для Вас вибори - глибоке потрясіння? Для мене - зовсім. Навпаки - радість. Як трясуться ті, хто вирішив стати депутатом, а мені..... Що поробиш, коли депутати не йдуть в ногу з перемінами?

4. levandivka

Знову ж...
    Контролерів у потязі бояться лише "зайці".:cool:

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Пять балів!. :)

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

От у Білорусі, Молдові всьо спокойно.

7. levandivka

А уявіть, що кожен провідник почне відчепляти свій вагон і відправляти в іншому напрямку. :D

8. Mike

Mike Well-Known Member

Робите вигляд, що нічого з цитати не зрозуміли? :) Тоді я своїми словами.
    Найперше, що потрібно зробити молодій демократії - це децентралізувати владу, тобто посилити місцеве самоврядування за рахунок послаблення центральної влади. Але робити це слід одночасно з наданням фінансової та законодавчої допомоги громадським організаціям (яких у нас майже зовсім нема), щоб люди могли долучитися до прийняття рішень, з широкого введення системи місцевих та загальних референдумів (кошти - то балачки), щоб люди почали нарешті відчувати що на щось впливають. Зараз багато говорять про "третю силу", так от, народ і є та сама третя, йому тільки скотч треба з рота зняти.
    Стособно ж президента, не тим він шляхом іде. Якщо каже про демократію, то треба було проводити адмінреформу справжню (заміна советів та укріплення теріторіальних громад), а не дилетантські балачки замісць, тоді б місцеве самоврядування починало б становитися на ноги - люди б починали щось важити. А він замісць цього вирішив, що він один має тільки важити і може всіх людей замінити. І що з цього вийшло? Він став таким же як "бізнесмени", почав торгувати голодомором та національною пам`яттю, усім що тільки може хоч якось утримати його біля владного корита. Тут вже народом і не пахне.

Сповідувати політичну позицію - це приносити у жертву все інше, інакше ви б погано її сповідували :) Що зазвичай виходе з партійного історика загальновідомо :)
    Зараз пораду професора Преображенського можна вже віднести майже до всього, перш за все історичного та політичного, і тільки аналітика ЦРУ якось заспокоює... :)

Вам знайти скільки українців "пахало у зонах" у 1975-му? чи самі знайдете? :)
    Щоб про щось казати, треба вивчити це зі всіх боків, а не тільки з одного, інакше висновку можна дійти зовсім протилежного, наприклад, не варто вивчати предмет по тіні коли можна його взяти в руки :)

Я хотів сказати, що коли мова йде про старше покоління ЗУ, ви розумієте що його треба поважати та враховувати його настрій у сучасній політиці, а коли про схід - ні, бо це "совкові" та НКВС-ні. А між тим, усе що ми зараз маємо, зроблено їх руками, разом, і добре і погане. В нас просто нема іншого. І як люди, як батьки та діди наші вони всі вимагають і заслуговують пошани - це моральна аксеоматична категорія. До того ж, цього потребує і сама демократія. І ми повинні їм сказати "спасибі" та робити своє майбутнє далі вже самі. Ще невідомо, що нащадки про нас скажуть :) Он, 15 років віддаємось у рабство мурлу якомусь...

Мені прикро, що ви побачили лише гарну цитату.
    А там йдеться про те, що рано чи пізно, а владою з народом ділитися прийдеться, будь ти хоч яка мудра партія :)

9. ihorweb

ihorweb Well-Known Member

Все почалося з Конституції.

Вчора тато відкрив кран в ванній і лишив... Я закрутив (шумить). Тато каже: чого виключив, я включив, щоб стікала вода... шоб гаряча пішла. Я кажу, шо вона від стікання не нагрівається, шо це неправильно, щоб вона стікала. Хто більше неправий :) ? Все просто: неправі ті, шо не пускають гарячу воду. Її, мало того, що нема весь день (тіки ввечері), то ще й понаписували в розкладах в газетах, що буде з 17:00, а вона насправді з 18:00 більш-менш гаряча. А люди сваряться ні про що...

Так і тут: Президент видав указ і каже, щоб його виконували, ВР каже, шо то неправильний указ і не треба його виконувати... Хто більше неправий? Якщо так далі сваритися, то виходу з ситуації не буде. Вся причина в Конституції - Основний Закон не досконалий - і звідси всі проблеми.

10. ihorweb

З Конституції України:

Президент України має право достроково припинити повноваження Верховної Ради України, якщо:
    ...
    2) протягом шістдесяти днів після відставки Кабінету Міністрів України не сформовано персональний склад Кабінету Міністрів України;
    ...

Цей уряд не був створений в 60-иденний термін, і Президент отримав право будь-коли його розпустити. Ясно, що задумувалось не так, але це і є недолугість Конституції, як попало прийнятої.

11. zenyk

zenyk Well-Known Member

читайте закон Степанич: позачергові вибори проводяться в 60-денний строк (!) а не через 60 днів!

12. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Степаничу, тож проведемо вибори посеред тижня ? :)
    Вибачте, рік тому я дискутував із Читателем про дату Пасхи в якомусь році і за Читателем вийшло, що в Обухові Пасха прийшлася на понеділок :)

Все зовсім не зненацька.
    І виборчі списки у декого давно підготовлені.
    Гляньте тут: http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=23287

13. Mike

Mike Well-Known Member

Ой, а радости-то, один упырь перед едой почистил зубы лучше другого :) как еда-то радуется чистым зубкам :) Для еще более эстетического восприятия процесса кровопускания еще бы шейку выбрить и салатиком притрусить :)

14. Danilo

Danilo Well-Known Member

ЗВЕРНЕННЯ
    до українського народу

керівників Церков і релігійних організацій –
    учасників Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій

Дорогі брати і сестри!
    Шановні співгромадяни!

У часи радості та випробувань Церкви і релігійні організації були та залишаються з народом. Тому, спонукані своєю совістю та обов’язком, ми, керівники Церков і релігійних організацій України, в час суспільного збурення та загострення політичної боротьби, звертаємося до вас із закликом зберегти мир, єдність та незалежність нашої держави. Ми закликаємо всіх, а особливо керівників політичних сил, пам’ятати про відповідальність за свої слова та дії не тільки перед людським законом та судом історії, але в першу чергу – перед Богом. Нагадаємо, що про відповідальність перед Ним написано і в Конституції України.

Ні для кого не є таємницею, що Україна потерпала та потерпає від корупції. Це – зло, яке подібно до іржі роз’їдає основи держави та суспільства. Найгірший серед видів цього зла – той, який використовує закон, важелі влади та систему правосуддя, щоб під їхнім покровом творити неправду.

Нажаль, це зло торкнулося не тільки економіки, але й політики. Після завершення виборчого процесу 2006 р. суспільство стало свідком того, як окремі представники політичних сил забули про свої передвиборчі обіцянки й програми. Вони почали діяти так, ніби представляють самі себе, а не виборців, які голосували за їхні кандидатури згідно до проголошених раніше програм та гасел. Це стало однією з головних причин виникнення політичної кризи.

Спробою знайти порозуміння між провідними політичними силами був Універсал національної єдності, в якому зафіксовані основоположні консолідуючі принципи розвитку українського суспільства. Підтримку положень, викладених в Універсалі, задекларували всі представлені у Верховній Раді України політичні сили. Нажаль, подальший розвиток подій засвідчив, що парламентські сили не змогли виробити взаємоприйнятні механізми співпраці, що лише поглиблювало протистояння. Зараз це протистояння досягло тієї межі, коли воно становить загрозу єдності та незалежності Української держави. Тому кризі має бути покладено край.

Нагадаємо, що лише український народ є єдиним носієм повноти державної влади. Тому саме до нього повинні звернутися політики усіх таборів за підтвердженням своїх повноважень в парламенті представляти інтереси громадян України. Віримо, що політичні сили, відновивши через вибори довіру до себе, очистяться від підозр у нехтуванні волею виборців. Відтак вони зможуть з повним правом претендувати на високе звання народних обранців, а політична криза знайде своє розв’язання. Вважаємо, що такий шлях відповідатиме засадам моралі та справедливості.

Тому ми звертаємося до всіх політичних сил та до всіх співгромадян із закликом не на словах, а ділом виявити справжню любов до України та її народу, пожертвувати особистими амбіціями заради національної єдності, спільного блага та майбутнього нашої держави. Нехай мудрість та воля українського народу наділять політиків беззаперечним мандатом довіри.

Ми закликаємо всіх до молитви про мир і злагоду в нашій державі. Ми категорично застерігаємо політиків та співгромадян від насильства, бо посіяний вітер розбрату обернеться бурею суспільного протистояння. Ми просимо Бога, щоб Він наділив мудрістю та виваженістю тих, від кого залежить доля України. Ми закликаємо всіх діяти не тільки згідно до державних законів, але й згідно до закону моралі, у дусі істини, правди і справедливості. Цей свій заклик ми особливо спрямовуємо до суддів, які мають пам’ятати про свій обов’язок судити чесно і справедливо, наслідуючи Єдиного Праведного та Нелицемірного Суддю – Бога.

Нехай діями кожного керує совість та любов до України!

Закликаємо на всіх вас Боже благословення!

ФІЛАРЕТ, Патріарх Київський і всієї Руси-України, Предстоятель Української Православної Церкви Київського Патріархату
    ЛЮБОМИР (ГУЗАР), Верховний Архиєпископ, Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви
    Михайло ПАНОЧКО, Єпископ Церкви християн віри євангельської України
    Маркіян ТРОФИМ’ЯК, Єпископ, заступник Голови Конференції Римсько-Католицьких єпископів України
    Леонід ПАДУН, Старший єпископ Української Християнської Євангельської Церкви
    Валерій АНТОНЮК, Виконавчий секретар Всеукраїнського Союзу Об’єднань євангельських християн-баптистів

15. Danilo

Danilo Well-Known Member

Єслі Ви не отзовётєсь, ми напішем в Спортлото.:) (С) В. Висоцкий.

Верховна Рада України звернулася до Папи Римського – Святійшого отця Бенедикта XVI з приводу втручання деяких представників католицької церкви в політичні процеси в Україні.
    Як передає кореспондент УНІАН, за таке звернення проголосували 260 із 261 народного депутата, зареєстрованого у залі

16. ihorweb

Усе би добре, якби ше УПЦ МП підписалася, а так - це нічого не дає. Я би навіть сказав, шо підкреслює розкол в Українській Церкві. Хоча заклики мудрі.

17. Danilo

Danilo Well-Known Member

Аби не чинила перешкоду, цього вже було б достатньо.

18. WIZARD

WIZARD Well-Known Member

Вот тут читаю сообщения о том, что КПУ, СПУ и ПР собираются байкотировать выборы и призывают своих избирателей не голосовать.
    Ведь, если явка будет недостаточной, выборы будут недействительными.
    И вот, как мне кажется, как будет развиваться ситуация.
    Если прийти, проголосовать "против всех", то всё равно - это явка играет на пользу стороны, инициировавшей выборы, ведь явка - была.
    А если не прийти, то твой бюллетень без зазреня совести используют "чесни и принцыпиальни", в чем я , лично ни секунды не сомневаюсь.
    Что же делать?
    Единственно, я думаю, что в обоих случаях состав Рады будет таков, что всему миру будет видно, какие "демократические" выборы прошли на Украине.

19. ihorweb

От для того треба, щоб коаліця поступилася один раз Президентові, так як він їм постійно поступався, і всі почали виборчу кампанію, а тоді всі прийшли і взяли участь в демократичних виборах.

20. WIZARD

WIZARD Well-Known Member

"так як він їм постійно поступався"
    Он просто ничем не занимался вообще.

а де твій аватар? :)