Розпуск парламенту. Звернення Президента до народу

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем MARTINI, 3 кві 2007.

1. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Відповідь: Розпуск парламенту. Звернення Президента до народу

Та скинутись не проблема!;)
    Я от не розумію: чому КС не може за 5-7 днів дати своє рішення? Що там складного? Професійні ж юристи, як не як.:rolleyes:

2. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

... "а раптом"...

3. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Голову бережуть!

• Подобається Подобається x 1
  4. Степаныч

Коли будуть стріляти і висилати, виступати вже пізно буде.
    У позачергових виборах немає нічого поганого. Але є запитання:
    1) чому такий аврал, чому не можна нормальні строки визначити?
    2) чому такий недосконалий у юридичному плані Указ?
    3) чому Президент не з"явився у ВР для того, щоб оголосити свій Указ?
    4) явно прослідковуються симпатії Президента до однієї політичної сили, цього не може бути;
    5) і головне: Dura lex - sed lex. Закон не можна порушувати! У будь-якому випадку!

5. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

по п.1:
    Конституцією визначено саме 60-денний термін для такого випадку. Тут все по закону.

А рішення КС тут Конституцією НЕ ПЕРЕДБАЧЕНЕ.
    Тож відволікатися серйозним людям на несерйозні скарги лузерів типу "мальчишки отняли копеечку" необов"язково.:)

а щодо п.3 - "багато честі". У президента є своє робоче місце - кабінет на Банковій.

До завтра !

6. Степаныч

З 03.04. (у кращому випадку) до 27.05. - 60 днів? 54! Навіть це порушили!

7. zet

zet Дуже важлива персона

А вы не помните как было в фильме "Свадьба в Малиновке"?
    Спорят две женщины о качестве молока (кричат: 1- кислое!, 2- нет, сладкое!) и, как к арбитру, обращаются к едиственному мужику на селе, деду.
    Дед взял крынку с молоком и осушил одним махом ее до дна, бабы аж затихли...
    - (они) НУ????
    - (он) Не разобрал!
    и пошли они между собой ругаться дальше....
    (Так и наш КС хочет по касательной соскользнуть с лезвия бритвы :) )

8. Mike

Mike Well-Known Member

Да что ж тут понимать, я ж вас понимаю! :) Це ж головне, що повинно зараз усіх турбувати, наприклад, ось, почитайте Етвуда (директор агентства міжнародного розвитку США):

Основные элементы демократии

Сильное и активное гражданское общество благоприятствует развитию трех элементов, необходимых для существования демократии: подотчетности, участия масс в жизни общества и постоянного поддержания импульса для политических реформ. По самой своей природе концепция эффективного государственного управления требует подотчетности от политических и административных институтов. Для успешной борьбы с коррупцией в государственных учреждениях необходимо сильное и устойчивое давление со стороны гражданского общества. Без этого давления кампания против коррупции, вероятно, свелась бы не более, чем к пустой демагогии.

Участие граждан в государственном управлении

Главная проблема в новых демократических государствах заключается в децентрализации политической власти. Но не путем замены одного сильного национального руководителя сотнями сильных местных руководителей, а посредством участия граждан всех населенных пунктов страны. Многие гражданские организации во всем мире сосредоточили свои усилия на финансовой поддержке тех видов деятельности, которые способствуют этой борьбе за участие граждан в государственном управлении на местном и региональном уровнях. Я полагаю, что эти зерна демократии скоро взойдут и принесут свои плоды

http://usinfo.state.gov/journals/itdhr/0198/ijdr/atwood.htm

:) І після цього ви будете себе називати незаангажованим? :)
    От біда ж з ідейними... :)
    Оцінки Office of Soviet Analysis ЦРУ США вас влаштують? :)
    Тоді ось посилання www.auditorium.ru/books/562/gl6.pdf
    А ось трошки аналітики:
    В последние годы по оценкам Блока соотношение между ВНП СССР и США постепенно увеличивалось в пользу СССР в результате нашего превосходства по темпам экономического роста. Этот процесс он проследил до 1975 г., т.е. до резкого снижения темпов экономического роста в СССР. Так, в 1950 указанное соотношение составило 33%, в 1960 - 40, в 1970 - 49 и в 1975 - 53%.
    Доречі, там багато цікавої статистики :)

Але головне не це, головне - не можна отак просто викинути на сміття працю попередніх поколінь (бо ж "совєцькі дідусі/бабусі"), бо є ще й моральні категорії, ні?

:)
    Будемо вважати, що ви цього не писали, а я не читав, бо тоді зовсім не цікаво :) як у ВР :)

Прочтіть всеж таки доповідь Етвуда, дуже вже там популярно про демократію :)

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

За останні 10 років у Європі розпуск парламенту був 12 раз. Нормальний процес.

10. OldMan

OldMan Well-Known Member

Кроме одного, Степаныч.
    "Дуракам закон не писан".

11. OldMan

OldMan Well-Known Member

Может для кого-то и нормальный.
    Когда Вы едете в нормальном поезде - Вам всё равно где, когда и как меняются машинисты.
    А вот если каждый новый машинист будет начинать с дёргания стоп-крана и поиска новой колеи, то вряд ли Вы доедете куда-нибудь. Не говоря уж о куда хотели.
    Зато насладитесь приключениями. :D

12. Shurix

Shurix New Member

Моя думка щодо цього наступна: якщо вже Ющ. танками починає погрожувати, то виходить на конституцію, суд і "демократичні" канони йому вже стало глибоко накакати. Ймовірніше за все у нього таки є якийсь план дій, який справді не виключає силового варіанту. І схоже на те, що вперше у житті він вирішив діяти безкомпромісно. Але що послужило поштовхом??? Офіційна версія? Я думаю ні. Хоча хто зна. Але я вважаю, що тут то наш шановний президент є цілковитий ідіот. А саме, по тій причині, що такий сценарій потрібно було розгортати ще тоді замість каканої помаранчевої революції. Мовляв, показали тіпа всій Європі який у нас люд цивілізований і усі такі сраки-мотики. Та то було биття дупи без патика просто, ось і все. Та в Європі в кожній нормальній країні по-перше є радикальні праві організації, які коли що не сподобається такі безпорядки влаштовують, що ховайся! Машини палять, вітрини б'ють, поліцію закидають камінням, тер. акти в кінці кінців і таке інше. І що найголовніше - воно діє. А нашому пРЕЗИДЕНТУ (з маленької літери) розігрувати варіант "Москва'93" вже надто пізДно. Ще дограється, що й громадянська війна почнеться. Хоча мені здається, що як і за нього, і як за того іншого придурка ніхто воювати не піде. Я, принаймні, точно ні.
    На заклики їхати до Києва на підтримку какав я з високої дзвінниці. І тоді не їздив на т. зв. революцію (з чого дуже втішений). Хіба поїду з кулеметом уже, якщо доведеться не дай Боже. А стріляв би тоді без розбору і правих і лівих і тих "центрових пацанов".
    Взагалі бачу вирішення проблеми утому, що варто би було замочити пару-трійку гучних політиків-корупціонерів, але головне би при цьму дати зрозуміти, що це не є якесь комерційне вбивство, а помста народу за їх дії (або подяка, якщо бажаєте). :)) А й справді, типу народ більше ваших послуг не потребує, дякуємо за роботу. Ой би було гарно!!! Тоді би всі злякалися вже не за свої гаманці, а за те, що можна кулю в чоло отримати. І система цінностей би змінилася кардинально. Ще би назад повертали вкрадене. Що правда, нема у нас організацій подібного гатунку. Хоча, якщо знайдуться однодумці - буду радий співпрацювати. Деякий досвід навіть є.:) Поганого не подумайте - людей не доводилось поки що вбивати. Ну добре, вибачте за "багатослівність" - це я фляшку пива випив і новини посухав та й розчулився. Що говорити - шкода державу і людей. Радий спілкуванню з Вами, шановне панство. Добраніч:)

13. Shurix

Shurix New Member

Моя думка щодо цього наступна: якщо вже ющенко танками починає погрожувати, то виходить на конституцію, суд і "демократичні канони" йому вже стало глибоко накакати. Ймовірніше за все у нього таки є якийсь план дій, який справді не виключає силового варіанту. І схоже на те, що вперше у житті він вирішив діяти безкомпромісно. Але що послужило поштовхом??? Офіційна версія? Я думаю ні. Хоча хто зна. Але я вважаю, що тут то наш шановний президент є цілковитий ідіот. А саме, по тій причині, що такий сценарій потрібно було розгортати ще тоді замість каканої помаранчевої революції. Мовляв, показали тіпа всій Європі який у нас люд цивілізований і усі такі сраки-мотики. Та то було биття дупи без патика просто, ось і все. Та в Європі в кожній нормальній країні по-перше є радикальні праві організації, які коли що не сподобається, такі безпорядки влаштовують, що ховайся! Машини палять, вітрини б'ють, поліцію закидають камінням, тер. акти в кінці кінців і таке інше. І що найголовніше - воно діє. А нашому пРЕЗИДЕНТУ (з маленької літери) розігрувати варіант "Москва'93" вже надто пізДно. Ще дограється, що й громадянська війна почнеться. Хоча мені здається, що як і за нього, і як за того іншого придурка ніхто воювати не піде. Я, принаймні, точно ні.
    На заклики їхати до Києва на підтримку - какав я з високої дзвінниці. І тоді не їздив на т. зв. революцію (з чого дуже тішуся). Хіба поїду з кулеметом уже, якщо доведеться не дай Боже. А стріляв би тоді без розбору і правих і лівих і тих "центрових пацанов" в першу чергу.
    Взагалі бачу вирішення проблеми у тому, що варто би було замочити пару-трійку гучних політиків-корупціонерів, але головне би при цьму дати зрозуміти, що це не є якесь комерційне вбивство, а помста народу за їх дії (або подяка, якщо бажаєте). :)) А й справді, типу, народ більше ваших послуг не потребує. Дякуємо за роботу! Ой би було гарно!!! Тоді би всі злякалися вже не за свої гаманці, а за те, що можна кулю в чоло отримати. І система цінностей би змінилася кардинально і в момент. Ще би назад повертали вкрадене. Що правда, нема у нас організацій подібного гатунку. Хоча, якщо знайдуться однодумці - буду радий співпрацювати. Деякий досвід навіть є.:) Поганого не подумайте - людей не доводилось поки що вбивати. Ну добре, вибачте за "багатослівність" - це я фляшку пива випив і новини посухав та й розчулився. Що говорити - шкода державу і людей. Радий спілкуванню з Вами, шановне панство. Добраніч:)

14. Марина

Марина Well-Known Member

Я вот извините не понимаю. Ну, конечно в ВР все законно....т.е. они то как бы все делают по закону , а по нашему называется по понятиям. И потом вся Европа удивляеться ну как же так... так же НЭМОЖНО...типа не порядочно. Только порядочность и законность - это не для нас. И это касается (к сожалению надо признать)обои стороны существующего спора.
    И еще хочеться отметить, слаженность работы бывших членов СДПУ(о)- Балоги и Яценюка - рулят...

15. Айба

Айба New Member

Перепрошую панове,але схiдняки можливо думають,що бандити i перевертнi-оранжовi.Я гадаю,що найлiпше для Украiни,то федералбний устрiй.Кожен брат-газда в своiй хатi.

16. levandivka

Ви підозрюєте Ющенка в здатності дати розстрільну команду?:eek:
    Даруйте! Цього Указу очікували ( і готувалися майже всі) да-а-авно. про який аврал мова. "Вас умоляю..."/цитата/
    "А судді хто? Одна старенька шкапа, та..." /Глібов/
    А ніби пОщо? шо у ВР немає телевізорів? Чи нардепи сильно відрізняються від решти громадян України (після оприлюднення і ДМБ ВР 2007;) )
    Мені "явно прослідковуються симпатії Президента до" демократичних сил, за одною з яких "глаз-да-глаз нужон"... Нічого паганого в цьому не бачу.
    Після "наколінного" редагування Конституції Ви, Стєпанычу, сподіваєтеся на Закон?:eek:
    Воно раніше було "як дишло: куди повернеш, туди і вийшло...". А зараз бери любу (на вибір) статтю і можна горлопанити...
    Для уточнення: я поважаю і максимально можливо дотримуюсь законодавства (ПДД включно ;) ). Але, враховуючи, що нинішнє законодавство України писане ЗЛОДІЯМИ НА БЛАГО ЗЛОДІЇВ, я роблю деякі поравки у поведінці і оцінках. Чого і Вам пропоную... :cool:

17. levandivka

Ви не вказали, в який період "найліпше".
    Нє врємя сейчас, Родіна в опасності!
    Трохи пізніше, коли устаканиться...:confused:
    Все тече, все міняється. Правда?

18. levandivka

Борисе, Вас не нудить від кількості тлумачень Конституції на квадратний літр часу? :D
    І Ви туди ж?:eek:

19. levandivka

Я б, вопшЕ, (як у відеомагнітофоні) прокрутив би в прискореному перегляді пару-трійку виборних циклів. Шкода, що в такому режимі виборці не встигають "насолодитися" результатом вибору 200х, а нардепи - моментально!:sad:

20. levandivka

Це, як в ілюзіоністів: щоб не помітили махлювання, треба відволікати увагу фразою типу "я беру цілий шнурок..." (хоча в руках давно три ;) )

Вони говорять, що "по закону", порушуючи 33 норми регламенту.
    Слідкуйте за їх руками і своїми кишенями!

а де твій аватар? :)