Розпалювання національної, расової ворожнечі та ненависті

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Сталкер, 3 бер 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

Відповідь: Розпалювання національної, расової ворожнечі та ненависті

я виділив два прикметника тому, що погоджуюся з цими двома словами...
    хіба це не так?
    хіба це не характерна риса "рускава"?..
    безумовно, що пиячить багато хто.....
    але самі росіяни ПОХВАЛЯЮТЬСЯ цим.... [​IMG]
    жорстокість.
    вона є, вона була і її видно зараз....
    починаючи від загарбання українських земель; як говорили російські "братні" окупанти до українців у ті часи?....
    "полно вам, бл*жьи дети, хохльі свои вверх задирать, ужо вьі у нас в мешке!"... (написати звідки цитата чи ліпше не варто?)
    та сама чечня, та сама "боротьба з тероризмом"....
    я коли почув про "боротьбу з тероризмом" в америці ОДРАЗУ пригадав фільм "хвіст крутить собакою" і книгу оруела "1984"......
    вдруге у мене було дежа вю, коли почув про "боротьбу" з уст вв путіна.....
    це жорстокість!
    ви так не вважаєте?

• Подобається Подобається x 3
  2. Сталкер

Сталкер Well-Known Member

Я не понял, а кто оправдывает коммунистов и фашистов?
    Моя подпись говорит, что им НЕТ оправдания....
    Или это Вы к тому, что я предлагаю спалить и уничтожить труды украинских историков, классиков? Как тут совершенно справедливо отметила Маюнка - украинский уголовный закон не имеет обратной силы, поэтому осуждать их мы не будем.
    А сейчас на всей территории Украины, и даже в интернете действует Уголовный кодекс, который ЗАПРЕЩАЕТ подобные высказывания.
    И я очень сомневаюсь, что интеллигенты цитировали те высказывания классиков, которые оскорбляют национальное достоинство :)

Додано через 12 хвилин
    Вы знаете, я выпиваю только по праздникам. И большинство моих друзей и моих знакомых тоже. И соседей тоже, представьте себе!
    Не верите?
    А жестокость, с которой немцы сжигали мирных жителей в Хатыни? А сколько они на Украине народу погубили?
    А жестокость, с которой Наполеон пришел в Россию?
    А жестокость, с которой Англия, Франция захватывали колонии и там подавляли движения за независимость?
    А жестокость, с которой совершалась французская революция?
    А жестокость, с которой американцы вытесняли индейцев?
    Продолжать?
    Так почему же Вы считаете именно мою нацию, а значит, и меня лично, жестокими? Сильнее всех пьющими? Я не понимаю.
    Вам не понравилась цитата про "хохлов"? Мне тоже она не понравилась. И мне очень не нравится, когда личную неприязнь к властям или к государству растягивают на весь народ, нацию

• Подобається Подобається x 4
  3. duncan

можу і я продовжити...
    на нашій землі було багато недоумків і реально хворих на голову людей...
    наприклад, сумнозвісний ярема вишневецький, який навіть послів козацьких саджав на палю.....
    але!..
    наприклад, українці не роблять культовим правителя, який заохочував пороти малих дітей, який сам катував свого сина і тд....

про алкоголь я не правий?.. [​IMG]
    згадаймо фільми "особєнності национальной ..."

щодо влади....
    росіяни обрали свою владу?...
    росіяни....
    росіяни свою владу вихваляють?...
    вихваляють....
    а влада -- це лице держави....
    хіба ні?.. [​IMG]

• Подобається Подобається x 5
  4. Сталкер

Ну, немцы выбрали свою власть (Гитлера)? Немцы за него воевали?
    А французы поддержали революцию? А итальянцы поддержали Муссолини?
    А украинцы на стороне Гитлера воевали? А на стороне Сталина?
    А американцы выбрали ту власть, которая сбросила ядерную бомбу на Японию?
    А слово "горілка" откуда вообще взялось? Неужели тоже русские придумали?
    А Вы сами по праздникам выпиваете, кстати? :)
    И еще: если Вы меня считаете нормальным, то выходит, что я живу среди ненормальной нации, ненормального общества. Тогда получается, что я должен быть изгоем, но это же не так. Проблем в общении у меня не возникает, я живу в России и не чувствую себя здесь никчемным, потерянным. Никогда отсюда не уеду... Значит, либо я все-таки такой же, как все россияне (жестокий, пьющий), либо я изгой. Но вероятнее всего, Вы ошибаетесь :).
    Ну как Вы объясните наличие такой нищенской мафии в Москве? Если б москали были бы такими жестокими, как Вы тут сказали, то стали бы подавать нищим? )

5. duncan

взагалі ми говоримо про ЗАРАЗ... [​IMG]
    цитату я навів як маленьке пояснення щодо того, ЧОМУ ЩЕ українці можуть не любити російського, чому тих, хто виїжджає на ПМЖ до росії поза очі, але вважають зрадниками....
    [​IMG] ачякже!.. і не тільки по святам, це мої російські гени змушують, мабуть.....
    але не роблю з цього культ.... [​IMG]

пс. на все решта відповім потім (спати хо-о-очу)...... [​IMG]

• Подобається Подобається x 2
  6. Romko

Romko Дуже важлива персона

А тепер трохи роздумів росіянина...
    Страна зомби

7. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Ану-ка, у бери свой чемоданчик.

1. У жодному з вказаних постів "розпалювання" я не вбачаю. Не скажу, що мені воно цікаво/приємно ТАКе читати. Але причини діставати з полиці КК - нема.
    2. Якщо вже міряти Вашим "аршином", то громадянам чужої держави не варто пхатися в політичні розборки/дебати. Законодавство (яким Ви намагаєтеся розмахувати) не толерує іноземних учасників ТАКої діяльности.
    В нашій Кавярні є багато неполітичних столиків для тих, кому не подобається запахи політики.
    Не пасує Вам тональність Салуну - пересядьте, будьласка, за інший столик, а самовар облиште в гардеробі.:agree:
    3. Я не пригадую Ваших скарг/запитань у ПП, щодо вказаних Вами підозр на розпалювання. І, відповідно, відмови вжити заходи до гіпотетичного порушення Правил.
    А тому і не розумію необхідності створення цієї гілки в розділі скарг.

Не подобається мені чергова спроба галасувати "тігру в клєткє нє докладивают мяса"...
    Є адміністративне питання - прошу в ПП до модератора розділу. Не задовольнила відповідь - до супера, чи адміністратора (в ПП).
    Не сподобається відповідь останніх - "Дякую, що заходили!.."

8. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

В основному відповів Сталкер.Додам тільки. Доводити носіям Вашої точки зору те, що росіяни не "ісчадія ада", немає сенсу. Оскільки Ви упереджені. І упередженість Ваша у тому, що росіян-носієв негативу, Ви ототожнюєте з усім народом. Одночасно визнаючи, що є і українці-носії негативу, Ви просто визнаєте, що було багато "недоумків і реально хворих на голову людей...", або, у кращому випадку, "зрадників". Ваша позиція зрозуміла, але необ"єктивна, ІМХО. Хоча враховуючи історичний досвід тієї частини України, до якої належите Ви, дивуватися такій упередженості щодо росіян не можна. Вона природня.

Щодо фільмів "Особєнності національной..."... Вчора дивився "Старікам здєсь нє мєсто". Судячи по цьому фільму (оскароносцю, здається) в США взагалі жах і ніякої перспективи. Але ж це не так! І по "Вєркє Сєрдючке" про український народ не можна робити висновки... Тобто, якщо вже в кожній окремій людині є багато неоднозначного (скільки історії відомо "сентиментальних тиранів"!), то що говорити про народи!

9. Сталкер

Відповідь: Ану-ка, у бери свой чемоданчик.

1). Значит, Вы хотите сказать, что можно обозвать любую нацию неполноценной, жестокой, тупой и Вы также не увидите причин доставать с полки КК и закон З А К О Н У К Р А Ї Н И "Про національні меншини в Україні"? Или только россиян можно обзывать? А если я сейчас обзову татар жестокими, тупыми азиатами - Вы тоже меня не накажете?
    2). Интересно рассуждаете... Что такое вообще "мой аршин"? Я здесь руководствуюсь только законодательством Украины. Где в нем сказано, что иностранным гражданам запрещено или не следует говорить о политике в Украине? Если это найдете, я признаю свою неправоту.... )
    А во-вторых - причем здесь вообще мое гражданство? Представьте ситуацию - гражданин России, временно пребывающий на территории Украины сообщил в компетентные органы о преступлении, а его оттуда послали, обосновав это тем, что "не твое дело, ты вообще иностранец"))))))))))))))))))))))))))))
    3). Да, можно, конечно было и в ПП написать. Но я так думаю, что эта тема нужна, так как подобные преступления и правонарнушения здесь относительно часты, как со стороны украинцев, так и россиян.
    4). Ну а насчет атмосферы раздела "политика" - Вы меня не так поняли. ) Дело не в атмосфере, а дело в неравноправии.
    Подумайте хорошо, если россиянин скажет про украинцев, что они тупые и др. эпитеты он будет наказан?
    А если украинец про россиян? Вы считаете, что в данных постах не было нарушения правил и КК Украины, следовательно, Вы даете право россиянам точно также обозвать украинскую нацию, причем всех её представителей?
    5). Я получил слишком много упреков со стороны украинцев о том, что в России нет демократии, нарушаются права человека, нарушаются законы и т.д. Любопытно смотреть за развитием демократии в Украине и убеждаться, что закон здесь тоже не соблюдается (или соблюдается только в отношении русских, нарушающих его).
    Ссылку на эту тему я дам на несколько российских форумов, как демонстарцию торжества "демократии" на Украине.

• Подобається Подобається x 1
  10. duncan

погоджуюся, сенсу немає...

от як ви гадаєте: шотландці, валійці, ірландці -- люблять англійців?...
    хоча навіть користуються їх мовою...
    а ви спробуйте назвати валійця (шотландця чи ірландця) англійцем...
    що буде?..
    як мінімум -- розбитий ніс...
    а чому?..

це питання для роздумів.
    гарно перевели тему на сша... [​IMG]
    і до чого тут сша та вибазарений оскар?...

тут мова виключно про те, що зробили росіяни українцям, і чому тепер вони дивуються, що українці їх не люблять....

11. Степаныч

Де логіка? Про Великобританію мона, а про США низзя?:) А згадав тому, що бачив напередодні той фільм.

Не узагальнюйте! Якраз українці, які прожили з росіянами у одній державі більше 300 років у абсолютній більшості ставляться до росіян неупереджено. А от ті, хто 45-46 років, - "не люблять".

12. Сталкер

А что сделали немцы для россиян? Или для белоруссов с украинцами? А что сделали французы, немцы и англичане друг для друга? И для своих колоний? А что сделали ангичане для американцев (смотрели фильм "Патриот"? Кстати, замечательное кино. Всем патриотам нравится :) ).
    А что сделали татаро-монголы, поляки для россиян?
    Выходит, теперь каждый может открыто демонстрировать свою ненависть к народам, разжигать межнациональную рознь?
    Чтобы выстроить цивилизованные государства, живущие по христианским законам и нормам международного права нужно руководствоваться не принципом диких горцев (кровная месть), а ЗАКОНАМИ и ЗАПОВЕДЯМИ.
    Я не пойму, Вы лично хотите жить в правовом, демократическом государстве или в стране, которая живет по закону гор?

13. duncan

логіка якраз в тому, що я привів приклад співіснування, а не торгівлі...
    якщо він був незрозумілий -- інший: греція та туреччина....
    греки люблять турків?...
    чи може болгари?...
    а вірмени?...
    дивно....
    "старший брат" ніби.....
    тільки нікого (м’яко кажучи) нелюбов до турків не дивує, то чому росіян дивує, що українці не люблять їх?....
    а пояснення дуже просте: західні українці мають можливість порівняти: як було до і після...
    зверніть увагу, що про поляків в Україні майже не говорять в такому руслі, як про "старшого брата"....
    може тому, що поляки не лізуть до нас "учіть жить"?....

14. Сталкер

А что такое "лезут учить жить"? Ст. 26 Конституции гласит:
    "Іноземці та особи без громадянства, що перебувають
    в Україні на законних підставах, користуються тими самими правами
    і свободами, а також несуть такі самі обов'язки, як і громадяни
    України, - за винятками, встановленими Конституцією, закон ми чи
    міжнародними договорами України.
    Іноземцям та особам без громадянства може бути надано
    притулок у порядку, встановленому законом."
    А вот статья 34....
    " Кожному гарантується право на свободу думки і
    слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань.
    Кожен має право вільно збирати, зберігати, використовувати і
    поширювати інформацію усно, письмово або в інший спосіб - на свій
    вибір."
    Так что если в России или на Украине иностранец будет высказываться о политике, то это законно и нормально.
    Я никогда не называл Украину младшим братом, и считаю, что всем государствам нужно выстраивать отношения на равных и учиться друг у друга, как на достижениях, так и на ошибках.
    Я не пойму, так Вы за демократию или нет? :)

15. natkanetka

natkanetka Well-Known Member

причин чому українці не люблять росіян є дуууже багато. наведу приклад з свого життя.
    я читала на мейл.ру запитання шось типу "як ви ставитеся до українців". всі відповіді можна було поділити на такі категорії:
    1) "ані такіє тупиє і вабшє хахли..."
    2) "Расія - старший брат Украіни, Украіна далжна вєрнутса к Расіі, ми, рассиянє, как старшиє братья, далжни памагать, а украінци далжни атнасітса к нам с уваженієм" щось типу того. та хто взагалі сказав, що Росія старший брат? Вона взагалі брат Україні? я так не думаю. тим більше, шо Москва(а потім і Московія) були засновані задовго після того, як був заснований Київ.
    3)"у ніх в странє так всьо запущєна, там всє живут так плоха, нікакой дємактратіі, страна так плоха развіта, сматрєть жалка" нормально. це ще у нас з демократією погано. жаль, що в 1991р. ми не прийняли такий же закон про громадянство, як балтійські країни. наш закон був дуже демократичим. це визнало багато країн, а от в країнах прибалтики громадянами були тільки ті люди, які проживали там до союзу. за це країн прибалтики засуджували у світі, але зате вони тепер в ЄС і є досить розвиненими країнами.
    якщо росіяни хочуть, шоб українці до них добре ставились, хай перестануть називати нас хохлами, перестануть робити собі імідж старшого брата, казати, що Україна - частина Росії, і жаліти українців, бо "вони такі лохи, недорозвинуті, шо аж жалко, а ми такі круті, у всьому обізнані, модні, і вапшє шо там гаваріть, расія намнога кручє"

16. duncan

natkanetka відповіла досить чітко і зрозуміло...

додам:
    "візити" різних лужкових, жиріновських, затуліних та іншої "братії" і їх висловлювання говорять дуже чітко та зрозуміло, що російська влада думає про Україну та українців.

17. Сталкер

Ну и что? А я читал тему Справжнє обличчя Росії на Львовском форуме, где всех представителей моей нации назвали пьяницами, тупыми и жестокими, а также рабами (ну вобщем, долго перечислять).
    И жалеют там россиян, и ненавидят, и кое-кто радуется чеченской бойне, невинным смертям.
    Речь не об этом. Речь о о том, зачем люди (большинство) ездили на Майдан, зачем они голосовали за партии, которые называют себя демократическими и к чему стремится украинский народ.
    На мой взгляд есть два основных варианта:
    1). Чтобы действительно построить демократическое государство, где все национальности обладают равными правами, где обеспечено верховенство ЗАКОНА.
    2). Чтобы излить свою ненависть к России, россиянам, русскому языку и построить нацистское государство, с доминирующей нацией - украинцы и неполноценной, лишенной прав нацией - русские.
    Какой вариант выбираете Вы лично?

Додано через 4 хвилини
    Ну, я прошу на Жириновского внимания не обращать. Они, кстати, с Витренко чем-то похожи. Я его вообще за политика не считаю ))))), он иногда говорит такие вещи..... Да и 9% россиян его на выборах поддержали....
    А вот цитаты Лужкова, где он что-то плохое сказал про украинцев, я бы послушал. И Путина желательно.....

18. duncan

можна я додам третій варіант?...

3. українська мова державна фактично, а не номінально....
    антиукраїнські партії (наприклад, компартія, пспу, бл*дство, даруйте -- братство....) заборонені, ідеологи притягненні до суду....
    російська влада, яка є спадкоємцем ссср -- вибачилася за те, що було зроблено, принаймні від 1917-го року...

жиріновський такий же "царський блазень", як була вітренчиха....
    тільки "царя" вже нема, а сміття після нього ще не вичистили....

9%?...
    а в сотнях тисяч -- це скільки?...

лужков і затулін (глас путіна) приїжджали до криму, де "виступали" щодо "російськості" півострова і так далі.....
    шукати лінь.

Додано через 3 хвилини
    я про вітренчиху...

19. Степаныч

Хто заважає? Чи Ви хочете, щоб російськомовні українці популяризували українську мову, українську культуру, при чому, ЩО СУТТЄВО, - українську мову і культуру, як її розуміють жителі ЗУ? Невже Ви дійсно думаєте, що закриттям російськомовних дитсадків, шкіл, введенням нового правопису щось можна вирішити?
    Було б тоді справедливо і логічно, щоб вибачення були взаємними, ІМХО.

20. duncan

вибачення перед росіянами ЗА ЩО?..
    так.
    я так думаю.
    тільки не "закриттям", а заміною на україномовні....

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)