Розпалювання національної, расової ворожнечі та ненависті

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Сталкер, 3 бер 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Богданович

Богданович Well-Known Member

Відповідь: Розпалювання національної, расової ворожнечі та ненависті

Українці масово емігрували в межах імперії. Сибір, далекий Схід, раніше - Кубань, Дунай... Емігрували з України.
    Так само як ірландці не завжди покидали межі британської імперії.

Додано через 7 хвилин
    Не робіть з себе настільки неосвіченого, не личить. А якщо потрібно, подаю інформацію.
    За часів Литовсько-Руського князівства кріпацтва не було. Воно й не було законодавчо закріплено жодними актами Польського королівства.

Кріпацтво - то була сваволя знаті, а не закон. І був вихід - йти на слободи до іншого пана, на Січ тощо.
    Матушка єкатєріна це все ліквідувала. Усі селяни - кріпаки по закону. Різницю бачите?

• Подобається Подобається x 6
  2. І.Павлович

І.Павлович Well-Known Member

Степаничу! Як буде час, перечитайте такий собі твір "Хіба ревуть воли, як ясла повні". Роман досить тяжкий для читання, але там дуже точно віттворено процес закріпачення в Україні.

3. smeet

smeet просто спілкуюсь

Вибачте,невже нікого не інтересує запропоноване мною питання про расизм і про скінхедів і причини їх виникнення на території України.

4. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

По-перше, звідки інформація щодо масовості? По-друге, головне. Відколи це зміна місця проживання у межах ОДНІЄЇ І ТОЇ Ж ДЕРЖАВи стало еміграцією??? За Вашою логікою, якщо сьогодні житель Криму приїздить на ПМЖ у Львів, то він емігрував???

Цікаве твердження, враховуючи те, що Ви пишете нижче:
    Ви ж визнаєте, що кріпацтво де-факто було. А чи було воно де-юре, то для кріпаків різниці не має.

5. natkanetka

natkanetka Well-Known Member

моя книжка з історії, автори - професор Ф.Г. Турченко і доцент В. Мороко

Додано через 5 хвилин
    у Львові точно є расисти. на одному форумі спілкувалась, написав хлопець шось типу цього: "гуляю з друзями на стадіоні, і бачимо - йдуть нігери без намордників, поводків і іншої атрибутики. ми хотіли їх догнати, але погода зпрацювала на користь нігерів - почався дощ і нам важко було бігти. дивно, але коли один негр впав, то йому допомогли піднятися львів'яни, які йшли вулицею. куди котиться світ?". при чому, замість слова "негр" він казав щось типу "бидло", точно не пам'ятаю, а подивитись не можу, бо мене там забанили через мої антирасистські переконання.

6. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Я тут чуть чуть процитировал. Есть и критика, и описание существующих проблем и история. А все можете прочитать здесь.
    http://kobza.com.ua/content/view/509/29/

Одним із кроків у налагодженні такого зв'язку стало проведення в жовтні 1993 р. першого Конгресу українців Російської Федерації, на якому було створено Об'єднання українців Росії (ОУР, голова - О.Руденко-Десняк). Ця подія завершила певний етап в організаційному оформленні української діаспори в РФ, результатом якого стало утворення структури об'єднань різного рівня: ОУР поширює свою діяльність на РФ у цілому, 7 об'єднань - на територію республік у складі Російської Федерації, 6 - країв, 28 - областей, міст Москва і Санкт-Петербург, 34 є міські, 2 - селищні (дані на кінець 1996 р.).

ОУР виступило одним з ініціаторів та учасників розроблення Закону Російської Федерації "Про національно-культурну автономію". Участь у роботі над цим законом сприяла набуттю необхідного досвіду взаємодії з державними структурами, політичними партіями та громадськими організаціями.

Значні зусилля українська громада спрямовує на те, щоб вивести національну проблематику з периферії суспільної свідомості й перетворити її в один із факторів повсякденного політичного життя, який не міг би ігнорувати жоден публічний політик РФ. Для цього ОУР ініціювало й провело - самостійно або в рамках Конгресу національних об'єднань Росії - низку важливих заходів. Так, у березні 1996 р. відбулася науково-практична конференція з питань освіти діаспорних народів Росії, в роботі якої взяли участь представники міністерств і відомств РФ й України. У травні того ж року за участю федеральних та регіональних органів влади Росії пройшла загальноросійська конференція "Діаспорні народи, держава і суспільство". На основі двох головних доповідей - міністра РФ у справах національностей і голови Конгресу національних об'єднань Росії, голови ОУР О.Руденка-Десняка - та підсумків їх обговорення було ухвалено розгорнуту резолюцію, в якій ішлося, передусім, про вдосконалення чинного законодавства в галузі міжнаціональних відносин та механізмів його здійснення.

Нещодавно зареєстровано національно-культурну автономію "Українці Росії", яка стала третьою в цій країні юридичне оформленою на федеральному рівні національною автономією після німецької й корейської. Презентація української федеральної національно-культурної автономії відбулася за участю членів урядів України й Росії під час офіційного відкриття Культурного центру України в Москві в листопаді 1998 р. Вже після проведення другого Конгресу зареєстровано регіональні національно-культурні автономії українців Республіки Карелія, Ханти-Мансійського автономного округу, Камчатської, Пензенської областей, Красноярського краю, Санкт-Петербурга. Найближчим часом передбачається реєстрація автономії українців Владивостока, Челябінська й Москви.

Окремо слід сказати про власну друковану періодику українців Росії, яка відіграє важливу роль в їхній самоорганізації, плеканні рідної мови та культури, в координації діяльності українських товариств. Останніми роками в РФ побачили світ такі газети, як "Український вибір", "Український кур'єр", "Український клуб", "Тинди-Ринди", "Невідома газета", журнал української фантастики "Брати", "Інформаційний бюлетень Об'єднання українців Москви" (всі - Москва), "Криниця" (Уфа), "Рідне слово" (Челябінськ), "Українське слово" (Мурманськ), "Українська родина" (Сургут), "Козацьке слово" (Краснодар), "Український вісник" (Сиктивкар), дайджест "Забута країна" (Санкт-Петербург) та інші (всього - близько 20 видань). Найстабільніші з них - "Український вибір" (Москва) і "Криниця" (Уфа), інші ж без державної підтримки після появи кількох чисел припиняють своє існування. Деякі газети українських громад з огляду на брак фінансів видаються в Україні, як, наприклад, "Український вісник" та "Промінь" (для українців Республіки Комі).

Серед досягнень російських українців - організація Інституту Тараса Шевченка, який діє в складі Оренбурзького університету. Очолює інститут письменник, лауреат Державної премії України Леонід Большаков. Інститутом видається газета "Інститут Тараса" та "Научные записки Оренбургского Института Тараса Шевченко".

7. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

а тут є гілка, яка так і називається...
    задайте це питання в тій гілці...

• Подобається Подобається x 2
  8. smeet

smeet просто спілкуюсь

Дякую,я якраз випадково сам натрапив.

9. І.Павлович

І.Павлович Well-Known Member

Не зміг не написати: є чудовий польський фільм "Знахар", знятий за твором польського письменника. Там більшість подій відбувається на подвірї заможного власника млина - українця. До того ж православного.

10. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

О! То виявляється у Львові є расисти? І що ж ці расисти зробили? Може експлуатують негрів на плантаціях цукрових буряків? Чи може вбили когось? бо я чув, що негри вбили львівянина в клубі (колишній к-театр Мир), а такого щоб негрів вбивали - не чув.

11. Romko

Romko Дуже важлива персона

Як що?:eek:
    Назвали негрів нігерами...:shutup:

• Подобається Подобається x 3
  12. Stepan_Bandera

Stepan_Bandera Well-Known Member

Відповідь: Не будь байдужим!!!

А я крім того ще не купляю росіських товарів, навіть якщо воно дешевше чи якісніше від втчизняного чи польського.
    От тільки один гріх маю - сиджу на МТС, каюсь але дуже не хочеться номер міняти.

• Подобається Подобається x 3
  13. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Я теж росІСьких не купляю. Знайти не можу Тільки росіЙські.:)

• Подобається Подобається x 1
  14. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Надо поддержать идею! Особенно - в отношении жигулей! "фтопку" их! :)
    Ну - и бензин туда-же... Не оскоромимся "москальским" бензином из "москальской" нефти.... :)
    Ну и газ туда-же... :)
    Ходить будем пешком - а то маршрутки или на бензине (тьфу!!!) или на газе (два раза - тьфу!!!) :D
    P.S. С первым апреля !

15. premium

premium Well-Known Member

Вони хоч рахунки українською присилають, на відміну від київстару позорного.

16. ТОТО

ТОТО Well-Known Member

УВ. пан Степан, я поважаю ваш патріотизм, але не потрібно плутати гасло "купуй українське" (це я вважаю і є прояв патріотизму) з шовеністичним настроем,що аж не як не личе українцям.
    Мене дійсно дивують прояви не любові і агресії місцевих російскомовних львів'ян до всього українського. Думаю що це наслідок поганого виховання .Я і сама приїхала з Росії міста Сочи, на половину я вірменка на половину росіянка. Мову вивчаю із власної волі, а коли я і забуваю слово яке або не правильно вимовляю, хліб мені слава богу продають,і по пиці ще ні хто нє дав. Спасибі всім українцям за терпіння розуміння і любов!!:naci:
    Люблю львів'ян, люблю Україну!!!!:radist:

Р.S. До речі від мтс всі мої друзі відмовилися!!! (КУПУЙ УКРАїНСЬКЕ!!!)

• Подобається Подобається x 11
  17. Дальневосточник

Оба акционера - "Telenor"(Норвегия) (56,5% акций "Киевстара") и "Сторм" - компания, которая на 100% принадлежит "Altimo" (ред. - структура российской "Альфа-Групп") и владеет 43,5% акций "Киевстара" никаким образом не являються украинскими.... :D
    По поводу МТС - пещерная ксенофобия... Чем тут можно хвалиться? :)
    И чем Киевстар лучше???? Там тоже росияне.....
    Или может все перейдем на турецкий Life? ;)

18. premium

premium Well-Known Member

якщо нема українського, то вже краще вибрати оператора дружньої країни, а не шовіністичної країни з комплексом "неповноцінної величі".

19. Дальневосточник

Я думаю, что если Россия просто "тявкает", то гамериканцы вон от "неполноценного величия" разнесли целую страну.... Избави Бог нас от таких "друзей".... :)

20. ТОТО

ТОТО Well-Known Member

Правильно!! ось мої предки вже два століття живуть на Кавказі. А сьогодні на Сочинських вулицях я можу почути "наїхали чернодупі", а у російських газетах "здам квартиру слов'янам". А вірмени між іншим православними стали раніше слов'ян, і алфавіт свій вже мали на декілька століть раніше слов'янського не кажучи вже про російський. І при чому тут колір дупи, от куди ця манія величі??? Хто хоч один привід назве чим росіяни краще украинцев,армян,грузин...ну спробуйте!!!!
    Я часто їжджу до Росії і бачу ситуацію очима.Та наші львівські націоналісти просто діти в порівнянні з російськими.:naci:

• Подобається Подобається x 9
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)